You are from: United States, Go to our American website. Close

Vapaaehtoistyö Vietnamissa - Osallistu hankkeisiimme Kaakkois-Aasiassa.

Instagram

Vapaaehtoistyö Vietnamissa - Osallistu hankkeisiimme Kaakkois-Aasiassa.

Vietnam Map

Toimipaikka: Hanoi

Hankkeen kesto: 2 viikosta eteenpäin

Majoitus: Yhteismajoitus muiden vapaaehtoisten kanssa

Kiinnostavia nähtävyyksiä: Kalkkikivisaaret Ha Long Bay:llä, Kansallispuisto BaVi:ssä.

Hankevaihtoehdot:Opetus,
Hoiva, Kansainvälinen kehitys, Kylähanke, Lääketiede & Terveys.

Vapaaehtoistyö Vietnamissa tarjoaa mahdollisuuden viettää aikaa tässä kiehtovassa ja ystävällisessä, nopeasti kehittyvässä maassa. Projects Abroad Vietnamin pääkonttori sijaitsee Hanoissa, Pohjois-Vietnamissa.

Vietnamese StatuesHanoi on Vietnamin pääkaupunki ja yksi Kaakkois-Aasian eloisimmista kaupungeista. Ensi näkemältä kaupunki vaikuttaa kaoottiselta, mutta vapaaehtoistyöntekijänä Vietnamissa ja asumalla ja työskentelemällä Hanoissa näet vietnamilaisten ystävällisyyden, pääset tutkimusmatkalle hurmaavaan vanhaan kaupunkiin ja löydät kätkettyjä paikkoja poissa moottoripyörävilinästä ja kaupungin sykkeestä.

Hanoi on Vietnamin kulttuurikeskus, ja siellä on yli 600 pagodia ja temppeleitä, joissa vierailla. Kaupunki muuttuu nopeasti ja teräksestä ja lasista rakennetut hotellit nousevat korkealle Ranskan siirtomaavallan aikaisten rakennusten, perinteisten markkinoiden ja ränsistyneiden kauppojen horisontissa. Vaikka vaurastuminen kasvaa Vietnamissa, niin silti monet Hanoin asukkaista elävät hyvin vaatimattomissa olosuhteissa ja köyhyys kaupungissa on laajalle levittäytynyttä.

Vapaaehtoisena Vietnamissa työskentelet pääasiassa maanantaista perjantaihin, joten sinulla on runsaasti aikaa tutustua Hanoihin viikonloppuisin. Jos haluat paeta kaupungin vilinää hetkeksi niin voit suunnata Ba Vi:n kansallispuistoon, missä on upeita vaellusreittejä, loistavat mahdollisuudet nähdä alueen eläimistöä ja yli 1200 askelmaa vuoren laelle, jossa voit ihailla panoraamanäköalaa kaupungista. Jos haluat ottaa rennosti, voit lepäillä ja maistella paikallisia mereneläviä Hanoin läheisimmällä Bai Chayn rannalla.

Vietnamiin kannattaa tutustua syvemmin vapaaehtoistyösi päätyttyä. Voit vaeltaa Sapa vuorella, tuijottaa hämmästellen Halongin lahdesta nousevia kalkkikivisaaria tai hankkia itsellesi uuden räätälöidyn vaatekaapin muodin pääkaupungista Hoi Anista. Jos et kaipaa aktiivilomaa, niin voit suunnata etelään ja nauttia rennosta rantafiiliksestä Phu Quocin saarella.

Vietnamista on mahdollista jatkaa matkaa Kaakkois-Aasiaan Thaimaahan, Cambodiaan ja Laosiin halvalla, muttei aina kovin nopeasti bussilla ja junalla. On myös monia halpalentoyhtiöitä, jotka mahdollistavat tutustumisen alueeseen syvemmin ilman kuukausien ylimääräistä matkustamista.

"Sivun alkuun

 

Opetus

Volunteer carrying fruit

Hankkeen sijainti: Hanoi

Hankekohteet: ala- ja yläasteet, koulu kuulovammaisille lapsille

Oppilaiden ikä: 6-18

Luokkakoko: 30-60

Työtehtävät: englannin ja ranskan opettaja tai apuopettaja

Muut opetusmahdollisuudet: draama kesäisin

Majoitus: isäntäperhe tai yhteismajoitus muiden vapaaehtoisten kanssa

Hintaan sisältyy: ruoka, majoitus, meno-paluukuljetukset lentokentälle, matkavakuutus, henkilökohtainen nettisivu, perehdytys, matkakulut isäntäperheestä hankekohteeseen, 24/7 tuki

Hintaan ei sisälly: lennot, viisumikulut, käyttöraha

Hankkeen kesto: 3 viikosta eteenpäin 

Aloitusajankohta: joustava

Et tarvitse aikaisempaa opetuskokemusta osallistuaksesi

Tekemällä vapaaehtoistyötä opetuksen parissa Vietnamissa saat ainutlaatuisen mahdollisuuden hankkia työkokemusta luokkahuoneessa. Painopiste on suullisen englannin opetuksessa, mikä tarkoittaa sitä, ettet tarvitse virallista opettajan pätevyyttä osallistuaksesi hankkeeseen. Teemme yhteistyötä Vietnamin Opetusministeriön kanssa ja heidän vaatimuksensa on, että vapaaehtoiset ovat vähintään 18-vuotiaita ja ovat suorittaneet yhden lukukauden yliopistossa tai työskennelleet vuoden lukion jälkeen.

Opetustyö vapaaehtoisena antaa sinulle erilaisen näkökulman Vietnamista. Tämä mahdollisuus on avoin kaikille olitpa välivuotta pitävä opiskelija, tauolla uraltasi tai haluat tehdä jotain hyödyllistä lomallasi. Sinun avullasi on suuri merkitys yhteistyökouluissamme.

Vapaaehtoisena opetushankkeessa panoksesi vaikutus lasten elämiin jatkuu pitkälle vapaaehtoisaikasi jälkeen. Olet myös osa paljon suurempaa vapaaehtoisten verkostoa, millä on valtavan positiivinen vaikutus yhteisöihin, joissa työskentelemme. Et tule koskaan unohtamaan tätä kokemusta!

Englanninkielen oppimisen merkitys Vietnamissa

1960-luvun puolivälistä asti Vietnam on seurannut amerikkalaista koulutus- ja hallintomallia. Vietnam on jo usean vuoden ajan tunnistanut englannin kielitaidon tärkeyden liiketoiminnassa ja opetuksen mukauttamisen tärkeyden nopeasti kasvavassa taloudessa. Myös matkailu on lisääntynyt Vietnamissa ja kyky puhua hyvää englantia on tärkeää työnsaannin kannalta.

Opetushankkeet Vietnamissa

Projects Abroad Vietnam sijaitsee maan pääkaupungissa Hanoissa. Vietnamin nuoren väestön keskuudessa on valtava kysyntä englannin oppimisesta, ja sitä opetetaan kaikissa toisen asteen oppilaitoksissa ja monissa peruskouluissa ympäri Hanoita.

Useimmissa kouluissa saat oman luokan opetettavaksesi, mutta muutamissa kouluissa aloitat apuopettajana paikallisen opettajan rinnalla. Englannin puhujia ja opettajia arvostetaan Vietnamissa, joten lapset ovat innokkaita oppimaan sinulta.

Vapaaehtoiset työ keskittyy pääasiassa oppilaiden englannin ääntämyksen parantamiseen. Tekemällä oppimisesta hauskaa ja mielenkiintoista voit todella edistää ja vahvistaa opiskelijoiden itseluottamusta ja kehitystä. Oppilaat ovat kiinnostuneita sinusta ja elämästäsi ja voit hyödyntää tätä saadaksesi heidät puhumaan sinulle ja toisilleen. On myös mahdollista opettaa ranskaa, jos puhut ranskaa sujuvasti.

Vapaaehtoiset voivat myös työskennellä kuulovammaisten lasten koulussa. Kerro meille jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdosta.

Osallistu opetustyöpajoihin

Projects Abroadin tiimi Vietnamissa järjestää joka toinen kuukausi työpajoja Opetus-vapaaehtoisillemme. Työpajat tarjoavat mahdollisuuden jakaa tehokkaita opetusstrategioita ja keskustella luokkahuoneen ongelmista muiden vapaaehtoisten kanssa. Paikalliset opettajat ovat myös tervetulleita, ja tämä on loistava tilaisuus jakaa ideoita ja kokemuksia.

Työpajojen aikana keskustellaan opettamista ja kehitellään keinoja opetuksen parantamiseen. Niinä kuukausina, jolloin opetustyöpajoja ei järjestetä, paikallinen henkilökuntamme järjestää samanlaisia työpajoja Hoiva-vapaaehtoisille. Nämä työpajat ovat usein hyödyllisiä myös opetushankkeisiin osallistuville vapaaehtoisille.

Koulun ollessa suljettu kesälomien ajan, Projects Abroad järjestää kesäkursseja paikallisille lapsille.

O

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hankkeen hallintosuunnitelmamme: Vietnam Teaching Management Plan.

Sivun alkuun

 

Hoiva

Volunteers in traditional hatsProjects Abroad työskentelee yhteistyössä päivähoitokeskuksien ja vammaisille lapsille tarkoitettujen hoivakeskuksien kanssa Hanoissa, jossa sinä ja muut vapaaehtoiset voitte vaikuttaa useiden vähäosaisten lasten elämään. Riippumatta siitä, missä lasten ja nuorten hankkeessa työskentelet vapaaehtoisena, sinun täytyy olla valmis ottamaan haaste vastaan. Monet lapsista, joiden kanssa työskentelet ovat eläneen vaikeaa elämää ja he kaipaavat kipeästi huomiota ihmisiltä, jotka välittävät. Jotkut lapsista tarvitsevat terveydellisistä syistä tai vammaisuuden takia erityistarkkailua. Esimerkiksi Vietnamissa vapaaehtoistyöntekijänä tulet kohtaamaan lapsia, joilla on HIV/AIDS. Tehtäväsi vapaaehtoisena on auttaa näitä lapsia saavuttamaan mahdollisimman hyvä elämä kaikin mahdollisin tavoin.

Työ lasten ja nuorten parissa on usein vaihtelevaa ; se voi sisältää käytännön hoitoa, kuten lasten pesua ja pukemista tai pelien pelaamista, leikkimistä, liikuntaa ja kotitehtävissä auttamista. Projects Abroad tukee sinua niin paljon kuin mahdollista ja kannustamme vapaaehtoisiamme käyttämään oma-aloitteisuuttaan.

Monet lapset tarvitsevat apua perusopinnoissa. Vapaaehtoiset auttavat vuorovaikutteisissa aktiviteeteissa, jotka tukevat lasten kehitystä ja kasvua. Paikallinen henkilöstö arvostaa vapaaehtoisissamme joustavaa asennetta ja intoa auttaa siellä missä apua tarvitaan.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Vietnam Care Management Plan.

Sivun alkuun

 

Kansainvälinen kehitys

Vapaaehtoisena Vietnamissa sinulla on mahdollisuus suorittaa työharjoittelu tai työskennellä järjestöjen kanssa, jotka toimivat esimerkiksi aiheiden, kuten HIV/AIDS, huumeriippuvuus, prostituutio, terveys ja mielenterveys parissa. Ne tarjoavat tukea ja apua näille haavoittuvaisille ihmisille ja vahvistavat heitä, lisäävät tietoutta ja yrittävät poistaa kaikenlaiset stigmat, joita näihin tilanteisiin yhdistetään. Järjestöt tarjoavat koulutusta, kursseja ja sosiaalityöntekijän apua.

Työsi vapaaehtoisena Vietnamissa vaihtelee riippuen kiinnostuksen kohteistasi ja osaamisestasi, mutta voit osallistua seuraaviin toimintoihin:

  • Paikallisen henkilöstön ja yhteisön jäsenten koulutus
  • Tehdä tutkimusta, kerätä tietoa ja kirjoittaa raportteja
  • Tukea itseapuryhmiä haavoittuvissa yhteisöissä
  • Hallinto, sisältäen korjausluvun ja dokumenttien muokkaus
  • Markkinointi, kotisivun päivittäminen, kuvien ja tapahtumien lisääminen, uutiskirjeiden editointi, lentolehtisten ja esitteiden tuottaminen, tapahtumien järjestäminen
  • Tiedon lisääminen
  • Englannin kielen opetus paikalliselle henkilökunnalle ja yhteisölle

Kuten missä tahansa työharjoittelupaikassa sinun täytyy olla motivoitunut ja halukas olla osallistua tehtäviin, joita sinulle annetaan, olivat ne sitten kampanja, joka täytyy suunnitella, raportin tai hanke-ehdotuksen oikoluku.

Kansainvälisen kehityksen hanke sopii erityisesti kansainvälisen kehityksen aiheita opiskeleville ja jos sinulla on jokin erityinen aihe, joka sinua kiinnostaa niin kerrothan siitä meille kun haet!

Tavallisesti työskentelet viitenä päivänä viikossa, maanantaista perjantaihin, mutta tämä voi vaihdella, joten onkin tärkeää, että olet joustava. Vähimmäisaika tähän hankkeeseen osallistumiselle on kaksi kuukautta.

Otathan yhteyttä meihin, jos sinulla on kysyttävää tai halua lisätietoa!

Sivun alkuun

 

Liiketoimintahanke

Byprojekt

Jos olet välivuotta viettävä, uratauolla, kesälomalla tai haluat oppia tuntemaan uuden kulttuurin sisältä käsin vapaaehtoisena, niin meidän liiketoimintahankkeemme Vietnamissa olla juuri sinulle.

Vapaaehtoisten liiketoimintahankkeessamme on oltava valmis sukeltamaan paikalliseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan. Kaunis Mai Chaun kylä Hoa Binin provinssissa on lyömätön vaihtoehto kaikille, jotka haluavat päästä pois kaupungin stressistä ja melusta.

Tässä hankkeessa autetaan köyhiä ja vammaisia käsityöläisiä Hoa Binhissä muuttamaan heidän osaamisensa kudonnassa, ompelussa ja kirjailussa kestäväksi ansioksi myymällä heidän tuottamiaan tuotteita. Nämä ovat ainoa tuotteet alueella, jotka ovat perinteisin tavoin valmistettuja, käsin kudottuja ja kirjailtuja tuotteita.

Osallistumalla tähän kiinnostavaan ja ainutlaatuiseen hankkeeseen vietät päiväsi käsityöläisten kanssa, opettamalla heille englantia ja tietotekniikan perusteita, jotta he voisivat helpommin markkinoida tuotteitaan. Jos sinulla on suunnittelun ja kaavoituksen osaamista on tästä luonnollisesti myös paljon hyötyä.

Vapaaehtoisemme ovat myös auttaneet rakentamaan ja sisustamaan kaksi myyntikojua tuotteiden myymiseksi vierailijoille. Yksi koju on Mai Chaussa ja toinen Ban Lacissa, joka on kuuluisa turistinähtävyys lähistöllä. Vapaaehtoiset matkustavat myös Ban Laciin auttamaan siellä.

Jos sinua kiinnostaa perinteiset käsintehdyt tuotteet ja viivyt hankkeessa useamman viikon, niin sinulla myös on mahdollisuus oppia artesaanien käyttämiä tekniikoita.

Vapaaehtoisena liiketoimintahankkeessa Vietnamissa

Byprojekt

Vapaaehtoiset asuvat paikallisessa isäntäperheessä. Perheen äiti on myös hankkeen johtaja, joten hän pitää huolen siitä, että tunnet olosi tervetulleeksi ja sopeudut elämään kylässä. Asut, kuten muut kyläläiset ja syöt samaa ruokaa kuin hekin. Kodit on rakennettu puujalkojen päälle ja ovat yksinkertaisia.

Perinteisen kylän elämä on hyvin osallistuvaa ja ystävällistä. Kodit ovat auki naapureille ja kyläläiset elävät ja työskentelevät yhdessä. Vapaa-ajallasi voit opetella ruoanlaittoa ja tutustua lähiympäristöön, joka on todella kaunis.

Tähän hankkeeseen voi osallistua kahdesta viikosta alkaen, mutta suosittelemme, että viivyt ainakin kuukauden, jotta ehdit sopeutua työhön ja kulttuuriin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Sivun alkuun

 

Lääketiede

Medicin

Työskentely Vietnamissa lääketieteen parissa on haastavaa ja ainutlaatuinen kokemus. Lääketieteen vapaaehtoisena saat paljon hyödyllistä työkokemusta, ja mahdollisuuden työskennellä joidenkin maan taitavimpien lääkäreistä rinnalla. Kaikilta lääketieteen vapaaehtoisilta Vietnamissa vaaditaan vähintään yhden vuoden opintoja tai kokemusta voidakseen osallistua.

Lääketieteen hankekohteemme sijaitsevat useissa eri sairaaloissa Hanoissa. Kun saavut kohteeseesi, niin työnohjaajasi ottaa sinut vastaan ja varmistaa, että pääset alkuun ja opit niin paljon kuin mahdollista vapaaehtoishankkeesi aikana Vietnamissa. Tavallisesti aloitat tarkkailemalla ja sitä mukaa kun tutustut toimintaan niin saat lisää vastuuta.

Kun olet täyttänyt hakemuksen voit ottaa yhteyttä henkilökuntaamme Vietnamissa ja he varmistavat, että saat juuri oikean paikan sinulle!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Vietnam Medicine & Healthcare Management Plan.

 

Fysioterapia

Sjukgymnastik

Vietnamissa on pulaa koulutetuista fysioterapeuteista ja siksi sinun roolisi voi olla täällä merkittävä olipa sinulla takana yhden vuoden fysioterapianopinnot tai olet jo saavuttanut pätevyytesi. Työskentelet yhdessä vakiohenkilökunnan kanssa ja on mahdollista, että saat jonkin ajan työskennellä omien potilaidesi, lasten tai aikuisten kanssa. Meillä on monia paikkavaihtoehtoja niille, jotka haluavat tulla Vietnamiin fysioterapia vapaaehtoisiksi, joko klinikalle Hanoissa, joka on erikoistunut autismin varhaiseen diagnosointiin ja hoitoon, downin syndroomaan tai CP-vammoihin tai kansainvälisen sovinnon hankkeeseen, joka keskittyy Vietnamin sodan haavoittuneiden kuntoutukseen ja sen jälkivaikutuksiin, jotka edelleen vaivaamat maata. Minkä tahansa valitsetkin tulee siitä elämää muuttava kokemus!

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Vietnam Medicine & Healthcare Management Plan.

Sivun alkuun


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä