You are from: United States, Go to our American website. Close

Vapaaehtoistyö kauniissa Romaniassa tarjoaa monia oppimismahdollisuuksia

Instagram

Vapaaehtoistyö kauniissa Romaniassa tarjoaa monia oppimismahdollisuuksia 

Rumänien Karta
 
 

Sijainti: Braşov

Hankkeiden pituus: Kahdesta viikosta alkaen

Majoitus: Isäntäperheet

Mielenkiintoisia vierailukohteita: Bran Castle (Draculan linna), Transfagarasan tie, Maramuresin alue  

Hankkeemme Romaniassa:

Arkeologia: Klassinen & Keskiajan Arkeologia Liiketalous | HoivaLuova & Esittävä taide: TanssiDraamaJournalismi | Lääketiede & Terveys: Lääketiede, FysioterapiaUrheilu: Yhteisöurheilu | Opetus: Englanninopetus | Eläinlääketiede & Eläintenhoito: EläintenhoitoEläinlääketiedeVapaaehtoisleirit: Klassinen & Keskiajan ArkeologiaJournalismi | Kielikurssit: Romanian kieli

Romania on maa, jonka ainutlaatuinen latinalainen kulttuuri tarjoaa jotain tavanomaisesta poikkeavaa Itä-Euroopan sydämessä. Romanian kauniit vuoristomaisemat, luonnon monimuotoisuus sekä muutoksen kourissa olevat kulttuuri ja talous muokkaavat matkakokemuksestasi ikimuistettavan.

Organisoimme monen eri alan vapaaehtoistyötä; voit osallistua hankkeisiimme liiketalouden, opetuksen, lasten ja nuorten, lääketieteen, fysioterapian, journalismin, eläinlääketieteen, eläintenhoidon, arkeologian ja draaman parissa.

Missä toimimme Romaniassa?

Vapaaehtoismatkojemme päämäärä Romaniassa on Braşovin vanha kaupunki Karpaattien vuoristossa, Transilvaniassa. Itse asiassa olemme vain tunnin automatkan päässä keskiaikaisen tyrannin Vlad ”seivästäjä” Draculan linnasta, jonka innoittama kirja on meille kaikille tuttu.

Braşovin sijainti Karpaattien vuoristossa, lähellä laskettelukeskusta ja kommunismiaikaisten kerrostalojen väliin jääneet vaikuttavat historialliset aukiot ja palatsit tekevät kaupungista mielenkiintoisen ja monisyisen. Vapaaehtoisaikanasi asut paikallisessa isäntäperheessä kaupungissa. Asuminen ja oleskelu romanialaisen perheen ja heidän ystäviensä parissa on viihdyttävä ja valaiseva kokemus itsessään! 

Isäntäperheesi pitää huolen, että syöt hyvin ja saat maistaa useita paikallisia herkkuja. Ei ole tavatonta nauttia sunnuntailounaasta ja keskustelusta pitkälle iltapäivään! Saat maistaa mamaligaa, maissileipää, jota tarjotaan melkein jokaisella aterialla tai mausteista keittoa ciorbaa.

Yleistietoa Romaniasta

Romaniassa on paljon nähtävää: maalattuja luostareita, Transylvanian linnoja ja vihreä vuoristo, puhumattakkaan vilkkaista Mustanmeren rantalomakohteista, keskiaikaisista kaupungeista ja rentouttavista kylpylöistä. Romania tarjoaa jokaiseen makuun ja kukkaroon sopivia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä. 

Poliittinen lähihistoria vaikuttaa edelleen Romaniaan. Vuoden 1989 vallankumouksen vaikutus oli valtava; diktaattori Nicolae Ceacescu, joka tapettiin tässä verisessä vallankumouksessa on edelleen yleinen keskustelunaihe ja hänen muistonsa herättää monenlaisia tunteita. 

Tänä päivänä Romania on kapitalistinen yhteiskunta, joka kehittyy talonpoikaiselämäntavan rinnalla. Siis todellinen vastakohtien maa.

Matkailu ja turismi Romaniassa

Braşovin vanhassa kaupungissa on useita nähtävyyksiä ja museoita ja täysi kulttuuritarjonta, joka koostuu teatterista, musiikista ja nukketeatteriesityksistä. Kaupungin keskustassa on laaja kattaus ravintoloita ja baareja kävelymatkan päässä ja kaupunkiin on helppoa tutustua laajemmaltikin, sillä linja-autot ja johdin-bussit kulkevat tiuhaan.

Kreivi Draculan linnaan, tai oikeammin Vlad Seivästäjän keskiaikaiseen kotiin, on vain tunnin matka kaupungista. Transylvaniassa on paljon nähtävyyksiä, mutta täältä käsin on myös kätevää vierailla Bukarestissa, Mustallamerellä tai Danuben suistoalueella. Monet vapaaehtoisistamme ovat vierailleet myös Unkarissa, Bulgariassa ja Ukrainassa vapaaehtoismatkansa päätteeksi. 

 

Opetus

Utbildning

Hankkeen sijainti: Braşov

Koulu: peruskoulu

Oppilaiden ikä: 12-18

Luokkakoot: n. 30 oppilasta

Roolisi: opettaja tai apuopettaja (Englanti, Ranska)

Muut opetusmahdollisuudet: kuvaamataito, draama, liikunta, ranska, saksa  

Majoitus: Isäntäperhe

Mikä kuuluu hintaan? Ruoka, majoitus, lentokenttäkuljetukset, kattava sairaus- ja matkavakuutus, henkilökohtainen nettisivusto, perehdytys hankkeeseen, tuki & turva 24 h vuorokaudessa.

Mikä ei kuulu hintaan? Lennot, viisumi, taskurahat

Hankkeen kesto: Neljästä viikosta alkaen

Sekä englannin, että ranskan kielistä on tulossa yhä suositumpia romanialaisten keskuudessa, erityisesti sen jälkeen, kun he liittyivät EU:hun. Ongelma on se, että parhaat, pätevät englannin ja ranskan opettajat on houkuteltu työhön koulujen ulkopuolelle paremmalla palkalla. Vapaaehtoisemme opettavat englantia ja ranskaa nuorille Braşovissa ja auttavat heitä suullisessa englannin ja ranskan kielitaidossa sekä vahvistavat heidän itsevarmuuttaan, jotta he uskaltaisivat tehdä virheitä. Parempaa tapaa omaksua uutta kieltä ei olekaan, kuin oppimalla virheistään.

Vapaaehtoiset opettavat pääasiassa 12-18-vuotiaita oppilaita, mutta, jos mieluummin opetat pieniä lapsia, niin me voimme järjestää sen. On myös mahdollista opettaa jotain toista kieltä, esimerkiksi saksaa.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Romania Teaching Management Plan.

Sivun alkuun

 

Hoiva

Barn & UngdomMe työskentelemme yhteistyössä monien hankekohteiden apuna Braşovissa ja sen ympäristössä. Lasten iät vaihtelevat aina 3:stä 16-vuoteen. Vapaaehtoisena voit tehdä suuren vaikutuksen pelkästään viettämällä lasten kanssa aikaa ja auttamalla päivittäisissä askareissa sekä järjestämällä opetuksellista ohjelmaa. Kaikki hankekohteet ovat innostuneita vastaanottamaan vapaaehtoisia, joilla on uusia ideoita ja energiaa.

Voit tehdä vapaaehtoistyötä päivähoitokeskuksissa, joissa on lapsia vähäosaisista perheistä, joilla ei ole aina varaa päiväkotimaksuihin. Näissä keskuksissa lapset ovat hoidossa päivisin kun vanhemmat käyvät töissä. Meillä on myös vapaaehtoispaikkoja henkisesti ja fyysisesti vammaisten lasten ja aikuisten parissa. Nämä kohteet ovat vaativia ja sopivat vapaaehtoisille, joilla on jonkin verran aikaisempaa kokemusta työskentelystä fyysisesti tai henkisesti vammaisten lasten ja aikuisten kanssa. Halutessasi voit työskennellä myös vanhusten hoitokodissa. Paikallinen henkilökunta, mukaan lukien työnohjaajasi, toivottavat sitoutuneisuutesi ja innostuksesi tervetulleeksi ja ovat tavoitettavissa aina, kun tarvitset tukea tai neuvoja.

Kaikki hoivahankkeisiimme osallistuvat toimittavat otteen rikosrekisteristään ennen lähtöään osoittaakseen, että he ovat sopivia työskentelemään lasten kanssa. 

Vapaaehtoistyö orpokodeissa Romaniassa

Vapaaehtoisemme ovat vuosien aikana työskennelleet Romaniassa lasten parissa orpokodeissa ja laitoksissa. Heidän työnsä on ollut erittäin tärkeää näissä hankekohteissa ja avustustyö on parantanut lasten elinoloja ja tarjonnut hoivaa ja tukea. Olemme kuitenkin päättäneet keskittyä yhteisön ja perheiden tukemiseen orpokotityön sijaan, koska uskomme, että lapsien kannalta paras vaihtoehto on asuminen perheessä. Lue lisää vapaaehtoistyöstä orpokodeissa ja meidän näkemyksistä asiaan liittyen.

Tämä tarkoittaa sitä, että vapaaehtoistyötä tehdään päivähoitokeskuksissa, vammaisille lapsille tarkoitetuissa keskuksissa Romanian lastenkotien sijaan. Näin Projects Abroad pystyy tekemään parempaa yhteistyötä paikallisten yhteisöjen kanssa ja tärkeimmiten, pystymme auttamaan perheitä pysymään yhdessä ja menestymään.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Romania Care Management Plan.

Sivun alkuun

 

Kulttuuri & Yhteiskunta - Draama

Kultur & Samhälle Drama Draamahankkeemme sijaitsee Braşovin vanhassa kaupungissa, jossa on kasvava teatteriyhteisö, mutta puutetta teatterin opetuksesta. Pieni joukko vapaaehtoisia aloitti tämän hankkeen huomattuaan draaman käytön hyödyt englanninopetuksessa.

Vapaaehtoiset tässä hankkeessa saavat materiaalit ja ohjausta teatteritaitojensa hyödyntämiseksi luokkahuoneessa ja näyttämöllä. Työpajojen ja draamaryhmien ohjauksessa käytetään englannin kieltä.

Sivun alkuun

 

Kulttuuri & Yhteiskunta – Tanssi

Jos olet kiinnostunut tanssista ja koreografiasta, niin tanssihankkeemme on täydellinen vaihtoehto vapaaehtoistyöksi. Vapaaehtoisilla on mahdollisuus perustaa ja organisoida tanssiryhmiä, ohjata eri tanssien työpajoja, työskennellä tanssinopettajana kouluissa ja päiväkodeissa sekä auttaa hankkeissa, joissa käytetään tanssia vammaisten ihmisten kuntoutuksessa.

Tämä hanke sijaitsee Braşovin kaupungissa. Kerran kuukaudessa järjestetään esitys, jonka valmistelussa voit auttaa. Tämä esitys kertoo tarinan erilaisten tanssityylien kautta. Tanssijat ovat pääasiassa alueen päiväkodeista tai esikouluista ja vapaaehtoisena sinä teet käytännön valmistelut ja opetat lapsille heidän tanssiliikkeensä. Saat myös mahdollisuuden oppia perinteistä romanialaista tanssia, sehän kuuluu asiaan.

Vapaaehtoisena pääset tapaamaan ja työskentelemään kokeneiden tanssiryhmien ja paikallisten tanssikoulujen kanssa työpajojen, keskustelujen, yhteisesitysten ja esitelmien kautta. 

Kokemusta omaaville tämä on erittäin palkitseva ja inspiroiva hanke. Nämä vapaaehtoismatkat vaativat energiaa, luovuutta ja avoimen mielen. Hankkeen tavoite on tuottaa ainutlaatuisia ja luovia saavutuksia sekä houkutella paikallisia ihmisiä tanssin pariin tai saamaan yhteys tanssiin tavalla tai toisella.

Sivun alkuun

 

Arkeologia

Kultur & Samhälle ArkeologiVapaaehtoisena Romaniassa sinulla on mahdollisuus ottaa osaa todella mielenkiintoisiin arkeologisiin kaivauksiin. Vapaaehtoisemme työskentelevät useissa eri kohteissa, mutta hankkeen tukikohta on 80 000 asukkaan Devan kaupungissa. Aikoinaan Devassa oli Dacian linnake nimeltään Decideva. Nykyään Deva on Huedoaran alueen pääkaupunki ja sillä on kauas ulottuva ja mielenkiintoinen historia.

Vapaaehtoiset työskentelevät useiden arkeologisten ryhmien kuten Romanian historiallisen museon kanssa tutkien muinaista Dacian kaupunkia ja Transilvanian keskiaikaisia alueita. Karpaattien vuoristojen ja niitä ympäröiviltä arkeologisilta tutkimusalueilta on jo löydetty merkittäviä tietoja ruhtinas Vlad lll:sta, jota pidetään Dracula legendan esikuvana.

Osallistuminen arkeologiahankkeisiimme on loistava mahdollisuus oppia kauan aikaa sitten tuhoutuneista sivilisaatioista. Löydösten, tutkimuksien ja käytännön työn kautta voimme ymmärtää paremmin historiaa.

Tässä hankkeessa pääset osallistumaan käytännönläheiseen työhön ja oppimaan uusi taitoja. Työ on vaihtelevaa ja vapaaehtoiset työskentelevät kaivaus- ja restaurointialueilla ympäri Romaniaa. Devan, Alba-Iulian, Bordusani-Popinan ja Harsovan kauniilla alueilla vapaaehtoiset kaivavat, puhdistavat ja rekonstruoivat keramiikkaa, työkaluja ja muuta alueelta löydettyä aineistoa.

Vapaaehtoisena olet myös mukana muinaisten hautojen, luiden ja muiden artefaktien tunnistamisessa ja tutkimisessa Sibiun maakunnassa. Transilvanian alueella keräämme raportteja saksilaisista kirkoista ja Avringissa voit tutkia Brukenthanin palatsin puutarhoja ja työskennellä sen kaivausalueella.

Vapaaehtoistyö arkeologiahankkeessa Projects Abroadin kanssa

Työnkuvaan kuuluu kenttätyötä joko kaivauksilla tai keramiikkaesineiden rekonstruointia.

Käytännönläheisen työn lisäksi vapaaehtoiset kirjoittavat raportteja heidän työstään ja ehdottavat uusia tutkimusalueita. Nämä kirjalliset tuotokset annetaan paikallisten ja kansanvälisten lahjottajien luettavaksi. On myös mahdollista työskennellä Clujin tai Alba Iulian historiallisissa museoissa keramiikkaesineiden tutkimus- ja rekonstruointityön parissa.

Museossa työhön kuuluu kaivauksilla vietetyn ajan ohella löytöjen analysointia ja esitelmien pitämistä. Vapaaehtoiset voivat myös auttaa museota käännöstyössä ja turistiesitteiden valmistamisessa.

Projects Abroadin yhteistyö Clujin yliopiston ja arkeologisen instituutin kanssa mahdollistaa arkeologiahankkeeseen osallistumien ympäri vuoden. Talvella (marraskuusta maaliskuuhun) vapaaehtoiset työskentelevät sisätiloissa arkeologisen tutkimuksen parissa ja työhön kuulu muun muassa:

  • Piirtämistä
  • Löydetyn aineiston puhdistamista
  • Mittaamista
  • Rekonstruointia
  • Ryhmittelyä
  • Löytöjen tilastointia

Hankekohteesta riippuen, vapaaehtoiset majoittuvat Devassa sijaitsevassa vierasmajassa, hostellissa tai paikallisen isäntäperheen luona jos kaivaukset ovat kulkuyhteyksien päässä.  Vapaaehtoiset voivat osallistua paikallisen henkilökunnan järjestämiin ilta-aktiviteetteihin ja viikonloppuisin he voivat matkustaa Brasoviin.

Huhtikuusta syyskuuhun on mahdollista osallistua tähän hankkeeseen kahdeksi viikoksi jos et voi osallistua hankkeeseen pidemmäksi aikaa. Pakalliset työntekijämme ovat valinneet tämän yhdeksi hankkeistamme, joka soveltuu lyhytkestoiseen vapaaehtoistyöhön yhteisössä. Vaikka pystyt saamaan käsityksen paikallisesta kulttuurista työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.


Sivun alkuun

 

Liiketalous

Harjoittelijana Romaniassa työskentelet vapaaehtoisena romanialaisessa yrityksessä yhdessä Euroopan nopeimmin kasvavista talouksista.
Projects Abroad tarjoaa useita mahdollisuuksia Romaniassa ja me pyydämmekin sinua kertomaan kiinnostuksen kohteistasi ja toiveistasi, jotta voimme löytää sinulle sopivan yrityksen.

Romania on täynnä sekä vakiintuneita, että uusia yrityksiä, jotka etsivät mahdollisuuksia tässä kohtalaisen uudessa EU maassa. Riippuen toiveistasi ja kokemuksestasi voit Projects Abroad harjoittelijana joko avustaa start-up vaiheessa olevaa uutta yritystä tai hankkia kokemusta keskisuuressa yrityksessä. Yrityksiä on monelta eri alalta aina kiinteistönvälityksestä markkinointiin ja mainontaan ja ohjelmistokehitykseen, joten voit olla varsin luottavainen, että löydämme jotain juuri sinulle sopivaa!

Vapaaehtoisten odotetaan käyttäytyvän ammattimaisesti, olevan ajoissa ja työskentelevän ahkerasti. Työaika on tavallisesti noin 35 tuntia viikossa maanantaista perjantaihin. Työnohjaajasi on rinnallasi koko vapaaehtoistyösi ajan ja Projects Abroad toimistomme henkilökunta pitää sinuun myös yhteyttä.

Ota yhteyttä, niin autamme sinua löytämään oikean tien!

Sivun alkuun

 

Journalismi

Journalism Romaniassa voit suorittaa toimittajan työharjoittelusi englantilaisessa sanomalehdessä. Tässä sinulla on mahdollisuus työskennellä kuukausittain ilmestyvässä lehdessä harjoittelijana ja päästä seuraamaan kuinka lehti tehdään alusta loppuun.

Opit artikkelien kirjoittamista aikataulujen rajoissa ja voit kerätä oman vaikuttavan portfolion. Työnohjaaja opastaa sinua koko harjoittelusi ajan ja on käytössäsi, jos sinulla on kysymyksiä tai huolia. Lisäksi työskentelet rinnakkain sekä ammattitoimittajien, reporttereiden, että toisten vapaaehtoisten kanssa.

Lehti ” The Village” keskittyy maaseudun elämään ja Romanian perinteiden säilyttämiseen, mikä tarkoittaa sitä, että pääset tekemään jännittäviä vierailuja Romanian maaseudulle. Käyt vanhoissa kylissä, joissa eletään perinteisin tavoin ja reportaasimatkojen jälkeen työskentelet Projects Abroadin toimistossa Braşovissa kokoamalla materiaalia lehteen, joka ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

Nämä hankkeet ovat saatavilla kahdesta viikosta alkaen. Ota yhteyttä, jos haluat lisätietoja tästä vapaaehtoismatkasta!

Sivun alkuun

 

Lääketiede & Terveys

Medicin & Hälsa Lääketieteen vapaaehtoistyöstä tai työharjoittelusta Itä-Euroopassa välivuonna, opiskelujen aikana tai loma-aikana kiinnostuneille meillä on tarjolla kaksi eri kohdetta Romaniassa. Yksi kohteistamme on päiväkeskuksessa, jossa kokemusta tai opintoja neurologiasta, ortopediasta, fysioterapiasta, psykiatriasta tai psykoterapiasta omaavat voivat auttaa lasten hoidoissa ja kuntoutuksessa. Toinen vaihtoehto sijaitsee hoitokodissa ja se soveltuu erityisesti fysioterapian kokemusta omaaville.

Harjoittelijoiden tulisi viipyä hankkeessa vähintään kaksi kuukautta, jotta suhteet sekä potilaisiin, että henkilökuntaan ehtivät muodostua ja potilaiden kehitystä voidaan seurata.

Työharjoittelu näissä hankkeissa antaa sinulle arvokasta työkokemusta ja pääset työskentelemään yhdessä erittäin osaavien ja pätevien lääkärien ja psykiatrien kanssa. Olemalla oma-aloitteellinen ja osoittamalla sitoutumista pääset nopeasti osallistumaan työhön ja yhteistyö kollegojen ja potilaiden kanssa sujuu vaivattomasti.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Romania Medicine & Healthcare Management Plan.

Sivun alkuun

 

Eläinlääketiede

Veterinär & Djurvård

Eläinlääketieteen työharjoittelupaikkamme sijaitsee Braşovissa eläinlääkäriasemalla sekä kulkukoirien pelastuskeskuksessa.

Tämä vapaaehtoismatka sopii erityisesti eläinlääkärin uraa suunnitteleville, jotka haluavat kokeilla, mitä työ todellisuudessa pitää sisällään, jo valmistuneille tai niille, jotka haluavat suorittaa opintoihin kuuluvan harjoittelun.

Molemmissa kohteissa työskentelee englantia puhuvia eläinlääkäreitä, jotka mielellään ottavat sinut mukaan heidän työhönsä. Eläinlääkäriasemalla vietät suurimman osan ajasta kirurgisella osastolla ja työskentelet pääasiassa lemmikkieläinten kanssa. Rokotukset ovat yleisiä ja lisäksi saat avustaa diagnosoinnissa ja voit ehdottaa hoitoja.

Koirien turvakodissa autat toiminnan pyörittämisessä, yleisessä hoivassa ja ruokinnassa. Eläinlääkärit tarvitsevat myös apuasi hoitoa tarvitsevista koirista huolehtimisessa.

Aikaisemmat osallistujat ovat antaneet itsestään erittäin positiivisen kuvan paikalliselle henkilöstölle, jotka ovat tämän johdosta ottaneet harjoittelijat hyvin mukaan työhön.

Sivun alkuun

 

Eläintenhoito Romaniassa

Veterinär & Djurvård

Eläintenhoitohankkeemme Romaniassa sijoittuu koirien pelastuskeskukseen Brasovin ulkopuolelle. Tämä hanke sopii erityisesti eläintensuojelusta ja ulkoilmatyöstä kiinnostuneille. Tämä hanke sopii esimerkiksi välivuotta viettäville, opiskelijoilla ja urataukoa tai vuorotteluvapaata viettäville. Tämä eläintenhoitohanke on suunnattu vapaaehtoisille, jotka ovat valmiita tarttumaan kiinni työhön kuin työhön mitä keskuksessa tarvitaan!


Vapaaehtoistyö Eläintenhoito-hankkeessa Romaniassa Projects Abroadin kanssa

Keskukseen päätyvät koirat ovat kulkukoiria kadulta. Ne tuodaan turvakotiin, missä niille tehdään täydellinen terveystarkastus ja hoidetaan niiden lois- ja muut mahdolliset ongelmat. Aamuisin koirat ruokitaan ja niille annetaan liikuntaa ulkoilutarhassa joko yksin tai ryhmissä.Vapaaehtoisten tulisi varautua osallistumaan kaikkiin keskuksen pyörittämisen vaatimiin tehtäviin, koirien ruokinnasta ja ulkoiluttamisesta kirurgisissa toimenpiteissä avustamiseen keskuksen pienellä eläinklinikalla.

 Kaikki vapaaehtoiset asuvat paikallisessa isäntäperheessä Brasovissa ja käyttävät paikalliskuljetusta työmatkoihinsa. Tämä hankkeeseen on mahdollista osallistua vuoden ympäri.

Sivun alkuun


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä