You are from: United States, Go to our American website. Close

Vapaaehtoistyö Perussa tarjoaa monia mahdollisuuksia auttaa ja oppia!

 

Vapaaehtoistyö Perussa tarjoaa monia mahdollisuuksia auttaa ja oppia! 

Peru Karta

Toimipaikat: Cusco, Puerto Maldonado

Hankkeen kesto: viikosta ylöspäin

Majoitus: isäntäperhe tai yhteismajoitus muiden vapaaehtoisten kanssa Luonto & Ympäristö-hankkeessa

Mielenkiintoisia vierailukohteita: Machu Picchu ja Titicaca-järvi

Hankevaihtoehdot:Opetus, Hoiva, Luonto & Ympäristö, Inka-hanke, Urheilu, Lääketiede & Terveys, Kielikurssit

Kiinnostaako vapaaehtoismatka Amazonille? Perussa on valtavasti upeita maisemia – Amazonin sademetsä, Andit, järvet, tulivuoret, aavikot ja kaunis rannikko. Lisätään tähän Inkojen perintö ja elinvoimainen nykykulttuuri, joka on yhdistelmä alkuperäiskulttuuria ja kolonialismia, niin saadaan sekoitus vailla vertaa tässä mielenkiintoisessa maassa.

Vapaaehtoistyö Perussa on täydellinen tilaisuus sukeltaa suoraan syvälle Etelä-Amerikan kulttuuriin – ja vapaa-ajalla pääset kokeilemaan paikallisia juomia ja ruokia, tanssimaan  ja parannat espanjan kielitaitoasi.

Samalla kun teet tärkeää avustustyötä, voit viikonloppuisin tutustua alueen mahtavilla Macchu Pichun raunioilla ja nauti Inkojen pääkaupungissa Cuscossa asumisesta. Pienen matkan päässä on myös Titicaca-järvi, joka on maailman korkein järvi sekä rauhallinen ”valkoinen” kaupunki, Arequipa, joka on sademetsän ympäröimä.

Meillä on myös vapaaehtoismatkoja syvälle Amazonin sademetsään Kaakkois- Perussa, missä vapaaehtoiset asuvat ja työskentelevät luonnonsuojeluhankkeessamme Taricaya Lodgessa lähellä Puerto Maldonadon kaupungia.

 

Opetus

Undervisning

Tässä pioneerihankkeessa me työskentelemmepaikallisten lapsien englannin kielen taidon kehittämisem parissa ylä-asteella ja lukiossa Cuzcossa ja sen ympäristössä. Otathan huomioon hakiessasi, että lapset ja nuoret ovat 11-18- vuotiaita ja useissa luokissa, joissa työskentelemme oppilaat ovat 17-18-vuotiaita. Jos työskentelet mieluummin nuorempien lasten kanssa suosittelemme sinulle hoivahankkeetta lasten parissa. 

Vapaaehtoiset avustavat opetuksessa ja heillä on käytössään uudenlaisia opetusvälineitä. Lisäksi he osallistuvat työpajoihin, joissa keskustellaan toiminnan parannusideoista. Opetuksen avuksi kannattaa tuoda jotakin Suomesta. Opiskelijat ovat hyvin kiinnostuneita sinusta ja mistä tulet, joten esimerkiksi valokuvat ystävistäsi ja perheestäsi luovat hyviä keskusteluaiheita.

Undervisning

Työnkuvasi on pääasiassa opettaa lapsia puhumaan parempaa englantia, vahvistaa heidän itsevarmuuttaan ja parantaa heidän ääntämystään.

Lomien aikana tammikuusta maaliskuuhun vapaaehtoiset osallistuvat englannin opettajien ja muun henkilökunnan kolutukseen Cuzcon alueella. Lomien aikana järjestettävä opetus sekä opettajakoulutus ovat yhteistyöhankkeita Perun opetusministeriön kanssa. Sekä vapaaehtoiset, että paikalliset opettajat ovat kokeneet tämän hyvin hyödylliseksi.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Peru Teaching Management Plan.

Sivun alkuun

 

Hoiva

Barn & Ungdom

Peruun vapaaehtoiseksi lähtevät voivat valita monesta vapaaehtoismatka vaihtoehdosta. Voit työskennellä lasten kanssa päiväkodeissa Cuscossa, missä työskentelet yhdessä vakiohenkilökunnan kanssa tarjoamalla lapsille kehittävää, innostavaa ja opetuksellista toimintaa. Yhteistyö vakiohenkilökunnan kanssa erittäin tärkeää ja tehokkaalla ajatusten vaihdolla varmistat, että panostuksesi jättää pitkäkestoisen vaikutuksen.

Barn & Ungdom

Voit myös työskennellä kouluissa lapsille, joilla on erityistarpeita missä pääset auttamaan oppimisvaikeuksista kärsiviä lapsia heidän päivittäisissä tehtävissään. Työskentelet rinnakkain opettajien kanssa kehittämällä opettavaista toimintaa ja pidät huolen siitä, että lapsille tarjotaan ohjattua ja hauskaa ajanvietettä.

Barn & Ungdom

Etelä-Amerikkaan vapaaehtoiseksi lähteville on tarjolla myös mahdollisuus työskennellä päiväkeskuksissa, missä teet lähinnä käytännön työtä leikkien ja hoitaen 0-4-vuotiaita lapsia. Lapsia täytyy auttaa pysymään puhtaana, ruokailemisessa ja lisäksi annat heille huomiota ja hoivaa, jota he niin kipeästi tarvitsevat. Yritämme aina hyödyntää vapaaehtoisten erityistaitoja ja omistautumista, joten jos sinulla on erityistoiveita tai tarjottavaa, niin kerrothan meille itsestäsi – ihan mitä vaan, mikä auttaa meitä löytämään sinulle parhaiten sopivan vapaaehtoismatkan!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Peru Care Management Plan.

Sivun alkuun

 

Luonto & Ympäristö - Luonnonsuojeluhanke sademetsässä

Hankkeen sijainti: Taricaya Ecological Reserve, Amazonin sademetsä

Roolisi: luonnon tutkimus ja eläinten kuntoutus

Tutkimuksen pääaihe: biodiversiteetti- tutkimus ja eläinten kuntoutus

Paikallinen ympäristö: Amazonin sademetsä

Asuminen: Vapaaehtoisten bungalowit suojelualueella

Hankkeen minimikesto: 2 viikkoa

Aloituspäivä: joustava

Natur & MiljöLuonto & Ympäristöhankkeemme sijaitsee syvällä Amazonin sademetsässä. Vapaaehtoiset asuvat 476 hehtaarin kokoisessa Taricaya Ecological Reservessa ja osallistuvat tärkeään tutkimustyöhön. Tämä hanke tarjoaa sinulle elämäsi tilaisuuden nähdä ja auttaa maailman monimuotoisimman ekosysteemin säilyttämisessä! Taricayassa saat osallistua mielenkiintoiseen ja jännittävään työhön esimerkiksi Perun ensimmäisessä virallisessa eläinten pelastuskeskuksessa. Keskus on hiljattain saanut tunnustusta Perun hallitukselta parhaana ja tehokkaimpana eläintenpelastuskeskuksena koko maassa.

Voit työskennellä myös biodiversiteettitutkimuksen parissa, jossa tutkitaan alueen eläin- ja kasvikuntaa. Taricayassa on Etelä-Amerikan korkein latvuspolku, makeanveden kilpikonnahanke ja pilottifarmi. Koko vierailusi ajan sinulla on asiantuntevan henkilöstömme tuki.    

Tähän hankkeeseen voit osallistua ilman aikaisempaa kokemusta. Vapaaehtoiset ovat tervetulleita viettämään välivuotta, urataukoa, kesälomaa tai tekemään yliopistotutkimusta. Tämä hanke sopii kaikille, jotka ovat ulospäin suuntautuneita ja suhtautuvat intohimoisesti luontoon. Saat käytännön työkokemusta ja opit valtavasti siitä uskomattomasta työstä, jota Taricayassa tehdään.

Natur & Miljö

Mikä on minun roolini tässä Luonto & Ympäristö-hankkeessa?

 Vapaaehtoiset tässä hankkeessa voivat osallistua monenlaisiin tehtäviin, kuten esimerkiksi:

  • Osallistua biodiversiteettitutkimukseen ja villieläimistön havainnointiin, mukaan lukien:
  • Lintujen tarkkailu latvustotasanteelta.
  • Nisäkästutkimus liiketunnistinkameroiden avulla.
  • Matelijoiden, sammakkoeläinten ja perhosten tutkimus. 
  • Työskennellä eläinten vapauttamishankkeessa, johon sisältyy:
  • Eläinten ruokinta. 
  • Häkkien rakentaminen ja ylläpito.
  • Kahvin, kaakaon ja chilin viljelyssä avustaminen pilottifarmilla. 
  • Henkilökunnan avustus perhosten ja merikilpikonnien kasvatushankkeissa.
  • Polkujen kunnossapito.

Mitkä ovat tämän luonnonsuojeluhankkeen tavoitteet?

Tämän hankkeen päätavoite on auttaa aluetta toipumaan aikaisemmista ympäristövahingoista. Haluamme vaikuttaa positiivisesti Taricaya suojelualueen ekosysteemeihin. Alue, Reserva Ecologicà Taricaya, myönnettiin virallisesti Projects Abroadille vuonna 2004. Teemme vuosittain teknisen raportin, jolla osoitamme tekemämme vaikutuksen ja perustelemme työtämme. Raportin tiedot tulevat suoraan vapaaehtoistemme päivittäisistä havainnoista. 

Tämän työn ansiosta Taricaya on kasvattanut kansainvälistä tunnettuuttaan tutkimuskeskuksena. Se on tuottanut useita tärkeitä tieteellisiä artikkeleita kansainvälisissä konferensseissa, erityisesti ornitologian alalla.   

Toinen tavoite on auttaa paikallisia ihmisiä välttämään mahdollisia ympäristövahinkoja. He auttavat meitä luonnonsuojeluhankkeissa ja me autamme heitä maanviljelyssä. Meillä on malliviljelys, jota käytämme ideoiden ja tekniikoiden välittämiseen paikallisille maanviljelijöille. Me tuemme viljelijöitä mahongin, kahvin ja kaakaon kasvatuksessa, hyötyeläinten hoidossa ja vuoroviljelyssä. Toivomme, että uusi Trans-Amazon valtatie tuo myös turisteja alueelle ja tekee myytävän sadon tuottamisesta kannattavaa. 

Vankeudessa elävien eläinten vapauttaminen (esim. eksoottisten lemmikkien) turvallisiin ympäristöihin on myös yksi hankkeemme tärkeistä osa-alueista. Taricaya on virallisesti nimitetty ensimmäiseksi eläinten vapautuskeskukseksi tässä osassa Etelä-Amerikkaa. Olemme tämän konseptin edelläkävijöitä ja olemme jo vapauttaneet useita eläimiä takaisin luonnolliseen ympäristöönsä.

 Missä asun tässä hankkeessa?

Natur & Miljö

Kaikki vapaaehtoiset asuvat Taricaya Ecological Reserve:ssä, jonka me, Projects Abroad, omistaa ja jota me pyöritämme. Alueella on neljän hengen yksinkertaisia, puisia bungaloweja, joissa on omat kylpyhuoneet. Alueella on myös suuri keittiö ja ruokailualue, tutkimuslaboratorioita, eläinsairaala ja paljon muuta. Me huolehdimme siitä, että sinusta pidetään hyvää huolta jopa keskellä viidakkoa!

Lähin kaupunki on Puerto Maldonado, joka sijaitsee noin kahden tunnin venematkan päässä. Vapaaehtoisilla on mahdollisuus vierailla kaupungissa viikonloppuisin. Sieltä löytyy hotelleja, baareja, kauppoja ja internet yhteys. Vapaaehtoiset myös noudetaan Puerto Maldonadon lentokentältä heidän saapuessaan.

Kaikki vapaaehtoiset Perussa saavat mahdollisuuden liittää viikon mittaisen Luonto & Ympäristö -lisähankkeen vapaaehtoismatkansa loppuun.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista ja saavutuksista saat lukemalla raporttimme hankkeesta: tietoa hankkeesta, kuukausiraportit.

Sivun alkuun

 

Inka- ja Wari- arkeologiahanke

Hankkeen sijainti: Lucren laakso 

Työtehtävät
: osallistuminen arkeologiseen työhön perulaisten arkeologian asiantuntijoiden rinnalla

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Tutkimuksen aihe: Pikillaqtan kansallismonumentin lähistön inkoja edeltävien kulttuurien raunioiden tutkiminen, kartoittaminen ja kaivauksilla työskenteleminen

Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: 2 viikosta eteenpäin

Aloitusajankohta: joustava

Kultur & Samhälle Inka-projektet 

Inka & Wari-arkeologiahankkeeseen osallistuminen Perussa on loistava valinta jos olet kiinnostunut arkeologiasta ja muinaisten valtakuntien historiasta. Tässä hankkeessa tulet saamaan käytännönläheistä kokemusta arkeologiaan ja historiaan liittyvästä työstä.

Kun espanjalaiset saapuivat Peruun 1500-luvulla, inkavaltakunta oli hallinnut aluetta suunnilleen kaksi vuosisataa. Inkavaltakunnan hallinnon alla oli noin miljoonan neliökilometrin alue, joka ulottui Kolumbiasta Chilen keskiosaan. Valtavan inkavaltakunnan hallinnollinen, poliittinen ja sotilaallinen päämaja oli Cuzcon kaupungissa.

Kun espanjalaiset valloittivat Cuzcon vuonna 1533, inkavaltakunnan kulta-aika päättyi. Vaikka Espanja hallitsi Perua vuosia, on Peru pystynyt säilyttämään rikkaan inkakulttuurin. Majesteettiset Machu Picchun rauniot ja inkavaltakunnan pääkaupunki Cuzco ovat yksiä tämän muinaisen valtakunnan hienoimmista nähtävyyksistä.

Yksi Inka & Wari-arkeologiahankkeen pitkäaikaisista tavoitteista on Pikillaqtan kansallispuiston kirjaamattomien raunioiden tutkiminen ja kartoittaminen. Vapaaehtoiset työskentelevät paikallisten perulaisten arkeologian asiantuntijoiden rinnalla. John Valencia Cordova on arkeologiahankkeen johtaja ja Delsi Espinoza Masias avustava arkeologi. Hanke sijaitseen lähellä Lucren kaupunkia, joka on 40 minuuttia Cuzcon keskustasta. Vapaaehtoiset asuvat paikallisten isäntäperheiden luona.

Vapaaehtoistyö ulkomailla Inka- ja Wari-arkeologiahankeessa Perussa

Vapaaehtoiset työskentelevät kolme päivää viikossa arkeologisella Pikillaqtan alueella. Kaksi päivää viikossa työhön kuuluu toimistotyötä, keramiikkaesineiden tilastointia, paikallisissa museoissa ja yhteisössä työskentelyä. Järjestämme esitelmiä arkeologista aiheista kerran viikossa ja vapaaehtoiset voivat osallistua viikoittaisiin ilta-aktiviteetteihin. 

Vapaaehtoiset ja paikallinen työntekijä matkustavat yhdessä päivittäin hankekohteeseen ja takaisin Cuzcoon. Arkeologinen työ sisältää uusien arkeologisten alueiden tutkimista, kartoittamista, kaivauksilla työskentelyä ja alueiden ylläpitämistä ja artefaktien lajittelua. 


Vierailut arkeologisilla alueilla 
Yllä mainitun työn lisäksi vapaaehtoiset vierailevat Cuzcon alueella sijaitsevilla arkeologisilla alueilla kerran tai kaksi kertaa viikossa                 riippuen vuodenajasta. Arkeologian asiantuntija on paikalla, jotta vapaaehtoiset voivat kysyä heitä askarruttavia kysymyksiä ja keskustella näistä alueista. 

Viikoittainen arkistointityö 
Vapaaehtoiset työskentelevät toimistolla perjantai-iltapäivisin, jolloin he tallentavat kaikki arkistoitavat tiedot koneelle. Tämä mahdollistaa Perun kulttuuriministeriölle laadittavien raporttien valmisteluissa. Tällöin vapaaehtoiset ja paikallinen henkilökunta suunnittelevat seuraavan viikon aktiviteetteja ja keskustelevat viikon työstä ja haasteista. 

Museotyö 
Joka maanantai-iltapäivisin vapaaehtoiset auttavat Cuzcossa sijaitsevissa museoissa käännöstyössä ja esineiden luokittelussa. 

Esitelmät arkeologisista aiheista
Kerran viikossa vapaaehtoiset pääsevät kuuntelemaan esitelmiä liittyen Inka & Wari- arkeologiahankkeeseen. Aiheita voivat olla esimerkiksi Machu Picchu, Inkavaltakunnan arkkitehtuuri, Andien alueen rakennustekniikat ja muinaiset Andien alueen kansojen uskomukset. Esitelmien lomassa arkeologit vastaavat vapaaehtoisten kysymyksiin. 

Keramiikkaesineiden luokittelu
Vapaaehtoiset auttavat keramiikkaesineiden mittaamisessa, puhdistamisessa ja luokittelussa maanantai-aamuisin Projects Abroadin toimistolla. 

 

Kultur & Samhälle Inka-projektet

Työ paikallisissa yhteisöissä

Työhön kuuluu muun muassa polkujen raivaamista, leikkipuiston korjaamista, luokkahuoneiden ja kalusteiden maalaamista ja koulumateriaalien valmistamista. Vapaaehtoiset pääsevät myös viettämään aikaa oppilaiden kanssa lounastauolla. Tämä projekti on osa virallista sopimusta Perun kulttuuriministeriön kanssa. 


Sivun alkuun

 

Urheilu

Sport

Jos etsi hanketta, jossa voit tehdä vapaaehtoistyötä Perussa lentopallon, koripallon tai jalkapallon parissa, niin meillä on vapaaehtoistyöpaikkoja sinulle paikallisissa kouluissa tai urheiluseuroissa. Voit keskittyä pelkästään suosikkiurheilulajiisi tai yhdistää liikunnanopetuksen englannin opetukseen koululaisille. Jos haluat esitellä lapsille uuden urheilulajin, kuten esimerkiksi akrobatian tai kriketin, niin monet koulut ovat erittäin avoimia ehdotuksille.

Sivun alkuun

 

Lääketiede & Terveys

Medicin & Hälsa

Projects Abroad työskentelee yhteistyössä monien sairaaloiden ja terveyskeskusten kanssa Cuzcossa. Tarjoamme työharjoittelupaikkoja niille, jotka haluavat käytännön työkokemusta omalta alaltaan. Harjoittelijat työskentelevät tiivisti vakituisen henkilökunnan kanssa, seuraavat heitä päivittäisessä työssä ja avustavat potilaiden hoidossa. Työharjoittelu antaa sinulle mahdollisuuden työskennellä rokotusohjelmien parissa sekä erityisesti suunnitelluissa kampanjoissa lapsille, joilla on huuli- ja suulakihalkio (ristihuulisuus).

Meillä on myös harjoittelupaikkoja niille, jotka ovat valmistuneet tai ovat matkalla hammaslääkäriksi, sairaanhoitajaksi tai kätilöksi.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Peru Medicine & Healthcare Management Plan.

Sivun alkuun

 

Kielikurssit - espanja

Mikä olisikaan parempi tapa oppia tai parantaa espanjan kielitaitoasi, kuin sukeltaa syvälle Latinalaisen Amerikan kulttuurin? Tarjoamme espanjan kursseja niille, jotka haluavat oppia perusasiat, mutta myös niille, joilla on aiempaa tietoa. Espanjan kielikurssilla on oma yksityinen opettaja ja oppitunnit räätälöidään asiakkaan taitojen ja edistyksen mukaan. Voit valita joko kuukauden intensiivikurssin ennen vapaaehtois- tai harjoittelupaikkaan astumistasi tai yhdistelmäkurssimme, jossa voit opiskella espanjaa vapaaehtoistyösi rinnalla. Opintojesi aikana asut espanjankielisessä isäntäperheessä, mikä parantaa mahdollisuuksiasi oppia kieli todella nopeasti!

Sivun alkuun


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä