You are from: United States, Go to our American website. Close

Vapaaehtoismatka Samoalle tarjoaa ikimuistoisen kokemuksen avustushankkeessa ulkomailla

Instagram

Vapaaehtoismatka Samoalle tarjoaa ikimuistoisen kokemuksen avustushankkeessa ulkomailla

Samoa Karta

Lähde vapaaehtoiseksi tai suorita työharjoittelusi eteläisellä Tyynellämerellä sijaitsevilla Samoan saarilla. Samoa on tunnettu loisteliaista turistikohteistaan ja upeista rannoistaan, mutta vapaaehtoistyössä saat hyvin erilaisen näkökulman paikallisten elämästä.

Tarjoamme hankkeita kaikille vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille, välivuotta tai urataukoa viettäville, tai vaikka kesällä opintoihin kuuluvaa työharjoittelua suorittaville. Vapaaehtoisena Samoalla voit työskennellä vammaisten lasten kanssa keskuksissa erityislapsille, opettaa paikallisessa koulussa tai osallistua urheiluhankkeeseen. 

Missä sijaitsemme Samoalla?

Projecst Abroad Samoa sijaitsee rennossa pääkaupungissa Apiassa. Kaupunki on Samoan saariston suurin ja se sijaitsee Samoan toiseksi suurimman saaren, Upolun, pohjoisrannikolla. Apiassa on pikkukaupungin tuntu ja sen poukamaa pitkin kulkevia pääkatuja voi helposti tutkiskella jalkaisin.

Maisema kukkulalta Samoalla

Hankkeemme sijaitsevat Apiassa ja sen ympäristössä. Useimmat maassa vierailevat eivät tiedä, että Samoa on YK:n vähiten kehittyneiden maiden listalla ja juuri Apian kaltaisten kaupunkien köyhimmät alueet ovat suurimman avun tarpeessa. Vapaaehtoisena asut isäntäperheessä, jonka jäsenet tutustuttavat sinut samoalaiseen kulttuuriin ja tarjoavat sinulle Samoan vieraanvaraisuuden parhaat puolet.

Yleistietoa Samoasta 

Samoa sijaitsee Tyynellämerellä, päiväntasaajan eteläpuolella, suunnilleen Havaijin ja Uuden-Seelannin puolessa välissä. 

Paikallinen samoalainen nainen

Perinteiset samoalaiset tavat, jotka tunnetaan nimellä fa’a Samoa’ ovat edelleen vahvasti mukana samoalaisten elämässä. Vuosisatoja kestäneestä eurooppalaisesta vaikutuksesta huolimatta Samoa on säilyttänyt kielensä, perinteiset tapansa ja sosiaaliset ja poliittiset järjestelmänsä. Vapaaehtoisena Samoalla saat mahdollisuuden tutustua modernin Samoan kulttuurin moniin puoliin ja saat paremman ymmärryksen tämän päivän Samoaan vaikuttavista asioista. 

Esimerkkeinä tästä ovat osallistuminen paikallisten kanssa kirikitin, samoalaisten version kriketistä, pelaamiseen tai vierailu festivaaleilla, joissa juhlitaan kaikkea aina tulitanssista paikallisiin samoalaisiin tatuointeihin.

Matkailu ja turismi Samoalla

Paratiisiranta Samoalla

Samoa tarjoaa vapaaehtoisille valtavan määrän matkustusmahdollisuuksia, niin viikonloppuisin, kuin vapaaehtoishankkeesi jälkeen. Idylliset rannat, joissa voit sukeltaa, snorklata ja tutkiskella 'sinisiä reikiä' ovat kaikki viiden minuutin kävelymatkan päässä Apiasta. Lähistöllä sijaitsee useita rantoja, joissa voit harrastaa sukellusta, lainelautailua ja kalastusta, kuten esimerkiksi upea Lalomanu ranta. Keskellä Upolun saarta on sademetsiä, joiden läpi voit vaeltaa vesiputouksille; saatat löytää myös luonnon kiviliukumäkiä, joita pitkin voit pulahtaa viileään veteen piknikin lopuksi.

Vaikka Upolu saarella yksin riittää nähtävää helposti viikoiksikin, on Samoan saaristossa lisäksi yhdeksän muutakin pääsaarta. Manono saarelle ja Savaiille on helppo päästä laivalla ja lautalla. Syrjäisemmille ja hiljaisemmille pikkusaarille pääset vierailemaan pienemmillä veneillä.

 

Hankkeemme Samoalla: 

Hoiva, Fysioterapia, Opetus, Journalismi, Jalkapallo, Kielikurssit

 

PRO- ammattilaishankkeet:

Toimintaterapia, Fysioterapia, Eläinlääketiede

 

Hoiva

Samoa

Sijoituspaikat: Apia ja ympäristö 

Hankekohteet: lastentarhat, erityislapsikeskukset, tukiryhmä perheväkivallan uhreille

Lasten ikä: 3-17 vuotta 

Ryhmäkoko: vaihteleva

Tehtäväsi: Työtehtävät perustuvat Hoiva-hallintosuunnitelmaamme. Vapaaehtoiset mm. ohjaavat opettavaisia pelejä ja ryhmäaktiviteetteja, tarjoavat henkistä tukea ja auttavat yleisen hygienian parantamisessa

Majoitus: isäntäperhe 

Mitä hintaan sisältyy? Ruoka ja majoitus, vakuutukset, henkilökunnan tuki 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, kuljetukset ja henkilökohtainen verkkosivu, josta löydät kaikki matkaasi ja hankkeeseesi liittyvät yksityiskohdat. 

Mitä ei sisälly hintaan? Lennot, viisumi, taskuraha. 

Kesto: Kahdesta viikosta ylöspäin 

Aloituspäivä: Joustava

Barn & Ungdom

Eteläisen Tyynenmeren maalla Samoalla on ikivanhat perinteet ja kulttuuri. Vaikka Samoa houkutteleekin paljon turisteja nauttimaan sen paratiisirannoista, on se edelleen YK:n vähiten kehittyneimpien maiden listalla ja etenkin sen urbaaneissa keskuksissa puutteenalaisuus on lisääntynyt. 

Vapaaehtoistyö hoivahankkeessa on loistava tapa osallistua paikallisen yhteisön elämään ja tulla osaksi tätä ylpeää ja vieraanvaraista kansaa. Näihin hankkeeseen voit osallistua välivuotenasi, kesälomallasi tai uratauolla.

Vapaaehtoiset, joilla on alan koulutus ja kokemusta ovat tervetulleita, mutta osallistuminen ei vaadi näistä kumpaakaan. Motivaatio ja sitoutuneisuus paikallisia lapsia ja työtä kohtaan riittää.

Vapaaehtoistyö päiväkodeissa ja erityislasten parissa 

Sijoituspaikkamme hoivahankkeissamme sijaitsevat Samoan pääkaupungissa Apiassa ja sen ympäristössä, Upolun saaren rannikolla. Vapaaehtoiset työskentelevät päiväkodeissa, keskuksissa erityislapsille tai vammaisten lasten kanssa valtavirran kouluissa. 

Päiväkodeissa työskentelevät vapaaehtoiset avustavat paikallista henkilöstöä hoitamalla lapsia. Tämä hanke tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden hyödyntää muita taitojasi ja harrastuksiasi, esimerkiksi käsitöiden ja kuvaamataiteiden tai uusien pelien ja laulujen opettaminen tuo lapsille paljon iloa ja vaihtelua päivään. Paikallinen henkilökunta ottaa ehdotuksesi ja ideasi ilolla vastaan. Osoittamalla oma-aloitteisuutta ja innostusta voit vaikuttaa työsi sisältöön hankkeessa todella paljon.

Työ vammaisten lasten kanssa voi olla vaativaa, mutta myös todella palkitsevaa. Kahdestaan vietetty aika erityislapsen kanssa voi todella tukea heidän kehitystään, oli se sitten oman nimen kirjoittamisen opettelussa auttamista tai pelien pelaamista puutarhassa. 

Mitä vapaaehtoistyö Samoalla hoivahankkeessa pitää sisällään?

Päiväkotien ja erityislasten lisäksi työskentelemme yhteistyössä Samoan Victim Support Group:n kanssa, joka tarjoaa kaivattua suojaa ja tukea perheväkivallan uhreille. Keskukseen tulevilla ihmisillä ei usein ole muuta paikkaa jonne mennä, joten he arvostavat kaikkea apua, jonka saavat, oli se sitten ajanvietto nuorten äitien kanssa ja heidän lapsistaan huolehtiminen, neuvonta terveyteen ja hygieniaan liittyvissä asioissa, koulua käymättömien lasten opettaminen tai yleinen auttaminen keskuksessa.

Osallistuitpa sitten auttamalla vanhempia lapsia heidän koulutehtäviensä kanssa, lukemalla pienemmille lapsille satuja tai tukemalla nuoria äitejä ja heidän lapsiaan vaikeiden aikojen yli olet tärkeä osa heidän kehittymistään. Kerrothan paikalliselle henkilökunnallemme mahdollisista erityistaidoistasi, harrastuksistasi tai toiveistasi hakiessasi.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Samoa Care Management Plan.

Projects Abroadin tiimi järjestää hankkeisiimme osallistuville vapaaehtoisille säännöllisiä työpajoja. Työpajat antavat arvokasta näkemystä Samoan lastenhoitojärjestelmästä ja sijoituspaikkasi taustoista. Työpajoissa keskustellaan myös aktiviteetti-ideoista esimerkiksi käsitöihin, kuvaamataitoon ja peleihin liittyen. 

Vapaaehtoiset asuvat tavallisesti isäntäperheissä lyhyen linja-automatkan päässä hankkeestaan. 

Sivun alkuun

 

Fysioterapia-hanke Samoalla

Fysioterapia-vapaaehtoinen auttaa lasta Samoalla

Hankkeen sijainti: Apia 

Työtehtävät: Vammaisten lapsien tai loukkaantuneiden potilaiden hoitamisessa auttaminen

Vaatimukset: Vapaaehtoisilla tulee olla suoritettuna vähintään kaksi vuotta fysioterapiaopintoja

Hankekohde:Keskukset, joissa hoidetaan vammaisia lapsia

Majoitus: Isäntäperhe

Hintaan sisältyy: Ruoka, majoitus, meno-paluukuljetukset lentokentälle, vakuutus, henkilökohtainen nettisivu, perehdytys, matkakulut isäntäperheestä hankekohteeseen, 24/7 tuki

Hintaan ei sisälly: Lennot, viisumikulut, taskuraha

Hankkeen kesto: 4 viikosta eteenpäin

Aloituspäivä: Joustava

Projects Abroadin Fysioterapia-hanke Samoalla on ihanteellinen fysioterapiaopiskelijoille vastavalmistuneille, jotka haluavat saada kokemusta ulkomailla työskentelystä sekä käyttää taitojaan auttaessaan toisia.

Fysioterapia-hankkeeseemme osallistuvat vapaaehtoiset työskentelevät Samoalla Apiassa ja sen lähistöllä sijaitsevissa keskuksissa, joissa hoidetaan vammaisia lapsia. Samoalla on suuri pula fysioterapeuteista, minkä vuoksi monet vammaiset lapset ja aikuiset eivät saa tarvitsemaansa hoitoa. Käyttämällä tietojasi ja taitojasi pystyt vaikuttamaan potilaiden elämään. Työtäsi arvostavat tietenkin myös lasten huoltajat.

Fysioterapia-vapaaehtoisilla tulee olla suoritettuna vähintään kaksi vuotta fysioterapiaopintoja ennen hankkeeseen osallistumista. Keskuksissa ei todennäköisesti työskentele koulutettuja fysioterapeutteja, joten vapaaehtoisten täytyy varautua itsenäiseen työhön ja vähäiseen valvontaan.

Vapaaehtoistyö fysioterapeuttina Samoalla

Meillä on monia erilaisia fysioterapia-hankekohteita Samoalla. Saatat työskennellä Loto Taumafai- tai Fiamalamalama nimisissä keskuksissa, jotka on tarkoitettu vammaisille lapsille. Lisäksi vapaaehtoisemme työskentelevät Rugby Academyssä. Jos sinua kiinnostaa erityisesti joku näistä kohteista, ilmoitathan siitä hakemuksessasi.

Tässä hankkeessa työskennellään maanantaista perjantaihin. Viikonloput ovat vapaita, joten voit tutustua ympäröivään seutuun ja viettää aikaa muiden Projects Abroadin vapaaehtoisten kanssa.

Jos sinulla on jo tutkinto tai kokemusta tältä alalta, voit osallistua ammattilaisten Fysioterapia-hankkeeseen Samoalla. Ota meihin yhteyttä niin annamme lisätietoja.

Sivun alkuun

 

 

Opetus

Opetus

Sijoituspaikat: Apia 

Koulu: Ala- ja yläaste

Oppilaiden ikä: 5-16 vuotta 

Luokkakoko: 30+

Sinun tehtäväsi: apuopettaja tai opettaja (englanti, matematiikka, luonnontieteet, liikunta) 

Muut opetusmahdollisuudet: Musiikki, liikunta, kuvaamataito, draama, IT 

Majoitus: isäntäperhe 

Mitä hintaan sisältyy? Ruoka ja majoitus, vakuutukset, henkilökunnan tuki 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, kuljetukset, henkilökohtainen verkkosivu, josta löydät kaikki matkaasi ja hankkeeseesi liittyvät yksityiskohdat. 

Mitä ei sisälly hintaan? Lennot, viisumi, taskuraha. 

Kesto: Neljästä viikosta ylöspäin 

Aloituspäivä: Joustava

Täytyykö minun olla pätevä opettaja? 

Vapaaehtoistyö englannin opettajana Samoalla on loistava tapa osallistua paikallisen yhteisön elämään. Saat arvokasta opetuskokemusta ilman pätevyysvaatimuksia. Voi osallistua hankkeeseen välivuotenasi, vuorotteluvapaallasi tai kesälomallasi; panoksellasi on pitkäikäiset vaikutukset oppilaittesi elämään. Olet myös osana paljon suurempaa vapaaehtoisten verkostoa, jonka yhteispanos vaikuttaa erittäin positiivisesti laajempaan yhteisöön. 

Samoa kaupungistumassa kovaa vauhtia ja englannin kielitaito on välttämätöntä hyvän työpaikan saamiseksi sekä kukoistavalla matkailualalla, että muilla liiketoiminnan aloilla. 

Opettajana Samoalla

Opetusvapaaehtoinen Samoalla lasten kanssa

Projects Abroad toimii Apiassa, Samoan pääkaupungissa Upolun saarella. Vapaaehtoiset työskentelevät ala- ja yläasteilla Apiassa ja sen ympäristössä. Englanti on toinen Samoan virallisista kielistä (samoa on niistä toinen) ja maan tavoite on tehdä kaikista samoalaisista kaksikielisiä. Kaikki tunnit opetetaan englanniksi ala-asteen puolivälistä alkaen.

Työskentelenkö samoalaisten opettajien kanssa? 

Luokkakoot voivat olla Apiassa suuria ja yhdessä luokassa voi olla jopa 65 oppilasta, joten apusi on todella tervetullutta. Vapaaehtoisopettajana aloitat tavallisesti työskentelemällä paikallisen samoalaisen henkilökunnan rinnalla auttaen englannin keskustelutaidon parantamisessa ja muiden opetusohjelman aineiden opettamisessa.

Vapaaehtoistyö koulussa Samoalla

Avustamalla tunneilla ja tuomalla opetukseen hauskoja ja interaktiivisia tapoja oppia, kuten pelejä ja lauluja voit innostaa oppilaita ja kehittää heidän itsetuntoaan. Oppilaat ovat varmasti hyvin kiinnostuneita sinusta ja elämästäsi, mikä tarjoaa hyvän mahdollisuuden keskustelun avaamiseen monista eri aiheista. 

Voinko opettaa liikuntaa tai muita aineita?

Englanninopetuksen rinnalla on myös mahdollista opettaa muita aineita. Vapaaehtoiset, jotka opettavat mielellään urheilulajeja, erityisesti krikettiä ja rugbyä, ovat hyvin kysyttyjä. Jos sinulla on muita kiinnostuksen kohteita tai aineita, joita haluaisit opettaa, esimerkiksi matematiikkaa, luonnontieteitä, IT :tä tai kuvaamataitoa, voimme sijoittaa sinut kouluun, jossa voit hyödyntää taitojasi. Kerrothan meille hakemuksessasi, jos haluat opettaa muitakin aineita suullisen englannin lisäksi.

Osallistu opetustyöpajoihin

Projects Abroadin tiimi Samoalla järjestää säännöllisesti työpajoja Opetus-vapaaehtoisillemme. Työpajat tarjoavat tärkeän yleiskatsauksen Samoan koulutusjärjestelmään ja hankekoulusi taustoihin. Saat myös neuvoja järjestyksen pitämiseen luokassa, tuntien suunnitteluun ja ideoita aktiviteetteihin.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Samoa Teaching Management Plan.

Sivun alkuun

 

Journalismi

Sijoituspaikat: Apia

Hankekohteet: Printtimedia, radio

Sinun tehtäväsi: Toimittajan työ paikallisessa sanomalehdessä tai työskentely suositulla radioasemalla. 

Vapaaehtoinen tornin edessä Samoalla

Majoitus: Isäntäperhe 

Mitä hintaan sisältyy? Ruoka ja majoitus, vakuutukset, henkilökunnan tuki 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, kuljetukset ja henkilökohtainen verkkosivu, josta löydät kaikki matkaasi ja hankkeeseesi liittyvät yksityiskohdat. 

Mitä ei sisälly hintaan? Lennot, viisumi, taskuraha. 

Kesto: Neljästä viikosta ylöspäin 

Aloituspäivä: Joustava

Vapaaehtoisena Journalismi-hankkeessa voit valita työskenteletkö Samoan suurimmassa päivittäin ilmestyvässä sanomalehdessä, The Samoa Observerissä vai suositulla radioasemalla, Radio Polynesiassa.  

Printtijournalismi Samoalla

Printtijournalismi hankkeemme sijaitsee Apiassa ja tarjoaa loistavan mahdollisuuden printtijournalismista alana kiinnostuneille sukeltaa syvälle tähän hastavaan maailmaan ja hanke on ihanteellinen journalismiopiskelijoille, jotka etsivät kiivaasti laadukasta työharjoittelua ja kokemusta portfoliotaan varten.

Jos valitset tämän vaihtoehdon niin roolisi hankkeessa tulee olemaan toimittaja ja saat päivittäin mahdollisuuden tutkia ja kirjoittaa useista sinua kiinnostavista aiheista. Kiinnostuksen kohteistasi riippuen saat mahdollisuuden harjoittaa myös valokuvausta, nettisivujen suunnittelua tai sosiaalisen median hallintaa. Vapaaehtoiset saavat jatkuvasti tukea paikallisilta toimittajilta ja saavat mahdollisuuden seurata heitä ja oppia lisää journalismista Samoalla.

Vapaaehtoiset journalismihankkeessa Samoalla

Vapaaehtoiset työskentelevät tavallisesti klo. 8.30 - 17.30 maanantaista perjantaihin, mutta ajoittain työtä voi olla myös viikonloppuisin. Oon suositeltavaa, että tuot mukanasi oman kannettavan tietokoneesi ja kameran; hankkeessa on kuitenkin mahdollista käyttää myös yhteisiä laitteita. Journalismivapaaehtoisilla tulee olla hyvä englannin kielitaito.  

Radiojournalismi Samoalla

Radio Polynesia sijaitsee Apiassa ja siihen kuuluu tällä hetkellä neljä radiokanavaa. Kaikki kanavat ovat musiikkikanavia ja ne palvelevat eri yleisöjä. Radiojournalismin parissa työskentelevät vapaaehtoiset saavat mahdollisuuden työskennellä liveradiokanavalla, joten heillä tulee olla vahva kiinnostus radiota, musiikkituotantoa ja radiolähetysten tekemistä kohtaan.

Jos valitset tämän vaihtoehdon, niin on mahdollista, että sinua pyydetään auttamaan radiokanavan nettisivujen ja sosiaalisen median hallinnassa. Osallistut myös kanavan pyörittämisen muihin osa-alueisiin aina hallinnollisista töistä markkinointiin ja tutkimuksesta lähetykseen. Vapaaehtoisilta ei vaadita aikaisempaa koulutusta tässä hankkeessa, mutta kaikki kokemus mainonnasta ja markkinoinnista, IT:stä, ääni- tai lähetystekniikasta ja radiolähetyksistä on hyödyksi.

Kaikki journalismivapaaehtoiset asuvat paikallisessa isäntäperheessä ja hankkeen minimiosallistumisaika on neljä viikkoa.

Tämä hankekohde on täysin tutkittu, turvallisuustarkastettu ja riskikartoitettu British Standard BS8848 for the Adventure Travel Sector:in mukaisesti.

Sivun alkuun

 

 

Jalkapallo

Vapaaehtoistyö Samoalla jalkapallon parissa

Jalkapallohankkeeseen osallistuvat vapaaehtoiset työskentelevät Samoan jalkapalloliiton, Samoa Football Federationin kanssa. Rugby on aina täpärästi jättänyt jalkapallon varjoonsa suosituimpien urheilulajien listalla. Kuitenkin viime vuosina jalkapallo on kasvattanut suosiotaan.

Samoan jalkapalloliiton tavoite on pitää tätä kehitystä yllä kannustamalla lapsia esikouluiästä lähtien peliin mukaan. He pyörittävät koulu- ja loma-aikoina kehitysohjelmia nuoremmille lapsille sekä säännöllisiä harjoituksia ja liigaa teini-ikäisille ja nuorille aikuisille.

Samoan jalkapalloliitto tarvitsee osaavia valmentajia, kokeneita tuomareita ja ketä tahansa, jolla on kokemusta urheiluhallinnosta. Lisäksi he arvostavat vapaaehtoisia, joilla on intohimo lajia kohtaan ja jotka mielellään edistävät lajin kasvua Samoalla. Jalkapallon perustaidot ja riittävä innostus lähteä mukaan sinne missä on tarve, ovat ainoat vaatimukset hankkeeseen osallistujille. 

Tämä hankekohde on täysin tutkittu, turvallisuustarkastettu ja riskikartoitettu British Standard BS8848 for the Adventure Travel Sector:in mukaisesti.

Sivun alkuun

 

 

Koululiikunta

Koululiikuntahanke Samoalla on ihanteellinen vapaaehtoisille, joilla on intohimo urheilua kohtaan ja jotka haluavat auttaa toisia kehittymään urheilussa. Voit osallistua tähän hankkeeseen esimerkiksi uratauolla tai välivuotenasi. 

Vapaaehtoistyö liikuntahankkeessa Samoalla

Tässä hankkeessa työskentelet paikallisessa koulussa Samoalla, jossa opetetaan rugbya, jalkapalloa, koripalloa ja maahockeya. Terveys- ja liikunta on lisätty opetussuunnitelmaan Samoalla ja tämä on ehdottomasti osa-alue, jossa tarvitaan tukea. Jos sinulla on kokemusta harjoitusohjelmien organisoinnista tai tausta yleisen terveyden ja kuntoilun alalla, niin olisit todellinen voimavara tälle hankkeelle. 

Vapaaehtoisten odotetaan työskentelevän kouluissa vähintään viisi tuntia päivässä. On myös mahdollista yhdistää koululiikunta Hoiva tai Opetus -hankkeiden kanssa. Tämä hanke pyörii myös koulujen loma-aikoina kesäkoulu-ohjelmassamme.  

Tämä hankekohde on täysin tutkittu, turvallisuustarkastettu ja riskikartoitettu British Standard BS8848 for the Adventure Travel Sector:in mukaisesti.

Sivun alkuun

 

 

Projects Abroad kielikurssit - Opi uusi kieli ulkomailla

Projects Abroad tarjoaa kahdenlaisia kielikursseja: 

 • Intensiivikursseja, jotka sisältävät 15 tuntia opetusta viikossa .
 • Lisäkursseja, jotka ovat kestoltaan 5, 14, 30 tai 60 tuntia ja ne järjestetään vapaaehtoistyön, kuten opetus- tai hoivahankkeen rinnalla.

Samoan kielen kurssi

Kielikurssimme tarjoavat yksityistä tai pienissä ryhmissä tapahtuvaa kielenopetusta ja päivittäisiä mahdollisuuksia käytännön harjoitteluun. Ne ovat täydellisiä suurten kansainvälisten kielten opiskeluun, kuten esimerkiksi, espanja, ranska tai mandariinikiina ja lisäksi ne tarjoavat mahdollisuuden paikallisen kielen opiskeluun maassa, jossa suunnittelet tekeväsi vapaaehtoistyötä useamman kuukauden ajan. Tarjoamme kaikkiaan 15 eri kielen opetusta yli 20 kohteessa!

Kieltenopettajiemme avulla kehität puhe-, luku- ja kirjoitustaitoasi helposti. Saatat jopa yllättyä kielenopiskelun helppoudesta ja oppimisen nopeudesta, kun uppoudut siihen toisessa maassa! Räätälöimme kielikurssin tarpeidesi mukaiseksi keskustelemalla kanssasi henkilökohtaisesti ja lisäksi muokkaamme kurssin vastaamaan sinulle sopivaa opiskelutapaa. 

Opiskele samoan kieltä paikallisen opettajan johdolla

Käytä hyödyksesi mahdollisuus uppoutua syvälle samoalaiseen kulttuuriin ja osallistu samoan kielen intensiivikurssillemme. Englanti on Samoan virallinen kieli, mutta paikallisten keskuudessa samoan paikalliskieli on laajimmin puhuttu. 

Voit opiskella samoan kieltä Samoalla Projects Abroadin intensiivikurssilla, joka kestää kahdesta viikosta ylöspäin. Vaihtoehtoisesti voit yhdistää samoan kielikurssin toiseen Projects Abroadin hankkeeseen Samoalla. Tutustu hintoihimme täällä

Asumalla paikallisen isäntäperheen luona opit kielen nopeasti ja voit harjoitella kurssilla oppimaasi päivittäin perheesi kanssa. Oppitunnit ohjaa paikallinen kielenopettaja ja ne on räätälöity sinun tasosi mukaisesti. Lisäksi, kurssin sisältö voidaan muokata sinun kiinnostuksen kohteitasi vastaaviksi. 

Sivun alkuun

 

 PRO - hankkeet ammattilaisille Samoalla

Tarjoamme vapaaehtoismatkoja kokeneille ammattilaisille toimintaterapian, fysioterapian ja eläinlääketieteen aloilla. Pätevät vapaaehtoiset voivat panoksellaan vaikuttaa todella positiivisesti paikallisten, vaikeista taustoista ja vammoista kärsivien ihmisten elämiin.

  

 Toimintaterapia

Vapaaehtoistyö toimintaterapeuttina Samoalla

Toimintaterapiahankkeemme sijaitsevat hoivalaitoksissa Samoan pääkaupungissa Apiassa ja sen ympäristössä. 

Suurin osa näiden keskusten asukkaista on vammaisia. Monet tulevat vähäosaisista taustoista eikä heillä ole muuta mahdollisuutta saada tarvitsemaansa apua.

Kuinka vapaaehtoinen toimintaterapeutti voi auttaa Samoalla?

Vapaaehtoisena toimintaterapeuttina voit auttaa paikallista henkilökuntaa osaamisesi ja koulutuksesi kautta. Työtehtäviäsi ovat muun muassa: 

 • Henkilökunnan auttaminen potilaiden henkisten, fyysisten ja sosiaalisten haasteiden arvioinnissa. 
 • Hoitosuunnitelmien, jotka parantavat potilaiden kykyä taistella vaikeuksiaan vastaan itsenäisesti ehdottaminen.
 • Suunnitella keinoja seurata ja mitata potilaan edistymistä määrätyn ajan kuluessa. 
 • Kehittää tapoja paikallisen henkilökunnan kanssa palveluiden parantamiseksi potilaille. 
 • Valmentaa ihmisiä, joilla on oppimisvaikeuksia tai heikot sosiaaliset taidot.
 • Järjestää koulutustilaisuuksia Projects Abroad vapaaehtoisille, jotka työskentelevät muissa hoivalaitoksissa.

Sinulle nimitetään työnohjaaja, joka auttaa uuteen ympäristöösi ja rooliisi sopeutumisessa. Sopeuduttuasi saat halutessasi työskennellä melko itsenäisesti, mutta sinulla on myös paikallisen henkilökunnan tuki hankkeessa.

Hankekohteestasi riippuen saatat työskennellä potilaiden kanssa, jotka ovat iältään kuusivuotiaita ja sitä vanhempia. Suurin osa hankekohteista sijaitsee koulujen tai päiväkotien yhteydessä, joten työskentelet pääasiassa lasten ja nuorten aikuisten kanssa, mutta on myös mahdollista työskennellä vanhusten kanssa. Vapaaehtoisten odotetaan työskentelevän vähintään kuusi tuntia päivässä ja sinun on mahdollista auttaa useammassa kuin yhdessä laitoksessa.

Tämä hanke pyörii vuoden ympäri, joten voit liittyä milloin tahansa. Tässä hankkeessa vähimmäisosallistumisaika on kaksi viikkoa.

Mitä minä saan tältä hankkeelta? 

Työskentely ulkomailla, maassa, jossa resurssit ovat vähäiset antaa sinulle erityistä työkokemusta. Sinun tulee olla luova ja keksiä uusia ratkaisuja tavallisiin ongelmiin. Opit hoivatyöstä Samoalla.

Vietät aikaa paikallisissa yhteisöissä, opit uudesta kulttuurista ja elämäntavasta. Henkilökunta ja potilaat kuulevat mielellään elämästäsi, perheestäsi ja ystävistäsi Suomessa. Me kutsumme tätä 'kulttuurivaihdoksi' ja uskomme, että se auttaa vapaaehtoisiamme saamaan uuden näkökulman elämään.

Mitä Projects Abroad PRO tarjoaa?  

Meillä on yli 20-vuoden kokemus vapaaehtoishankkeiden pyörittämisestä. Tarjoamme sinulle monipuolisesti tukea varmistaaksemme, että aikasi Samoalla sujuu hyvin ja mukavasti:

 • Turvallinen asunto samoalaisessa perheessä lähellä hankettasi.
 • Ystävällinen ja omistautunut henkilökunta kohteessa, joka on tavoitettavissa 24 tuntia vuorokaudessa.
 • Henkilökuntamme jäsen vastassa lentokentällä saapuessasi. 
 • Kattava sairaus- ja matkavakuutus.

Mitä osaamista tai koulutusta tarvitsen? 

Jos olet suorittanut vähintään toimintaterapeutin tai muun alaan liittyvän tutkinnon ammattikorkeakoulussa niin sovit tähän hankkeeseen erinomaisesti. Otathan meihin yhteyttä myös jos sinulla ei ole vaadittua tutkintoa, mutta uskot, että osaamisesi voi olla hyödyksi tässä hankkeessa.

Tämä hankekohde on täysin tutkittu, turvallisuustarkastettu ja riskikartoitettu British Standard BS8848 for the Adventure Travel Sector:in mukaisesti.

 Sivun alkuun

  

Fysioterapia

 Fysioterapiavapaaehtoinen Samoalla

Samoalla me työskentelemme useiden organisaatioiden kanssa, jotka hoitavat lasten ja aikuisten erilaisia fyysisiä vammoja. Samoalla on suuri puute ammattitaitoisista fysioterapeuteista, joten taitojasi ja panostasi arvostetaan todella. 

Kuinka vapaaehtoinen fysioterapeutti voi auttaa Samoalla?

Vapaaehtoisena fysioterapeuttina työskentelet joko yhdessä tai useassa eri hoitolassa. Kohde voi olla erityiskoulu, vammaiskeskus, tai Samoa Victim Support Group- organisaatio. Työ sijaitsee Apiassa ja sen ympäristössä, Samoan pääkaupungissa. Kaikki Projects Abroadin yhteistyökumppanit tukevat heikossa asemassa olevia ihmisryhmiä. Hankekohteiden tavoitteena on tarjota vammaisille lapsille ja aikuisille parempi elämänlaatu. Hankekohteiden henkilökunta kannustaa perheiden ja yhteisön osallistumista, jotta voidaan varmistaa, että potilailla on aktiivinen ja tyydyttävä rooli omassa yhteisössään.

Fysioterapeuteista on suuri pula, joten taitosi ja kokemuksesi ovat korvaamattomia. Vapaaehtoistyössäsi saat mahdollisuuden:

 • Tehdä arviointeja, analyysejä, hoitojen suunnittelua ja niiden toteuttamista.
 • Arvioida potilaiden tilaa ja muokata hoitoja sen mukaisesti. 
 • Kouluttaa opettajia, perheenjäseniä ja hoitajia vaivoista, ennusteista ja kotona tehtävistä harjoituksista.
 • Auttaa paikallisten fysioterapeuttien koulutustarpeen arvioinnissa.
 • Avustaa paikallisten fysioterapeuttien koulutuksessa, neuvonannossa ja hoidon tukemisessa sekä itseopiskelussa ja tutkimustehtävissä.  

Työaika on 20-35 tuntia viikossa (maanantaista perjantaihin) ja joskus työajan ulkopuolella riippuen yksittäisestä hankkeesta. Tämä hanke pyörii vuoden ympäri. Vapaaehtoisten tulee sitoutua tähän hankkeeseen vähintään kahden viikon ajaksi.

Urheilufysioterapiaan erikoistuneet voivat saada mahdollisuuden työskennellä Samoan Rugby League:n kanssa. Ota yhteyttä, jos haluat lisätietoja.

Kuinka minä hyödyn tästä hankkeesta?

Työskentelet ystävällisen ja työlleen omistautuneet tiimin kanssa, joka on sitoutunut tarjoamaansa palveluun. Hankkeen resurssit ovat rajalliset ja paikallisella henkilökunnalla on puutteita teknisissä taidoissa ja koulutuksessa, joten saat kokemusta sopeutumisesta ja osaamisesi kehittämisestä erilaisessa työympäristössä. Törmäät usein haasteisiin, joita et koe Suomessa. Kulttuurivaihdon ansiosta opit uusia ja erilaisia menetelmiä ja tekniikoita alaltasi.

Saat myös mahdollisuuden kehittää taitojasi ja kokemustasi laaja-alaisesti. Esimerkkinä (hankkeesta riippuen): 

 • yksilöiden, joilla on fyysisiä vammoja tai vaurioita, arviointi ja osaamisesi hyödyntäminen vaihtoehtoisen hoidon (jos tarkoituksenmukaista) suosittelussa.
 • Hankkeessa käytössä olevien toimintatapojen arviointi ja parannusehdotusten tekeminen tehokkuuden parantamiseksi.   
 • Työpajojen ohjaaminen perheille ja yhteisön jäsenille, joissa opetetaan ja koulutetaan vammaisten tai vammautuneiden ihmisten hoito-ohjeita ja tekniikoita.
 • Taitojesi hyödyntäminen henkilökunnan ja toisten vapaaehtoisten kouluttamiseksi. 
 • Käyttämällä oma-aloitteellisuuttasi uusien hankkeiden tunnistamiseksi, perustamiseksi ja johtamiseksi. 
 • Yhteistyön tekeminen yhteistyökumppaneidemme kanssa olemassa olevien tai uusien hankkeiden kehityksen seurannan toimintatapojen parantamiseksi. 
 • Arviointiraporttien kehittäminen tai luominen hankkeille ja yksilöille jatkuvuuden parantamiseksi vapaaehtoisten välillä.

Tämä kaikki voi tarjota sinulle arvokasta kokemusta ja hyödyllisiä taitoja urallesi. Lisäksi ne hyödyntävät tämänhetkistä osaamistasi siellä, missä sitä todella tarvitaan. 

Mitä Projects Abroad tarjoaa? 

Meillä on yli 20-vuoden kokemus vapaaehtoishankkeiden pyörittämisestä. Tarjoamme sinulle seuraavanlaista tukea, jotta vapaaehtoisaikasi Samoalla olisi onnistunut ja miellyttävä:

 • Turvallinen asunto isäntäperheen luona lähellä työpaikkaasi.
 • Ystävällinen ja omistautunut paikallinen henkilökunta, joka on tavoitettavissa 24 tuntia vuorokaudessa.
 • Ystävällinen henkilökunnan jäsen on vastassa lentokentällä, saapuessasi maahan.
 • Kattava sairaus- ja matkavakuutus.

Mitä taitoja tai pätevyyttä tarvitsen? 

Jos olet suorittanut vähintään fysioterapeutin tai muun alaan liittyvän tutkinnon ammattikorkeakoulussa niin sovit tähän hankkeeseen erinomaisesti. Otathan meihin yhteyttä myös jos sinulla ei ole vaadittua tutkintoa, mutta uskot, että osaamisesi voi olla hyödyksi tässä hankkeessa.

Ihanteellisessa tilanteessa sinulla on fysioterapeutin pätevyys ja vähintään kahden vuoden työkokemus käytännön työstä. Kaikkea kokemusta kuitenkin arvostetaan ja jopa vastavalmistuneet voivat jakaa osaamistaan samalla kun hankkivat käytännön työkokemusta. 

Tämä hankekohde on täysin tutkittu, turvallisuustarkastettu ja riskikartoitettu British Standard BS8848 for the Adventure Travel Sector:in mukaisesti.

Sivun alkuun

  

Eläinlääketiede 

Pätevänä eläinlääkärinä olet arvostettu lisä tiimiin Samoan Apiassa. Työskentelet Animal Protection Society:n kanssa ja autat eläinlääkäripalvelujen tarjoamisessa kotieläimille ja avustat organisaatiota pienemmän ja terveen kotieläinpopulaation saavuttamiseksi. 

Eläinlääkäri vapaaehtoistöissä Samoalla

Samoalla on puute eläinlääkäreistä ja paikallisilla ihmisillä on heikko tietämys eläinten hyvinvoinnista, joten APS luottaa laillistettujen eläinlääkärivapaaehtoisten apuun tavoitteidensa saavuttamisessa ja monenlaisten palvelujen tuottamisessa yhteisölle Samoalla. 

Tämän takia pätevänä eläinlääkärinä tai pieneläinhoitajana voit auttaa ja tukea APS:n henkilökuntaa ja muita vapaaehtoisia monilla tärkeillä alueilla.

Kuinka vapaaehtoiset eläinlääkärit tai pieneläinhoitajat voivat auttaa Samoalla?  

Osaamisesi ja kokemuksesi ansiosta hallitset monia tärkeitä rooleja hankkeessa, sairaiden tai vammautuneiden kotieläinten konsultoinnista ja hoidoista eläinten sterilisaatioissa avustamiseen ja niiden suorittamiseen. Osallistut myös APS:n päivittäiseen pyörittämiseen.

Voit myös avustaa APS:a liikkuvan eläinlääkäriklinikan kehittämisessä, ilmaisten massa sterilisaatiopalveluiden järjestämisessä sekä koulutusohjelmien tarjoamisessa kouluille ja yhteisöille. Kokeneet eläinlääkärit voivat joissakin tilanteissa työskennellä itsenäisesti, mikä antaa paikalliselle henkilöstölle aikaa keskittyä muihin tehtäviin.

Työskentelet viikonpäivinä - ja joskus työajan ulkopuolella - riippuen yksittäisestä hankkeesta ja roolistasi hankkeessa.

Tähän hankkeeseen voit osallistua ympäri vuoden.

Mitä minä saan tästä hankkeesta?

Työskentelet tunnustetussa organisaatiossa, jolla on olemassa olevia ja omistautuneita sponsoreita ja lahjoittajia, ja kehittynyt aktiivisen palveluntarjonnan ohjelma yhteisössä. Saat mahdollisuuden kasvattaa osaamistasi työskentelemällä ympäristössä, jossa hallituksella on valitettavasti hyvin rajalliset resurssit.

Lisäksi saat mahdollisuuden kehittää taitojasi ja kokemustasi laaja-alaisesti, mikä voi osoittautua erittäin hyödylliseksi urallasi. Seuraavassa esimerkkejä tehtävistä hankekohteesta riippuen:

 • Henkilöstöstrategian kehittäminen APS:n toimintaa varten.
 • Koulutuksesi hyödyntäminen henkilökunnan ja muiden vapaaehtoisten kouluttamiseksi.
 • Populaatioanalyysin tekeminen Samoan yhteisössä.   
 • Hankkeiden ja ohjelmien kehittäminen ajatustenvaihdon ja ideoiden jakamisen pohjalta. 

Mitä Projects Abroad PRO tarjoaa? 

Meillä on yli 20-vuoden kokemus vapaaehtoishankkeiden pyörittämisestä. Tarjoamme sinulle seuraavanlaista tukea, jotta vapaaehtoisaikasi Samoalla olisi onnistunut ja miellyttävä:

 • Turvallinen asunto isäntäperheen luona lähellä työpaikkaasi.
 • Ystävällinen ja omistautunut paikallinen henkilökunta, joka on tavoitettavissa 24 tuntia vuorokaudessa.
 • Ystävällinen henkilökunnan jäsen on vastassa lentokentällä, saapuessasi maahan.
 • Kattava sairaus- ja matkavakuutus.

Mitä taitoja tai pätevyyttä tarvitsen?

Jos olet suorittanut vähintään eläinlääketieteen alaan liittyvän ammattikorkeakoulututkinnon niin sovit tähän hankkeeseen erinomaisesti. Otathan meihin yhteyttä myös jos sinulla ei ole vaadittua tutkintoa, mutta uskot, että osaamisesi voi olla hyödyksi tässä hankkeessa.

Ihanteellisessa tilanteessa sinulla on pätevyyden lisäksi vähintään kahden vuoden työkokemus käytännön työstä. Lisäksi, tietty erikoistumisala tai kiinnostuksen kohteet alallasi ovat erityisen toivottuja. Mainitsethan näistä hakiessasi hankkeeseen.

Minimiosallistumisaika tähän hankkeeseen on kaksi viikkoa.

Tämä hankekohde on täysin tutkittu, turvallisuustarkastettu ja riskikartoitettu British Standard BS8848 for the Adventure Travel Sector:in mukaisesti.

 

 Sivun alkuun


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä