You are from: United States, Go to our American website. Close

Osallistu vapaaehtoishankkeisiimme Nepalissa, opi uutta ja auta muita

Osallistu vapaaehtoishankkeisiimme Nepalissa, opi uutta ja auta muita

Nepal Karta

Toimipaikat: Kathmandu, Chitwan, Pokharan läheiset kylät (luonnonsuojeluhanke)

Hankkeen kesto: viikosta ylöspäin

Majoitus: isäntäperhe tai yhteismajoitus (luonnonsuojelu- ja rakennushankkeet)

Mielenkiintoisia vierailukohteita: Upeat kylät, Himalaja (Mount Everest), Chitwan kansallispuisto

Hankevaihtoehdot: Opetus, Hoiva, Lääketiede & Terveys, Luonto & Ympäristö, Rakennus.

Jos etsit vapaaehtoishanketta Aasiassa niin voit lähteä Nepaliin. Maan luonto on huikea, Himalajan vuoret ovat aina taustalla, missä ikinä oletkin. Kasvisto ja eläimistö on hämmästyttävän moninaista näin pienelle maalle. Moni ei tiedä, että Nepalilla on paljon muutakin tarjottavaa, kuin vain maailman korkein vuori. Viidakossa on eksoottisia eläimiä ja sieltä voit löytää maailman kauneimmat vaellusreitit. Nepal on rikas myös kulttuuriltaan ja perinteiltään ja lisäksi se on Buddhan synnyinpaikka. Matkalaiset löytävät mahtavia temppeleitä, pyhäkköjä ja veistoksia kaikkialla mihin kääntyvät ja hengellisyys on aistittavissa kaikkialla.

Man in Nepal

Pääkonttorimme on muinaisessa Kathmandussa, Nepalin pääkaupungissa. Kathmandu on kaupunki täynnä ihmisvilinää, ränsistyneitä kärryjä ja meluisia auto-riksoja. Suurin osa vapaaehtoishankkeistamme sijoittuu myös tänne, muutamaa lukuun ottamatta, jotka sijaitsevat maaseudulla Kathmandun laaksossa. Meillä on myös hoitohankkeita alankomailla Chitwanin alueella ja luonnonsuojeluhanke Gandrukissa.

Volunteer in operating room in Nepal

Vapaa-ajalle Kathmandussa on paljon aktiviteetteja, mistä valita. Kaupunki houkuttelee niin pyhiinvaeltajia kuin turistejakin, joten siellä on paljon uskonnollisia festivaaleja ja temppeleitä, joissa vierailla. Kathmandusta on tulossa eloisa ja nykyaikaistuva suurkaupunki. Länsimaiset vaikutteet ovat saapuneet kaupunkiin, mutta perinteet näkyvät silti vahvasti.

Nepal on täydellinen kohde seikkailuja ja ulkoilmaa rakastaville. Voit kokeilla koskenlaskua vaahtoavissa joissa ja vuoristomaasto on täydellistä niille, jotka etsivät mahdollisuutta extreme maastopyöräilyyn, kiipeilyyn tai vaellukseen. Kukapa ei nauttisi unohtumattomasta patikointi kokemuksesta Mount Everestin juurella tai seikkailuvaelluksesta viidakon läpi Chitwan kansallispuistossa?

    

Opetus

Utbildning Sijoituspaikka:Kathmandu

Koulu: Peruskoulu ja lukio

Oppilaiden ikä: 4 - 18 vuotta

Luokkakoko: n. 30 lasta

Sinun tehtäväsi: opettaja tai apuopettaja (englannin kieli)

Muut opetusmahdollisuudet: Kuvataide, urheilu, musiikki

Majoitus: isäntäperhe

Mitä hintaan sisältyy? Ruoka ja majoitus, vakuutukset, tuki- ja apupalvelu 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, kuljetukset, henkilökohtainen verkkosivu, josta löydät kaikki matkaasi ja hankkeeseesi liittyvät yksityiskohdat.

Mitä ei sisälly hintaan? Lennot, rokotukset, viisumi, taskuraha.

Kuinka kauan työskentelet? Kuukaudesta ylöspäin

Aloituspäivä: Joustava

Nepal on yksi maailman köyhimmistä ja alikehittyneimmistä maista maailmassa. Suurin osa väestöstä elää köyhyysrajan alapuolella ja työttömyys on korkea.

Sijaintinsa Himalajan vuoristossa ansiosta maahan saapuu tasaisesti turisteja, joka tarjoaa mahdollisuuksia. Englannin opiskelusta on tullut elintärkeää monille ja tässä sinä, vapaaehtoisena, tulet kuvaan mukaan. Kaikkialla Kathmandussa ja ympäröivällä maaseudulla on kouluja, jotka kaipaavat vapaaehtoisia innostamaan lapsia puhumaan englantia. Leikkien ja laulujen kautta voit tuoda hauskuuttaa opetukseen ja huomaat, kuinka lapset alkavat loistaa. Englannin opetus Nepalissa on todella palkitsevaa vapaaehtoistyötä ja saat todella paljon iloa ja naurua vastalahjaksi. Paremmilla englannin keskustelutaidoilla heidän mahdollisuutensa elämässä parantuvat huomattavasti.

Vapaaehtoistyö opetushankkeessa Nepalissa

Yleensä lapset puhuvan jonkin verran englantia, mutta aina on paljon parannettavaa. Sinun tärkein resurssisi olet sinä itse; tietosi ja kiinnostuksen kohteesi, joten pidä huoli, että hyödynnät niitä aina kun mahdollista. Tämän resurssin hyödyntäminen parantaa sekä oppilaiden, että sinun itsesi kokemusta.

Paikalliset opettajat ovat yleensä hyvin pystyviä tarjoamaan oppilailleen hyvää kielen rakenteiden tuntemusta – sanastoa ja kielioppia – mutta koska heillä on itsellään vain rajallisesti englannin keskustelukokemusta, heidän itsevarmuutensa ei usein riitä innostamaan lapsia puhumaan englantia. Silti, kun onnistut ylittämään tämän esteen, niin huomaat kuinka nopeasti sekä lapset, että heidän opettajansa kehittyvät, kun kaikki se tieto, mitä heidän aivoissaan on varastoituna löytää purkautumistien!

Vaikka päätehtäväsi onkin englannin opettaminen, niin toisten aineiden opettaminen on myös mahdollista ja saatat huomata, että autat mielelläsi jalkapallojoukkueen valmentamisessa tai taidekerhon järjestämisessä lounasaikoina. Sinun taitosi ja osaamisesi muilla aloilla tekevät sinusta vieläkin suositumman koulussa ja sinun kannattaakin kertoa meille itsestäsi hakemuksessasi, jotta voimme löytää sinulle kaikkein sopivimman vapaaehtoistyöpaikan Nepalissa.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Nepal Teaching Management Plan.

Sivun alkuun

    

Hoiva

Barn & UngdomHankkeen sijainti: Kathmandu

Hankekohteet: päivähoitokeskukset ja kuntoutuskeskukset vammaisille lapsille 

Lasten ikä: vauvat -20 vuotta (joitakin vammaisia aikuisia)

Ryhmäkoko: 2-30

Sinun tehtäväsi: avustaa vakiohenkilökuntaa leikeissä, lastenhoidossa ja opetuksessa

Majoitus: isäntäperhe

Mitä hintaan sisältyy? Ruoka ja majoitus, vakuutukset, tuki- ja apupalvelu 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, kuljetukset, henkilökohtainen verkkosivu, josta löydät kaikki matkaasi ja hankkeeseesi liittyvät yksityiskohdat.

Mitä ei sisälly hintaan? Lennot, rokotukset, viisumi, taskuraha.

Kuinka kauan työskentelet? viikosta ylöspäin

Aloituspäivä: Joustava, voit itse valita.

Vapaaehtoisena Nepalissa sinulle on suuri tarve. Monissa keskuksissa, joissa työskentelemme on liian vähän henkilökuntaa. Kathmandussa keskitymme tukemaan syrjäytyneitä lapsia. Vapaaehtoisena sinä saat työskennellä Nepalin kehitysvammaisten lasten kanssa, perheväkivaltaa paenneiden lasten kanssa tai lasten, jotka ovat toipumassa vakavasta aliravitsemuksesta.

Vapaaehtoispaikkoja on tarjolla myös HIV-tartunnan saaneille äideille ja heidän lapsilleen tarkoitetusta keskuksesta. Vapaaehtoiset auttavat lapsia saamaan uuden alun elämälleen, ohjaavat oppitunteja, järjestävät toimintaa ja antavat lapsille huomiota ja hellyyttä. Vapaaehtoisena Nepalissa sinulla on monia eri hankevaihtoehtoja. Ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua löytämään sopivan hankkeen!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Nepal Care Management Plan.

Sivun alkuun

    

Lääketiede & Terveys

Medicin & Hälsa Meillä on laaja valikoima työharjoittelupaikkoja sairaaloissa tai erikoisklinikoilla ympäri Kathmandua. Vapaaehtoisena Nepalissa sinulla on mahdollisuus työskennellä Chitwanissa, lähellä maailmankuulua kansallispuistoa. Teemme työharjoittelu-hankkeissamme yhteistyötä järjestöjen kanssa, jotka ottavat vastaan potilaita, jotka eivät voi maksaa hoidostaan. Vapaaehtoisena voit työskennellä Nepalin ainoassa ortopedia-keskuksessa tai sairaalassa, joka on tunnettu työstään vammaislasten kuntoutuksessa. Siellä asiantuntijat yrittävät korjata vioittuneita ruumiinosia ja palovammoja, jotta lapset voisivat elää niin luonnollista elämää, kuin mahdollista. Tulet kohtaamaan sairauksia, vaivoja ja hoitoja, jotka ovat harvinaisia Suomessa ja työsi kautta pääset tekemään jotain vähemmän onnekkaiden ihmisten hyväksi. Todennäköisesti pääset myös osallistumaan neuvontatyöhön, kertomalla väestölle, kuinka välttää ja ehkäistä sairauksia. Tämä hanke soveltuu lääkärinopintonsa aloittaneille, valmistuneille lääkäreille sekä aloitteleville tai valmistuneille sairaanhoitajille.

Onko sinulla kokemusta fysioterapiasta ja olet kiinnostunut vapaaehtoismatkasta Nepaliin? Meillä on tarjolla työharjoittelupaikkoja sinun alaltasi. Täällä saat arvokasta työkokemusta ja sinulla on todella mahdollisuus antaa jotain takaisin. Fysioterapia-harjoittelijana Nepalissa työskentelet sairaalassa lasten kuntoutuksessa tai Nepalin ortopedia- keskuksessa, CP – kuntoutuskeskuksessa tai hoitola selkärankavaurioille. Aikaisemmasta kokemuksestasi ja itseluottamuksestasi riippuen saat havainnoida ja avustaa erilaisissa hoitotilanteissa ja näin kehittää itseäsi käytännön työssä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää vapaaehtoisesta työharjoittelusta Nepalissa!

You can read more detailed information about the aims of the project in our Nepal Medicine & Healthcare Management Plan.

Sivun alkuun

    

Luonto & Ympäristö

Natur & MiljöOletko valmis suureen seikkailuun? No jatka sitten lukemista! Vapaaehtoisena Nepalissa saat mahdollisuuden työskennellä keskellä Himalajan vuoristoa luonto ja ympäristö hankkeissamme. Työskentelemme kansallisen ympäristöjärjestön kanssa, joka työskentelee suojellakseen ja kehittääkseen alueen luonnon monimuotoisuutta. Annapurnan alueella on joitain maailman ainutlaatuisimmista eliölajeista maailmassa, kuten lumileopardi, mustakarhu ja myskihirvi sekä useita lintulajeja, kuten erilaisia uhanalaisia kondoreita.

Natur & MiljöVapaaehtoisena Nepalissa työskentelet seuraavien aiheiden parissa:

  • Tutkimus: kuten kaikessa ympäristön- ja eläintensuojelussa on tärkeää tunnistaa paikalliset eläinkannat. Kuinka paljon kutakin eri lajia on alueella?
  • Luonnonvarojen hallinta: vesi- ja maavarantojen säilyttäminen, metsien uudelleenistutus ja erilaiset taimistot ovat kaikki tärkeitä prosessin osia.
  • Vaihtoehtoiset energiahankkeet: työskentelemme yhteistyössä syrjäisten kylien kanssa, pienentäen heidän hiilijalanjälkeään kehittämällä parempia helloja ja liesiä sekä aurinkoenergia ja biokaasuhankkeita.
  • Infrastruktuurin kehittäminen: Autamme sanitaatiojärjestelmien ja viemäreiden rakennuksessa pienentääksemme ympäristövaikutuksia.
  • Maatalouden ja karjatalouden kehittäminen, jotta kylät voivat elättää itsensä ilman ympäristöhaittoja.

Natur & MiljöKaikki vapaaehtoisemme koulutetaan niin, että hankkeen tarkoitus ja tavoitteet ymmärretään oikein. Jokainen pyörittämämme hanke edistää yleisiä tavoitteita biologisen monimuotoisuuden lisäämisestä alueella.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisätietoa tästä upeasta hankkeesta!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Nepal Conservation Management Plan.

Sivun alkuun

 

Rakennushanke

Nepalin maanjäristyksen katastrofiapuNepaliin huhtikuussa 2015 iskeneiden tuhoisien maanjäristysten seurauksena Projects Abroad tarjoaa vapaaehtoisille mahdollisuuden osallistua tärkeään avustustyöhön rakennushankkeessamme. Hanke käynnistyi kesäkuussa 2015 ja jatkuu niin pitkään kuin on tarve.

Projects Abroad on työskennellyt Nepalissa vuodesta 1999 ja tänä aikana me olemme olleet läheisesti tekemisissä useiden yhteisöjen kanssa Chitwanissa, Kathmandussa ja Ghandrukissa; erityisesti koulujen, kuntoutuskeskuksien ja sairaaloiden kanssa. Katastrofi on vaikuttanut näihin kaikkiin.

Nepalin rakennushankkeen tavoite on auttaa lapsia, joiden koulut ovat vaurioituneet palaamaan takaisin jatkamaan opintojaan. Maanjäristyksissä vaurioitui tai tuhoutui yli 24000 luokkahuonetta. Unicef on ilmoittanut, että Nepalissa on "epätoivoinen tarve vaihtoehtoisille opiskelutiloille, ei pelkästään lasten koulutuksen takia, mutta myös lasten turvallisuuden takia." Rakennushankkeemme keskittyy tilojen rakentamiseen, jotta lapset voivat jatkaa koulunkäyntiään. 

Rakennushanke keskittyy tällä hetkellä Kathmandu Valleyn alueeseen. 

Työ hankkeessa sisältää mm. seuraavaa:

  • vaurioituneiden alueiden raivaamista
  • perustuksien kaivamista
  • sementin ja betonin sekoittamista 
  • seinien rappaaminen
  • maalustyötä

Vapaaehtoiset asuvat vierasmajassa ja koko osallistumisaikansa heillä on jatkuva paikallisen Projects Abroad henkilökunnan tuki.

Me emme saa mitään valtiollista tai uskontokuntien tarjoamaa rahoitusta toiminnallemme, joten valitettavasti joudumme ottamaan hankkeisiimme osallistumisesta maksun. Hankkeen osallistumismaksut kattavat kaikki peruskustannukset, kuten ruoan ja asumisen, sairaus- ja matkavakuutuksen, lentokenttäkuljetukset, paikallisen henkilöstömme tuen, hallintokulut, tukea ja tietoa ennen matkaan lähtöäsi ja matkasi aikana sekä kaikki hankkeen materiaalit. Kun kaikki nämä kustannukset on katettu, niin pidämme huolen, että kaikki jäljelle jääneet varat ohjataan tarpeellisten lisämateriaalien hankintaan kentällä Nepalissa tai lahjoitetaan Nepalin katastrofiaputyöhön. 

Vapaaehtoiset voivat osallistua milloin vain ja viipyä niin kauan kuin haluavat, minimiosallistumisaika on yksi viikko. Tämän hankkeen ikäraja on 16 vuotta. 

Sivun alkuun


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä