You are from: United States, Go to our American website. Close

Vapaaehtoistyötä ja työharjoittelupaikkoja Kiinassa

Instagram

Vapaaehtoistyötä ja työharjoittelupaikkoja Kiinassa

Kina Karta

Toimipaikat: Chengdu ja Shanghai

Hankkeen kesto: Kahdesta viikosta ylöspäin

Majoitus: Yhteisasunnossa muiden vapaaehtoisten kanssa

Mielenkiintoisia vierailukohteita: West Lake Hangzhoussa, Kiinan muuri, Terrakotta-armeija

Hankevaihtoehdot: Opetus, Hoiva, Lääketiede & Terveys, Journalismi, Liiketalous, Laki, EläintenhoitoMandariinikiinan Kielikurssi.

Projects Abroad tarjoaa laajan valikoiman mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistyötä Kiinassa. Jos haluat suorittaa opintoihisi kuuluvan työharjoittelun, niin meillä on Kiinassa myös harjoittelupaikkoja.

Kiina on maailman väkirikkain maa ja sen historia ulottuu tuhansien vuosien päähän. Se oli pitkään maailman kehittynein yhteiskunta ja menestyi sekä taiteessa, että tieteessä. Tänä päivänä Kiina on kasvussa ja se on taas kerran valmis nousemaan maailmanvallaksi. Futuristiset pilvenpiirtäjät, trendikäs yöelämä ja moderni infrastruktuuri todistavat vahvasta tulevaisuudesta. Kiiltävän pinnan alla pysyttelevät Kiinan perinteet ja kulttuuri sekä epätoivoinen köyhyys.

Monet vapaaehtoispaikoistamme sijaitsevat viehättävässä Chengdun kaupungissa, joka on Sichuan maakunnan pääkaupunki. Pandakarhun koti ja portti luonnonkauniiseen Länsi-Kiinaan, Chengdu tarjoaa mahdollisuuden kokea Kiinan perinteisempi puoli, asuessasi samanaikaisesti hektisessä 14 miljoonan ihmisen kaupungissa.

Chengdu on äänestetty yhdeksi kolmesta Kiinan parhaimmasta kaupungista asua. Siellä suuret kansainväliset yritykset jakavat kadut teehuoneiden ja mausteisten hotpot-ravintoloiden kanssa.

Vapaaehtoiset työskentelevät myös erilaisissa kohteissa Shanghaissa – yhdessä maailman suurimmista kaupungeista. Täällä saat omakohtaisen kokemuksen siitä, kuinka nopeasti Kiina muuttuu ja sopeutuu länsimaiden vaikutuksiin. Maistele paikallisia ruokia ja tutustu Shanghain viihdetarjontaan tai tanssi trendikkäimmässä uudessa klubissa – valinta on sinun!

Sekä Chengdussa, että Shanghaissa vapaaehtoiset asuvat jaetuissa asunnoissa, mikä antaa sinulle vapauden kokea Kiinalainen elämäntapa.

 

Opetus

Sijoituspaikka: Chengdu ja Shanghai

Koulu: Ala-ja yläaste

Oppilaiden ikä: 6-15 vuotta

Luokkakoko: 30-50

Sinun tehtäväsi: Opettaja tai apuopettaja (englannin kieli)

Muut opetusmahdollisuudet: Urheilu, musiikki

Majoitus: Vapaaehtoisten yhteisasunnot

Mitä hintaan sisältyy? Ruoka ja majoitus, vakuutukset, tuki- ja apupalvelu 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, kuljetukset, henkilökohtainen verkkosivu, josta löydät kaikki matkaasi ja hankkeeseesi liittyvät yksityiskohdat.

Mitä ei sisälly hintaan? Lennot, viisumi, rokotukset, taskuraha.

Kuinka kauan työskentelet? Neljästä viikosta ylöspäin

Aloituspäivä: Joustava

Utbildning

Vapaaehtoisena Kiinassa opettajana työskentelet Chengdun laitamilla tai Sanghaissa. Opettajat ovat yleensä erittäin arvostettuja ja oppilaat motivoituneita opiskelemaan. Englannin kielen oppimisesta on tullut aina vaan tärkeämpää monille kiinalaisille ja tässä sinä, vapaaehtoisena Kiinassa, tulet kuvaan. Voit auttaa opiskelijoita parantamaan heidän keskustelutaitojaan englannin kielessä. Vapaaehtoistyössä Kiinassa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa suuresti opiskelijoiden tulevaisuuteen, sillä heidän tulevat uransa yrityksissä ja yliopistoissa ovat riippuvaisia hyvästä englannin kielen osaamisesta.

Et tarvitse opetuskokemusta tehdäksesi vapaaehtoistyötä Kiinassa, mutta hyvä englannin taito ja vahva motivaatio ovat tärkeitä! Ota yhteyttä ja kysy lisää siitä, mitä me voimme sinulle tarjota!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: China Teaching Management Plan.

Sivun alkuun

 

Hoiva

Sijoituspaikat: Chengdu ja Shanghai

Hankkeen tyyppi: Päiväkodit ja keskukset lapsille, joilla on erityistarpeita

Lasten ikä: 2-14 vuotta

Ryhmäkoko: 15-50

Sinun tehtäväsi: Avustaa vakiohenkilökuntaa leikeissä, lastenhoidossa ja opetuksessa

Majoitus: vapaaehtoisten yhteisasuntola

Mitä sisältyy hintaan? Ruoka ja majoitus, vakuutukset, kuljetukset, tuki ja apu 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, oma verkkosivusto

Mitä ei sisälly hintaan? Lennot, viisumit, rokotukset, taskuraha

Kuinka kauan viivyt hankkeessa? Kuukaudesta ylöspäin

Aloituspäivä: Joustava

Barn & Ungdom

Sinä et tarvitset aikaisempaa kokemusta tullaksesi vapaaehtoistyöhön Kiinaan, mutta tietenkin kokemus on eduksi, jos sitä on. Tekemällä Kiinassa hyväntekeväisyystyötä voit vaikuttaa merkittävästi lasten elämään Chengdussa ja Shanghaissa. Sinua pyydetään auttamaan erilaisissa tehtävissä, riippuen lasten tarpeista siinä ikäryhmässä, missä teet töitä. Voit itse valita työskenteletkö päiväkodissa vai vammaisille lapsille tarkoitetussa keskuksessa. Voit leikkiä heidän kanssaan, auttaa heitä pesemään itseään ja autat ruokailussa. Samalla opetat heille englantia päivittäisen työsi kautta, mikä hyödyttää lapsia paljon tulevaisuudessa.

Meillä on myös asuntoloita lapsille, joilla on CP-vamma, autismi tai Downin oireyhtymä. Jos sinulla on kokemusta kuntoutuksesta, fysioterapiasta tai toimintaterapiasta, sovit näihin paikkoihin täydellisesti. Täällä yhdistyvät moderni lääketiede ja perinteinen kiinalainen lääketiede. Voit myös auttaa hoitokeskuksen markkinoinnissa työstämällä verkkosivuja tai järjestämällä varainkeruuta keskuksen taloudelliseen tukemiseen. Työnohjaajasi pitävät huolen siitä, että sopeudut hankkeeseen hyvin. Ota ihmeessä yhteyttä, niin kerromme lisää!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: China Care Management Plan.

Sivun alkuun

 

Lääketiede

Medicin & Hälsa Lääketieteen työharjoittelussa Kiinassa, työskentelet suuressa hyvin varustellussa sairaalassa Chengdussa tai Shanghaissa. Sairaalat toivottavat tervetulleiksi vapaaehtoisia, joilla on vähintään yhden vuoden lääketieteenopinnot tai työkokemus taustallaan.

Sairaalat ovat varustetasoltaan länsimaiden luokkaa. Me räätälöimme harjoittelusi, jotta saat sekä huomioida ja seurata työtä, että avustaa ammattihenkilöstöä alallasi. On mahdollista kiertää eri osastoilla tai erikoistua yhteen tai kahteen osa-alueeseen, kuten pediatriaan tai kirurgiaan.

Kerro meille toiveistasi ja kokemuksestasi, niin varmistamme, että harjoituspaikkasi vastaa odotuksiasi. On myös mahdollista tutustua perinteiseen kiinalaiseen rohto-oppiin.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: China Medicine & Healthcare Management Plan.

 

Hammaslääkäri

Kiinnostaako sinua auttaa kiinalaisia heidän suu- ja hammasvaivojensa kanssa? Onko sinulla vähintään yhden vuoden opinnot suoritettuna? Jos näin on, niin meillä on sinulle harjoittelupaikka! Hammaslääkärinä työskentelet joko Chengdussa tai Shanghaissa. Työskentelet työnohjaajan kanssa, joka auttaa sinua ja on valmis vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi, mitä sinulle työssäsi saattaa tulla. Tämän harjoittelujakson jälkeen sinun ansioluettelosi todella erottuu muista ja kokemus vapaaehtoistyöstä Kiinassa, jota kannat mukanasi antaa sinulle uutta näkemystä työhösi. Ota yhteyttä meihin niin kerromme sinulle lisää tästä jännittävästä mahdollisuudesta!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: China Medicine & Healthcare Management Plan.

Sivun alkuun

 

Journalismi

Journalism Meillä on useita työharjoittelumahdollisuuksia Kiinassa englannin kielisissä sanomalehdissä ja aikakausilehdissä. Vapaaehtoisena Kiinassa voit suorittaa harjoittelusi Chengdussa tai Shanghaissa. Pääset harjoittelemaan usealla eri osa-alueella ja saat mahdollisuuden työskennellä viihteen, uutisten, liiketalouden ja elämäntapa-aiheiden parissa. Työhön sisältyy monipuolisesti sanomalehtien ja aikakausilehtien sisällöntuottamiseen liittyviä töitä, kuten tutkimus, artikkelien kirjoittaminen ja haastatteleminen.

Teemme myös yhteistyötä verkkojulkaisujen kanssa, joissa sinulla on mahdollisuus ladata artikkeleja ja esitellä omaa materiaaliasi blogeissa. Osallistuaksesi tähän hankkeeseen tulee sinun osata kirjoittaa ja puhua hyvää englantia. Chengdu ja Shanghai ovat kilpailuympäristöjä, joissa saat todella mahdollisuuden kehittää journalistisia taitojasi. Sinun täytyy työskennellä hyvin itsenäisesti, mutta älä koskaan pelkää kysyä! Harjoittelujaksosi lopussa sinulle on kertynyt arvokasta työkokemusta ja hyvä käsitys nykyajan Kiinasta.

Sivun alkuun

 

Liiketalous

Business Vapaaehtoistyö Kiinassa antaa sinulle ainutlaatuisen näkemyksen länsimaisen kapitalismin ja itäisen kommunismin välisestä fuusiosta. On mahdollista, että Kiina on pian maailman johtava talous ja sen kasvu on vaikuttava. Mitä mieltä tahansa politiikasta ja kommunistihallinnosta ollaankin, niin tämä on jotain, mikä maailman tulee ottaa huomioon ja toimimaan sen mukaisesti. Yhä useammat opiskelevat myös Mandariini- ja Kantonin-kiinaa, koska niiden osaaminen on kaupankäynnissä tärkeää. Sinulle, joka olet aloittanut tai jo suorittanut taloustieteen- tai siihen liittyvät opintosi, tekee vapaaehtoisaika Kiinassa ihmeitä ansioluettelollesi ja persoonallesi. Kaikki harjoittelupaikkamme ovat Chengdun ja Shanghain kaupungeissa.

Shanghai on yksi maailman nopeimmin kasvavista kaupungeista, 21. Vuosisadan megalopoli, jossa tuhannet ulkomaalaiset yritykset kilpailevat mahdollisuudesta tehdä bisnestä. Jos haluat suorittaa työharjoittelusi Kiinassa, niin tämä on sinun mahdollisuutesi saada harjoittelupaikka omalta tietyltä alaltasi. Järjestämme harjoittelupaikkoja markkinoinnissa, henkilöstöhallinnossa, suhdetoiminnassa, kirjanpidossa, IT:ssä, rahoituksessa, viestinnässä ja monilla muilla aloilla. Voit olla varma, että työharjoittelu Shanghaissa saa ansioluettelosi erottumaan ja ymmärryksesi siitä, kuinka länsimaiset yritykset toimivat Kiinassa syvenee. Ota meihin yhteyttä niin voimme yhdessä auttaa sinua löytämään täydellisen työharjoittelupaikan Kiinasta!

Sivun alkuun

 

Laki

Juridik Vapaaehtoisena Kiinassa lakiasioiden parissa toimit joko Chengdussa tai Shanghaissa. Näissä alati muuttuvissa kaupungeissa monet länsimaiset yritykset avaavat toimistoja hyödyntääkseen Kiinan yhä enemmän avautuvaa taloutta. Monet näistä yrityksistä tarvitsevat juridista apua tyydyttääkseen paikalliset vaatimukset ja sinun lakiprojektisi Kiinassa heijastaa kiistatta yritysten elämää tässä modernissa, muuttuvassa ja nopealiikkeisessä yhteiskunnassa.

Osallistuaksesi yhteen Laki-hankkeistamme Kiinassa sinulla tulee olla jonkin verran kokemusta lakiasioista. Suurin osa vapaaehtoisistamme ovat oikeustieteen opiskelijoita tai ovat jo suorittaneet opintonsa ja ovat kiinnostuneita hankkimaan käytännön työkokemusta lakiasiaintoimistosta ulkomailta.

Oikeustieteen työharjoittelumahdollisuudet

Kiinaan saapuvien yritysten täytyy sopeutua uuteen ympäristöön ja erilaiseen oikeusjärjestelmään. Työskentelet päivittäin englantia puhuvien paikallisten asianajajien kanssa, joista yksi toimii myös työnohjaajanasi. Kielitaitosi ja länsimaisen kulttuurin ja oikeusjärjestelmän ymmärtämyksesi on kiinnostavaa ja hyödyllistä kiinalaisille lakiasiaintoimistoille.

Projects Abroad löytää sinulle harjoittelupaikan, joka sopii sinun omiin kiinnostuksen kohteisiisi. Vapaaehtoisemme ovat työskennelleet mm. seuraavilla aloilla: pankkilainsäädäntö, fuusiot ja yritysostot, yritysten immateriaalioikeudet, verotus ja konkurssit. Kerrothan meille toiveistasi.

Vapaaehtoistyö arvostetussa lakiasiaintoimistossa Shanghaissa tai Chengdussa voi olla arvokas lisä ansioluetteloosi tällä tunnetusti kovan kilpailun alalla ja se saattaa ole juuri se lisä, joka varmistaa sinulle ensimmäisen hyvän työpaikkasi.

Sivun alkuun

 

Eläintenhoito

DjurvårdProjects Abroad tarjoaa nyt vapaaehtoismatkoja Isopanda hankkeeseen Kiinassa. Vapaaehtoistyö sijaitsee Kiinan vakiintuneimmassa jättipandojen suojelu ja kasvatuskeskuksessa. Isopanda on yksi maailman kuuluisimmista uhanalaisista eläimistä ja sen kuva on muun muassa kansainvälisen ympäristöjärjestö WWF:n logossa. Nyt sinulla on mahdollisuus tehdä vapaaehtoistyötä näiden mahtavien eläinten parissa.

Isopandojen määrä on vähentynyt rajusti vuosien saatossa johtuen pienentyneistä elinalueista ja vähäisestä lisääntymismäärästä. Salametsästys on myös pienentänyt populaatiota. Uskotaan, että luonnossa asuu vain 1000-1500 pandaa, mutta jotkut luonnonsuojelijat arvioivat nyt, että luku on niinkin korkea kuin 3000 ja ovat vakuuttuneita, että viimeaikaiset suojelutoimenpiteet ovat toimineet. Vapaaehtoisena Kiinassa sinulla on nyt mahdollisuus päästä osalliseksi tähän tärkeään työhön.

Kiinan hallitus perusti the China Conservation and Research Centre for the Giant Panda:n (CCRCGP) vuonna 1980 tukemaan jättiläispandan suojelua ja tutkimusta. Tytäryhtiö, Ya’an Bifengxia Panda Base perustettin vuonna 2001 lisääntymiskeskukseksi ja sen tehtäviin. Keskuksessa asuu tällä hetkellä noin 80 pandaa.

Eläintenhoitoa Kiinassa – Vapaaehtoistyö jättipandojen parissa

Vapaaehtoiskohteemme on Bifengxia Panda Base, joka pääasiassa keskittyy pandojen kasvatukseen keskuksessa ja vapaaehtoisena sinusta tulee osa tätä avustustyötä. Vapaaehtoistyösi koostuu niiden ruoan valmistuksesta, aitausten siivoamisesta ja niiden käyttäytymisen seuraamisesta.

Vapaaehtoistyö pandojen tutkimuskeskuksessa antaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden kurkistaa pandojen elintapoihin ja elinkaareen sekä kasvatus- ja selviämisohjelmiin, joita keskuksessa käytetään. Vapaaehtoisena Kiinassa pääset tutustumaan myös Isopandojen tutkimukseen, jota Kiinassa tehdään.

Djurvård Tämä vapaaehtoismatka sopii kaikille eläintenhoidosta ja ylipäätään eläimistä kiinnostuneille. Tulet saamaan käsityksen siitä, miltä yhden maailman tunnetuimmista uhanalaisista eläimistä suojelu, kasvatus ja tutkimustyö näyttää. Jos sinulla on tälle hankkeelle keskeistä kokemusta tai koulutusta, niin siitä on tietysti paljon apua, mutta et välttämättä tarvitse aikaisempaa kokemusta tai osaamista tullaksesi vapaaehtoiseksi tähän hankkeeseen. Uteliaisuus on kuitenkin välttämätöntä!

Pandat ovat suuria nisäkkäitä ja vaikka ne ovatkin häkeissään, niin ne ovat villejä ja niitä tulisi käsitellä sellaisina – ei lemmikkeinä.

Djurvård Animal Care Center sijaitsee 2,5 tunnin matkan päässä Chengdun ulkopuolella, Bifengxiassa, lähellä Ya’an kaupunkia. Asut kävelyetäisyydellä keskustasta. Ympäröivä maisema on häikäisevän kaunis ja Bifengin rotko on vain lyhyen matkan päässä. Voit myös osallistua vapaaehtoishankkeeseen paikallisessa koulussa lähistöllä, jos haluat yhdistää vapaaehtoistyöhösi pandojen kanssa jotain muuta muutamana päivänä viikossa.

Tämän vapaaehtoismatka soveltuu erinomaisesti lyhyempiaikaiseen vapaaehtoistyöhön, sillä tähän hankkeeseen voit osallistua minimissään kahdeksi viikkoa.

Sivun alkuun

 

Mandariinikiina

Mandariinikiina on maailman puhutuin kieli. Käymällä kielikurssimme sinulle aukeaa kokonaan uusi maailma. Mandariinin peruskielitaidolla ihmisiin tutustumisesta tulee paljon helpompaa ja vierailustasi tulee mielekkäämpi. Vaikka monet Chengdussa ja Shanghaissa puhuvatkin englantia, niin mandariinin kieltä on hyvä osata!

Voit valita haluatko aloittaa vapaaehtoismatkasi intensiivikurssilla vai haluatko yhdistää vapaaehtoistyösi kielikurssin kanssa. Me voimme järjestää kurssin sinun tarpeidesi mukaan ja voit valita opiskeletko kaksi viikkoa vai kuukauden.

Sivun alkuun


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä