You are from: United States, Go to our American website. Close

Projects Abroad - Mistä kaikki alkoi?

Instagram

Mistä kaikki alkoi?

1990-luvun alussa joukko opiskelijoita halusi pitää tauon opinnoistaan, ”välivuoden”, vaikka tämä termi ei vielä silloin ollut käytössä. He kääntyivät maantiedonopettajansa Peter Slowen puoleen kysyäkseen mahdollisuuksista työskennellä Itä-Euroopassa. Ei ollut ollenkaan helppoa löytää mahdollisuuksia matkustamisen ja työnteon yhdistämiseen, joten Peter päätti käyttää kontaktejaan hyödyksi ja järjesti oppilailleen matkan Romaniaan opettamaan. Näin se kaikki siis alkoi ja Projects Abroad aloitti toimintansa vuonna 1992.

Vuoteen 1997 asti olimme pieni perheyritys, jolla oli vain kaksi osa-aikaista työntekijää lähettämässä yliopisto-opiskelijoita hankkimaan työkokemusta opettamalla englantia Itä-Euroopassa. Johtuen jatkuvasti kasvavasta määrästä ihmisiä, jotka halusivat ottaa vapaa-aikaa opinnoistaan tai uraltaan, sekä suuresta määrästä kehitysmaita, jotka tarvitsevat omalla kustannuksellaan työskenteleviä vapaaehtoisia, meidän järjestämämme vapaaehtoishankkeet alkoivat nopeasti levitä ympäri maailman. Vapaaehtoisemme voivat vieläkin opettaa englantia Itä-Euroopassa, mutta lisäksi heillä on valtava määrä hankevaihtoehtoja monessa kohteessa.

Projects Abroad tänään

Projects Abroad on vieläkin perheyritys, mutta nyt meillä on 20 työntekijää päätoimistollamme Sussexissa, Englannissa, lähellä yliopistoa, jossa Peter Slowe toimi aikaisemmin opettajana. Yli 700 koulutettua työntekijää kohdemaissamme ja yli 200 hankevaihtoehtoa tekevät meistä maailman johtavan vapaaehtoistyö-organisaation.

Meillä on myös rekrytointi-henkilökuntaa ympäri maailmaa, mukaan lukien toimistoja kaikkialla Euroopassa ja kauempana, Tokiosta Torontoon ja Adelaidesta New Yorkiin.

Projects Abroad vapaaehtoiset ovat 16-75-vuotiaita! Välivuosi-vapaaehtoiset ja vastavalmistuneet ovat edelleen suurin osallistujaryhmämme, mutta kasvava määrä vapaaehtoisia liittyy joukkoomme kesälomillaan ennen yliopisto- tai korkeakouluopintojaan tai toisen asteen koulutuksensa aikana. Useat uraltaan sapattivapaata viettävistä liittyvät joukkoomme tehdäkseen vapaaehtoistyötä ja yhä useammat eläkeläiset osallistuvat hankkeisiimme.

Projects Abroad maailman taloudessa

Me luomme paikallista työtä kaikkialla mihin lähetämme vapaaehtoisiamme. Työllistämme monia ihmisiä suoraan ja luomme paljon työtä epäsuorasti vapaaehtoisillemme tarjoamiemme palvelujen kautta. Olemme myös siirtäneet useita ”pääkonttorin” toimintojamme, kuten esimerkiksi laskentatoimi, joka on Ulanbatorissa, Mongoliassa ja Design, jota tehdään Meksikossa.

Näin suuri joukko kollegoita ympäri maailmaa tarjoaa meille kattavan verkoston paikallista tietoa, joka mahdollistaa vapaaehtoistemme taitojen kanavoimisen paikkoihin, joissa niitä todella tarvitaan.

Kulttuurivaihto ja valinnanvapaus

Vapaaehtoiset oppivat valitsemassaan hankkeessa sekä tapaamiltaan ihmisiltä ja päinvastoin. Vastavuoroinen oppiminen ja keskinäinen kunnioitus ovat sitä mistä kulttuurivaihdossa on kyse.

Meidän ajattelutapamme on todella globaali. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia mahdollisilta kumppaneilta – kouluilta, päiväkodeilta, sairaaloilta jne. – kaikkialta kehittyvistä maista; missä tahansa he ovatkin tai mitä tahansa he tekevät, yritämme vastata heidän tarpeisiinsa. Otamme innolla vastaan ehdotuksia myös mahdollisilta vapaaehtoisilta; jos vapaaehtoisella on idea uudesta hankkeesta tai kohteesta me teemme kaikkemme, jotta he voisivat työskennellä toivomallaan tavalla. Me arvostamme heidän ideoitaan ja vastaamme heidän tarpeisiinsa. Uskomme, että joustavuus meidän puoleltamme on osoitus kunnioituksestamme yhteistyökumppaneitamme ja vapaaehtoisiamme kohtaan. 

Projects Abroad Konserni

Projects Abroad (UK) Ltd, Projects Abroad (Europe) Ltd ja Projects Abroad Travel Ltd kuuluvat kaikki Projects Abroad Konserniin ja ne on kaikki rekisteröity Englannissa.

 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä