You are from: United States, Go to our American website. Close
Instagram

Kolmetoista eläintä pelastettiin laittomaan eläintarhaan tehdyssä ratsiassa Perussa

Varhain joulukuun kahdeksantena vuonna 2015 Projects Abroadin luonnonsuojeluhankkeen vapaaehtoisryhmä, valtion viranomaiset, poliisi ja Animal Defenders International suorittivat ratsian laittomaan eläintarhaan Sandiassa Perun vuoristoseudulla, ja pelastivat 13 hirvittävissä olosuhteissa pidettyä eläintä. Kuukausien suunnittelu huipentui pelastusoperaatioon, jota vaikeuttivat aiemmat epäonnistumiset.

Silmälasikarhu kuljetusvaunussa Projects Abroadin ja Animal Defenders Internationalin suorittaman pelastusoperaation jälkeen, jossa vapautettiin villieläimiä laittomasta eläintarhasta Sandiassa, Perussa.

Kolmelta aamuyöllä ryhmä tunkeutui hiljaa laittomaan eläintarhaan ja mukana olleen eläinlääkärin avustuksella he rauhoittivat andienketun, jonka liikehdinnän ja haukunnan pelättiin hermostuttavan muita eläimiä tehtävän aikana. Ryhmän oli toimittava nopeasti, ja he pelastivat kaksi andienkondoria, jotka laitettiin kuljetuslaatikoihin. Lisäksi pelastettiin siniarattinelikko, yksi kierteishäntäkarhu sekä kaksi keltajalkakilpikonnaa. Kaksi viimeistä eläintä aiheuttivat kuitenkin ryhmälle vaivaa.

Lucho ja Sabina ovat silmälasikarhuja; ensimmäisellä on 130:nen ja toisella 70:nen kilon edestä kynsiä, hampaita ja lihasmassaa. Viidentoista vankeudessa vietetyn vuoden ja päivittäisen ahdistelun ja hätyyttelyn seurauksena molemmat karhut suhtautuivat ymmärrettävän varautuneesti ihmisiin. Häkeissä ei ollut erillistä huoltoeteistä, joten häkkien puhdistus on saattanut tapahtua vesiletkulla suihkuttamalla ja ruokinta pusertamalla ruoka verkonsilmien läpi. Sabina saatiin houkuteltua kuljetusarkkuun herkkupalojen voimalla, mutta Luchoon konsti ei tepsinyt, joten pikaisen pohdinnan jälkeen se rauhoitettiin nukutusnuolella.

Projects Abroadin ja Animal Defenders Internationalin henkilökunta työskentelee yhdessä kuljettaessaan silmälasikarhun uuteen kotiinsa Taricayan luonnonsuojelualueelle Perun viidakkoon.

Aamukuuteen mennessä kaikki eläimet oli saatu kuorma-autoon. Viiden auton muodostama saattue aloitti pitkän nousun Andien rinteitä ylös ja jälleen alas toisella puolella leviävää sademetsää ja Projects Abroadin tiloja Taricayan luonnonsuojelualueella. Matkan varrella ryhmä jätti hyvästit kondoreille, jotka luovutettiin Cuscossa sijaitsevaan eläinhoitolaan, sekä ketulle, joka vapautettiin Andien ylänkötundralle.

Lähes kahden unettoman vuorokauden jälkeen ryhmä kohtasi vielä ankarimman haasteensa, joka oli eläinten siirtäminen joentöyrästä ylös, ja uuteen kotiinsa. Mahtavien yhteisten ponnistusten, ja useiden tuntien aherruksen jälkeen karhut päästettiin karanteenihäkkeihinsä, joissa ne viettävät seuraavat 30 päivää sopeutuen ympäristöönsä. Myös niiden terveys tarkastetaan. Karhut ovat sittemmin liittyneet ensimmäisen pelastamamme karhun, Cholitan seuraan, ja niiden vaiheista kuullaan lisää tulevina viikkoina.

Projects Abroadin Luonto & Ympäristö vapaaehtoiset rakensivat 300m2:n kokoiset aitaukset pelastetuille silmälasikarhuille Taricayan luonnonsuojelualueella. Aitauksissa on isot vesialtaat ja varjoisia luolia.

Operaatio oli menestys, josta kiitos kuuluu Nubia Sanchezille Perun valtion luonnonsuojeluvirasto SERFOR:ista, poliisille, ja kaikille niille, jotka auttoivat pelastustehtävän toteuttamisessa. Projects Abroad on saanut Taricayassa mainetta eläinten pelastajana ja kotiinpalauttajana, ja mennyt operaatio oli toistaiseksi suurin. Erityisesti pitää muistaa Projects Abroadin vapaaehtoisia luonnonsuojelijoita, jotka tekivät uupumatta töitä suurten villieläinaitausten rakentamiseksi. Jokaiselle karhulle on rakennettu 300m2 aitaus, joista löytyy myös suuria vesialtaita ja varjoisia luolia, joissa eläimet voivat sopeutua sademetsään, jossa ne ovat eläneet viimeksi pentuina.

Takaisin uutisiin

 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä