You are from: United States, Go to our American website. Close

Osallistu vapaaehtoishankkeisiimme tai suorita työharjoittelu Marokossa.

Instagram

Osallistu vapaaehtoishankkeisiimme tai suorita työharjoittelu Marokossa

Morocco Map

Toimipaikat: Rabat, Nomadi-hanke lähellä Guelmimia

Hankkeen kesto: Kahdesta viikosta ylöspäin

Majoitus: Isäntäperhe

Mielenkiintoisia vierailukohteita: Atlasvuoret, Casablanca, Fez, Marrakesh

Hankevaihtoehdot: Opetus,
Hoiva, IT-hanke, Lääketiede & Terveys, Nomadi-hanke, Laki & Ihmisoikeudet, Urheilu, Kielikurssit.

Marokko tarjoaa vapaaehtoiselle jotain tavanomaisesta poikkeavaa Pohjois-Afrikassa. Marokossa yhdistyvät Afrikka ja arabialainen kulttuuri ja se on vain muutaman kilometrin päässä Euroopasta. Nämä kolme vaikuttavaa tekijää ilmenevät tämän kauniin maan elämänmenossa.

Voimakkaan kulttuurivaihdon johdosta muun maailman kanssa, Marokko on luonut oman sekoituksensa, jonka tuloksena on syntynyt ainutlaatuinen tarjonta taidetta, musiikkia, arkkitehtuuria ja ruokaa. Legendaariset kaupungit, kuten Fez, Casablanca ja Marrakech ovat tunnettuja kapeista ja sokkeloisista kujistaan. Pääkaupunki Rabat on täynnä perinteisiä markkinoita, jotka sekoittuvat moderneihin bulevardeihin. Maassa on kauniita, sekä Välimeren että Atlantin rantoja ja sisämaassa kohoavat upeat Atlasvuoret.

Old man at spices store in Morocko

Vapaaehtoistyö ja harjoittelu Marokossa

Vapaaehtoishankkeidemme päämäärä on auttaa Marokon vähäosaisia yhteisöjä, olla osana kehitysyhteistyötä paikallisen henkilökuntamme vetämänä ja antaa vapaaehtoisille mahdollisuuksia olla mukana tässä tärkeässä työssä.

Projects Abroadilla on laaja valikoima hankkeita Rabatissa. Voit avustaa paikallisia yhteisöjä opetus- hoiva- ja urheiluhankkeissa sekä oppia lisää lääketieteestä tai vaikka ottaa osaa ranskan tai arabian kielikurssille. Rauhalliset puistot ja puutarhat sekä kuuluisa sininen ja valkoinen Kasbah antavat sinulle tauon hektisestä kaupunkilaiselämästä.

Asuminen isäntäperheessä antaa sinulle mahdollisuuden tutustua mielenkiintoiseen marokkolaiseen kulttuuriin. Rabatissa ei ole yhtä paljon turisteja kuin muissa isoissa marokkolaisissa kaupungeissa ja vapaaehtoiset huomaavat nopeasti, että paikalliset ja erityisesti nuoret marokkolaiset ovat kiinnostuneita juttelemaan kanssasi.

Vapaa-aika ja matkustaminen Marokossa

Maassa on runsaasti aktiviteetteja, joista voit vapaa-ajallasi nauttia, alkaen viihdetaiteilijoista, kuten esimerkiksi akrobaateista ja tarinankertojiin ja moniin erilaisiin festivaaleihin. Ehkä uskaltaudut Saharan autiomaahan tapaamaan Tuaregejä, nomadiheimolaisia kameleineen ja indigonsinisine kaapuineen ja turbaaneineen. Tai ehkä tanssit koko yön paikallisen tanssimusiikin tahtiin, jossa on afrikkalaisia, ranskalaisia ja arabialaisia vaikutteita. Vapaaehtoismatka Marokkoon takuulla sykähdyttää!

 

Opetus

Utbildning

Hankkeen sijainti: Rabat

Hankekohteet: peruskoulu, lukio, kielikoulut

Oppilaiden ikä: 6-20

Luokkakoko: 10-15

Työtehtäväsi: apuopettaja (englanti, ranska, italia, saksa)

Muita opetusmahdollisuuksia: draama, englannin kerho

Majoitus: isäntäperhe

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Hankkeen kesto: vähintään 3 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Kasvavat mahdollisuudet saada työtä turismin, liiketoiminnan ja korkeakoulutuksen parissa ovat johtaneet marokkolaiset innostumaan kielitaitonsa kehittämisestä.  Lapset kuulevat ranskankieltä televisiosta, mutta heillä on vähän mahdollisuuksia harjoitella englantia. Viettämällä aikaa hankekohteessasi opiskelijoiden ja opettajien kanssa siirrät kielitaitoasi heille ja se jatkaa eloaan vielä lähdettyä vapaaehtoishankkeestasi. Panostuksellasi on kestävä ja pitkäaikainen vaikutus. Innokkuudellasi ja kekseliäisyydelläsi voit motivoida ja kannustaa opiskelijoita kieltenoppimisessa.

Vapaaehtoisena opettajana Marokossa pääset myös oppimaan kulttuurista ja marokkolaisista. Tämä hanke on vapaaehtoisille, jotka haluavat työskennellä kouluissa oppilaiden apuna. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta tai opettajan pätevyyttä osallistuaksesi tähän hankkeeseen. Hanke soveltuu opiskelijoille, välivuotta viettäville, urataukoa pitäville, vuosilomalaisille tai eläkeläisille.

Työ vapaaehtoisena opettajana Marokossa

Vapaaehtoiset opettajat asuvat mielenkiintoisessa ja kansainvälisessä Rabatin kaupungissa, jossa yhdistyy afrikkalainen kulttuuri espanjaisten, ranskalaisten ja arabialaisten kulttuurien vaikuttamana.

Englanti on kolmas kieli marokkolaisille, sillä kouluissa opetetaan arabiaa ja ranskaa. Englannin opetus alkaa lasten ollessa 10-vuotiaita. Meillä on useita eri hankekohteita peruskoulun alaluokista lukioihin ja kielikouluihin. Kaikissa näissä tehtäväsi on olla apuna parantamassa lasten ja nuorten suullista kielitaitoa.

Kerrothan meille myös, jos haluat osallistua muiden aineiden opettamiseen tai iltapäiväkerhojen ohjaamiseen. Voit esimerkiksi auttaa draama-tunnilla tai ohjata englannin kerhon toimintaa. Mainitse toiveesi hakemuksessasi niin voimme yrittää löytää sinulle parhaiten sopivan vapaaehtoishankkeen. 

Vapaaehtoiset ovat myös avustamassa erilaisissa järjestöissä, jotka tarjoavat ilmaisia englannin tunteja vähäosaisille nuorille, joilla ei muuten olisi mahdollista osallistua kielikursseille. Nämä tunnit ovat usein pienemmille ryhmille nuoria, jotka ovat 15-21-vuotiaita. Voit opettaa ryhmää yksin tai parina toisen vapaaehtoisen kanssa.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Morocco Teaching Management Plan.

Sivun alkuun

 

Hoiva

Barn & Ungdom

Hankkeen sijainti: Rabat

Hankekohteet: päivähoitokeskukset, päiväkodit ja keskukset lapsille ja aikuisille, joilla on erityistarpeita

Lasten ikä: 0-30

Ryhmäkoko: 10-100


Työnkuvasi: hoivahallintosuunnitelman mukaisten opetuksellisten pelien ja ryhmäaktiviteettien järjestäminen ja tuen tarjoaminen

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Vapaaehtoistyö Marokossa hoivahankkeessamme saattaa olla haastavaa, mutta myös hyvin palkitsevaa. Vapaaehtoisemme auttavat parantamaan heikommassa asemassa olevien ja vammaisten lasten elämänlaatua monissa eri hoitolaitoksissa, silloin kun vakiohenkilökunnalla ei ole riittävästi aikaa antaa henkilökohtaista huomiota jokaiselle lapselle. Vapaaehtoisilla Marokossa lasten ja nuorten parissa on tärkeä rooli ja he voivat tehdä suuren vaikutuksen. Ei ole väliä oletko uratauolla, vietätkö välivuotta, olet eläkkeellä tai haluat tehdä jotain mielekästä lomallasi, sillä kaikenikäiset ovat tervetulleita vapaaehtoishankkeisiimme.

Aiempi kokemus ei ole vaatimus, sillä kaikki projektit ovat erikseen räätälöityjä sinun osaamistasi, kiinnostuksenkohteitasi ja paikallisen yhteisön tarpeita vastaaviksi.

Barn & UngdomVapaaehtoistyö Marokossa vähäosaisten lasten kanssa

Projects Abroadin vapaaehtoiset työskentelevät hoivahankkeessa Rabatissa, nopeasti muuttuvassa muinaisessa kaupungissa. Useimmat vapaaehtoisista työskentelevät keskuksessa, joka palvelee lapsia joilla on erityistarpeita tai jotka ovat suojattomia. Monet lapsista eläisivät kadulla tai erittäin köyhissä kodeissa eivätkä luultavasti olisi koskaan päässeet kouluun, jos he eivät olisi päässeet asumaan keskukseen. Mihin tahansa hoivahankekohteeseen päädytkin niin sinun täytyy olla valmis haasteeseen, tulet huomaamaan, että avustasi on paljon hyötyä. Hankekohteissa on resurssipula.  

Työtehtävänäsi on antaa huomiota, hoitaa ja tukea lapsia. Työ vaihtelee riippuen lasten iästä; vapaaehtoistyö voi sisältää päivittäistä tukea ja lastenhoitoa, jolloin huolehdit, että he heräävät ajoissa, valmistat aterioita, leikit ja pelaat pelejä, järjestät aktiviteetteja ja retkiä ja pidät huolen, että lapset saavat henkilökohtaista huomiota.

Vanhemmat lapset ja nuoret tarvitsevat usein apua kotitehtäviensä kanssa, tukea sosiaalisessa kehityksessään ja elämäntaidoissa. Saatat myös auttaa englannin perusteiden opettamisessa. Vapaaehtoisena myötävaikutat merkittävästi hankekohteiden toimintaan, joiden kanssa toimimme. Panoksesi sekä innostaa lapsia, että helpottaa vakiohenkilökunnan työtä, mikä tietenkin hyödyttää lapsia. Tätä kokemusta et vapaaehtoisena varmasti unohda!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Morocco Care Management Plan.

Sivun alkuun

 

IT-hanke

Hankkeen sijainti: Rabat ja Sale

Hankekohteet: IT-keskus


Työnkuvasi: erilaisten tietokonetaitojen opettaminen, mukaan lukien nettisivujen ja blogien tekeminen ja ylläpitäminen

Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 3 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

IT -taitojen oppiminen tarjoaa marokkolaisille nuorille monia uusia edellytyksiä työelämässä. Vapaaehtoisena voit jakaa asiantuntemustasi opiskelijoiden ja opettajien kanssa ja parantaa heidän mahdollisuuksiaan elämässä.

IT -hankekohteita on sekä Rabatissa, että Salessa, joissa oppilaat on jaettu kahteen eri ryhmään: 14 – 19 –vuotiaat ja yli 20 -vuotiaat. Saat viikoittaisen aikataulun, mutta opetusajat saattavat vaihdella. Tavallisesti opetat noin 20 tuntia viikossa. Toisinaan opetat suurempia ryhmiä ja toisinaan sinulla on aikaa keskittyä yksittäisen oppilaan opettamiseen. Vapaaehtoisena IT- hankkeessa täytyy olla hyvä yleinen IT- osaaminen, erityisesti Microsoft Officen käytöstä ja mielellään myös kokemusta nettisivujen tekemisestä ja päivittämisestä, blogin luomisesta, sekä perustiedot tietokoneen huoltamisesta. Tässä hankkeessa tarvitset hyvät suullisen englannin taidot, ja ranskan tai arabiain perustiedot ovat myös suureksi avuksi.

Suunnittelet tunnit ohjaajasi avustuksella. Joillakin oppilailla on paremmat taidot, kun taas toiset tarvitsevat apua perusteissa.

Sivun alkuun

 

Lääketiede & Terveys

Hankkeen sijainti: Rabat

Työnkuvasi: seurata paikallisia terveydenhuollon ammattilaisia ja nähdä useita eri tauteja ja hoitomuotoja

Hankekohteet: sairaalat ja terveyskeskukset

Osastot: ihotaudit, gynekologia, lastentaudit ja leikkaussali

Majoitus: isäntäperhe

Vaatimukset: vapaaehtoisilla on oltava ainakin yksi vuosi lääketieteen tai terveydenhuoltoalan opintoja suoritettuna ja heidän on puhuttava ranskaa tai arabiaa

Hankkeen kesto: vähintään 3 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Vapaehtoisena Marokossa sinulla on mahdollisuus työskennellä sairaaloissa ja terveyskeskuksissa, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Jotta voisit kokonaisvaltaisesti osallistua tähän hankkeeseen tulee sinun puhua hyvää ranskaa tai arabiaa. Sinun tulee myös olla suorittanut vähintään yksi vuosi lääketieteenopinnoistasi voidaksesi hakea näihin harjoittelupaikkoihin.

Ensimmäisenä päivänäsi hankekohteessa keskustelet harjoittelusi aikataulusta ja tehtävistä Projects Abroadin koordinaattorin ja hankekohteen ohjaajasi kanssa. Molemmat ovat apunasi koko harjoittelusi ajan. Jo ennen Marokkoon saapumista, valitset vapaaehtoisneuvojasi kanssa osastot, joilla suoritat harjoittelun. Vaihtoehtoihin kuuluu muun muassa ihotaudit, gynekologia, lastentaudit ja leikkaussali.

 

Medicin & Hälsa

Vapaaehtoistyö harjoittelijana Marokon lääketieteen hankkeessa           

Roolisi on harjoittelija ja työskentelet tiiviisti ohjaajasi kanssa, jota seuraat päivittäisillä kierroksilla. Opit paljon havainnoimalla ja joskus on mahdollista ottaa osaa hoitotyöhön myös aktiivisemmin. Jos osoitat aloitteellisuutta ja innostusta ja luot hyvät suhteet työtovereihisi, niin saat usein enemmän vastuuta.

Työpäiväsi kestää tavallisesti 8 – 16. Joskus on parasta työskennellä itsenäisesti potilaiden kanssa sairaanhoitajan valvovan silmän alla. Jos sinulla on erityisiä kiinnostuksen kohteita tai toiveita, niin kerro niistä hakemuksessasi, jotta voimme räätälöidä harjoittelupaikan vastaamaan tarpeitasi.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Morocco Medicine & Healthcare Management Plan.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana hankkeessa lyhemmän aikaa. Vaikka pystyt saamaan hyödyllistä lääketieteen kokemusta työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty oppimaan tai tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

 

Kätilöharjoittelu

Hankkeen sijainti: Rabat

Työnkuvasi: seurata paikallisia terveydenhuollon ammattilaisia

Hankekohteet: sairaalat

Majoitus: isäntäperhe

Vaatimukset: vapaaehtoisilla on oltava ainakin yksi vuosi kätilöopintoja suoritettuna ja heidän on puhuttava ranskaa tai arabiaa

Hankkeen kesto: vähintään 3 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Kätilöopiskelijana tai koulutettuna kätilönä on mahdollista työskennellä vapaaehtoisena Marokossa. Tässä hankkeessa sinun täytyy puhua hyvää arabiaa tai ranskaa. Hanke sijaitsee Rabatissa ja tarkka sijaintisi päätetään yhteistyössä Marokon henkilökuntamme kanssa riippuen heidän tarpeistaan ja sinun aikaisemmasta kokemuksestasi. Hankekohteemme ovat paikallisien sairaaloiden äitiysosastoilla. Pääset oppimaan paikallisilta kätilöiltä ja myös jakamaan omaa osaamistasi heidän kanssaan. Jos haluat suorittaa kätilöopintoihisi sisältyvän harjoittelun, autamme mielellämme järjestämään tämän yhdessä hankekohteistamme.

Tavallisesti työskentelet viisi päivää viikossa, maanantaista perjantaihin klo 8-16 ohjaajasi rinnalla. Viikonloppusi ovat vapaat ja sinulla on aikaa matkustaa ja tutustua paikallisiin nähtävyyksiin. Asumalla isäntäperheessä pääset mukaan paikalliseen kulttuuriin ja pääsen harjoittelemaan ranskan tai arabian osaamistasi.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Morocco Medicine & Healthcare Management Plan.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana hankkeessa lyhemmän aikaa. Vaikka pystyt saamaan hyödyllistä lääketieteen kokemusta työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty oppimaan tai tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

 

Sairaanhoitohanke

Hankkeen sijainti: Rabat

Työnkuvasi: seurata paikallisia terveydenhuollon ammattilaisia ja nähdä useita eri tauteja ja hoitomuotoja

Hankekohteet: sairaalat ja terveyskeskukset

Majoitus: isäntäperhe

Vaatimukset: vapaaehtoisilla on oltava ainakin yksi vuosi sairaanhoitajaopintoja suoritettuna ja heidän on puhuttava ranskaa tai arabiaa

Hankkeen kesto: vähintään 3 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Sekä pätevät sairaanhoitajat, että sairaanhoitajaopiskelijat ovat tervetulleita vapaaehtoistöihin Marokkoon. Sinun tulee kuitenkin puhua hyvää arabiaa tai ranskaa voidaksesi tehdä vapaaehtoistyötä Marokossa. Hanke sijaitsee Rabatissa ja tarkempi työpaikkasi päätetään yhteistyössä paikallisen henkilöstömme kanssa riippuen heidän tarpeistaan ja sinun osaamisestasi.

Harjoittelijana sinulla on mahdollisuus työskennellä useilla eri osastoilla yhdessä paikallisista sairaaloista ja terveyskeskuksista, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Hankekohteesi riippuu kokemuksestasi ja laitoksen tarpeista. Vaihtoehtoihin kuuluu muun muassa ihotaudit, gynekologia, lastentaudit ja leikkausosasto.

Roolisi harjoittelijana on seurata paikallisia terveydenhuollon ammattilaisia ja ohjaajaasi. Pääset oppimaan paljon eri taudeista ja hoitomuodoista. Jos näytät innostuneisuutesi, osaamisesi ja luotat hyvät suhteet maikallisiin työntekijöihin saat usein enemmän vastuuta.

Harjoittelijana sairaanhoitohankkeessa Marokossa

Tavallisesti työskentelet viisi päivää viikossa, maanantaista perjantaihin klo 8-16 ohjaajasi rinnalla. Viikonloppusi ovat vapaat ja sinulla on aikaa matkustaa ja tutustua paikallisiin nähtävyyksiin. Asumalla isäntäperheessä pääset mukaan paikalliseen kulttuuriin ja pääsen harjoittelemaan ranskan tai arabian osaamistasi. Jos sinulla on erityisiä kiinnostuksen kohteita tai toiveita, niin kerro niistä hakemuksessasi, jotta voimme räätälöidä harjoittelupaikan vastaamaan tarpeitasi.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Morocco Medicine & Healthcare Management Plan.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana hankkeessa lyhemmän aikaa. Vaikka pystyt saamaan hyödyllistä sairaanhoitoalan kokemusta työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty oppimaan tai tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

Sivun alkuun

 

Fysioterapiahanke

Hankkeen sijainti: Rabat

Työnkuvasi: työskentely paikallisten ammattilaisten rinnalla tarjoamassa hoitoa ja tukea lapsille

Hankekohteet: koulut ja lasten ja nuorten kuntoutuskeskukset

Majoitus: isäntäperhe

Vaatimukset: vapaaehtoisilla on oltava ainakin yksi vuosi fysioterapian opintoja suoritettuna ja heidän on puhuttava ranskaa tai arabiaa

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa

Aloituspäivä: milloin vain, paitsi heinäkuusta syyskuuhun

Harjoittelu fysioterapiahankkeessa Projects Abroadin kautta antaa sinulle mahdollisuuden saada kansainvälistä alan työkokemusta työskentelemällä kouluissa ja lasten ja nuorten kuntoutuskeskuksissa, joissa on erityislapsia. Laitokset eivät ole yhtä hyvin varustettuja kuin Suomessa, jotta sinun on usein oltava joustava ja kekseliäs hoitojen suhteen.

Vapaaehtoiset työskentelevät 3-12-vuotiaiden lasten apuna. Näillä lapsilla on useita oppimisvaikeuksia ja fyysisiä vammoja. Keskus tarjoaa terapiaa lapsille ja se on kannustava ympäristö, jossa kannustetaan lapsia kuntoutuksessa. On myös mahdollista työskennellä 6-12-vuotiaiden tyttöjen koulussa. Näillä potilailla on mielenterveysongelmia. Koulu antaa nuorille mahdollisuuden kehittää itseään, jotta he voivat sopeutua yhteiskuntaan.

Harjoittelijaksi fysioterapiahankkeeseen

Asut Marokossa yhdessä isäntäperheistämme, jotka toivottavat sinut tervetulleeksi ja osaksi perhettä. Vapaa-ajalla voit viettää aikaa muiden vapaaehtoisten kanssa tutustumalla Rabatin kaupunkiin ja alueen nähtävyyksiin.

Lomista johtuen fysioterapiahankkeeseen Marokossa ei ole madollista osallistua kesäkuun puolesta välistä syyskuun puoleen väliin.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Morocco Medicine & Healthcare Management Plan.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana hankkeessa lyhemmän aikaa. Vaikka pystyt saamaan hyödyllistä fysioterapian kokemusta työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty oppimaan tai tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

 

Toimintaterapiahanke

Hankkeen sijainti: Rabat

Työnkuvasi: työskentely paikallisten ammattilaisten rinnalla tarjoamassa hoitoa ja tukea lapsille

Hankekohteet: koulut ja lasten ja nuorten kuntoutuskeskukset

Majoitus: isäntäperhe

Vaatimukset: vapaaehtoisilla on oltava ainakin yksi vuosi toimintaterapian opintoja suoritettuna ja heidän on puhuttava ranskaa tai arabiaa

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa

Aloituspäivä: milloin vain, paitsi heinäkuusta syyskuuhun

Harjoittelu fysioterapiahankkeessa Projects Abroadin kautta antaa sinulle mahdollisuuden saada kansainvälistä alan työkokemusta työskentelemällä kouluissa ja lasten ja nuorten kuntoutuskeskuksissa. Laitokset eivät ole yhtä hyvin varustettuja kuin Suomessa, jotta sinun on usein oltava joustava ja kekseliäs hoitojen suhteen.

Vapaaehtoiset työskentelevät 3-12-vuotiaiden lasten apuna. Näillä lapsilla on useita oppimisvaikeuksia ja fyysisiä vammoja. Keskus tarjoaa terapiaa lapsille ja se on kannustava ympäristö, jossa kannustetaan lapsia kuntoutuksessa. On myös mahdollista työskennellä 6-12-vuotiaiden tyttöjen koulussa. Näillä potilailla on mielenterveysongelmia. Koulu antaa nuorille mahdollisuuden kehittää itseään, jotta he voivat sopeutua yhteiskuntaan.

Harjoittelijaksi toimintaterapiahankkeeseen

Roolisi harjoittelijana tässä hankkeessa on olla paikallisten opettajien ja terveydenhuollon ammattilaisten rinnalla. Työskentelet ryhmien kanssa ja annat hoitoa lapsille. Tämä parantaa heidän elämänlaatuaan. Jos sinulla on aikaisempaa kokemusta, voit myös kouluttaa paikallisia työntekijöitä.

Asut Marokossa yhdessä isäntäperheistämme, jotka toivottavat sinut tervetulleeksi ja osaksi perhettä. Vapaa-ajalla voit viettää aikaa muiden vapaaehtoisten kanssa tutustumalla Rabatin kaupunkiin ja alueen nähtävyyksiin.

Lomista johtuen toimintaterapiahankkeeseen Marokossa ei ole madollista osallistua kesäkuun puolesta välistä syyskuun puoleen väliin.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Morocco Medicine & Healthcare Management Plan.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana hankkeessa lyhemmän aikaa. Vaikka pystyt saamaan hyödyllistä toimintaterapian kokemusta työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty oppimaan tai tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

 

Puheterapiahanke

Hankkeen sijainti: Rabat

Työnkuvasi: työskentely paikallisten ammattilaisten rinnalla tarjoamassa hoitoa ja tukea lapsille

Hankekohteet: koulut ja lasten ja nuorten kuntoutuskeskukset

Majoitus: isäntäperhe

Vaatimukset: vapaaehtoisilla on oltava ainakin yksi vuosi puheterapian opintoja suoritettuna ja heidän on puhuttava ranskaa tai arabiaa

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa

Aloituspäivä: milloin vain, paitsi heinäkuusta syyskuuhun

Harjoittelu puheterapiahankkeessa Projects Abroadin kautta antaa sinulle mahdollisuuden saada kansainvälistä alan työkokemusta työskentelemällä kouluissa ja lasten ja nuorten kuntoutuskeskuksissa, joissa on erityislapsia. Laitokset eivät ole yhtä hyvin varustettuja kuin Suomessa, jotta sinun on usein oltava joustava ja kekseliäs hoitojen suhteen.

Vapaaehtoiset työskentelevät 3-12-vuotiaiden lasten apuna. Näillä lapsilla on useita oppimisvaikeuksia ja fyysisiä vammoja. Keskus tarjoaa terapiaa lapsille ja se on kannustava ympäristö, jossa kannustetaan lapsia kuntoutuksessa. On myös mahdollista työskennellä 6-12-vuotiaiden tyttöjen koulussa. Näillä potilailla on mielenterveysongelmia. Koulu antaa nuorille mahdollisuuden kehittää itseään, jotta he voivat sopeutua yhteiskuntaan.

Harjoittelijaksi puheterapiahankkeeseen

Molemmissa hankekohteissa on tarve puheterapian opiskelijoille ja puheterapeuteille. He aloittavat työskentelyn paikallisten ammattilaisten rinnalla seuraamalla heidän työtään ja keskustelemalla hoidoista. Kun olet rakentanut hyvät suhteet paikallisiin työntekijöihin, saat usein enemmän vastuuta lasten hoidosta.

Asut Marokossa yhdessä isäntäperheistämme, jotka toivottavat sinut tervetulleeksi ja osaksi perhettä. Vapaa-ajalla voit viettää aikaa muiden vapaaehtoisten kanssa tutustumalla Rabatin kaupunkiin ja alueen nähtävyyksiin.

Lomista johtuen puhehankkeeseen Marokossa ei ole madollista osallistua kesäkuun puolesta välistä syyskuun puoleen väliin.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Morocco Medicine & Healthcare Management Plan.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana hankkeessa lyhemmän aikaa. Vaikka pystyt saamaan hyödyllistä puheterapian kokemusta työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty oppimaan tai tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset. 

 

Nomadi-hanke – Lähde vapaaehtoiseksi Saharaan!

Hankkeen sijainti: Saharan aavikko

Työnkuvasi: eläinten hoitaminen, rakennustyö, ruuanlaitossa ja veden saamisessa auttaminen

Majoitus: isäntäperhe

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Vapaaehtoisena nomadi-hankkeessa Marokossa asut perheessä, jonka elämäntapa ei ole juuri muuttunut tuhansiin vuosiin. Olitpa sitten seikkailua etsivä opiskelija viettämässä välivuotta tai haluat pitää taukoa urallasi ja päästä pois oravanpyörästä kokeaksesi hyvin erilaisen kulttuurin, niin Saharan autiomaa Marokossa on valmis toivottamaan sinut tervetulleeksi. Tätä vapaaehtoismatkaa erityisempää on hankala kuvitella!

Nomadprojektet

Nomadi-hankkeen sijainti on lähellä Guelmimin kaupunkia, joka tunnetaan porttina Saharaan, koska siitä alkaa aavikko. Guelmim sijaitsee 640 kilometsiä etelään Rabatista, jossa toimistomme on. Nukut yhden yön Faskin kaupungissa (30 minuutin päässä Guelmimista), josta on kahden tunnin matka aavikolla asuvaan isäntäperheeseesi. Nämä alueen matkaajat paimentavat kameleita ja vuohia hiekkadyynien yli etsien parhaita pohjavesimuodostumia.

Monet turistit matkustavat etelän kaupunkeihin, kuten Taourirt, Taidalt tai Abaynon kaupunkiin, jossa on kuumia lähteitä. He nauttivat ehkä aterian ja viettävät yön teltassa. Vapaaehtoisena saat kaikin puolin erilaisen kokemuksen työskennellessäsi ja asuessasi nomadien kanssa sekä syvällisen käsityksen tästä ikivanhasta sivilisaatiosta.

Vapaaehtoistyö paimentolaisten parissa

Tällä vapaaehtoismatkalla nomadien parissa osallistut monenlaiseen työhön ja toimintaan. Työ voi sisältää:

  • Karjan hoitoa ja lypsämistä
  • Vedenlähteiden ja keitaiden etsimisessä auttamista
  • Nomadien kotien rakentamista
  • Leivän leipomista ja ruoanlaittoa uuneissa hiekan alla
  • Perinteisiä käsitöitä
  • Paikallisen kielen ja laulujen opiskelua

Kun jaat elämäsi marokkolaisen paimentolaisperheen kanssa voit myös kertoa heille kotimaastasi, opettaa heille omaa kieltäsi, suomalaisia pelejä, musiikkia, urheilulajeja ja käsitöitä.

Tämä hanke on käynnissä ympärivuoden, mutta kesäkuukausina (kesä-, heinä- ja elokuu) lämpötila voi nousta 45 asteeseen.

Jotkut vapaaehtoisista aloittavat tämän seikkailun kahden tai neljän viikon Tamazightin kielikurssilla pääkaupungissa Rabatissa ennen kuin seikkailu autiomaassa alkaa. Lue lisää kielikursseistamme täältä.

Sivun alkuun

 

Ihmisoikeudet-hanke 

Juridik & Mänskliga RättigheterHankkeen sijainti: Rabat


Työnkuvasi: paikallisten järjestön avustaminen paikallisissa ja kansainvälisessä ihmisoikeustyössä

Hankekohde: kansalaisjärjestöt

Vaatimukset: harjoittelijoiden on oltava vähintään yksi vuosi lakiopintoja suoritettuna ja puhua, kirjoittaa, lukea ja ymmärtää hyvin ranskaa tai arabiaa

Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 8 viikkoa

Aloituspäivä: Joustava, paitsi heinä- ja elokuussa ihmisoikeushanke on yleensä suljettu

Maan itsenäistymisestä 1956 lähtien monet valtataistelut ovat jättäneet jälkensä ja useat marokkolaiset asuvat erittäin köyhissä oloissa tänäkin päivänä. Sekä paikalliset, että kansainväliset järjestöt työskentelevät parantaakseen tilannetta ja Projects Abroad vapaaehtoiset avustavat heitä monissa eri käytännön tehtävissä, niin tutkimuksessa ja tiedotuskampanjoissa.

Marokon Ihmisoikeus-hankkeen on vaatimuksena vähintään yhden vuoden lakiopinnot ja kiinnostus ihmisoikeusasioihin. Relevantilta alalta valmistuneita ja työkokemusta hankkineilta kannustetaan myös hakemaan mukaan. Pääkielet Marokossa ovat arabia ja ranska, joten hankkeeseen osallistujilta vaaditaan hyvää ranskan tai arabian kielitaitoa.

Ruohonjuuritason järjestöt tarvitsevat apua monissa tehtävissä, kuten kampanjoissa, ihmisoikeuksien tietoisuutta lisäävien työpajojen järjestämisessä, vähäosaisten etujen seuraamisessa ja tuen antamisessa heikommassa asemassa oleville ihmisille. Pääpaino on naisten, lasten ja pakolaisten oikeuksien valvominen.

Roolisi määräytyy laki- ja ihmisoikeuksien tietämyksesi ja kokemuksesi sekä kiinnostuksesi mukaan. Ihmisoikeusjärjestöt, joiden kanssa me teemme yhteistyötä sijaitsevat pääkaupungissa Rabatissa. Tämän hankkeen kautta pääset tutustumaan Marokon kulttuuriin ja jokapäiväiseen elämään. Myös kansainväliset ihmisoikeuksien parissa työskentelevien kansalaisjärjestöjen toimet vaativat alan kokemusta. Osallistumalla tähän kansainväliseen harjoitteluun Marokossa kautta saat käytännön työkokemusta, jota voit hyödyntää tulevaisuudessa. Ansioluettelosi erottuu todella joukosta, kun voit osoittaa sinulla olevan kokemusta työskentelystä ihmisoikeuksien parissa Marokossa!

 

Sivun alkuun

 

Urheilu

Sport

Hankkeen sijainti: Rabat


Työnkuvasi: vapaaehtoisena valmentajana toiminen ja lasten taitojen kehittäminen jalka- kori- ja lentopallossa

Lasten ikä: 4-17

Luokkakoko: 14-20

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia


Majoitus: isäntäperhe 

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Urheiluhankkeeseen osallistuvat vapaaehtoiset työskentelevät lapsien kanssa urheiluseurassa, joka sijaitsee köyhällä alueella, kannustaen lapsia urheiluharrastuksen pariin. Monet lapsista eivät ole käyneet koulua tai ovat aloittaneet koulun vasta vanhempana.

Vaikka päätehtäväsi onkin valmentaa näitä nuoria, niin yhtä tärkeää on toimia mentorina ja roolimallina lapsille. Tämä tuen kautta kehität sekä heidän kykyjään urheilijana, että itseluottamustaan ja itsetuntoaan. Tässä hankkeessa ei ole tiettyjä pääsyvaatimuksia, mutta aikaisemmasta valmennuskokemusta on hyötyä! Voi osallistua hankkeeseen välivuoden aikana, opiskelijana tai vaikka ollessasi uratauolla. Tämä on myös hyvä vaihtoehto lähteä ulkomaille tekemään mielekästä vapaaehtoistyötä lomiesi aikana.

Urheilun valmentaminen lapsien parissa Marokossa

Jos olet innokas urheilija, tämä hanke on sinulle erityisen sopiva. Pääset tässä hankkeessa toimimaan vapaaehtoisena jalka-, kori- tai lentopallovalmentajana ja työskentelet lapsien kanssa, jotka tulevat vähäosaisista taustoista. Vapaaehtoiset työskentelevät yleensä maanataista perjantaihin noin 20 tuntia viikossa, mutta joskus voit myös työskennellä viikonloppuisin kun matkustat joukkueen kanssa peleihin tai järjestät lisäharjoituksia nuorille.

Ranskan tai arabian osaaminen on tässä hankkeessa erityisen hyödyllistä. Kaikki vapaaehtoiset asuvat isäntäperheissä ja pääset oppimaan paljon paikallisesta kulttuurista. Viikonloppuisin voit vierailla markkinoilla, mennä sukeltamaan, ratsastamaan kamelilla ja paljon muuta.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana kaksi viikkoa urheiluhankkeessa. Paikalliset työntekijämme ovat valinneet tämän yhdeksi hankkeistamme, joka soveltuu lyhytkestoiseen vapaaehtoistyöhön yhteisössä. Vaikka pystyt saamaan käsityksen paikallisesta kulttuurista työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

 

Sivun alkuun

 

Kielikurssit – arabia & ranska

Marokossa voit oppia arabiaa tai ranskaa. Saat oman yksityisopettajan, joka sopeuttaa opetuksen sinun toiveidesi ja taitojesi mukaan. Voit siis olla joko täysi aloittelija tai osata perusasiat. Asut myös isäntäperheessä, joka puhuu arabiaa ja ranskaa ja mahdollisuutesi oppia uutta kieltä kasvavaa huimasti. Tämä auttaa sinua myös sopeutumaan maan kulttuuriin ja pääsemään lähemmäs paikallisia ihmisiä.

Marokko on turvallinen Pohjois-Afrikan maa, joka on loistava mahdollisuus tutustua arabialaisiin kulttuurivaikutteisiin ja islamin vaikutukseen Afrikan mantereella. Asut Rabatissa, vanhassa mutta kosmopoliitissa Marokon pääkaupungissa.

Projects Abroadin intensiivisillä kielikursseilla saat 15 tuntia yksityisopetusta viikossa. Voit myös valita 5, 14, 30 tai 60 tunnin lisäkielikurssin, joka suoritetaan vapaaehtoistyön ohessa. Tunnit räätälöidään sinun tarpeitasi vastaaviksi ja aikatauluusi sopivaksi.

 

Tamazight

Tamazight on Marokon alkuperäiskieli. Se on läheistä sukua berberikielien kanssa, joita puhutaan Algeriassa, Tunisiassa, Libyassa ja Egyptin Siwa- alueella. Myös osissa Nigeriaa ja Malia on suuria berberikielisiä väestöjä. Vanhimmat Tamazightin jäljet ovat 2500 vuoden takaa. Voit opiskella Tamazightia Projects Abroadin kielikurssilla Rabatissa.

Voit osallistua tamazighin intensiivikurssille, johon kuuluu 15 tuntia yksityisopetusta viikossa. Oppituntien jälkeen sinulla on aikaa tehdä läksyjä ja tutustua Marokkoon muiden vapaaehtoisten kanssa. Voit myös ottaa tamazighin oppitunteja vapaaehtoistyön ohella. Oppitunteja on tarjolla 5, 14, 30 tai 60 tunnin paketeissa ja ne järjestetään aikatauluusi sopivina aikoina. Tämä on hyvä mahdollisuus saada hankkeeseen osallistumisesta vieläkin enemmän.

Sivun alkuun


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä