You are from: United States, Go to our American website. Close

Tuki ja turva

Instagram
 

Tuki ja turva

Vapaaehtoisten tuki ja turvallisuus on yksi Projects Abroad vapaaehtoismatkojen tärkeimmistä osa-alueista. Me pidämme sinun turvallisuuttasi erittäin tärkeänä ja olemme vuosien aikana tehneet työtä ja kehittäneet vakaat käytännöt huolehtiaksemme siitä, että voit olla rauhassa ja tyytyväinen vapaaehtoistyössäsi.

Turvallisuus

Järjestämme vapaaehtoismatkoja ainoastaan maihin, jotka ovat saavuttaneet poliittisen tasapainon ja turvallisuuden. Pidämme jatkuvasti yhteyttä usean maan ulkoministeriöön, jotta pysymme ajan tasalla viimeisimmistä tapahtumista. Meillä on myös omaa henkilökuntaa kaikissa kohteissamme, joka tuntee lähiseudut yksityiskohtaisesti.

Neuvonta ennen matkaa

Kun olet hakenut ja sinut on hyväksytty hankkeeseemme, niin annamme lisätietoja vakuutuksesta sekä viisumista. Me annamme myös pakkausvinkkejä ja tietoa siitä, mitä paikallisesti on tarjolla ja mitä kannattaa tuoda Suomesta. Kokeneet vapaaehtoisneuvojamme ottavat sinuun yhteyttä, antavat neuvoja ja vastaavat kaikkiin mahdollisiin kysymyksiisi sekä ennen lähtöäsi, että perille saavuttuasi.

Yksityiskohtaista tietoa vapaaehtoishankkeestasi

Lähetämme sinulle kattavan paketin tietoa vapaaehtoishankkeestasi ennen matkaan lähtöäsi. Lisäksi, saat isäntäperheesi osoitteen ja puhelinnumeron sekä yksityiskohtaista tietoa uudesta työpaikastasi ja työnohjaajistasi. Kaikki tämä helpottaa matkaan valmistautumista ja hankkeeseen sopeutumista. 

Paikallinen henkilökunta

Olemme vakuuttuneita siitä, että henkilökuntamme tarjoama tuki vapaaehtoisille on lyömätön. Meillä on vähintään yksi toimisto ja henkilöstöä jokaisessa maassa, jossa toimimme. Jokaisella maalla on oma maajohtaja sekä useita muita työntekijöitä. Heidät on koulutettu sekä Euroopassa, että omissa maissaan omaksumaan toimivat ja turvalliset työskentelytavat, mukaan lukien valvonta-, turvallisuus- ja hätäsuunnitelmat hätätilanteita varten. Toimistomme toimivat keskuspaikkoina ja tarjoavat vapaaehtoisille mahdollisuuden tavata ja viettää aikaa yhdessä tai keskustella henkilökuntamme kanssa. Henkilöstömme järjestää vapaaehtoispaikkoihin ja asumiseen liittyvät yksityiskohdat tarkkojen kriteereiden ja korkeiden standardien mukaisesti. He ovat valmiita auttamaan kaikissa ongelmissa, antamaan neuvoja ja vastaamaan kysymyksiin. He toimivat myös vapaaehtoisten yhteyshenkilöinä kohteessa. Heidät tavoittaa päivisin toimistosta tai puhelimitse ympäri vuorokauden.

Yhteydenpito henkilökunnan ja vapaaehtoisten välillä 

Henkilökuntamme vierailee kaikkien vapaaehtoisten ja isäntäperheiden luona sekä työpaikoilla säännöllisesti varmistaakseen, että kaikki sujuu niin kuin pitää. Henkilökuntamme tehtävä on huolehtia viihtyvyydestäsi sekä hankkeessasi, että asuinpaikassasi. Heti saavuttuasi järjestettävän perehdytyksen jälkeen otamme sinuun uudestaan yhteyttä ensimmäisen viikon aikana ja tarkistamme että kaikki on hyvin. Tämän jälkeen riippuu vapaaehtoisesta itsestään, kuinka usein he haluavat olla yhteydessä paikalliseen henkilöstöömme. Tarkistamme kuitenkin viikoittain jokaisen vapaaehtoisen tilanteen joko ottamalla heihin suoraan yhteyttä, tai isäntäperheen kautta.

Majoitus

Paikallinen henkilöstömme tarkastaa kaikki majoituspaikkamme säännöllisesti. Majoitus hyväksytään vain jos se on puhdas, hygieeninen ja mukava. Isäntäperheemme ovat hyvin tietoisia Projects Abroadin tavoitteista ja vähintään yhdellä ihmisellä jokaisessa isäntäperheessä on englannin peruskielitaito. Isäntäperheiden tulee olla aidosti kiinnostuneita ottamaan vapaaehtoisia asumaan luokseen. Me tarkkailemme kaikkia isäntäperheitämme havaitaksemme mahdollisia puutteita. Nämä tarkastukset suoritetaan sekä ennen, että jokaisen vapaaehtoisen vierailun jälkeen.

Hankekohteet

Paikallinen henkilöstömme kohteissamme ja eurooppalainen henkilöstömme työskentelevät läheisesti yhteistyökumppaniemme kanssa ja varmistavat, että he ymmärtävät sekä Projects Abroadin, että vapaaehtoistemme tavoitteet. Paikallinen henkilöstömme sekä Euroopan henkilöstömme vierailevat ja tarkastavat säännöllisesti kaikki vapaaehtoiskohteemme.

Työnohjaaja

Kaikille vapaaehtoisille, on kyseessä sitten Opetus, Lääketiede, Luonto ja ympäristö tai mikä tahansa muu hanke nimetään henkilökohtainen työnohjaaja. Työnohjaaja on vastuussa sekä työtehtävien antamisesta, että vapaaehtoisten viihtyvyydestä. Lisäksi hän auttaa sinua, jos kohtaat ongelmia tai jos sinulla on kysymyksiä.

Olemme vastassa, kun saavut

Tulemme kaikkia vapaaehtoisia vastaan lentoasemalle (tai muuhun liikennöintikeskukseen), ellet toisin pyydä. Oman henkilöstömme jäsen tulee noutamaan sinut aina kun mahdollista, mutta joskus harvoin käytämme hyväksyttyä kuljetusyritystä vapaaehtoistemme hakemiseen lentokentältä. Kentällä sinua odottaa henkilö, jolla on Projects Abroad kyltti kädessään ja joka tervehtii sinua käyttäen koko nimeäsi. Heillä on mukanaan myös henkilökortti, jonka voit halutessasi tarkistaa. On myös meidän vastuullamme kuljettaa sinut takaisin lentokentälle (tai sinne mistä matkasi alkaa) vapaaehtoisaikasi päättyessä.

Perehdytys

Kaikki vapaaehtoiset perehdytetään maahan ja asuinympäristöönsä. Perehdytys vaihtelee maittain, mutta sisältää mm. seuraavat asiat:

  • Tervetuliaispaketin, joka sisältää tietoja paikallisesta toimistostamme, muista vapaaehtoisista, karttoja ja muuta hyödyllistä tietoa (pankit, lääkärit, yleiset kulkuvälineet)
  • Tutustumiskierroksen oppaan kanssa yleisillä kulkuvälineillä, joita tulet vapaaehtoisaikanasi käyttämään säännöllisesti (kuten tro-trot Ghanassa, Tuk Tukit Thaimaassa jne).
  • Kerromme paikallisista tavoista ja siitä, mitä voit vapaaehtoisajaltasi odottaa sekä autamme tuntemaan olosi turvalliseksi uudessa ympäristössäsi.

Terveys ja vakuutukset

Kaikki vapaaehtoisemme saavat sairausvakuutuksen ja matkavakuutuksen. Joissain tapauksissa tähän sisältyy myös kotiinkuljetus lääketieteellisin perustein. Sairastumistapauksissa paikallinen henkilökuntamme on valmis auttamaan sinua sairaalakäynneissä sekä yhteydenpidossa vakuutusyhtiöiden kanssa ja luonnollisesti huolehtia siitä, että potilasaikasi on rauhallinen ja turvallinen.