You are from: United States, Go to our American website. Close

Lähde vapaaehtoistöihin tai suorita työharjoittelu Keniassa.

Instagram

Vapaaehtoistyö ja työharjoittelu Madagaskarilla

Madagaskar Map

Sijainti: Andasibe

Majoitus: isäntäperhe tai majatalo

Nähtävyyksiä: Mantadian kansallispuisto, Tsingy de Bemaraha -luonnonpuisto (UNESCOn maailmanperintökohde)

Hankevaihtoehdot:Hoiva, Luonto & Ympäristö, Opetus

Afrikan itärannikolla sijaitseva saarivaltio, Madagaskar, on tunnettu ainutlaatuisista villieläimistä (mukaan lukien makakit ja kameleontit), rehevistä sademetsistä ja pitkistä hiekkarannoista. Sekä turismi että maatalous ovat kasvavia aloja, mutta ainakin 69 % väestöstä elää kansallisen köyhyysrajan alapuolella.

Vapaaehtoisilla voivat auttaa lasten lukutaidon parantamisessa apuopettajan roolissa, osallistua lastenhoitoon koulun iltapäiväkerhoissa tai tehdä luonnonsuojelutyötä yhdessä maailman uskomattomimmista ekosysteemeistä Luonto & Ympäristö -hankkeessamme.

Tämä mahdollisuus on avoin kaikille olitpa sitten välivuotta viettävä opiskelija, tauolla uraltasi tai merkityksellistä aktiivimatkailua kaipaava. Projects Abroadin vapaaehtoishankkeissa saat asua ja työskennellä vieraanvaraisten ja ystävällisten paikallisten rinnalla ja tutustua upeaan Madagaskarin saareen.

Missä asut Madagaskarilla

Projects Abroadin on Madagaskarilla toimisto Andasibessä, jossa asuu noin 12 000 asukasta. Hankkeemme sijaitsevat tässä kaupungissa, joka on neljä tuntia pääkaupunki Antanarivosta ja kolmen luonnonsuojelualueen lähellä. Saapuessasi Madagaskariin, lennät Antanarivoon Ivaton lentokentälle, josta matkustat Andasibeen.

Andasibessä asut paikallisessa isäntäperheessä tai majatalossa. Isäntäperheesi ja paikalliset työntekijämme toivottavat sinut tervetulleeksi ja tutustuttavat sinut osaksi paikallista yhteisöä. Tämä on upea mahdollisuus oppia paljon paikallisesta kulttuurista ja saatat jopa oppia muutaman sanan paikallisia kieliä, kuten malagasya tai ranskaa kun osallistut hoiva- tai opetushankkeisiimme.

Vapaaehtoismatkailu ja turismi Madagaskarilla

Madagaskarilla asuvat ja työskentelevät vapaaehtoiset voivat tutustua upeaan luontoon ja nauttia mahtavista maisemista sekä viikonloppuisin että hankkeen loputtua. Voit nähdä Madagaskarilla tuhansia kasvi- ja eläinlajeja, joita ei löydy muulta maailmasta. Lisäksi voit oppia lisää saaren mielenkiintoisesta kulttuurista ja historiasta.

Jos päätät matkustaa viikonloppuisin, voit rentoutua saaren kauniilla rannoilla, vierailla Tsingy de Bemaraha -luonnonpuistossa (UNESCOn maailmanperintökohde) tai oppia lisää Madagaskarista tunnetussa Gendarmerien museossa.

 


 

Hoiva

Vapaaehtoistyö lasten parissa Madagaskarilla

Talo Antananarivon kaupungissa

Hankkeen sijainti: Andasibe

Hankekohde: alaluokkien päiväkerho

Työtehtävät: lasten hoito ja luovien ja fyysisten aktiviteettien järjestäminen

Majoitus: isäntäperhe tai majatalo

Hintaan sisältyy: ruoka, majoitus, meno-paluukuljetukset lentokentälle, matkavakuutus, henkilökohtainen nettisivu, perehdytys, matkakulut isäntäperheestä hankekohteeseen, 24/7 tuki

Hintaan ei sisälly: lennot, viisumikulut, taskuraha

Hankkeen kesto: 2 viikosta eteenpäin 

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät

Osallistumalla Projects Abroadin hoivahankkeeseen Madagaskarilla, annat panoksesi vähäosaisille lapsille paikallisessa koulussa. Roolisi hankkeessa on tärkeä olitpa sitten välivuotta viettävä nuori, uratauolla tai kaipaat merkityksellistä aktiivilomaa. Panostasi arvostetaan suuresti yhteisössä.

Hoivahankkeemme sijaitsevat Andasiben kaupungissa, jossa on noin 12 000 asukasta.

Vapaaehtoistyö hoivahankkeessa Projects Abroadin kanssa

Madagaskarilla Projects Abroad työskentelee yhteistyössä paikallisen koulun kanssa. Tämä hankekohde kärsii usein henkilökuntapulasta ja rajallisista resursseista, joten siellä on suuri tarve vapaaehtoisille, jotka auttavat heitä antamaan lapsille parasta mahdollista hoivaa ja opetusta sekä järjestävät koulun jälkeistä päiväkerhotoimintaa. Vapaaehtoisena tarjoat kaivatun parin auttavia käsiä paikalliselle henkilökunnalle, jotka ovat usein liian kiireisiä voidakseen antaa kaikille lapsille heidän tarvitsemaansa henkilökohtaista huomiota.

Iltapäivisin ohjaat luovia ja fyysisiä aktiviteetteja, kuten pelejä, lauluja, käsityötä ja kuvaamataitoa. Osallistut myös perusopetukseen kehittämällä lasten luku- ja laskutaitoa. Päiväkerho antaa lapsille mielestä tekemistä.

Vanhempia lapsia voit auttaa koulutehtävien teossa ja pelata heidän kanssaan koripalloa, jalkapalloa ja Frisbeetä kehittäen samalla lasten tiimityöskentelytaitoja.

Mitä tahansa lasten kanssa teetkin, antamasi aika ja huomio on heille valtavan tärkeää. Voit käyttää työssäsi hyödyksi omia taitojasi, joita olet ehkä oppinut omien harrastuksiesi kautta.

Roolisi hoivavapaaehtoisena Madagaskarilla

Sosiaalinen kehitys, ystävyys ja tuki ovat keskeisiä asioita, joita voit vapaaehtoisena tarjota. Suurin osa vapaaehtoisista työskentelee maanantaista perjantaihin ja viettää viikonloppunsa vapaalla matkustaen.

Me Projects Abroadilla tarjoamme mielellämme lisäapua vapaaehtoisillemme hoivahankkeessa. Voimme antaa esimerkiksi maaleja tai askartelumateriaaleja tai järjestää päivän, jona kaikki vapaaehtoisemme Madagaskarissa osallistuvat leikkialueen tai päiväkodin kunnostukseen. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia vapaaehtoisilta ja olemme avoimia uusille ideoille, jotka voivat parantaa lasten elämiä.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana kaksi viikkoa hoivahankkeessa. Paikalliset työntekijämme ovat valinneet tämän yhdeksi hankkeistamme, joka soveltuu lyhytkestoiseen vapaaehtoistyöhön yhteisössä. Vaikka pystyt saamaan käsityksen paikallisesta kulttuurista työskentelemällä intensiivesesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Madagascar Care Management Plan.

Sivun alkuun

 

Luonto & Ympäristö

Sademetsähanke Madagaskarissa

Makakit Madagaskarissa

Hankkeen sijainti: Andasibe

Työtehtävätlajien seuranta, tutkimus- ja metsänviljelyhankkeet

Tutkimuksen aiheet: biodiversiteetti ja ympäristövaikutusten arviointi

Paikallinen ympäristö: sademetsä

Majoitus: isäntäperhe tai majatalo

Hintaan sisältyy: ruoka, majoitus, meno-paluukuljetukset lentokentälle, matkavakuutus, henkilökohtainen nettisivu, perehdytys, matkakulut isäntäperheestä hankekohteeseen, 24/7 tuki

Hintaan ei sisälly: lennot, viisumikulut, taskuraha

Hankkeen kesto: 1 viikosta eteenpäin

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät! 

Voit osallistua Luonto & Ympäristö -hankkeeseemme Madagaskarin sademetsessä. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä vapaaehtoistyötä ja asua maailman neljänneksi isoimmalla saarella, joka irtautui Intiasta 90 miljoonaa vuotta sitten.

Madagaskarin saarella on prosentuaalisesti eniten endeemisiä lajeja maailmassa, sillä yli 90 % saaren eläinlajeista ja 89 % kasveista eivät esiinny muulla maailmassa. Tämän takia Madagaskaria pidetään kahdeksantena maanosana ja yhtenä maailman monimuotokeskuksista.

Saarella asustaa melkein 103 makakilajia, joka on yksi maailman uhanalaisimmista selkärankaisista lajeista, 283 lintulajia, 346 matelijalajia ja 238 sammakkolajia. Saaren eläinlajit ovat kuitenkin uhanalaisia, koska 22 miljoonaan asukkaan pääasiallinen toimeentulo on maanviljely.

Asiantuntijat arvioivat, että 90 % Madagaskarin metsistä ovat jo tuhoutuneet, mutta tästä huolimatta tutkijat ovat viime vuosikymmenen aikana löytäneet ja tunnistaneet yli 600 uutta lajia. Näihin kuuluu 41 nisäkästä ja 61 matelijaa.

Vapaaehtoistyö sademetsähankkeessa Madagaskarissa

Tämä on todella ainutlaatuinen tilaisuus tehdä vapaaehtoistyötä luonnonsuojelun edistämiseksi yhdessä maailman uskomattomimmista ekosysteemeistä.

Saavut pääkaupungin, Antananarivon, lähellä sijaitsevalle Ivaton lentokentälle ja matkustat Andasiben kaupunkiin. Täällä pääset osallistumaan tutkimus- ja lajien seuranta -hankkeisiin sekä sademetsän suojeluhankkeeseen.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana viikon ajan Luonto & Ympäristö -hankkeessa. Paikalliset työntekijämme ovat valinneet tämän yhdeksi hankkeistamme, joka soveltuu lyhytkestoiseen vapaaehtoistyöhön yhteisössä. Vaikka pystyt saamaan käsityksen paikallisesta kulttuurista työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Madagascar Conservation Management Plan.

Sivun alkuun

 

Opetus

Vapaaehtoinen opettaa Madagaskarissa

Hankkeen sijainti: Andasibe

Hankekohde: ala- ja yläasteet

Oppilaiden ikä: 6-17

Luokkakoko: 20-40

Työtehtävä: Englannin apuopettaja/opettaja

Kerhot: matematiikka, draama, musiikki ja liikunta

Majoitus: isäntäperhe tai majatalo

Hintaan sisältyy: ruoka, majoitus, meno-paluukuljetukset lentokentälle, matkavakuutus, henkilökohtainen nettisivu, perehdytys, matkakulut isäntäperheestä hankekohteeseen, 24/7 tuki

Hintaan ei sisälly: lennot, viisumikulut, taskuraha

Hankkeen kesto: 2 viikosta eteenpäin

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät! 

Vapaaehtoistyö englanninopettajana Madagaskarilla tarjoaa loistavan tavan hankkia käytännön kokemusta samalla, kun annat aikaasi hyväntekoon. Tässä hankkeessa et tarvitse virallista opettajan pätevyyttä etkä aikaisempaa työkokemusta. Vapaaehtoisena sinulla on positiivinen vaikutus opettamiesi lasten elämään olit sitten välivuotta viettävä nuori, tauolla uraltasi tai haluat tehdä jotain hyödyllistä lomallasi.

Vapaaehtoisia tarvitaan tukemaan oppilaita, parantamaan heidän lukutaitoa ja opettamaan heille elämäntaitoja tulevaisuutta varten.

Ranska ja malagasy ovat Madagaskarin viralliset kielet, joten sinun roolisi englannin tai ranskan opettajana on tukea oppilaiden luku-, kirjoitus- ja kuulunymmärtämistaitojen kehittymistä. Lisäksi voit olla mukana opettamassa muita aineita.

Opetushankkeet Madagaskarilla Projects Abroadin kanssa

Projects Abroadin vapaaehtoiset työskentelevät pääasiassa ala- ja yläasteilla Andasibessä. Tarkka roolisi luokkahuoneessa riippuu kokemuksestasi ja itsevarmuudestasi. Voit avustaa paikallista opettajaa, työskennellä pienryhmien kanssa englannin keskustelutaidon parissa tai ohjata itsenäisesti koko ryhmää.

Paikallinen henkilökunta ottaa sinut mielellään mukaan muiden aineiden opetukseen ja koulun ulkopuolisten kerhojen ohjaamiseen. Taidoistasi ja kiinnostuksen kohteistasi riippuen voit opettaa muiden muassa matematiikkaa, tiedeaineita, taideaineita, draamaa, musiikkia ja liikuntaa. Kerrothan meille jos olet kiinnostunut jostain tietystä aiheesta.

Vapaaehtoisena opetushankkeessa panoksesi vaikutus lasten elämiin jatkuu pitkälle vapaaehtoisaikasi jälkeen. Olet myös osa paljon suurempaa vapaaehtoisten verkostoa, millä on valtavan positiivinen vaikutus yhteisöihin, joissa työskentelemme.

Opettaminen Madagaskarissa antaa mahdollisuuden käyttää kaikkia lahjojasi ja taitojasi toisten hyödyksi. Voit käyttää luovuutta opettamisessa ja tehdä oppimisesta hauskaa. Laulujen ja leikkien kautta saat lapset innostumaan oppimisesta.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana kaksi viikkoa opetushankkeessa. Paikalliset työntekijämme ovat valinneet tämän yhdeksi hankkeistamme, joka soveltuu lyhytkestoiseen vapaaehtoistyöhön yhteisössä. Vaikka pystyt saamaan käsityksen paikallisesta kulttuurista työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Madagascar Teaching Management Plan.

Sivun alkuun


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä