You are from: United States, Go to our American website. Close

Lähde vapaaehtoismatkalle Togoon ja hanki uusia kokemuksia hyödyllisissä hankkeissamme

Lähde vapaaehtoismatkalle Togoon ja hanki uusia kokemuksia hyödyllisissä hankkeissamme

Togo Map

Vapaaehtoismatkalla Togossa on paljon jännittävää odotettavaa. Pieni länsiafrikkalainen maa, jossa punoutuvat yhteen ranskalainen ja afrikkalainen kulttuuri. Täältä löydät upeita rantoja, tiheää viidakkoa ja peräti kuusi eri ilmastovyöhykettä. Vaikka Togo itsenäistyi vuonna 1960, vieläkin on nähtävillä selkeitä ranskalaisen kulttuurin vaikutteita ja ranska on edelleen maan virallinen kieli.

Projects Abroads vapaaehtoismatkat Togoon suuntaavat Loméen, Togon pääkaupunkiin. Loméssa on paljon nähtävyyksiä ja tutkimisen arvoisia paikkoja, mukaan lukien monia ravintoloita, joilla on maine Länsi-Afrikan parhaimpina. Vapaaehtoiset Togossa asuvat isäntäperheissä Loméssa, jotka ovat tunnettuja anteliaisuudestaan ja vieraanvaraisuudestaan. Matkustaminen Togossa on halpaa ja helppoa. Voit matkustaa paikallisbussilla tai jaetulla taksilla. Etelässä voit vierailla trooppisilla laguuneilla ja järvillä. Pohjoisesta löydät vesiputouksia, kukkuloita ja kahviplantaaseja. Vapaaehtoismatkaa Länsi-Afrikkaan suunnittelevat saavat myös mahdollisuuden vierailla Forêt de Fazao kansallispuistossa, jossa on monia erilaisia kasvi- ja eläinlajeja ja se tarjoaa kävijöille kauniita polkuja, vuoria ja metsiä, joita et löydä muualta Länsi-Afrikasta.

Togo

Vapaaehtoistyötä Länsi-Afrikasta etsiville Togo on hyvä lähtökohta jatkaa matkaa ympäröiviin Länsi-Afrikan maihin. Tämä riippumatta siitä oletko kiinnostunut kiehtovasta voodoosta Beninissä vai jatkatko mieluummin rannikkoa pitkin Ghanan upeille rannoille ja aavemaiselle orjalinnakkeelle. Vapaaehtoistyö Togossa antaa sinulle elinikäisiä muistoja ja vapaaehtoismatkasi tähän kohteeseen todella tekee merkittävän vaikutuksen!

 

Opetus

Undervisning Sijoituspaikka: Lomé

Koulu: Esikoulu – ylä-aste/lukio

Oppilaiden ikä: 3 - 17 vuotta

Luokkakoko: 20 - 80

Sinun tehtäväsi: opettaja tai apuopettaja (englannin kieli, ranskan kieli, luonnontieteet, maantiede, historia, matematiikka)

Muut opetusmahdollisuudet: Saksan kieli, ihmisoikeus-kerhot

Majoitus: isäntäperhe

Mitä hintaan sisältyy? Ruoka ja majoitus, vakuutukset, tuki- ja apupalvelu 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, kuljetukset, sosiaaliset aktiviteetit, henkilökohtainen verkkosivu, josta löydät kaikki matkaasi ja hankkeeseesi liittyvät yksityiskohdat.

Mitä ei sisälly hintaan? Lennot, rokotukset, viisumi, taskuraha.

Kuinka kauan työskentelet? Neljästä viikosta ylöspäin

Aloituspäivä: Joustava

Undervisning

Ranska on Togon virallinen kieli, mutta maan nuoret ovat innokkaita oppimaan myös englantia. Vapaaehtoisena Togossa avustat vakituisia opettajia, mutta joskus saatat päästä myös ohjaamaan luokkia itsenäisesti. Sijoituspaikkanasi on ala- tai yläasteen luokat Lomèssa missä autat oppilaita kehittämään heidän englannin kielen puhettaan. Tulet huomaamaan, että oppilaat ovat innoissaan saadessaan sinut opettajakseen luokkaansa ja he haluavat tietää kaiken sinusta ja siitä, minkälainen sinun elämäsi on. Jos puhut sujuvaa ranskaa, niin sinun on myös mahdollista pitää ranskan tunteja

Koulut eivät ole länsimaisen standardin mukaisia ja tulet työskentelemään hyvin yksinkertaisissa kouluissa, joissa on vain perusvarustus. Luokkakoot ovat usein paljon suurempia, kuin mihin olet suomessa tottunut ja opettajien työmäärä on valtava. Täällä panoksesi on tärkeää ja olet tervetullut helpotus!

Ranskan kielen perusteiden opiskelu ennen vapaaehtoismatkaa Togoon on hyvä idea, sillä suurin osa paikallisista ei puhu englantia. Tartu mahdollisuuteen osallistua yhteen suosituimmista ranskan intensiivikursseistamme kohteessa Loméssa!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Togo Teaching Management Plan.

Sivun alkuun

 

Hoiva

Sijoituspaikat: Lomé

Hankekohteet: päiväkodit ja päivähoitokeskukset

Lasten ikä: 0-18

Ryhmäkoko: 8-60

Työnkuvasi: hoivahallintosuunnitelman mukaisten opetuksellisten pelien ja ryhmäaktiviteettien järjestäminen ja tuen tarjoaminen

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa

Aloituspäivä: joustava

Oletko valmis todella palkitsevaan vapaaehtoistyöhön Togossa, Loméssa, jossa voit antaa apusi sitä tarvitseville lapsille. Paikallinen henkilökunta on aina kiitollinen saadessaan parin auttavia käsiä lisää ja sinulla tulee olemaan paljon tekemistä! Voit auttaa päivittäisessä työssä lasten kanssa, mutta myös järjestää toimintaa ja tarjota lapsille huomiota ja henkilökohtaista kontaktia, mille heillä on niin suuri tarve.

Katulapset ovat suuri haaste Togolle ja hankekohteet taistelevat rajallisine resursseineen. Vapaaehtoisena Togossa voit todella tehdä vaikutuksen ja aikasi täällä on hyvin arvostettua sekä henkilökunnan, että lasten puolelta. Projects Abroad tekee yhteistyötä useiden hankekohteiden kanssa Loméssa, joissa käyvät/asuvat useimmat heikoimmassa asemassa olevat lapset. Monet kodeista on tarkoitettu nuoremmille lapsille, mutta jotkut asuttavat myös vanhempia lapsia ja nuoria aikuisia.

Vapaaehtoistyö orpokodeissa Togossa

Vapaaehtoisemme ovat vuosien aikana työskennelleet Togossa lasten parissa orpokodeissa ja laitoksissa. Heidän työnsä on ollut erittäin tärkeää näissä hankekohteissa ja avustustyö on parantanut lasten elinoloja ja tarjonnut hoivaa ja tukea. Olemme kuitenkin päättäneet keskittyä yhteisön ja perheiden tukemiseen orpokotityön sijaan, koska uskomme, että lapsien kannalta paras vaihtoehto on asuminen perheessä. Lue lisää vapaaehtoistyöstä orpokodeissa ja meidän näkemyksistä asiaan liittyen.

Tämä tarkoittaa sitä, että vapaaehtoistyötä tehdään Togossa päivähoitokeskuksissa, päiväkodeissa ja tukiryhmissä lastenkotien sijaan. Näin Projects Abroad pystyy tekemään parempaa yhteistyötä paikallisten yhteisöjen kanssa ja tärkeimmiten, pystymme auttamaan perheitä pysymään yhdessä ja menestymään.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Togo Care Management Plan.

 

Kätilö

Jos kouluttaudut kätilöksi tai olet työskennellyt ammattilaisena vähemmän tai pidemmän ajan, niin Togosta löytyy sinulle mielekäs vapaaehtoismatka. Meillä on monia kohteita Togon yliopistollisessa sairaalassa Loméssa, missä työskentelet valvonnan alaisena. Työsi yksityiskohdat vaihtelevat riippuen kokemuksestasi ja osaamisestasi ja minkä verran vastuuta olet halukas ottamaan. Kuvaile taitojasi ja toiveitasi mahdollisimman tarkasti, jotta voimme löytää sinulle kaikkein parhaiten sopivan vapaaehtoismatkan!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Togo Medicine & Healthcare Management Plan.

 

Lääketiede

Meillä on lääketieteen harjoittelupaikkoja ja vapaaehtoistyöpaikkoja sairaalassa Togon pääkaupungissa Loméssa. Sairaala on paikallisten standardien mukaan hyvin varusteltu ja saat hyödyllistä työkokemusta harjoittelusta kehitysmaassa Afrikassa. Lisäksi saat mahdollisuuden opiskella monia eri hoitoja ja leikkauksia ja harjoittelijana annat paljon kaivattua tukea ja hoitoa sairaalan potilaille.

Saavuttuasi Togoon paikallinen henkilökuntamme tutustuttaa sinut sairaalan henkilökuntaan ja sinulle osoitetaan mentori, joka toimii lääkärinä sairaalassa. Työnohjaajasi kanssa keskustelet erityistoiveistasi ja kiinnostuksen kohteistasi ja saat myös aikataulusi harjoittelua varten.

Tulet törmäämään moniin sairauksiin ja hoitoihin, jotka ovat epätavallisia Suomessa, kuten malaria ja lavantauti. Voit myös erikoistua lastentauteihin. Vapaaehtoisena Togossa, sinun täytyy puhua sujuvaa ranskaa. Useimmat potilaat ja työntekijät eivät puhu englantia ja on tärkeää, että teet itsesi ymmärretyksi ja pystyt kommunikoimaan ranskaksi työaikanasi.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Togo Medicine & Healthcare Management Plan.

 

Fysioterapeutti

Vapaaehtoistyö fysioterapeuttina Togossa tarkoitta sitä, että sinut sijoitetaan terveyden kehittämiskeskukseen Loméssa. Olet joko aloittanut fysioterapian opintosi tai olet jo työskennellyt ammattimaisesti muutamia vuosia ja haluat uusia kokemuksia urallesi. Keskuksessa diagnosoidaan vammaisia lapsia, hoidetaan heitä yksilöllisesti ja järjestetään työpajoja vanhemmille. Työ keskittyy parantamaan lasten kehitystä monin eri tavoin, eikä vähiten sosiaalisesti, sillä vamma merkitsee usein leimautumista. Tällä hetkellä keskuksessa on paikallisesti palkattu fysioterapeutti. Kouluttautuneena länsimaalaisena sinun panoksesi voi auttaa tuomaan muutosta tähän tilanteeseen ja tulet huomamaan olevasi erittäin tarpeellinen!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Togo Medicine & Healthcare Management Plan.

 

Sairaanhoito

Barn & Ungdom

Sairaanhoitajaopiskelijoilla on nyt mahdollisuus päästä vapaaehtoistyöhön Togolaiseen sairaalaan Loméssa. Hankkeeseen voivat hakea mukaan ne, jotka haluavat pitää taukoa opinnoistaan tai ne, jotka ovat jo työskennelleet ammatissaan jonkin aikaa. Saat täysin uuden näkemyksen työhösi Suomessa ja palaat kotiin taskut täynnä uusia kokemuksia. Hyödyntääksesi osaamistasi ja kokemustasi parhaalla mahdollisella tavalla tulisi sinun osata ranskaa. Kerrothan meille huolellisesti toiveistasi ja osaamisestasi hakemuksessasi, jotta me voimme helpommin löytää juuri sinulle sopivan vapaaehtoismatkan! Tehtäväsi riippuvat hankekohteen tarpeista, mutta myös sinun kokemuksestasi ja tarpeistasi.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Togo Medicine & Healthcare Management Plan.

 

Puheterapia

Tässä todellinen haaste puheviestinnästä kiinnostuneille! Opiskeletko puheterapiaa tai työskenteletkö jo alalla? Lähde vapaaehtoiseksi Togoon! Työskentelet joko kansalaisjärjestössä tai koulussa. Yksi kansalaisjärjestö, jonka kanssa teemme yhteistyötä tukee keskuksessaan noin 30 lasta. Monet lapsista ovat vammaisia ja hyötyvät kohdistetusta puheterapiatyöstä. Keskuksessa tulet auttamaan paikallisia puheterapeutteja ja saatat myös osallistua lasten vanhempien neuvontaan henkilökunnan kanssa tai opettavaisten pelien pelaamiseen lasten kanssa. Yksityisistunnot lasten kanssa ovat tärkeä osa hoitoa. Ryhmäistunnot ja tietoisuuden kasvattaminen vammaisuuteen liittyvistä asioista muodostavat myös osan tehtävistäsi.

Barn & Ungdom

Togossa voit myös osallistua työskentelyyn paikallisessa kuurojen koulussa. Täällä autat äänteiden lausumisen, lukemisen ja viittomakielen opetustyössä. Koska vakituinen henkilöstö ehtii nähdä vain osan lapsista, niin sinun tukesi voi laajentaa palvelua, niin että useampi lapsi hyötyy terapiasta.

Vapaaehtoisilta lääketieteen hankkeissa Togossa vaaditaan hyvää ranskan kielen osaamista. Suurin osa henkilökunnasta ja lapsista ei puhu englantia. On hyvin tärkeää, että ymmärrät ja pystyt kommunikoimaan ranskaksi työskennellessäsi Togossa ja tämä on vielä tärkeämpää puheeseen keskittyneessä hankkeessa.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Togo Medicine & Healthcare Management Plan.

Sivun alkuun

 

Hammaslääketiede

Jos etsit työkokemusta hammaslääketieteen parissa opintojesi aikana, niin tule Togoon. Hammaslääketiede Togossa on erilaista, kuin mihin olet tottunut Suomessa ja tulee avaamaan silmäsi siihen todellisuuteen mitä hammashoito kehitysmaassa on. Hammaslääketieteen vapaaehtoiset sijoitetaan julkiseen sairaalaan, joka toimii myös opetus- ja tutkimussairaalana. Hammaslääketieteen vapaaehtoisena roolisi tulee olemaan harjoittelija. Ottaen huomioon, että lääkärin ammatti Togossa on hyvin erilaista, kuin mihin olet ehkä tottunut, niin ensimmäisenä viikkona osallistut havainnoimalla. Kun tutustut paremmin hoitoihin ja toimintatapoihin Togossa, ja jos osoitat hyvää hammaslääketieteen osaamista, niin voit osallistua enemmän käytännöntyöhön. Voit auttaa konsultaatiossa, yleistarkastuksissa ja hammaslääkärin avustamisessa.

Voit myös osallistua hammaslääketieteen aktiiviseen palveluntarjontaan, pätevien hammaslääkärivapaaehtoisten kanssa. Tässä hankkeessa voit auttaa päteviä hammaslääkäreitä kouluissa ja päiväkodeissa hammastarkastusten tekemisessä ja suorittaa pieniä toimenpiteitä. Voit auttaa hammashoidon tärkeyden tiedottamisessa esimerkiksi näyttämällä lapsille, kuinka hampaat pestään kunnolla.

Vapaaehtoisilta lääketieteen hankkeissa Togossa vaaditaan hyvää ranskan kielen osaamista. Suurin osa henkilökunnasta ja lapsista ei puhu englantia. On hyvin tärkeää, että ymmärrät ja pystyt kommunikoimaan ranskaksi työskennellessäsi Togossa.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Togo Medicine & Healthcare Management Plan.

Sivun alkuun

 

Journalismi

Medicin & Hälsa Riippumatta siitä työskenteletkö jo toimittajana, oletko journalismin opiskelija tai suunnitteletko toimittajan työtä tulevaisuuden ammatiksesi Projects Abroadilla on tarjota sinulle vapaaehtois- ja harjoittelumahdollisuuksia Togossa.

Aiempi kokemus ei ole välttämätöntä, mutta vahva kiinnostus journalismiin, mediaan ja Länsi-Afrikkaan on tarpeen. Vapaaehtoistyössä Togossa keräät portfolion töistäsi, mikä varmasti tuo vakuuttavuutta ansioluetteloosi!

Vapaaehtoistyöntekijänä journalismin parissa Togossa voit valita työskenteletkö radio asemalla, mediayhtiössä, joka yhdistää printtimedian, radion ja television. Molemmat hankkeet sijaitsevat Loméssa. Sinun tulee puhua hyvää ranskaa molemmissa näistä hankkeista, mutta on myös mahdollista työskennellä englanniksi radiossa tai televisiossa, jos ranskasi ei ole sujuvaa. Työtä tehdään pienten paikallisten toimittajia sisältävien ryhmien kanssa ja pääset työskentelemään laajasti toimittajan tehtävissä erilaisten aiheiden ja työtehtävien parissa.

Työskentelet valvonnan alaisena ja Projects Abroadin toimisto sijaitsee vapaaehtoispaikkasi läheisyydessä ja on aina tarvittaessa valmis auttamaan.

Sivun alkuun

 

Laki & Ihmisoikeudet

Togo on yksi Afrikan köyhimmistä maista ja sitä on kritisoitu paljon ihmisoikeusrikkomuksien johdosta. Tänä päivänä monet paikalliset ja kansainväliset organisaatiot työskentelevät parantaakseen köyhien, sorrettujen ja maan haavoittuvimpien tilannetta. Lokakuussa 2007 ongelmattomasti sujuneiden parlamenttivaalien jälkeen monet ihmiset ovat luottavaisia, että seuraavien vuosien aikana Togo kehittyy ihmisoikeuksien ja demokratian hallinnassa. Sinä voit osallistua tähän kehitykseen osallistumalla vapaaehtoisena Ihmisoikeushankkeeseen Togossa.

Ihmisoikeushankkeessa Togossa saamasi kokemus tulee ehdottomasti parantamaan ansioluetteloasi. Tämä pätee niin välivuotta ennen lakiopintoja viettäviin, kuin vasta valmistuneeseen lakiopiskelijaan, joka haluaa käytännön kokemusta ihmisoikeuksista. Tarkka roolisi määrittyy lakiosaamisesi ja tiettyjen alueiden kiinnostuksesi perusteella. Asianajotoimistot todella arvostavat kansainvälistä lakikokemusta rekrytoidessaan harjoittelijoita ja uusia osakkaita.

Togon virallinen kieli on ranska ja sen keskitason osaaminen on välttämätöntä tähän hankkeeseen osallistujilta.

Vapaaehtoistyö Togossa Ihmisoikeushankkeessa harjoittelijana

Vapaaehtoiset Togossa työskentelevät useiden yhteistyöorganisaatioidemme kanssa Lomèssa.

Sinun tehtäväsi vapaaehtoisena on auttaa yksittäisten tapausten käsittelyssä, tietoisuuden lisäämishankkeissa ja/tai tutkimustyössä. Vastuusi riippuvat aikaisemmasta kokemuksestasi sekä kiinnostuksen kohteistasi ja aloitteellisuudestasi.

Monet ihmisoikeusasiat vaativat huomiota Togossa. Voit osallistua hankkeisiin seuraavista ihmisoikeusaiheista:

  • Lasten oikeudet
  • Naisten oikeudet
  • Vankilaolot
  • Poliisin vastuuvelvollisuus
  • Vaaliläpinäkyvyys

Yksi tämän hankkeen tärkeimmistä tavoitteista on tietoisuuden lisääminen niin, että tavalliset togolaiset ihmiset ymmärtävät oikeutensa ja minkälaiseen suojeluun he ovat lain mukaan oikeutettuja tietyissä tilanteissa. Sinun roolisi tässä saattaa sisältää monipuolisia tehtäviä, kuten:

  • Tietoisuuden lisääminen maaseutuyhteisöissä
  • Lentolehtisten, julisteiden tai koulutusmateriaalien valmistelu
  • Koulutusten ohjaaminen
  • Mainoskampanjoiden valmistelu

Me työskentelemme ammattilaisorganisaatioiden kanssa, ja sen vuoksi sinulle voidaan asettaa aikatauluja tai sinua saatetaan pyytää edustamaan organisaatiotasi kokouksissa ja muissa tilaisuuksissa. Työsi tulee olemaan tärkeää ihmisoikeuksien kasvulle Länsi-Afrikassa.

Sivun alkuun

 

Jalkapallo

Jalkapallo on ylivoimaisesti suosituin urheilulaji Togossa ja monet seuraavat Englannin valioliigaa. Togossa näet lasten ja nuorten pelaavan jalkapalloa Loméssa joka puolella, usein ilman kunnon kenkiä ja pienellä palasella joutomaata, mutta into pelata on valtava. Joillekin lahjakkaille lapsille jalkapallo tarjoaa tien ulos köyhyydestä, mutta useimmille se on vain hauskaa pitäen heidät samalla terveinä ja vahvoina ja opettaen heille tiimityöskentelyä.

Vapaaehtoisena Togossa jalkapallohankkeessamme työskentelet kahden joukkueen kanssa Projects Abroad Stars:issa. Joukkue on jaettu kahteen iän mukaan. Joukkue käyttää kahta kenttää, joista molemmat sijaitsevat Loméssa.

Vapaaehtoisena työskentelet kahden paikallisen valmentajan kanssa toiminnan pyörittämisessä, kehittämisessä ja joukkueiden valmentamisessa. Jos pelaat itse jalkapalloa, niin voit ottaa osaa harjoituksiin. Lisäksi, jos haluat, niin voit myös tuomaroida pelejä. Omat ideat ja oma-aloitteisuus otetaan mieluusti vastaan!

Sivun alkuun

 

Ranska

Lomè tarjoaa sinulle ainutlaatuisen ympäristön opiskelulle. Togolaiset puhuvat ranskaa ja yhtä monista eri alueellisten heimojen kielistä, joten ranska rakentaa siltoja Togossa.

Projects Abroad tarjoaa ranskan kielikursseja Togossa. Voit valita kahden viikon (30h) tai kuukauden (60h) intensiivikurssin tai osallistua kielikurssille vapaaehtoistyösi rinnalla 14, 30 tai 60 tuntia. Aloita vapaaehtoismatkasi kielikurssilla!

Samalla kun osallistut kielikurssillemme asut ranskankielisessä isäntäperheessä, mikä lisää mahdollisuuksiasi oppia kieltä todella nopeasti!

 

Ewe

Ewe on paikallinen länsiafrikkalainen kieli, jota puhuu Togossa, Ghanassa ja Beninissä noin kuusi miljoona ihmistä. Ewen perusteiden hallinta lisää kommunikointimahdollisuuksiasi valtavasti ja ilahduttaa uusia togolaisia ystäviäsi!

Aivan kuten ranskan kielikurssilla, voit valita kahden viikon (30h) tai kuukauden (60h) kielikurssin tai osallistua kurssille vapaaehtoistyösi ohessa 14, 30 tai 60 tuntia. Vapaaehtoistyömatka, joka alkaa kielikurssilla voi antaa suuremman merkityksen työllesi.

Sivun alkuun


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä