You are from: United States, Go to our American website. Close

Lähde vapaaehtoiseksi Mongoliaan!

Lähde vapaaehtoiseksi Mongoliaan!

Mongoliet Karta

Toimipaikat: Ulan Bator

Hankkeen kesto: Kahdesta viikosta ylöspäin

Majoitus: Isäntäperhe

Mielenkiintoisia vierailukohteita: Kansallispuisto Terelj, Gobin autiomaa, arot

Hankevaihtoehdot: Opetus,
Hoiva, Nomadi-hanke,Urheilu, Lääketiede & Terveys, Journalismi, Liiketoiminta, Laki,Kielikurssit.

Mitä hintaan sisältyy? Ruoka ja majoitus, vakuutukset, tuki- ja apupalvelu 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, kuljetukset, henkilökohtainen verkkosivu, josta löydät kaikki matkaasi ja hankkeeseesi liittyvät yksityiskohdat.

Mitä ei sisälly hintaan? Lennot, viisumi, rokotukset, taskuraha.

Aloituspäivä: Joustava

Haaveiletko lähteväsi vapaaehtoiseksi Aasiaan? Tarjoamme vapaaehtoistyöstä ja työharjoittelusta Aasiassa kiinnostuneille hankkeita useilta eri aloilta Mongoliassa. Mongolia on kohde täynnä seikkailua. Naapureinaan Kiina etelässä ja Venäjä pohjoisessa, maa on historiansa aikana ollut sekä Kiinan dynastioiden, että Neuvostoliiton kommunismin vaikutuksen alaisena. Tästä huolimatta, mongolikulttuuri elää edelleen ja Tšingis Khanin aikana mongolien valtakunta levittäytyi laajasti yli Aasian ja Euroopan. Tänä päivänä mongolialaiset samaistuvat mielellään eurooppalaisiin ja ottavat vierailijat vastaan lämpimästi.

Suurin osa Projects Abroad hankkeista sijoittuvat Ulan Batoriin, vuorten ympäröimään pääkaupunkiin, jonka taivaanrantaa Neuvostoaikainen betoninen rakennuskompleksi hallitsee. Pääkaupungin ulkopuolella elämä jatkuu kuten se on aina tehnyt ja se tuntuu kuin astuisi satoja vuosia taaksepäin historiassa. Yli kolmannes Mongolian kansasta asuu nomadeina osan vuodesta ja seuraavat karjaansa arojen ja aavikkojen ylitse vehreimmille niityille.

Kun vapaaehtoisaikasi Mongoliassa on ohitse, niin sinulla on loistava mahdollisuus tutustua Mongoliaan ja lähteä seikkailulle karuille tasangoille. Tulet huomaamaan, että kartalle merkityt tiet ovat vain polkuja maaseudun läpi ja kylät ovat muutaman perheen asutuksia. Lähde tutkimusmatkalle upeaan Gobin autiomaahan tai Altain vuoristoon, näin vapaata matkaa ei olekaan. Monet lähtevät vapaaehtoiseksi Aasiaan, mutta harvempi uskaltautuu vapaaehtoiseksi Mongoliaan, ehkä nyt on sinun vuorosi?

 

Opetus

Utbildning

Sijoituspaikka: Ulan Bator

Koulu: Peruskoulu - Yliopisto

Oppilaiden ikä: 6 – 22 vuotta

Luokkakoko: 25-40

Sinun tehtäväsi: Opettaja tai apuopettaja (englannin kieli)

Muut opetusmahdollisuudet: Urheilu, musiikki ja draama

Majoitus: isäntäperhe

Mitä hintaan sisältyy? Ruoka ja majoitus, vakuutukset, tuki- ja apupalvelu 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, kuljetukset, henkilökohtainen verkkosivu, josta löydät kaikki matkaasi ja hankkeeseesi liittyvät yksityiskohdat.

Mitä ei sisälly hintaan? Lennot, viisumi, rokotukset, taskuraha.

Kuinka kauan työskentelet? Kuukaudesta ylöspäin

Aloituspäivä: Joustava

Koulut Ulan Batorissa tarvitsevat kipeästi vapaaehtoisia, jotka puhuvat joko englantia tai ranskaa. Resurssit ovat vähäiset ja opettajien oma osaaminen ei ole aina täydellistä, joten sinä täytät tärkeän tehtävän. Monet opiskelijoista tulevat köyhistä oloista, joten voit myös auttaa monia saavuttamaan paremmat tulevaisuuden näkymät. Voit opettaa englantia tai ranskaa, mutta myös monia muita aineita lapsille ja nuorille. Oppilaat ovat aina iloisia saadessaan vapaaehtoisia opettamaan heille englantia musiikin, pelien ja teatterin kautta. Aiemmat vapaaehtoiset ovat myös opettaneet matematiikkaa, maantietoa ja liikuntaa. Kerro meille mieltymyksistäsi ja osaamisestasi, niin me varmistamme, että kokemuksestasi on hyötyä hankkeelle.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Mongolia Teaching Management Plan.

Sivun alkuun

 

Hoiva

Barn & Ungdom

Sijoituspaikat: Ulan Bator

Hankekohteet: keskus oppimisvaikeuksista kärsiville lapsille, keskus katulapsille ja päiväkoti

Lasten ikä: 0-15 vuotta

Ryhmäkoko: 15-120

Sinun tehtäväsi: Avustaa vakiohenkilökuntaa leikeissä, lastenhoidossa ja opetuksessa

Majoitus: isäntäperhe

Vapaaehtoisena Mongoliassa voit antaa merkittävän panoksen työskentelemällä lasten ja nuorten kanssa päiväkodeissa ja muissa hankekohteissamme. Vapaaehtoisia arvostetaan paljon, sillä he voivat tarjota lapsille sitä lisätukea ja huomiota, johon vakiohenkilökunnalla ei aina ole aikaa. Mongoliassa Projects Abroad on hiljattain saanut palkinnon parhaana kansalaisjärjestönä alueella. Muokkaamme vapaaehtoistyöpaikkasi sinun toiveidesi mukaiseksi, esimerkiksi, jos haluat vaikka työskennellä jonkin tietyn ikäryhmän parissa.

Aikaisemmat vapaaehtoiset ovat myös järjestäneet toimintaa ja retkiä kaupungin ulkopuolelle, mistä lapset todella pitävät, sillä he eivät tavallisesti saa mahdollisuutta päästä tutkimaan maaseutua. Jos valitset työpaikaksesi keskuksen lapsille, joilla on oppimisvaikeuksia, niin sinulla on mahdollisuus osallistua ns. ”Outreach” työhön, jossa vierailette lasten perheiden luona ja opetatte heille kuinka elämää oppimisvaikeuksista kärsivien lasten kanssa voidaan helpottaa.

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta tai koulutusta lähteäksesi vapaaehtoiseksi Mongoliaan - se mitä tarvitset on iloa, voimaa, tahtoa ja rakkautta!

Vapaaehtoistyö orpokodeissa Mongoliassa

Vapaaehtoisemme ovat vuosien aikana työskennelleet Mongoliassa lasten parissa orpokodeissa ja laitoksissa. Heidän työnsä on ollut erittäin tärkeää näissä hankekohteissa ja avustustyö on parantanut lasten elinoloja ja tarjonnut hoivaa ja tukea. Olemme kuitenkin päättäneet keskittyä yhteisön ja perheiden tukemiseen orpokotityön sijaan, koska uskomme, että lapsien kannalta paras vaihtoehto on asuminen perheessä. 

Tämä tarkoittaa sitä, että vapaaehtoistyötä tehdään Mongoliassa hoitokeskuksissa ja päiväkodeissa lastenkotien sijaan. Näin Projects Abroad pystyy tekemään parempaa yhteistyötä paikallisten yhteisöjen kanssa ja tärkeimmiten, pystymme auttamaan perheitä pysymään yhdessä ja menestymään. Lue lisää vapaaehtoistyöstä orpokodeissa ja meidän näkemyksistä asiaan liittyen.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Mongolia Care Management Plan.

Sivun alkuun

 

Nomadi-hanke

Kultur & Samhälle: Nomad-projektet

Projects Abroad tarjoaa tämän ainutlaatuisen vapaaehtoishankkeen Mongoliassa poikkeuksellista vapaaehtoistyökokemusta etsiville. Asut ja elät mongolialaisen nomadi-perheen kanssa heidän suuressa pyöreän mallisessa teltassaan ”Ger”:ssä. Autat päivittäisissä tehtävissä huolehtien karjasta, lypsäen vuohia, kirnuta voita ja valmistaa juustoa. Saat myös mahdollisuuden opettaa perheen lapsille englantia ja tutustua alueeseen retkeilemällä hevosen selässä. Perhe toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi ja vierailusi aikana saat ainutlaatuisen käsityksen perinteisestä nomadielämästä ja siitä, kuinka nykyajan kehitys siihen vaikuttaa.

Sivun alkuun

 

Urheilu

Sport

Perinteisesti Mongoliassa suosituimpia urheilulajeja ovat paini, jousiammunta ja ratsastus. Viime vuosina muistakin urheilulajeista on tullut suosittuja ja vaikket olisikaan koulutettu jousiammunnan opettaja, niin voit lähteä vapaaehtoiseksi Mongoliaan!

Vapaaehtoismatkamme Aasiaan tarjoavat sinulle mahdollisuuden työskennellä kouluissa Ulan Batorissa, Mongoliassa ja ohjata liikuntatunteja. Jos olet hyvä jossakin tietyssä lajissa, niin voit keskittyä sen opettamiseen, mutta tähän hankkeeseen ovat tervetulleita kaikki vapaaehtoiset ilman erityisosaamista. Tärkeintä on, että sitoudut vahvasta ja pidät liikkumisesta, jotta voit siirtää positiivista energiaasi koululaisille.

Jos haluat lisätietoa, niin kysy ihmeessä!

Sivun alkuun

 

Kätilö

Mongolian sairaalat toivottavat sinut tervetulleeksi sekä pätevät kätilöt, että ne, jotka haluavat suorittaa opintoihin kuuluvan työharjoittelun. Työskentelet keskeisellä paikalla sijaitsevassa äitiysneuvolassa Ulan Batorissa. Vapaaehtoisille on täällä suuri tarve, joten sinulla on todella tärkeä rooli hankkeessa. Tähän hankkeeseen voivat osallistua vapaaehtoiset, jotka ovat suorittaneet ainakin 3 vuotta kätilöopintoja. 

Vapaaehtoisena Mongoliassa työskentelet yleensä arkipäivisin ja olet vapaalla viikonloppuisin. Tarkat työtehtäväsi riippuvat kokemuksestasi ja tiedoistasi, ja siitä, kuinka paljon olet valmis ottamaan vastuuta. Ota yhteyttä, jos haluat lisätietoja!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Mongolia Medicine & Healthcare Management Plan.

 

Lääketiede

Medicin & Hälsa

Etsitkö lääketieteen harjoittelupaikkaa Aasiasta? Meillä on monia työharjoittelumahdollisuuksia sairaaloissa ja klinikoilla Mongoliassa. Riippuen mieltymyksistäsi voit työskennellä kiireisessä julkisessa keskussairaalassa tai erikoistuneilla yksityisklinikoilla. Voimme myös järjestää harjoittelupaikkoja, joissa pääset tutustumaan perinteiseen lääketieteeseen, mutta muuten lääketieteen harjoittaminen on hyvin ”länsimaista”, sillä useimmat lääkärit ovat saaneet koulutuksensa Venäjällä. Olet tervetullut Mongoliaan riippumatta aikaisemmasta kokemuksestasi, mutta mitä enemmän sinulla on koulutusta niin sitä aktiivisemman roolin saat työharjoittelussasi. Jokaiselle harjoittelijalle annetaan pätevä työnohjaaja, joka on tukenasi koko työharjoittelusi ajan ja joka varmistaa, että harjoittelusi täyttää odotuksesi.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Mongolia Medicine & Healthcare Management Plan.

 

Fysioterapia

Fysioterapeuttina Mongoliassa työskentelet Ulan Batorissa ”State Trauma Hospital”:issa. Tähän hankkeeseen ovat tervetulleita sekä ammattilaiset, jotka ovat jo työelämässä, että fysioterapian opiskelijat. Vapaaehtoisaikanasi Mongoliassa sinua tukee ja seuraa työnohjaaja. Mitä aloitteellisempi olet, niin sitä enemmän saat vastuuta. Yleensä voit työskennellä arkipäivisin ja viikonloppuisin olet vapaalla. Resurssit ovat yleensä vähäisiä ja potilaita on paljon, joten vapaaehtoisena tulet täyttämään todella suuren tarpeen Mongoliassa.

Otathan meihin yhteyttä, niin voimme kertoa lisää! 

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Mongolia Medicine & Healthcare Management Plan.

 

Sairaanhoitaja

Vapaaehtoisena Mongoliassa, olitpa sitten sairaanhoidon opiskelija tai pätevä sairaanhoitaja, saat todella tuntea itsesi tarpeelliseksi. Sairaanhoitohankkeemme Mongoliassa sijaitsevat pääkaupunki Ulan Batorissa. Sairaanhoitajat sijoitetaan yleensä suureen keskussairaalaan, jossa on mahdollisuus työskennellä eri osastoilla. Lääketieteen toimintatavat ovat yleisesti ”länsimaisia”, mutta on myös mahdollista tutustua yksityisiin vaihtoehtois-lääkäriasemiin, joissa voit viettää aikaa ja laajentaa hoitotyönkokemustasi.

Sairaanhoidon vapaaehtoisena sinulla on lähinnä havainnoiva rooli ja seuraat paikallisia hoitajia työssään. Henkilökunta tukee sinua innokkaasti, jotta saavuttaisit mahdollisimman paljon vapaaehtoistyöaikanasi ja saat mahdollisuuden kiertää eri osastoilla.

Vaikka Mongolian lain mukaan et saa suoraan hoitaa potilaita, niin voit olla apuna havaintojen tekemisessä, auttaa välineiden valmistelussa leikkausta varten, siirtää potilaita leikkaukseen, tarkkailla leikkauksia ja tarkastaa potilaita leikkauksen jälkeen. Jos ole innostunut ja näytät osaamisesi kollegoillesi, niin voit hyvinkin saavuttaa enemmän käytännön tehtäviä. Esimiehillä hoitohankkeissamme Mongoliassa on paljon aikaa innokkaille vapaaehtoisille.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Mongolia Medicine & Healthcare Management Plan.

Sivun alkuun

 

Journalismi

Journalism

Toimittaja-vapaaehtoisena Mongoliassa voit työskennellä sanomalehdessä, radiossa tai kansallisella tv-asemalla. Lehdistönvapaus on vielä melko uusia asia Mongoliassa ja sen tarjoamista mahdollisuuksista ollaan erittäin innostuneita Ulan Batorin toimittajien keskuudessa. Minkä tahansa journalismi -hankkeen valitsetkin, niin se tullaan räätälöimään tarpeidesi ja toiveidesi mukaiseksi. Kerrothan siis meille lisää itsestäsi, jotta voimme helpommin löytää sinulle juuri sopivan hankkeen. Aikaisemmat vapaaehtoiset ovat päässeet haastattelemaan kansainvälisiä suurlähettiläitä, paikallisia pop tähtiä ja lukemaan uutisia televisiossa!

Me Projects Abroadilla olemme ylpeitä näistä vapaaehtoistyömahdollisuuksista, joita voimme sinulle Mongoliassa tarjota. Osaamistasollasi ei ole merkitystä ja voit olla varma, että löydämme sinulle hyvän journalismi-hankkeen. Otathan meihin yhteyttä, niin annamme tarkempaa tietoa hankkeistamme!

Sivun alkuun

 

Liiketalous

Business

Ulan Bator on yksi nopeimmin kasvavista kaupungeista Keski-Aasiassa. Mongolian raaka-aine tarjonta houkuttelee monia sijoittajia. Kiina, Venäjä, USA ja Kanada ovat joitakin suurista sijoittajamaista, mutta tällä hetkellä yli 70 maalla on sijoituksia Mongoliassa. Mongolia haluaa myös kasvattaa turismia ja investoivat siihen. Tarjoamme haastavia harjoittelupaikkoja hallinnossa ja johtamisessa, turismissa ja cateringissa sekä useilla muilla palvelualoilla. Hotellit, yritykset ja jopa Mongolian Airlines toivottavat harjoittelijat tervetulleiksi ja tarjoavat sinulle hyödyllistä käytännön kokemusta alaltasi. Kerro mikä sinua kiinnostaa, niin me järjestämme sinulle työharjoittelupaikan, joka vastaa korkeita vaatimuksiasi ja toiveitasi. Monet liiketalouden alalla ovat todella kiinnostuneita kehittämään englannin kielen osaamistaan, joten siinäkin sinulla on tärkeä rooli. Työharjoittelu Aasiassa antaa sinulle syvemmän näkemyksen Ulan Batorin pienestä, mutta kukoistavasta liiketoimintaympäristöstä.

Sivun alkuun

 

Laki & Ihmisoikeudet

Juridik

Vapaaehtoisena Mongoliassa Laki ja Ihmisoikeudet hankkeessamme työskentelet Ulan Batorissa, maailman maantieteellisesti kaukaisimmassa pääkaupungissa. Työskentelemme monien ihmisoikeusjärjestöjen kanssa ja voimme tarjota työharjoittelupaikkoja, jotka täyttävät mitä erilaisimmat vaatimukset. Kansalaisjärjestöjen toiminnan täytyy muuttua jatkuvasti, jotta voitaisiin vastata muuttuviin tarpeisiin. Mongolian yhteiskunta muuttui perusteellisesti yli 20 vuotta sitten, kun se irtaantui kommunistisesta menneisyydestään ja siirtyi demokraattiseen järjestelmään. Vapaaehtoisena voit yleensä työskennellä normaaleina virka-aikoina ja viikonloput ovat vapaita.

Laki-hankkeessamme teemme yhteistyötä yhden Mongolian suurimmista asianajotoimistoista kanssa. He työskentelevät konsultteina monille kansainvälisille yrityksille, jotka ovat tulleet Mongoliaan. Jotta vapaaehtoisaikasi Mongoliassa olisi mielekäs, niin sinun tulee olla vähintäänkin aloittanut oikeustieteenopintosi työskennelläksesi yhdessä näistä kohteista.

Ihmisoikeudet on oikeustieteen ala, joka on kovassa kasvussa Mongoliassa. Projects Abroad tekee yhteistyötä monien eri järjestöjen kanssa, jotka uppoutuvat kaikkeen aina seksismistä työpaikalla perheväkivaltaan. Muut osa-alueet ovat ihmiskauppa ja lasten oikeudet. Osallistuaksesi ihmisoikeushankkeeseemme et tarvitse aikaisempaa kokemusta, mutta tarvitset energiaa, intoa ja lujaa tahtoa oppia uutta!

Ota ihmeessä meihin yhteyttä, niin kerromme sinulle yksityiskohtaisesti tarjolla olevista hankkeistamme.

Sivun alkuun

 

Mongolian kielikurssi

Vapaaehtoisille mongolian kielikurssista on iloa sekä hyötyä. Vähäinenkin kielen osaaminen helpottaa kommunikointia paikallisten kanssa ja antaa syvällisemmän kokemuksen kulttuurista. Voit osallistua kahden viikon tai kuukauden intensiivikurssille ennen vapaaehtoisotyösi alkua tai opiskella kieltä vapaaehtoistyösi ohessa. Voit valita 14, 30 tai 60 tunnin kielikurssin. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Sivun alkuun


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä