You are from: United States, Go to our American website. Close

Vapaaehtoishankkeet Myanmarissa

Instagram

Vapaaehtoishankkeet Myanmarissa

Myanmar Karta

Toimipaikka: Dala ja Yangon

Majoitus: majatalo tai pieni paikallinen hotelli

Hankkeiden kesto: 2 viikosta eteenpäin

Aloituspäivä: Joustava, sinä päätät!

Nähtävyyksiä: Bagan temppelit, Inle-järvi, Mandalay

Hankevaihtoehdot: Hoiva, Opetus

Myanmar on yksi uusimmista kohdemaistamme, jossa pääset todella kokemaan aidon Aasian. Matkustaminen Myanmariin sallittiin vuodesta 2011 lähtien ja nyt on loistava hetki päästä tutustumaan tähän eristyksessä olleeseen maahan. Vuosien eristyksen jälkeen, Myanmar on taas pääsemässä jaloilleen ja vapaaehtoisten apua tarvitaan paikallisissa yhteisöissä. Tämä mahdollisuus tehdä vapaaehtoistyötä Myanmarissa on avoin kaikille olitpa välivuotta pitävä opiskelija, lomalla koulusta tai pitämässä urataukoa.

Myanmar

Vapaaehtoistyö Myanmarissa

Projects Abroadin toiminta sijaitsee Dalassa ja Yangonissa, Myanmarin värikkäässä entisessä pääkaupungissa. Vapaaehtoiset jakavat asunnon muiden vapaaehtoisten kanssa ja voivat tutustua kaupunkiin pyörällä tai kävellen, jolloin pääset vierailemaan markkinoilla ja tutustumaan paikallisiin.

Vaikka Dalan kaupunki on lähellä Yangonia, on se hyvin kehittymätön, koska kaupunkiin ei ole Yangon järven ylittävää siltaa. Vapaaehtoiset pystyvät siitä huolimatta vierailemaan kaupungissa ja nauttimaan sen värikkäistä siirtomaatyylisistä rakennuksista, turistinähtävyyksistä ja vilkkaista toreista. Dalassa sijaitsevien hankekohteiden lisäksi hoivahankevapaaehtoiset voivat työskennellä Yangonin kaupungissa.  

Maan toivotaan kehittyvän tulevien vuosien aikana, koska Myanmariin sijoitetaan nykyjään enemmän kuin aikaisemmin. Paikalliset ovat ystävällisiä ja toiveikkaita nyt kun maa on kehittymässä taloudellisesti ja poliittisesti. Tästä huolimatta monet paikalliset elävät köyhyydessä ja kamppailevat vuosia kestäneen sotilashallinnon jälkeen. Myanmarin kehitys on vielä kaukana muiden naapurinmaiden kehityksestä. Vuosien eristyksen takia koulutusjärjestelmä, infrastruktuuri ja julkiset palvelut kärsivät erityisesti. Vapaaehtoisten rooli on tärkeä, jotta maa pystyy kehittymään vähäosaisissa yhteisöissä.

Matkustaminen vapaaehtoisena ja turismi Myanmarissa

Myanmar on toiseksi isoin maa Kaakkois-Aasiassa ja sen naapurimaita ovat Thaimaa, Laos, Kiina, Intia ja Bangladesh. Etelässä rajana on Andamaanienmeren rannikko, ja niin kuin pohjoisen kauniit alueet kuten Phuket, Myanmarissa on paljon kauniita trooppisia saaria ja rantoja, joilla vapaaehtoiset voivat vierailla.

Myanmarista löytyy useita kauniita alueita, joiden maisemat ja nähtävyydet ovat häikäiseviä. Täällä näet millainen Kaakkois-Aasia oli ennen kun siitä tuli turistien suosittu lomakohde. Voit vierailla Baganin buddhalaisissa temppeleissä, kävellä kauniilla luonnonpoluilla ja vierailla Inle-saaren kelluvissa kylissä. Eri kulttuurit, historia, luonto ja turistien vähyys tekevät tästä maasta hyvän vaihtoehdon osallistua vapaaehtoishankkeisiimme.

Kaakkois-Aasiassa on nykyjään helpompi matkustaa, ja naapurimaa Thaimaa on vain lyhen lentomatkan päässä. Täältä on mahdollista matkustaa muihin reppureissaajien kohteisiin tai lähteä tutkimaan Loasia Tai Kambodzaa.

 

Opetus

Utbildning

Hankkeen sijainti: Dala, lähellä Yangonia (Rangoon)

Hankekohde: munkkien pyörittämä koulu

Oppilaiden ikä: 5 – 18

Luokkakoko: 20-40

Työtehtävät: opettajana tai apuopettajana toimiminen

Majoitus: majatalo tai pieni paikallinen hotelli

Hankkeen kesto: 2 viikosta alkaen

Aloituspäivä: Joustava, sinä päätät!

Vapaaehtoistyö opetushankkeessa Myanmarissa – yhdessä Aasian köyhimmistä ja vähiten kehittyneistä maista – on haastavaa, mutta hyvin antoisaa. Sinun apusi ja panoksesi tässä hankkeessa on tärkeä, olitpa pitämässä välivuotta tai lomalla koulusta tai töistä, tai ehkä olet eläkkeellä tai uratauolla.

Tässä hankkeessa et tarvitse virallista opettajan pätevyyttä etkä aikaisempaa työkokemusta koska Projects Abroadilla on koulutettua henkilökuntaa kohteessa ja sinun roolisi luokkahuoneessa määräytyy kokemuksesi mukaan.

Myanmar on vasta vähän aikaa sitten alkanut kehittymään niin poliittisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti. Vuosikausien sotilashallinto ja eristyneisyys muusta maailmasta ovat jättäneet jälkensä, ja erityisesti maaseudulla monet ihmiset eivät ole koulutuksen ja terveydenhuollon piirissä. Köyhissä yhteisöissä asuvilla lapsilla esimerkiksi Dalassa ei usein ole mahdollista käydä koulua paitsi buddhalaisissa munkkiluostareissa, jotka tarjoavat opetusta.

Dalassa asuminen ja työskenteleminen antaa sinulle mahdollisuuden nähdä paikallista elämää. Tämä on pieni alue Yangon järven etelässä toisella puolella Yangonin kaupungin keskustaa. Vaikka alue on lähellä kaupunkia, on se pääosin maaseutua, koska kahden alueen välillä ei ole siltaa tai tunnelia. Dalaan pääsee ainoastaan lautalla, ja matka kestää noin 20 minuuttia.

Vapaaehtoistyö opetushankkeessa Myanmarissa

Yhteistyökoulumme on munkkiluostarissa toimiva koulu, joka tarjoaa ilmaista opetusta yli 600 oppilaalle. Koulussa on ainoastaan yksi paikallinen englanninkielen opettaja, joka työskentelee vapaaehtoistemme kanssa ja tarjoaa tulkkausapua tarpeen vaatiessa.

Vapaaehtoiset keskittyvät englannin opettamiseen askartelun, musiikin, piirtämisen ja opettavaisten leikkien avulla. Paikallisessa opetuksessa käytetään paljon lauluja ja leikkejä, joten vapaaehtoisten apu näiden ohjaamisessa ja uusien aktiviteettien järjestämisessä on tarpeen. On myös mahdollista opettaa kielioppia.

Vanhemmat oppilaat, jotka osaavat jo hieman englantia, haluavat innokkaasti harjoitella puhumista. Läksyissä auttaminen, leikkien ja liikuntatuntien ohjaaminen tukee lasten kasvatusta ja antaa heillä enemmän mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Vapaaehtoiset työskentelevät maanantaista perjantaihin noin klo 11–17. Lounas tarjoillaan luostarissa.

 

Hoiva

Hankkeen sijainti: Yangon

Hankekohde: koulut, joissa on erityislapsia

Lasten ikä: 3-18

Työtehtävät: työ perustuu hoivahallintosuunnitelman tavoitteiden saavuttamiseen opetuksellisien leikkien, ryhmäaktiviteettien järjestämisen avulla ja henkilökohtaisen tuen tarjoamisen kautta

Vaatimukset: Ei erityisvaatimuksia

Majoitus: majatalo tai pieni paikallinen hotelli

Hintaan sisältyy: ruoka, majoitus, meno-paluukuljetukset lentokentälle, vakuutus, henkilökohtainen nettisivu, perehdytys, matkakulut isäntäperheestä hankekohteeseen, 24/7 tuki

Hintaan ei sisälly: lennot, viisumikulut, taskuraha

Hankkeen kesto: 2 viikosta eteenpäin

Aloitusajankohta: joustava

Osallistumalla Projects Abroadin hoivahankkeeseen Myanmarissa pääset osallistumaan käytännönläheiseen avustustyöhön ja vaikuttamaan avun tarpeessa olevien lapsien elämään. Vuosien sotilashallinnon jälkeen, maa käy läpi nopeaa poliittista, ekonomista ja yhteiskunnallista muutosta. Monet hyötyvät tästä muutoksesta, mutta köyhyys vallitsee suuressa osassa Myanmaria ja erityisen vähän tukea saavat vähäosaiset ja vammaiset lapset.

Vapaaehtoistyötä lasten parissa Myanmarissa

Paikallisen koulun oppilas Myanmarissa

Hoivahankkeemme sijaitsee Yangonissa ja sinut sinun tehtäväsi on antaa apua lasten opettamisessa ja tarjoamalla tukea paikallisille työntekijöille.

Työnkuvaasi kuuluu seuraavia aktiviteetteja:

  • opetuksellisien aktiviteettien ja leikkien järjestäminen
  • englannin opettaminen
  • Kouluajan ulkopuolisen ohjelman järjestäminen kuten tanssi- tai draamatuntien ja askarteluaktiviteettien järjestäminen

Nämä aktiviteetit keskittyvät kannustamaan luovuutta, kulttuurien välistä vaihtoa ja tarjoamaan tärkeää tukea paikallisille resurssipulasta kärsiville hankekohteille.

Myanmarin hoivahankkeeseemme voit osallistua myös kahdeksi tai kolmeksi viikoksi, jos et voi sitoutua pidemmäksi ajaksi. Hanke soveltuu lyhytkestoiseen vapaaehtoistyöskentelyyn niin vapaaehtoisen kuin paikallisen yhteisönkin näkökulmasta. Muista kuitenkin, että vaikka työskenteletkin paikallisessa ympäristössä ja saat arvokkaita kulttuurikokemuksia, voi panoksesi jäädä pienemmäksi kuin pidempään työskentelevillä vapaaehtoisilla.

Sivun alkuun


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä