You are from: United States, Go to our American website. Close

Yleisimpiä Kysymyksiä

Instagram

Yleisimpiä Kysymyksiä

Tälle sivulle olemme keränneet yleisimpiä kysymyksiä, joita vapaaehtoisemme ovat kysyneet Projects Abroadista, ja meidän vastauksemme niihin. Jos et löydä vastausta sinun kysymykseesi alta, niin ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse – otamme ilolla vastaan innokkaiden vapaaehtoisten puheluita ja vastaamme kysymykseesi mahdollisimman nopeasti!

 

FAQ – Ennen lähtöäsi

Nämä kysymykset koskevat aikaa ennen vapaaehtoistyön tai harjoittelun alkamista. Alapuolelta löydät kysymyksiä, jotka koskevat matkustusaikaa.

 1. Minne voin mennä?
 2. Mihin hankkeisiin voin osallistua?
 3. Kuinka kauan vapaaehtoistyö kestää?
 4. Voinko yhdistää hankkeita?
 5. Koska voin aloittaa? Milloin minun pitää hakea?
 6. Mitä vapaaehtoismatka maksaa? Maksetaanko minulle palkkaa?
 7. Mitä hinta sisältää?
 8. Sisältyvätkö ruokailut hintaan?
 9. Voinko lähteä ystäväni/ poika-/tyttöystäväni kanssa?
 10. Tarvitsenko rokotteita?
 11. Minkä ikäisenä voi lähteä?
 12. Minkälaista osaamista vaaditaan?
 13. Täytyykö minun osata kohdemaan kieltä?
 14. Täytyykö minun olla suomenkansalainen?
 15. Kuinka valitsette vapaaehtoiset ja harjoittelijat?
 16. Mitä minä saan tästä hankkeesta?
 17. Voinko kerätä rahaa hankkeelleni?
 18. Voinko keskustella aikaisempien vapaaehtoisten kanssa?
 19. Kuka voi vastata minun kysymyksiini?
 20. Miten haen vapaaehtoiseksi?
 21. Kuinka vapaaehtoisten rahat käytetään?

 

1. Minne voin mennä?
Vapaaehtoishankeemme sijaitsevat Argentiinassa, Bangladeshissä, Belizessä, Boliviassa, Costa Ricassa, Ecuadorissa, Etiopiassa, Fidzillä, Filippiineillä, Ghanassa, Jamaikalla, Laosissa, Kambodzassa, Keniassa, Kiinassa, Madakascarilla, Meksikossa, Mongoliassa, Marokossa, Nepalissa, Perussa, Romaniassa, Samoalla, Senagalissa, Sri Lankassa, Etelä-Afrikassa, Tansaniassa, Thaimaassa, Togossa, ja Vietnamissa.
Sivun alkuun

 

2. Mihin hankkeisiin voin osallistua?
Voit hakea vapaaehtois- ja harjoittelupaikkoja seuraavista kategorioista:

- Arkeologia

- Hoiva

- Liiketalous ja kansainvälinen kehitys

- Rakennushanke

- Eläinlääketiede & eläintenhoito

- Journalismi

- Laki & Ihmisoikeudet

- Kulttuuri & Yhteiskunta

- Lääketiede & Terveys

- Urheilu

- Opetus

Lisäksi, voit osallistua kielikursseille, joko yksistään tai vapaaehtoistyösi ohessa.

Voit myös yhdistää useita vapaaehtois- tai harjoittelupaikkoja saadaksesi vaihtelua.
Sivun alkuun

 

3. Kuinka kauan vapaaehtoistyö kestää?
Voit itse valita kuinka kauan haluat viipyä hankkeessa. Nuorten vapaaehtoisleirejä lukuun ottamatta kaikki hankkeemme ovat joustavia ja suurin osa kestää kuukauden tai kauemmin. Useimmat vapaaehtoisemme osallistuvat kahdesta neljään kuukautta. Hinnastostamme löydät tarkat hinnat yhdelle, kahdelle tai kolmelle kuukaudelle. Tämän jälkeen voit lisätä niin monta lisäkuukautta, kuin haluat. Useimmissa maissa voit viipyä 6 kuukautta (mukaan lukien vapaaehtoistyö/ työharjoittelu ja matkustus). Nämä rajoitukset johtuvat viisumeista ja työluvista. Monet hankkeistamme soveltuvat myös kahden viikon vapaaehtoisjaksolle.
Sivun alkuun

 

4. Voinko yhdistää hankkeita?
On täysin mahdollista yhdistää hankkeita, sekä maan sisällä, että maiden välillä. Lisätietoja ja yhdistelmäehdotuksia löydät Yhdistelmät – sivultamme.
Sivun alkuun

 

5. Koska voin aloittaa? Milloin minun pitää hakea?
Valitset itse sekä aloittamis-, että lopetuspäiväsi. Kaikki vapaaehtoishankkeemme ovat tarjolla ympärivuoden. Tarkkoja määräaikoja hakemuksille ei ole, mutta olisimme kiitollisia, jos lähetät hakemuksesi vähintään 2 kuukautta ennen toivomaasi aloituspäivää, jotta meillä jää tarpeeksi aikaa vapaaehtois- tai harjoittelupaikkasi käytännönjärjestelyille. Joten haethan mukaan mahdollisimman aikaisin. Mitä enemmän meillä on aikaa hakemuksesi käsittelylle, sitä paremmin voimme räätälöidä vapaaehtois- tai harjoittelupaikkasi tarpeidesi ja toiveidesi mukaiseksi. Jos kuitenkin päätät viimehetkellä lähdöstäsi, niin voit soittaa meille, ja me kerromme heti kuinka pian pääset lähtemään – joskus meille riittää vain muutaman viikon varoitusaika.
Sivun alkuun

 

6. Mitä vapaaehtoismatka maksaa? Maksetaanko minulle palkkaa?
Projects Abroad vapaaehtois- ja työharjoittelupaikkojen osallistumismaksut löytyvät hinnastostamme. Sinulle ei makseta palkkaa työstäsi, mutta saat arvokasta työkokemusta ja löydät uusia taitoja itsestäsi, joita et tiennyt olevankaan – mutta ehkä kaikkein tärkeimpänä sinulla tulee olemaan hauskaa ja saat elinikäisiä muistoja! Koulut, päiväkodit ja yhteiskumppanimme pystyvät juuri ja juuri maksamaan omalle henkilöstölleen, joten sinun panoksesi täytyy olla vapaaehtoista ja omarahoitteista. Mutta juuri siksi saamme niin hyviä paikkoja yhteistyöorganisaatioiltamme, että emme odota heidän maksavan sinulle. Periaatteemme on, että järjestöt tai yksityishenkilöt kehitysmaissa eivät maksa korvauksia. Me emme saa rahoitusta valtioilta tai muilta järjestöiltä.
Sivun alkuun

 

7. Mitä hinta sisältää?
Hintamme sisältävät majoituksen, matka- ja sairausvakuutuksen, hankkeesi organisoinnin kokonaisuudessaan, kuljetukset lentokentälle kohdemaassasi, sekä henkilöstön tuen ja avun sekä Suomessa, että ulkomailla. Matkan hinta mahdollistaa täydellisen palvelun ja tuen silloin, kun sitä tarvitset ja laadukkaat ja merkitykselliset vapaaehtoishankkeet, jotka todella hyödyttävät paikallisyhteisöä ja sinua itseäsi.
Sivun alkuun

 

8. Sisältyvätkö ruokailut hintaan?
Ruokailut sisältyvät hintaan lukuun ottamatta vapaa-ajan sosiaalista toimintaa tai esimerkiksi matkustellessasi.
Sivun alkuun

 

9. Voinko lähteä ystäväni/ poika-/tyttöystäväni kanssa?
Ystävät ovat lämpimästi tervetulleita ja halutessanne voimme järjestää vapaaehtoispaikkanne niin, että voitte työskennellä ja asua yhdessä.
Sivun alkuun

 

10. Tarvitsenko rokotteita?
Rokotteiden tarve riippuu täysin siitä, minne matkustat. Me emme ole lääketieteen ammattilaisia, joten emme voi antaa virallista ohjeistusta. Helpoiten saat tietoa ottamalla yhteyttä terveyskeskukseesi, jossa on ajantasaisinta tietoa. Pidäthän huolen siitä, ettet unohda rokotuksia – ohjeistukset ovat olemassa syystä ja turhia riskejä kannattaa välttää.
Sivun alkuun

 

11. Minkä ikäisenä voi lähteä?
Vapaaehtoiseksi voivat lähteä 16-75-vuotiaat. Useimmat vapaaehtoisemme ovat 18 ja 25 ikävuoden väliltä, mutta yhä useampi urataukoa viettävä 30, 40 tai 50-vuotias osallistuu hankkeisiimme. On näkyvissä myös selkeä trendi, jossa eläkepäiviään viettävien vapaaehtoisten määrä on kasvussa. Tämän johdosta hankkeissamme on innostava sekoitus ihmisiä.
Sivun alkuun

 

12. Minkälaista osaamista vaaditaan?
Emme vaadi erityistä koulutustaustaa – kohtalainen englanninkielentaito on tarpeen, mutta tämäkin riippuu siitä, mihin matkustat. Joissakin hankkeissa vaaditaan esimerkiksi espanjan tai ranskan kielen taitoa, mutta räätälöimme kaikki vapaaehtois- tai työharjoittelupaikat sinun osaamisesi ja tietojesi mukaan. Tämä antaa meille hyvän mahdollisuuden kuhunkin hankkeeseen sopivien vapaaehtoisten löytämiseksi. Jos sinulla on aiempaa kokemusta, niin saat luonnollisesti vaativampia tehtäviä ja enemmän vastuuta, mutta myös he, jotka ovat aloittelijoita alalla voivat lähteä vapaaehtoiseksi.
Sivun alkuun

 

13. Täytyykö minun osata kohdemaan kieltä?
Jos opettelet muutamia perusfraaseja ennen matkalle lähtöäsi on tietysti hyödyksi, mutta sujuva paikalliskielen osaaminen ei ole vaatimus. Kouluissa tms. käytetään kielenä englantia, sillä se on koulujen toive. Ainoat poikkeukset ovat jotkut journalismi-, laki- ja lääketieten hankkeet , joissa paikallisen kielen osaaminen on tarpeen. Nämä kielivaatimukset on maininnu hankekohtaisilla sivuilla. 
Sivun alkuun

 

14. Täytyykö minun olla suomenkansalainen?
Ei, toivotamme tervetulleiksi vapaaehtoisia kaikkialta maailmasta. Pyrimme luomaan monikansallisen sekoituksen – siitähän kulttuurivaihdossa juuri on kyse.
Sivun alkuun

 

15. Miten vapaaehtoiset ja harjoittelijat valitaan?
Hakiessasi pyydämme sinulta suosittelijan nimen ja osoitteen. Tämän tulisi olla joku, joka tuntee sinut hyvin – esimerkiksi opettaja tai työnantaja. Me otamme heihin yhteyttä ja pyydämme heiltä suosituksia. Yleensä tämä riittää varmistukseksi siitä, että sovellut vapaaehtoiseksi. Joskus kutsumme vapaaehtoiseksi haluavia myös haastatteluun varmistaaksemme, ettei osallistumiselle ole esteitä.
Sivun alkuun

 

16. Mitä minä saan vapaaehtoistyöstä?
Osallistuminen vapaaehtoishankkeeseen on mahtava mahdollisuus yhdistää ulkomaan seikkailu mielenkiintoiseen työhön. Saat sekä palkitsevaa työkokemusta, joka vahvistaa ansioluetteloasi ja parantaa tiimityöskentely- ja kommunikaatiotaitojasi. Kaiken kaikkiaan vapaaehtoistyö on hauskaa ja tarjoaa jännittävän matkan, jonka aikana opit tuntemaan toisen kulttuurin syvällisesti ja koet täysin toisenlaisen elämäntavan.
Sivun alkuun

 

17. Voinko kerätä rahaa hankkeelleni?
Tietysti voit, jos haluat. Voit myös kysyä meiltä vinkkejä hakiessasi.
Sivun alkuun

 

18. Voinko keskustella aikaisempien vapaaehtoisten kanssa?
Sinun kannattaa lukea vapaaehtoistarinoitamme tai vaihtoehtoisesti ottaa meihin yhteyttä ja kertoa mihin maahan ja hankkeeseen suunnittelet meneväsi, jolloin me voimme antaa sinulle samaan hankkeeseen osallistuneiden sähköpostiosoitteita. He kertovat mielellään kokemuksistaan ja vastaavat kysymyksiisi hankkeen yksityiskohdista, kulttuurista jne.
Sivun alkuun

 

19. Kuka voisi vastata minun kysymyksiini?
Jos sinulla on kysymyksiä tai haluat keskustella hankkeen yksityiskohdista, niin ota rohkeasti meihin yhteyttä. Helpoiten saat meidät kiinni osoitteesta info@projects-abroad.fi. Jos haluat jutella puhelimen välityksellä niin soita numeroon (09) 2316 3439.
Sivun alkuun

 

20. Miten haen vapaaehtoiseksi?
Voit joko ottaa meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja hankkeistamme tai vastauksia kysymyksiisi tai jos olet jo päättänyt lähteä, niin voit täyttää hakemuksen. Jos lähtöpäivääsi on alle kolme kuukautta, niin otathan meihin yhteyttä ennen hakemuksesi täyttämistä, jotta voimme varmistaa, että toivomassasi hankkeessa on tilaa.
Sivun alkuun

 

21. Kuinka vapaaehtoisten rahat käytetään?
Meille toimintamme avoimuus on erittäin tärkeää ja vapaaehtoisillemme ja vapaaehtoistyötä suunnitteleville tulee olla selvää, mihin heidän maksamansa rahat käytetään. Siksi olemme luoneet sivun, jossa käymme läpi toimintamme rahoitusta ja turvallisen ja laadukkaan kansainvälisen vapaaehtoistyön organisoimiseen liittyviä kuluja.
Voit lukea aiheesta tarkemmin Mihin rahat menevät - sivulta.
Sivun alkuun

 

Yleisimpiä kysymyksiä – matkalla ollessasi

Nämä kysymykset koskevat vapaaehtoishankkeessa oloaikaasi. Yleisimpiä kysymyksiä – ennen kuin lähdet osiosta löydät vastauksia kysymyksiin, joita meiltä usein kysytään ennen matkalle lähtöä.

 1. Minkälaista tukea vapaaehtoiset saavat?
 2. Onko kohteessa todella turvallista?
 3. Tuleeko joku minua lentokentällä vastaan?
 4. Entä jos sairastun vapaaehtoisaikanani?
 5. Voinko jäädä pidemmäksi aikaa, jos haluan?
 6. Tarjoutuuko minulle mahdollisuutta matkustella vapaaehtoisaikanani?
 7. Onko kohteessa muita vapaaehtoisia minun lisäkseni?
 8. Missä asun? Kenen kanssa asun?
 9. Mikä on paras tapa pitää yhteyttä kotiin matkalla ollessani?
 10. Kohtaavatko naiset erityisiä ongelmia matkustaessaan?

 

1. Minkälaista tukea vapaaehtoiset saavat?
Me uskomme, että henkilökuntamme tuki on lyömätöntä. Meillä on kokopäiväisesti palkattu ja koulutettu englantia puhuva henkilöstö kaikissa maissa, joissa meillä on hankkeita. Heidän työtään on vapaaehtoishankkeiden ja harjoittelupaikkojen räätälöinti, majoitusten tarkastaminen, vapaaehtoisten vastaanottaminen lentokentillä ja tarvittavan tuen antaminen mikäli he kohtaavat ongelmia. He eivät hyysää sinua, mutta he ovat tavoitettavissa 24 tuntia vuorokaudessa viikon jokaisena päivänä. Lisätietoja löydät sivulta Tuki & Turva. Vapaaehtoisaikanasi sinulla on työnohjaaja työpaikassasi. Jos esimerkiksi kohtaat ongelmia opettaessasi luokkaa, haluat tietyn lääketieteen alueen kokemusta harjoitteluaikanasi tai mitä tahansa muuta, niin joku henkilökunnastamme on aina valmis antamaan neuvoja, apua ja tukea.
Sivun alkuun

 

2. Onko kohteessa todella turvallista?
Ennen kuin päätämme perustaa vapaaehtoishankkeita ulkomaille varmistamme, että maa johon olemme menossa on poliittisesti vakaa ja turvallinen. Maihin, joissa nämä vaatimukset eivät täyty, me emme mene. Olemme jatkuvasti yhteydessä ulkoministeriöön ja seuraamme maiden vakautta ja turvallisuutta. Meillä on aina myös paikallinen henkilökuntamme kohteessa valmiina auttamaan, jos jotain ennalta arvaamatonta tapahtuu.
Sivun alkuun

 

3. Tuleeko joku minua lentokentällä vastaan?
Vapaaehtoiset noudetaan lentokentältä (tai lähimmältä juna- tai linja-autoasemalta). Lue lisätietoja sivulta Tuki & Turva. Tämä palvelu kuuluu hintaan varasitpa sitten matkalippusi itsenäisesti tai meidän kauttamme.
Sivun alkuun

 

4. Mitä tapahtuu jos sairastun vapaaehtoisaikanani?
Jos sairastut, niin Projects Abroadin toimistosta saat tietoa parhaista tarjolla olevista sairaanhoitopalveluista. Saat tietoa tästä myös perehdytyksesi aikana, kun saavut maahan Lisäksi, sairastuttuasi voit ottaa yhteyttä henkilökuntaamme 24 tuntia vuorokaudessa. Jos sinulla käy todella huono tuuri ja sairastut vakavammin, niin kaikilla vapaaehtoisillamme on kattava vakuutus, joka korvaa sairaskuljetuksen kotimaahasi, sekä kaikki sairauskulut kunnes pääset kotiin. Projects Abroadin henkilökunta koordinoi kaiken perheesi, vakuutusyhtiön ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.
Sivun alkuun

 

5. Voinko jäädä pidemmäksi aikaa, jos haluan?
Kyllä, riippuen tietysti viisumiasioista ja lentorajoituksista. Tämä mahdollistaa joustavat matkasuunnitelmat. Jos haluat viipyä hankkeessasi suunniteltua kauemmin, ota yhteyttä ulkomaan henkilöstöömme.
Sivun alkuun

 

6. Tarjoutuuko minulle mahdollisuutta matkustella vapaaehtoisaikanani?
Viikonloput ovat vapaa-aikaasi. Useimmat vapaaehtoiset käyttävät tämän ajan vieraillakseen paikallisilla nähtävyyksillä. Jokaisen kolmen kuukauden vapaaehtoistyörupeaman jälkeen saat kahden viikon loman. Vakuutuksesi kattaa myös omatoimisen matkailun lomasi aikana (sekä hankkeeseen osallistumisaikanasi). Monet vapaaehtoiset jatkavat matkustamista hankkeensa päättymisen jälkeen, usein pienissä vapaaehtoisista koostuvissa ryhmissä.
Sivun alkuun

 

7. Onko kohteessa muita vapaaehtoisia minun lisäkseni?
Asut lähellä ja usein yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa, joten halutessasi voit tutustua, jakaa ideoita ja tarinoita sekä matkustaa heidän kanssaan. Vapaaehtoisista tulee usein hyviä ystäviä toistensa kanssa ja onkin tavallista, että he jatkavat matkusteluaan yhdessä hankkeidensa päättymisen jälkeen. Et tule koskaan olemaan täysin eristyksissä. Usein joko asut tai työskentelet samassa kohteessa yhden tai kahden toisen vapaaehtoisen kanssa. Vaikka emme voikaan taata, että kaikki toiveesi toteutuvat, niin kerrothan meille mahdollisista mieltymyksistäsi, sillä yritämme aina luoda sopivat olosuhteet vapaaehtoisillemme.
Sivun alkuun

 

8. Missä asun? Kenen kanssa asun?
Tavallisesti vapaaehtoiset asuvat paikallisissa isäntäperheissä. Tämä tarjoaa sinulle näköalapaikan paikalliseen kulttuurin ja auttaa paikallisien kielen oppimisessa. Isäntäperhe tarjoaa myös lisätukea, jos jotain tapahtuu. Halutessasi voimme tarjota myös hostelli-tyyppistä majoitusta suurimassa osassa kohteistamme. Otathan kuitenkin huomioon, että majoituksen laatu ei vastaa Suomen tasoa, mutta majoitus on paikallisella tasolla hyvälaatuista. Et tule asumaan savimajoissa tai hökkeleissä (ellet sitten erikseen toivo sitä!). Useimmiten sinut sijoitetaan samaan majoituskohteeseen tai samaan työpaikkaan yhden tai kahden toisen vapaaehtoisen kanssa. Vaikka emme voikaan taata, että pystymme vastaamaan kaikkiin pyyntöihisi, niin ota silti yhteyttä ja kerro meille erityistoiveistasi, sillä pyrimme aina luomaan sopivat olosuhteet vapaaehtoisillemme.
Sivun alkuun

 

9. Mikä on paras tapa pitää yhteyttä kotiin matkalla ollessani?
Kaikissa vapaaehtois- ja työharjoittelukohteissamme on Internet-kahviloita, mutta jos olet maaseudulla, niin sinun täytyy matkustaa lähimpään kaupunkiin löytääksesi sellaisen. Yleisesti ottaen sinun tulisi käyttää isäntäperheesi puhelinta ainoastaan hätätilanteessa, mutta puheluiden vastaanottaminen ei ole heille ongelma. Internet on yleensä paras tapa pitää yhteyttä kotiväkeen. Miltei kaikkien sijoituspaikkojemme läheisyydessä on myös puhelinkioskeja tai tietoliikennekeskuksia - näitä kannattaa hyödyntää paikallisessa yhteydenpidossa toisiin vapaaehtoisiin, yleisiin kysymyksiin henkilöstöltämme tai silloin tällöin, kun haluat soittaa kalliimman puheluun kotiin.
Sivun alkuun

 

10. Kohtaavatko naiset erityisiä ongelmia matkustaessaan?
Yleensä naiset eivät kohtaa suurempia ongelmia, kuin outoja uteliaita katseita. On kuitenkin tärkeää muistaa olla varovainen matkustaessaan ja käyttää tervettä järkeä. Olettaen, että olet tietoinen mahdollisista riskeistä ja olet valmistautunut vaikeuksiin, joita vieraassa maassa voit kohdata, ei sinulla tule olemaan suuria ongelmia. Tärkein neuvo, jonka voimme antaa on ottaa huomioon kulttuurierot (ihmisten tavat ja pukeutuminen – sovita itsesi kulttuuriin ennen lähtöäsi) ja luota vaistoosi.
Sivun alkuun