You are from: United States, Go to our American website. Close

Vapaaehtoistyötä Afrikassa - Lähde vapaaehtoiseksi Senegaliin!

Instagram

Vapaaehtoistyötä Afrikassa – lähde vapaaehtoiseksi Senegaliin!

Senegal Karta

Toimipaikka: Saint-Louis

Hankkeen kesto: Kahdesta viikosta ylöspäin

Majoitus: isäntäperhe

Mielenkiintoisia vierailukohteita: Dakar, Gorée saari, Vaaleanpunainen järvi (Retba järvi), Lompoul aavikko

Hankevaihtoehdot: Opetus,
Hoiva, Lääketiede & Terveys, Laki& Ihmisoikeudet, Urheilu, Journalismi, Musiikki & Kulttuuri, Mikrorahoitus, Kielikurssit

Vapaaehtoisena Afrikassa Senegalissa sinulla on mahdollisuus saada elinikäisiä muistoja. Senegalissa on aavikoita, kilometreittäin hiekkarantoja, elinvoimainen sekoitus ranskalaista ja afrikkalaista musiikkikulttuuria ja valtavasti aktiviteetteja ja nähtävyyksiä.

Projects Abroad vapaaehtoismatkat suuntaavat St Luisin kaupunkiin ja sen ympäristöön Pohjois-Senegalissa. St Luis Island Senegaljoen suulla oli yksi ensimmäisistä Eurooppalaisista siirtokunnista Länsi-Afrikassa. Ranskalaiset vaikutteet näkyvät kaikkialla ranskankielestä kaduilla kauniisiin vanhoihin siirtomaa-aikaisiin rakennuksiin. St Luisin perinteiset rannikon kalastajakylät ja sen maine Länsi-Afrikan perinteisen kulttuurin keskuksena tarjoavat vapaaehtoisille mahdollisuuden kokea Senegalin nykyajan elämää.

Elinvoimaisia kaupunkeja, upeita rantoja ja trooppinen ilmasto, näitä on Senegalissa runsaasti – halusitpa sitten rentoutua rannalla tai etsit aktiivisempia retkiä.

 

Opetus

Hankkeen sijainti: Saint-Louis

Hankekohteet: peruskoulu, lukio, yliopisto ja englannin iltatunnit aikuisille

Oppilaiden ikä: 5-18+

Luokkakoko: 30-60Utbildning

Työtehtäväsi: apuopettaja tai opettaja

Muita opetusmahdollisuuksia: draama, luonnontieteet, liikunta

Majoitus: isäntäperhe

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Hankkeen kesto: vähintään 4 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Projects Abroadin opetushankkeen työ Senegalissa keskittyy lapsiin ja nuoriin Saint-Louisissa neljän tunnin matkan päässä pääkaupunkista Dakarista. 

Kysyntä englantia puhuvista ihmisistä kasvaa Saint-Louisissa kansainvälisen sijoittamisen ja turismin kasvusta johtuen. Vapaaehtoiset toimivat apuopettajina tai opettajina Saint-Louisissa ja sen ympäristössä sijaitsevissa kouluissa. Luokissa on tavallisesti 30-60 oppilasta. Yleensä opetat noin neljä tuntia päivässä, mutta vietät myös aikaa ystävällisessä opettajainhuoneessa vakituisten opettajien kanssa, valmistelet tunteja ja korjaat kokeita. Huomaat pian, että lapset ovat erittäin kiinnostuneita sinusta ja haluavat kuulla sinun elämästäsi.

Jos olet urheilullinen niin vapaaehtoisilla on myös tilaisuus opettaa jalkapalloa liikuntatunneilla. Lapsilla on pitkä kesäloma kesäkuun lopusta lokakuuhun, mutta sillä aikaa järjestetään erilaisia ohjelmaa ja opetusta lapsille, jotka saattavat tarvita lisäopetusta, mutta jotka tarjoavat myös mahdollisuuden hauskaan virkistystoimintaan.

Vapaaehtoisena Senegalissa lasten ja nuorten parissa sinulla on tärkeä rooli ja voit antaa merkittävän panoksen. Ei ole väliä vietätkö välivuotta tai urataukoa, onko sinulla kokemusta vapaaehtoistyöstä, oletko eläkkeellä vai haluatko mielekästä tekemistä lomasi aikana, kaikki ovat tervetulleita. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta, koska kaikki vapaaehtoispaikkamme räätälöidään yksilöllisesti. Oleellista on se, että olet omistautunut ja innostunut työskentelemään apua tarvitsevien lasten parissa.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Senegal Teaching Management Plan.

 

Hoiva

Hankkeen sijainti: Saint-Louis

Hankekohteet: päivähoitokeskukset (keskukset Talibé-katulapsille) ja päiväkodit

Lasten ikä: 3-18

Ryhmäkoko: 20-45 (+100 Talibé-keskuksissa)


Työnkuvasi: hoivahallintosuunnitelman mukaisten opetuksellisten pelien ja ryhmäaktiviteettien järjestäminen ja tuen tarjoaminen

Vaatimukset: ranskankielen perusteet ennen hankkeen aloittamista tai ranskankielen kurssi ennen tai hankkeen aikana 

Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään viikko

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!Barn & Ungdom

Vapaaehtoisena Senegalissa voit valita työskenteletkö päiväkodissa tai katulapsille tarkoitetussa päivähoitokeskuksessa. Roolisi hankkeessa on tärkeä olitpa sitten välivuotta viettävä nuori, uratauolla tai kaipaat merkityksellistä matkaa. Panostasi arvostetaan suuresti yhteisössä.

Lasten parissa työskentelevät Projects Abroadin vapaaehtoiset asuvat Saint-Louisissa neljä tuntia pohjoiseen pääkaupungista Dakarista. Saint-Louis on maan kaupungeista ehkä “ranskalaisin”.  Sinun on hallittava ainakin ranskankielen perusteet ennen hankkeen aloittamista tai ottaa ranskankielen kurssi ennen tai hankkeen aikana, jotta voit olla apuna hoivahankkeessa.

Työ vapaaehtoisena hoivahankkeessa lasten kanssa Senegalissa

Saint-Louissa voit tehdä tärkeää vapaaehtoistyötä lastenhoitajana keskuksissa, joissa on Talibé-katulapsia. Senegalissa on paljon katulapsia, jotka eivät usein saa mitään koulutusta ja joutuvat kerjäämään rahaa ja ruokaa kaduilla. Keskuksessa työ keskittyy pääosin seuraaviin osa-alueisiin: koulutus, terveydenhuolto, urheilu ja keskuksen kunnostus. Työsi on siis erityisen monipuolista ja apusi todella tärkeää. Keskuksen tarkoituksena on tarjota lapsille perustarpeet, antaa heille koulutusta ja turvaa sekä opettaa elämäntaitoja.

Meillä on myös hoivahankekohteita päiväkodeissa. Ryhmät ovat usein suuria, jopa 45 lasta, joten henkilöstö ottaa erittäin mielellään vastaan vapaaehtoisten tarjoaman avun. Sinusta on paljon apua resurssipulasta kärsivissä hankekohteissa. Vapaaehtoisemme päiväkodissa Senegalissa työskentelevät henkilökunnan vierellä hoitotyössä lastenhoitajana tai järjestävät pienemmille ryhmille opetuksellista ohjelmaa. Tehtäviin kuuluu matematiikan ja englannin kielen perusteiden opetus sekä erilaisten koordinaatiota ja motorisia taitoja kehittävien fyysisten harjoitusten ohjaaminen.

Vapaaehtoiset ovat tervetulleita tuomaan mukanaan omia aloitteita, ehdotuksia ja ideoita, joiden avulla auttaa vakituista henkilöstöä. Projects Abroad työntekijät tekevät parhaansa tukeakseen sinua jos sinulla on erityisiä toiveita ja haluamme käyttää hyödyksi kykyjäsi mahdollisimman hyvin. Erityisen tervetullutta on musiikillinen, taiteellinen tai urheilun opetus. Vapaaehtoistemme luova osaaminen on erittäin arvostettua etenkin tässä hankkeessa!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Senegal Care Management Plan.

Sivun alkuun

 

Lääketiede 

Hankkeen sijainti: Saint-Louis

Työnkuvasi: seurata paikallisia terveydenhuollon ammattilaisia ja saada kokemusta lääketieteestä

Hankekohteet: sairaalat, terveyskeskukset, ja katulasten parissa tehtävä terveydenhuoltotyö

Osastot: yleislääketiede, ensiapu, korva-, nenä- ja kurkkutaudit, gynekologia, ortopedia, radiologia, leikkaussali, lastentaudit, urologia, silmätaudit, hammaslääketiede, psykologia ja laboratorio

Majoitus: isäntäperhe

Vaatimukset: harjoittelijoilla on oltava vähintään 4 vuotta lääketieteen opintoja suoritettuna ja heidän on puhuttava ranskaa

Hankkeen kesto: vähintään 4 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Lääketieteeseen keskittyvä vapaaehtoisprojektiin osallistuminen Saint-Louissa sopii niille, jotka ovat aloittaneet tai jo päättäneet lääketieteen opinnot. Senegalissa meillä on kaksi yhteistyökumppania. Yksi on julkisen sektorin sairaala terveyskeskus. Sairaalassa on useita eri osastoja, ja voit kertoa hakemuksessa millä osastolla haluaisit tehdä vapaaehtoistyötä.  

Toinen vapaaehtoiskohde Punaisen Ristin lääkärikeskus tarjoaa hoitoa ja neuvontaa paikallisille asukkaille. Keskus voi myös tarjota joitakin perustoimenpiteitä, riippuen käytettävissä olevasta henkilökunnasta. Tämä onkin usein ongelma, sillä keskuksella on varaa palkata ainoastaan yksi lääkäri ja neljä sairaanhoitajaa.

Sinun tulee varautua hyvin alkeellisiin laitteistoihin ja tiloihin. Myöskään hoidot eivät aina ole sellaisia, mihin olemme tottuneet Suomessa. Molemmissa kohteissa vaaditaan ranskan kielen taitoa ja vähintään neljä vuotta lääketieteenopintoja. On myös mahdollista ottaa osaa yhteisössä tehtävään terveydenhuoltotyöhön, esimerkiksi auttamalla paikallisia katulapsia, joita kutsutaan myös nimellä Talibé.

Jos sinulta puuttuu tarvittava kokemus osallistuaksesi lääketieteen hankkeisiimme, niin ehkä sinua kiinnostaisi osallistua hoivahankkeeseemme Senegalissa?

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Senegal Medicine & Healthcare Management Plan.

Sivun alkuun

 

Sairaanhoito

Hankkeen sijainti: Saint-Louis

Työnkuvasi: saada hyödyllistä alan työkokemusta auttamalla paikallisia sairaanhoitajia hankekohteessa

Hankekohteet: sairaalat, terveyskeskukset, ja katulasten parissa tehtävä terveydenhuoltotyö

Majoitus: isäntäperhe

Vaatimukset: vapaaehtoisten on oltava vastavalmistuneita sairaanhoitajia ja puhua ranskaa.

Hankkeen kesto: vähintään 4 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Projects Abroad tarjoaa mahdollisuuden päästä oppimaan sairaanhoidosta kansainvälisessä ympäristössä Senegalissa. Sairaanhoidon harjoittelijana työskentelet julkisissa sairaaloissa Saint-Louisin kaupungissa ja sen ympäristössä. Pääset oppimaan paljon eri taudeista ja hoitomuodoista. Voit halutessasi keskittyä työskentelyyn tietyllä osastolla kuten lastentautien tai synnytysosastolla.

Voit myös päästä ottamaan osaa yhteisössä tehtävään terveydenhuoltotyöhön, jossa autat paikallisia katulapsia. Voit antaa näille usein kaltoin kohdelluille lapsille perus terveydenhoitoa ja valistaa heitä terveyteen liittyvistä aiheista.

Harjoittelevana sairaanhoitajana Senegalissa Projects Abroadin kautta

Roolisi harjoittelijana on seurata paikallisia terveydenhuollon ammattilaisia ja ohjaajaasi. Jos näytät innostuneisuutesi, osaamisesi ja luotat hyvät suhteet paikallisiin työntekijöihin saat usein enemmän vastuuta ja saat paljon irti harjoittelustasi. Huomioithan että sairaalat ovat hyvin vaatimattomasti varustettuja ja hoitomuodot voivat olla hyvin erilaisia kuin Suomessa resurssipulasta johtuen. Ajoittain hanke voi olla vaativa, mutta myös erityisen palkitseva. 

Harjoittelusi aikana asut paikallisessa isäntäperheessä ja tutustut näin paikalliseen senegalilaiseen kulttuuriin. Viikonloppuisit voit tutustua kaupunkiin ja lähialueen nähtävyyksiin.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Senegal Medicine & Healthcare Management Plan.

Sairaanhoitohankkeeseen osallistuvien vapaaehtoisten on oltava vastavalmistuneita sairaanhoitajia ja puhua ranskaa.

 

Kätilöhanke 

Hankkeen sijainti: Saint-Louis

Työnkuvasi: saada hyödyllistä alan työkokemusta auttamalla paikallisia kätilöitä hankekohteessa

Hankekohteet: sairaalat

Majoitus: isäntäperhe

Vaatimukset: vapaaehtoisten on oltava vastavalmistuneita kätilöitä ja puhua ranskaa

Hankkeen kesto: vähintään 4 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Kätilöhankkeeseen osallistuminen Senegalissa näyttää sinulle millaista on terveydenhuolto äitiysosastoilla kehitysmaassa. Pääset oppimaan millaista on työskennellä resurssipulan keskellä hyvin alkeellisissa olosuhteissa.

Tähän hankkeeseen osallistuvat kätilöt työskentelevät sairaalan äitiysosastolla, jossa avustat paikallisia kätilöitä ja seuraat heidän työskentelyä. Jos näytät innostuneisuutesi, osaamisesi ja luotat hyvät suhteet paikallisiin työntekijöihin saat usein enemmän vastuuta ja saat paljon irti hankkeestasi. Tässä hankkeessa on mahdollista olla apuna ennen synnytystä ja sen jälkeen tarjottavassa hoidossa sekä myös synnytyssalissa. Joissain hankekohteissamme voit myös avustaa gynekologian osastolla ja perhesuunnittelun parissa.

Tähän hankkeeseen osallistuvien vapaaehtoisten on oltava vastavalmistuneita kätilöitä ja puhua ranskaa, koska suurin osa sairaan työntekijöistä ja potilaista ei puhu englantia.

Tarkka roolisi sovitaan ohjaajasi kanssa ja se riippuu kiinnostuksenkohteistasi ja kokemuksestasi.

Viikonloppusi ovat vapaat ja sinulla on aikaa matkustaa ja tutustua paikallisiin nähtävyyksiin. Asumalla isäntäperheessä pääset mukaan paikalliseen kulttuuriin ja pääsen harjoittelemaan ranskan osaamistasi.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Senegal Medicine & Healthcare Management Plan.

 

Rakennus

Hankkeen sijainti: Saint-Louis

Työnkuvasi: paikallisten rakennusammattilaisten auttaminen rakennustyössä, maalaamisessa ja koulujen ja asuintalojen kunnostamisessa

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 1 viikko

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Senegal on kehitysmaa, joka tarvitsee apua modernin infrastruktuurin ja parempien asumusten rakentamisessa monilla alueilla, jossa vähäosaiset ihmiset asuvat hyvin alkeellisissa olosuhteissa. Projects Abroadin vapaaehtoisena sinulla on mahdollisuus auttaa näitä yhteisöjä.

Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa rakennuskokemusta osallisuuksiasi tähän rakennusprojektiin välivuoden aikana, uratauolla tai lomiesi aikana. Jos sinulla on alan koulutusta ja kokemusta, voit ottaa enemmän vastuuta ja käyttää osaamistasi yhteisön hyväksi. Kaikkien vapaaehtoisten on oltava fyysisesti hyvässä kunnossa ja valmiita tekemään työtä ulkona säästä riippumatta.

Tämä hanke on hyödyllinen katulapsille, vähäosaisille perheille, yksinhuoltajaäideille ja leskille, joilla ei ole tuloja elättää itseään. Pääset olemaan osana konkreettista muutosta apua tarvitseville.

Vapaaehtoistyö Projects Abroadin rakennusprojektissa Senegalissa

Vapaaehtoiset työskentelevät vähäosaisissa yhteisöissä rakentamassa ja korjaamassa luokkahuoneita ja taloja. Tämä parantaa lapsien asumisoloja ja oppimisympäristöä. Työ tapahtuu ammattialisten työn valvonnan alaisena klo 9-12 ja iltapäivisin klo 15-18. Järjestämme majoituksen paikallisessa isäntäperheessä Saint-Louisissa, jolloin pääset tutustumaan senegalilaiseen kulttuurin.

 

Musiikki & Kulttuuri

Musik & Kultur

Hankkeen sijainti: Saint-Louis

Työnkuvasi: työskentely paikallisten muusikkojen kanssa

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 3 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Vapaaehtoisena Musiikki & Kulttuuri -hankkeessamme Senegalissa saat mahdollisuuden hypätä sisään Senegalin rikkaaseen kulttuuriin. Opit Senegalin historiaa, paikallista kieltä Wolofia ja tutustut uusiin ihmisiin tällä vapaaehtoismatkalla, jonka painopiste on kulttuurissa, erityisesti musiikissa. Musiikilla on keskeinen rooli monen senegalilaisen elämässä. Saint-Louisin kaduilla kävellessäsi näet pieniä lapsia rummuttamassa tölkkejä kepeillä, tanssivia ja rumpuja soittavia teinejä, konserttijulisteita, musiikkikahviloita ja monia kauppoja, jotka myyvät Djembe- rumpuja.

Vapaaehtoiseksi Musiikki & Kulttuuri-hankkeeseenMusik & Kultur

Vapaaehtoisena tässä hankkeessa työskentelet yhdessä paikallisen yhtyeen kanssa, joka avaa silmäsi (ja korvasi) senegalilaisen musiikin maailmaan. Ehkä haluat oppia soittamaan uutta instrumenttia tai jakaa oman soittimen osaamistasi? Aamupäiväsi vietät osallistuen valitsemallesi tunneille, jotka voit valita seuraavista vaihtoehdoista: Wolofin kieli, tanssi, laulaminen tai afrikkalainen rumpujen soitattaminen (Djembé, Tama tai Sabar). Iltapäivät vietät yhtyeen muusikoiden kanssa harjoitellen soittimien soittoa, kuunnellen, tanssien ja käyden konserteissa. Hyvin erilainen vapaaehtoismatka!

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana 3 viikkoa tässä hankkeessa. Vaikka pystyt saamaan käsityksen paikallisesta kulttuurista työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty oppimaan yhtä paljon kuin pidempään hankkeeseen osallistuvat.

 

Mikrorahoitus

Hankkeen sijainti: Saint-Louis


Työnkuvasi: paikallisten, vähäosaisten yrittäjien auttamista Projects Abroadin tiimin rinnalla

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia


Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 1 viikkoMedicin & Hälsa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Projects Abroad työskentelee Senegalin katulasten kanssa. Köyhät vanhemmat lähettävät nämä pojan uskonnollisiin sisäoppilaitoksiin, jossa he eivät saa koulutusta ja joutuvat viettämään suuren osan ajastaan kerjäämällä kaduilla. Projects Abroad on aloittanut kaksi kotia katulapsille Saint-Louissa ja nyt haluamme tarjota heille mahdollisuuden rakentaa kestävän tulevaisuuden pienimuotoisen yritystoiminnan avulla.

Mikrorahoitushankkeemme antaa vanhemmille katulapsille pieniä lainoja, jotka he ajan mittaan ja ohjatusti maksavat takaisin. Talibé-katulapset luovat avullasi liiketoimintasuunnitelman, joilla he voivat elättää itsensä ja kun idea on hyväksytty, he saavat pienen lainan päästäkseen alkuun. Kun laina on maksettu takaisin, valitaan lainaohjelmaan uusi ehdokas.

Vapaaehtoisena mikrorahoitushankkeessa katulasten apuna Senegalissa

Vapaaehtoisena Senegalissa työskentelet liiketoimintasuunnitelmien parissa, kehität markkinointistrategioita, hallitset lainatilejä, seuraat jo lainaa saaneita tahoja, järjestät työpajoja ja annat yleistä ohjausta ja tukea. Jos sinulla on mielessäsi alue, johon erityisesti haluaisit keskittyä, niin on tärkeää, että kerrot siitä henkilökunnallemme hakiessasi mukaan.

Tämän hankkeen myötä saat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua pienyritysten kehittämiseen kehitysmaassa ja siihen miten mikrolainat voivat auttaa syrjäytyneitä nuoria aikuisia nousemaan köyhyydestä omavaraisiksi ja itsenäisiksi aikuisiksi.

Tämä hanke pyörii koko vuoden, joten voit hakea mukaan milloin vain. On tärkeää, että olet todella kiinnostunut ja halukas oppimaan. Hanke on saatavana viikosta ylöspäin ja lisäksi on hyödyllistä jos puhut ranskaa tai otat paikallisen kielen, Wolofin, kurssin ennen hankkeen alkua helpottaaksesi kommunikaatiota nuorten kanssa.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana viikon ajan mikrorahoitushankkeessa. Paikalliset työntekijämme ovat valinneet tämän yhdeksi hankkeistamme, joka soveltuu lyhytkestoiseen vapaaehtoistyöhön yhteisössä. Vaikka pystyt saamaan käsityksen paikallisesta kulttuurista työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

 

 

Laki & Ihmisoikeudet

Hankkeen sijainti: Saint-Louis


Työnkuvasi: itsenäinen työskentely tutkimuksen parissa, joka luo lisää tietoisuutta ihmisoikeuksista

Vaatimukset: harjoittelijoiden on puhuttava hyvin ranskaa 

Hankekohde: ihmisoikeusjärjestö


Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 3 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Harjoittelukokemus ja vapaaehtoistyö ihmisoikeuksien parissa Senegalissa parantavat epäilyksettä ansioluetteloasi. Senegalin itsenäistymisen jälkeen vuonna 1960 monet ihmiset ovat saaneet vapaamman ja paremman elämän, mutta valitettavasti on vielä monia apua tarvitsevia. Nykyään monet paikalliset ja kansainväliset järjestöt auttavat köyhiä, sorrettuja ja haavoittuvia ihmisiä Senegalissa. Vapaaehtoisena voit avustaa jotain näistä järjestöistä käytännön töissä, tutkimuksessa ja etsimällä faktoja tukemaan argumentteja.

Sinun tulee valmistautua joskus tiiviiseen ja rankkaan työtahtiin ihmisoikeusjärjestössä, jossa työskentelet Projects Abroadin vapaaehtoisena. Sinua saatetaan joskus myös pyytää edustamaan organisaatiota kokouksissa ja muissa tapahtumissa.

Senegalin virallinen kieli on ranska ja sinun täytyy puhua hyvää ranskaa voidaksesi osallistua tähän hankkeeseen.

Vapaaehtoistyö Ihmisoikeushankkeessa Senegalissa

Harjoittelupaikkamme ihmisoikeuksien parissa Senegalissa ovat Bureau Local de Défense et de Promotion des Droits Humains' (BLDPDH) -järjestössä. BLDPDH keskittyy edistämään oikeusvaltiota ja demokraattista suvaitsevaisuutta erilaisten hankkeiden kautta. Tähän sisältyy kenttätutkimuksia ja raporttijulkaisuja. Hanke on suunnattu opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita tutkimuksesta. Pääset aloittamaan oman tutkimushankkeesi keskeisestä aiheesta ja ohjaajaksesi saat järjestön edustajan. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta, mutta vankka kiinnostus on välttämätöntä auttaessasi järjestöä viemään eteenpäin viestiään ihmisoikeuksien puolustamiseksi, kunnioittamiseksi ja suojelemiseksi. Tämän harjoittelun kesto on kolmesta viikosta ylöspäin.

 

Kielikurssit - ranska

Senegal on vanha Ranskan siirtomaa ja siellä puhutaan ranskaa paikallisen Wolofin kielen rinnalla. Saadaksesi paremman käsityksen senegalilaisten jokapäiväisestä elämästä on tärkeää osata toista näistä kielistä.

Intensiivisellä kielikurssillamme, joka koostuu 15 viikoittaisesta oppitunnista yksityisopettajan kanssa, opetus on mukautettu vastaamaan taitojasi ja kehitystäsi. Voit myös ottaa 5, 14, 30 tai 60 tunnin lisäkielikurssin vapaaehtoistyösi rinnalle, jolloin voit sekä oppia kielen, että saada vapaaehtoistyökokemusta. Tunnit pidetään yleensä Ranskan kulttuurikeskuksessa ja saat jäsenyyden kirjastoon ja konsertteihin sekä elokuvailtoihin, joita järjestetään keskuksessa. Vapaaehtoisena Afrikassa asut myös isäntäperheessä, joka vahvistaa mahdollisuuksiasi oppia kieltä todella nopeasti.

 

 

 

Kielikurssit - Wolof

Lähes 80 % Senegalin väestöstä puhuu Wolofia. Jotta todella voisi tutustua maahan ja sen kulttuuriin ja ihmisiin on hyödyllistä pystyä puhumaan ainakin vähän heidän kieltään. Suurin osa lapsista puhuu Wolofia paremmin kuin ranskaa. Kahden viikon tai kuukauden kielikurssillamme opit nopeasti perusteet ja voit ottaa Senegalin haltuun!

Voit halutessasi yhdistää Wolofin oppimisen vapaaehtoistyöhösi 5, 14, 30 tai 60 tunnin lisäkielikurssilla, joka suoritetaan vapaaehtoistyön ohessa. Tunnit räätälöidään sinun tarpeitasi vastaaviksi ja aikatauluusi sopivaksi. Asut myös isäntäperheessä, joka puhuu Wolofia joten mahdollisuutesi oppia uutta kieltä kasvavaa huimasti.


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä