You are from: United States, Go to our American website. Close

Lähde vapaaehtoistöihin tai suorita työharjoittelu Keniassa.

Instagram

Vapaaehtoistyöhön Keniaan – koe Afrikka Projects Abroadin kanssa!

Kenya Map

Toimipaikka: Nanyuki

Hankkeen kesto: kahdesta viikosta ylöspäin

Majoitus: isäntäperhe, yhteismajoitus luonto & ympäristö -hankkeessa 

Mielenkiintoisia vierailukohteita: Nairobi, Mount Kenya, Ol Pajeta Conservancy, Ngare Ndare Forest

Hankevaihtoehdot:Hoiva, Luonto & Ympäristö, Lääketiede & Terveys, Opetus

 

Kenia on kiehtova maa Itä-Afrikassa, ekvaattorilla. Villieläinten, maisemien ja kulttuureiden monimuotoisuus on huikea, mikä tekee Keniasta vapaaehtoisille ihanteellisen maan työskennellä. Kenia on kuitenkin monien kontrastien maa. Maasta tuli itsenäinen vuonna 1963 ja vaikka tällä hetkellä Kenia on yksi kehittyneimmistä maista itä- ja keski-Afrikassa, elää noin 38 % kenialaisista köyhyydessä. Apusi hankkeissamme ovat hyödyksi paikalliselle yhteisölle ja saat mahtavia kokemuksia kaupanpäällisiksi!

Projects Abroad vapaaehtoistyöhankkeet sopivat kesälomalaisille, välivuotta viettäville ja niille, jotka haluavat pitää uratauon. Keniassa voit työskennellä vapaaehtoisena huolimatta siitä, onko sinulla ammattitaitoa, mutta toivotamme tervetulleeksi myös ammattilaiset, jotka haluavat tuoda ammattitaitonsa hyödyttämään köyhyydestä kärsiviä.

Projects Abroad vapaaehtoisena Keniassa työskentelet Nanyukissa tai sen ympäristössä. Nanyuki on elinvoimainen kaupunki Lakipian maakunnan sydämessä ja se sijaitsee 200 km Nairobista luoteeseen. Kaupunki sijaitsee ekvaattorilla Mount Kenyan varjossa ja se onkin tukikohta monille vuoren valloittamista aikoville. Kaupunki on tunnettu turvallisuudestaan ja siitä onkin tullut monien eri kansojen ja heimojen sulatusuuni. Tästä syystä kaupungissa on lämmin ja vastaanottava ilmapiiri, joka tekee yhteisöön sopeutumisesta erittäin helppoa. 

Kaikki vapaaehtoisemme, paitsi Luonto & Ympäristö -hankkeeseen osallistuvat, asuvat isäntäperheissä. Tämä on loistava mahdollisuus oppia kenialaisesta kulttuurista ja osallistua paikallisten jokapäiväiseen elämään. Mielikuvasi ja ymmärryksesi Keniasta tulevat olemaan paljon syvempiä kuin tavallisena turistina matkustavilla. Vapaa-ajalla voit nauttia kaikesta siitä mitä Kenialla on tarjota – mahtavista luonnonpuistoista, safareista, rannikon valkoisista hiekkarannoista ja ennen kaikkea ystävällisistä ihmisistä. Voit myös matkustaa pääkaupunkiin Nairobiin viikonloppuretkelle ja kokea modernin afrikkalaisen kaupungin elämänmenoa.

Hoiva

Hankkeen sijainti: Nanyuki

Hankekohteet: päivähoitokeskukset, päiväkodit ja katulapsikeskukset ja keskukset erityislapsille

Lasten ikä: 0-14

Ryhmäkoko: 15-60+


Työnkuvasi: hoivahallintosuunnitelman mukaisten opetuksellisten pelien ja ryhmäaktiviteettien järjestäminen ja tuen tarjoaminen

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Vapaaehtoistyön tekeminen Keniassa on hyvä tapa auttaa köyhistä oloista tulevia lapsia. Hoivahanke Keniassa sopii nuorille ja vanhoille ja ammattilaisille. Voit lähteä välivuotenasi, lomalla, uratauolla tai eläkkeellä.

Kenia on kehittynein maa Itä-Afrikassa, mutta köyhyys on silti suuri ongelma ja on vaikuttanut muun muassa huumeiden käytön, mielenterveysongelmien ja fyysisen väkivallan yleistymiseen.

Vapaaehtoistyö Keniassa hoivahankkeessa tarjoaa sinulle useita vaihtoehtoja. Projects Abroad toimii Nanyukissa 200 kilometriä luoteeseen Nairobista. Työskentelet hankekohteissa, joissa on 0-14-vuotiaita lapsia ja sinun on myös mahdollista auttaa katulapsien ja yksinhuoltajien lapsien hoidossa.  Monet lapsista tarvitsevat ja vaativat paljon huomiota, koska heillä saattaa olla rankka tausta ja he evät ole tottuneet rutiineihin ja järjestettyyn ohjelmaan. Toisinaan heillä on terveysongelmia tai jonkinlainen vamma. Vapaaehtoisena sinulla on tärkeä rooli.

Työ vapaaehtoisena hoivahankkeessa lapsien kanssa Keniassa

Autat päivittäisessä lastenhoidossa, mutta järjestät myös opetuksellista ohjelmaa ja leikkejä sekä autat kotiläksyjen tekemisessä ja seuraat lapsien kehitystä. Roolisi on myös antaa henkilökohtaista huomiota lapsille, koska paikallisilla työntekijöillä on harvoin aikaa siihen.

Hankekohteissa on usein vain vähän leluja lapsille, joten erilaisten opetustuokioiden ja ohjelman järjestäminen on tärkeää. Koulutus on erityisen tärkeää, jotta lapsilla on mahdollisuudet nousta köyhyydestä ja saada enemmän mahdollisuuksia vanhempina, Melkein kaikissa hoivahankekohteissa on luokkahuoneita, joissa järjestetään ohjelmaa kuten askartelua, piirtämistä, englanninkielen tunteja ja yksinkertaisen laskuopin opettamista.

Projects Abradin työntekijät järjestävät työpajoja opetus- ja hoivavapaaehtoisille. Näissä työpajoissa keskustellaan kulttuurieroista, opitaan swahilin perusteita ja annetaan vinkkejä opetukseen. Tämä on hyvä tapa kehittää työskentelyäsi hankekohteessa ja saada ideoita, joiden avulla olet hyödyllinen hankekohteessa.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Kenya Care Management Plan.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana 2 tai 3 viikkoa hoivahankkeessa. Vaikka pystyt saamaan käsityksen paikallisesta kulttuurista työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

Sivun alkuun

 

Luonto & Ympäristö 

Hankkeen sijainti: Soysambu Conservancy, Iso hautavajoama

 Työtehtävät: villieläinten seuranta ja tutkimus 

Tutkimuksen pääkohde: rothschildinkirahvin mikroekologia 

Ympäristö: afrikkalainen savanni 

Majoitus: tutkimusleirin tuvissa 

Hintaan sisältyy: ruoka, majoitus, meno-paluukuljetukset lentokentälle, työmatkakuljetukset tarvittaessa, vakuutus, oma verkkosivu, perehdytys, tehtäviin tutustuttaminen ja ympärivuorokautinen tuki 

Hintaan ei sisälly: lennot, viisumimaksut, käyttöraha

Hankkeen kesto: yhdestä viikosta ylöspäin 

Aloituspäivämäärä: joustava 

 

Projects Abroadin Afrikan savanniensuojeluohjelman päätavoitteena on Kenian uskomattoman elonkirjon ja lajiston suojelu ja säilyttäminen. Vapaaehtoisena työskentelet ja asut Isossa hautavajoamassa sijaitsevalla 194 km2 käsittävällä suojelualueella, joka osallistuu elintärkeään suojelu- ja tutkimustyöhön. Luonnonsuojelualue on monipuolisen lajiston lisääntymispaikka, ja siellä  elää yli 450 lintu- ja yli viisikymmentä nisäkäslajia. Rauhoitusalueella elää myös yli sata äärimmäisen uhanalaista rotschildinkirahvia. Tämä on 10 % koko luonnonvaraisesta populaatiosta. 

Hankkeen tukikohtana on Soysambu Conservancy, joka sijaitsee kolmen tunnin matkan päässä Nairobista pohjoiseen. Soysambussa ponnistelemme paikallisen biodiversiteetin säilyttämiseksi tekemällä tutkimus- ja seurantatyötä. Satojen lintulajien ohella pääset näkemään kafferipuhveleita, leijonia, seeproja, vesiantilooppeja, impaloita, thomsoningaselleja, hirviantilooppeja, hyeenoita, leopardeja sekä virtahepoja. Natur & Miljö

Tutkimuksessa keskitymme erityisesti rotschildinkirahviin, jota tutkitaan osana laajempaa, muiden suojelualueiden kanssa toteutettavaa hanketta. Tutkimustuloksemme jaetaan suojeluviranomaisille, joiden pyrkimyksenä on säilyttää Afrikan luonto myös jälkipolville. Yhteinen tutkimushanke voi lopulta määrittää koko rothschildinkirahvin kohtalon. Kaikkea Soysambussa tehtävää tutkimustyötä ohjaa kokenut ja taitava paikallinen henkilöstö. 

Hanke soveltuu intohimoisille luonnon, villieläinten ja erämaiden ystäville. Voit osallistua hankkeeseen esimerkiksi osana välivuotta, urataukoa, kesälomaa tai vapaaehtoismatkaa. Aiempaa kokemusta et tarvitse. 

 

Tehtäväsi Kenian luonnon- ja ympäristönsuojeluhankkeessa 

Vapaaehtoisena sinulle on tarjolla esimerkiksi seuraavia työtehtäviä: 

  • uhanalaisen rothschildinkirahvin ja sen mikroekologian tutkimus 
  • havaintoihin ja jäljitykseen pohjautuva nisäkäs-, lintu- ja kasvipopulaatioiden tutkimus 
  • vieraslajikasvien hävittäminen 
  • luonnollisten vesikuoppien ylläpito 
  • teiden kunnossapitotyöt 
  • nisäkkäiden seuranta liikkeen tunnistavilla riistakameroilla 
  • eläinten ja kasvien tunnistustyö 
  • salametsästäjien vastainen partiointi 
  • työ paikallisyhteisössä (esimerkiksi taimitarhojen perustaminen) 

Työ luonnonsuojelualueella sisältää sekä tutkimushavainnointia että käytännön työtä. Työtä tehdään yleensä viitenä päivänä viikossa klo 8-12 ja 14-17. Tehtävistä riippuen työajat voivat vaihdella, ja työtä saatetaan tehdä myös viikonloppuisin. 

Työt jaetaan viikoittain kaikkien vapaaehtoisten kesken. Koulutettu henkilökunta valvoo työtä ja tukee tarvittaessa. Voit osallistua myös työpajoihin, joissa perehdyt suojeluhankkeen ja uuden asuinympäristösi eri puoliin. 

Luonnon- ja ympäristönsuojeluhankkeen tavoitteet Keniassa 

Hankkeen päätavoitteena on osallistua Kenian elonkirjon säilyttämiseen. Soysambussa elää paljon muitakin lajeja kuin rothschildinkirahvi (Giraffa calopardalis rothschildi), mutta olemme päättäneet keskittyä juuri tähän kirahvin alalajiin, koska sitä elää luonnossa enää 670 yksilöä. Ottamalla osaa tähän hankkeeseen suojelet lajia, joka on sarvikuonoakin uhanalaisempi. 

Laajemman tavoitteen edistämiseksi teemme työtä myös muiden villieläinten parissa. Näitä lajeja ovat muun muassa kafferipuhveli (Syncerus caffer), aroseepra (Equus quagga), impala (Aepyceros melampus), täplähyeena (Crocuta crocuta), virtahepo (Hippopotamus amphibius) sekä leopardi (Panthera pardus). Nämä nisäkkäät sekä 200 lintu- ja 100 kotoperäistä kasvilajia pitävät henkilöstömme kiireisinä hankkeNatur & Miljöen tavoitteiden saavuttamisessa. 

Kenia tunnetaan maailman merkittävimpänä safarikohteena, jossa eläimiä voi nähdä teiden varsilla. Väestön kasvaessa salametsästyksen ja saastumisen luoma uhka sekä asutuksen ja teollisuuden laajenemisen aiheuttamat vahingot voimistuvat. Soysambun kaltaiset luonnonsuojelualueet toimivat suojapaikkoina villieläimille ja sallivat luonnon kukoistaa. 

Koska Soysambussa sekä tutkimus- että työtavoitteita on paljon, opit paljon uusia taitoja. Jokapäiväisen työn ohessa opittujen taitojen ohessa saat myös paljon lisätietoa Afrikan luonnosta, lajistosta ja sen ekologiasta. 

Kaikkien kansainvälisten hankkeidemme tapaan pyrimme myös Keniassa yhteistyöhön paikallisten yhteisöjen kanssa. Soysambussa paikallisyhteisöt osallistuvat taimitarhojemme ylläpitoon ja valistuskampanjoihimme. Kenian suojeluhankkeemme puitteissa valistustyötä luonnonsuojelusta tehdään kouluissa erilaisten opetusohjelmien ja työpajojen muodossa. 

Lisätietoa hankkeemme tavoitteista löydät Kenian suojelusuunnitelmastamme (englanniksi). 

Majoittuminen luonnon- ja ympäristönsuojeluhankkeen aikana 

Vapaaehtoiset asuvat yhteismajoituksessa luonnonsuojelualueella sijaitsevassa Congreve Housessa, johon on rakennettu makuusaleja. Miehille ja naisille on omat makuusalinsa. Pihamaalla on tilaa vapaa-ajan viettoon. Talossa on myös tilava oleskelutila rentoutumista ja ajanviettoa varten. Aurinkopaneelien päivällä keräämää sähköä on käytettävissä ilta-aikaan. 

Koska luonnonsuojelualue on erämaata, ei leiristä saa poistua ilman pätevää saattajaa. Villieläimiä on kaikkialla, ja turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Vapaaehtoisryhmä vierailee kaupungissa viikoittain, jolloin voit soittaa kotiin, täydentää varastoja sekä hankkia muuta tarpeellista. 

Kenian hankkeeseemme voit osallistua myös kahdeksi tai kolmeksi viikoksi, jos et voi sitoutua pidemmäksi ajaksi. Hanke soveltuu lyhytkestoiseen vapaaehtoistyöskentelyyn niin vapaaehtoisen kuin paikallisen yhteisönkin näkökulmasta. Muista kuitenkin, että vaikka työskenteletkin paikallisessa ympäristössä ja saat arvokkaita kulttuurikokemuksia, voi panoksesi jäädä pienemmäksi kuin pidempään työskentelevillä vapaaehtoisilla. 

Sivun alkuun

 

Lääketiede ja Terveys

 
Medicin

Hankkeen sijainti: Nanyuki

Työnkuvasi: seurata paikallisia terveydenhuollon ammattilaisia ja saada kokemusta lääketieteestä

Hankekohteet: sairaalat, terveyskeskukset, vanhainkodit ja yhteisössä tehtävä työ

Osastot: äitiysosasto, leikkaussali, lastentaudit ja laboratorio

Majoitus: isäntäperhe

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Vapaaehtoistyö Keniassa lääketieteen ja terveyden parissa antaa sinulle mahdollisuuden auttaa maata, jonka terveydenhuoltolaitos kuuluu maailman köyhimpiin. Projects Abroad tekee yhteistyötä sekä pienten klinikoiden, että suurten sairaaloiden kanssa, joten vaihtoehtoja on monia riippuen kiinnostuksestasi ja osaamisestasi. Vapaaehtoisena Keniassa työskentelet Nanyukissa ja sen ympäristössä, joka sijaitsee noin 200 kilometriä Nairobista pohjois-itään.

Valmistaudu siihen, että olosuhteet ovat yksinkertaiset ja laitteet ovat harvoin yhtä moderneja, kuin mihin olet tottunut. Tulet kohtaamaan useita eri tauteja ja voit valita harjoittelun eri osastoilla kuten äitiysosastolla, leikkaussalissa, lastentaudeilla tai laboratoriossa. Teet vapaaehtoistyötä arkipäivisin ja iltaisin ja viikonloppuisin voit tutustua alueen nähtävyyksiin ja viettää aikaa muiden vapaaehtoisten ja isäntäperheesi kanssa.

Tarkka roolisi on riippuvainen aikaisemmasta kokemuksestasi ja taidoistasi sekä myöskin siitä kuinka näytät innostuneisuutesi paikallisille sairaalan työntekijöille. Otat osaa työpajoihin, jossa opit lisää lääketieteestä koulutetulta koordinaattoriltamme ja voit käyttää näitä oppeja hyväksesi harjoittelussasi. Kannustamme vapaaehtoisiamme kysymään paljon kysymyksiä harjoittelun aikana.  

Harjoittelijana saatat päästä ottamaan osaa yhteisöissä järjestettyyn terveydenhuollon työhön, jossa vapaaehtoisemme tekevät terveystarkastuksia ja hoidamme pienempiä haavoja ja sairauksia kylissä ja kaupungin ulkopuolella.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana hankkeessa lyhemmän aikaa. Vaikka pystyt saamaan hyödyllistä lääketieteen kokemusta työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty oppimaan tai tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Kenya Medicine & Healthcare Management Plan.

 

Hammaslääketiede

Hankkeen sijainti: Nanyuki


Työnkuvasi: oppia paikallisilta ammattilaisilta hammaslääketieteestä ja hammaslääkärin työstä

Hankekohde: sairaala ja yhteisössä suoritettava työ


Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia


Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät

Hammaslääketieteen hankkeeseen osallistuminen on hyvä vaihtoehto jos suunnittelet uraa alalla tai olet hammaslääketieteen opiskelija. Harjoittelijat hammaslääketieteen hankkeessa työskentelevät hammaslääketieteen osastolla, joka on osa Nanyukin kaupungin sairaalaa.

Harjoittelijat pääsevät oppimaan paljon uutta hammaslääkärin ammatista ja hammaslääketieteestä kehitysmaassa.  Näet perustoimenpiteitä kuten hampaidenpoistoja ja paikkaamista. Tehtäväsi on seurata ammattilaisten työtä, kysyä kysymyksiä ja käydä läpi potilaiden tietoja. Jos sinulla on aikaisempaa kokemusta hammaslääketieteestä ja olet innokas, voit saada enemmän vastuuta.

Hammaslääketieteen harjoittelu Keniassa Projects Abroadin kautta

Jos olet oma-aloitteinen ja järjestelmällinen, voit käydä kouluissa ja päiväkodeissa kertomassa ja opettamassa lapsille hammashygieniasta. Projects Abroad auttaa sinua tämän järjestämisessä.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Kenya Medicine & Healthcare Management Plan.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana hankkeessa lyhemmän aikaa. Vaikka pystyt saamaan hyödyllistä hammaslääketieteen kokemusta työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty oppimaan tai tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

 

Sairaanhoito

Hankkeen sijainti: Nanyuki

Työnkuvasi: seurata paikallisia terveydenhuollon ammattilaisia eri osastoilla ja saada kokemusta sairaanhoidosta

Hankekohteet: sairaalat, terveyskeskukset, vanhainkodit ja yhteisössä tehtävä työ

Majoitus: isäntäperhe

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Projects Abroadin harjoittelijana sinulla on mahdollisuus auttaa potilaita resurssipulasta kärsivistä terveydenhuollon laitoksissa ja oppia lääketieteestä kehitysmaassa.

Vapaaehtoisena Keniassa työskentelet Nanyukissa ja sen ympäristössä, joka sijaitsee noin 200 kilometriä Nairobista pohjois-itään. Projects Abroad tekee yhteistyötä sekä pienten klinikoiden, että suurten sairaaloiden kanssa, joten vaihtoehtoja on monia riippuen kiinnostuksestasi ja osaamisestasi. Sairaanhoitohankkeeseen osallistuvat vapaaehtoiset voivat myös valita työskentelyn hoivahankekohteessa oppimisvaikeuksista kärsivien lapsien apuna.

Tulet kohtaamaan useita eri tauteja ja voit valita harjoittelun eri osastoilla kuten äitiysosastolla, leikkaussalissa, lastentaudeilla tai laboratoriossa. Hakemuksessa voit mainita haluatko työskennellä aikuisten, lapsien tai/ja esimerkiksi mielenterveyspotilaiden kanssa. Teet vapaaehtoistyötä arkipäivisin ja iltaisin ja viikonloppuisin voit tutustua alueen nähtävyyksiin ja viettää aikaa muiden vapaaehtoisten ja isäntäperheesi kanssa.

Tarkka roolisi on riippuvainen aikaisemmasta kokemuksestasi ja taidoistasi sekä myöskin siitä kuinka näytät innostuneisuutesi paikallisille sairaalan työntekijöille. Otat osaa työpajoihin, jossa opit lisää lääketieteestä koulutetulta koordinaattoriltamme ja voit käyttää näitä oppeja hyväksesi harjoittelussasi. Kannustamme vapaaehtoisiamme kysymään paljon kysymyksiä harjoittelun aikana

Harjoittelijana saatat päästä ottamaan osaa yhteisöissä järjestettyyn terveydenhuollon työhön, jossa vapaaehtoisemme tekevät terveystarkastuksia ja hoidamme pienempiä haavoja ja sairauksia kylissä ja kaupungin ulkopuolella. 

 

Toimintaterapia

Hankkeen sijainti: Nanyuki


Työnkuvasi: työskennellä paikallisten ammattilaisten apuna heidän hoitaessaan potilaita, joilla on esimerkiksi ortopedisiä, neurologisia ja psykiatrisia sairauksia

Hankekohteet: sairaalat ja erityislapsille tarkoitetut keskukset


Vaatimukset: vapaaehtoisten on opiskeltava toimintaterapiaa


Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät

Harjoittelijat Projects Abroadin toimintaterapian vapaaehtoistyöhankkeessa avustavat hoitamaan potilaita, joilla on erilaisia fyysisiä ja psyykkisiä vaivoja. Jos olet toimintoterapian opiskelija ja koulutettu terapeutti ja haluat kokemusta ulkomailta, sinulla on mahdollisuus alla suurena apuna Keniassa. Työskentelet aina paikallisen koulutetun toimintaterapeutin rinnalla hankekohteessasi.

Toimintaterapiahankkeen vapaaehtoisten työhön kuuluu potilaiden konsultointia sairaalassa, josta puuttuu toimintaterapian laitos. Työskentelet myös tiiviisti hoitolaitoksessa avustaen potilaita, joilla on erityistarpeita. Voi olla myös mahdollista avustaa kouluissa, joissa on muutamia lapsia, joilla on erityistarpeita kuten autismi, CP-vamma tai aistitiedon käsittelyn häiriöitä.

Harjoittelupaikka Keniassa toimintaterapiahankkeessa

Roolisi harjoittelussa on auttaa potilaiden arvioinneissa ja tarjoamalla apua, joka parantaa heidän kognitiivisia, fyysisiä ja motorisia taitoja. Tähän voi kuulua koordinointiharjoituksia, puheen harjoittamista tai käsikirjoittamisen opettelua. Tämä työ auttaa monia parantamaan potilaiden elämänlaatua ja tekee heistä itsenäisimpiä.

Voit myös järjestää työpajoja potilaille, opettajille tai hoivatyön ammattilaisille. Näissä työpajoissa kerrot helpoista harjoituksista ja leikeistä, jotka kuntouttavat potilaita. Projects Abroad järjestää opetuksellisia luentoja.

Sivun alkuun

 

Opetus

Undervisning

Hankkeen sijainti: Nanyuki

Hankekohteet: peruskoulu

Oppilaiden ikä: 6-18

Luokkakoko: 30+

Työtehtäväsi: apuopettaja

Muita opetusmahdollisuuksia: draama, kuvaamataito, liikunta

Majoitus: isäntäperhe

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Vapaaehtoistyö Keniassa antaa sinulle sekä työkokemusta, että mahdollisuuden vaikuttaa positiivisesti paikallisten koululaisten elämään tarjoamalla tukea apuopettajan roolissa. Muodollinen opettajan koulutus tai kokemus ei ole välttämätöntä osallistumisen kannalta. Hanke soveltuu opiskelijoille, välivuotta viettäville, urataukoa pitäville, vuosilomalaisille tai eläkeläisille. Mahdollisuuksia on myös kouluttautuneille opettajille, jotka saavat enemmän vastuuta luokkahuoneessa.

Koulutus on avain kehitykseen ja menestykseen. Vuonna 2003 koulutuksesta tehtiin ilmaista Keniassa, ja se johti valtavaan opiskelijoiden tulvaan, mutta valitettavasti koulutettuja opettajia ei ole tarpeeksi vastaamaan tarvetta. Vapaaehtoisten panos onkin tärkeää vakituisten opettajien taakan jakamisessa.

Vapaaehtoisena opettajana Keniassa

Vapaaehtoisemme määränpäänä on Nanuyki ja kaupungin peruskoulut, joissa opiskelee 6 - 18 vuotiaita lapsia. Kaikki opetustunnit ovat englannin kielellä ja useat vapaaehtoisemme opettavat monia eri aineita.

Opetusvapaaehtoiset aloittavat yleensä apuopettajina paikallisen opettajan rinnalla ja työskentelevät pienissä ryhmissä keskittyen yksittäisten oppilaiden kehitykseen. Riippuen kokemuksestasi, saatat opettaa eri-ikäisiä lapsia. Sinun kannustuksesi ja hyvin suunnitellut ja mielenkiintoiset aktiviteetit antavat lapsille intoa ja tukea opiskeluun Keniassa, jossa luokkakoot ovat usein isoja.

Keniassa olevat vapaaehtoiset osallistuvat viikoittaisiin työpajoihin, joissa he oppivat kenialaisesta koulutussysteemistä ja saavat mahdollisuuden jakaa ja suunnitella opetusaktiviteetteja muiden vapaaehtoisten kanssa. Työpajoissa puhutaan myös kulttuurieroista, kommunikaatiotaidoista ja koululuokan hallitsemisesta sekä opitaan swahilin perussanastoa.

Sinulla työlläsi on tärkeä vaikutus oppilaisiin ja olet osana pitkäkestoisten tavoitteiden saavuttamista muiden vapaaehtoisten joukossa.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Kenya Teaching Management Plan.

Sivun alkuun

 

Urheilu

Hankkeen sijainti: Nanyuaki


Työnkuvasi: kannustaa lapsia kokeilemaan uusia urheilulajeja ja valmentaa ja opettaa liikuntatunneilla

Lasten ikä: 8-18

Luokkakoko: 15-20

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia


Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 1 viikko

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Osallistuminen urheiluhankkeeseen Keniassa on mahdollisuus innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan ja inspiroida nuoria urheilijoita. Tämä hanke sopii välivuotta pitäville, opiskelijoille, uratoukoa pitäville ja niille, jotka haluavat ottaa osaa vapaaehtoistyöhön ulkomailla heidän lomiensa aikana.  Et tarvitse aikaisempaa kokemusta. Jos olet intohimoinen liikkuja tai urheiluja ja haluat auttaa, tämä on hyvä valinta sinulle.

Kenialaisille urheilu on tärkeää ja näet lasten usein pelaavan pallopelejä koulun pihalla. Vaikka jalkapallo on suosituin urheilulaji Keniassa, voit myös opettaa muita urheilulajeja ja tutustuttaa heitä uusiin lajeihin kuten lentopalloon. Lapset ovat innostuneita oppimaan uutta.

Liikuntatuntien opettaminen kouluissa ja yhteisössä

Voit opettaa liikuntaa ja valmentaa alakoulun luokilla ja yhteisössä järjestettävässä urheilutoiminnassa Nanyukin kaupungissa ja sen ympäristössä.

Aamuisin autat yleensä liikuntatunneilla ja varmistat, että kaikki lapset osallistuvat tunneille ja pääsevät osallistumaan aktiviteetteihin. Työskentelet eri-ikäisten lapsien kanssa riippuen koulun tarpeesta.  Iltapäivisin valmennat koulun urheilujoukkueita eri tasoilla (aloittelijat, jatkoryhmä ja edistyneet), joiden pitkän tähtäimen tavoitteena on oppilaiden taitojen kehittäminen otteluita ja pelejä varten.

Lasten kannustaminen on tärkeää terveysvaikutuksien kannalta, mutta joukkueeseen kuuluminen antaa heille myös mahdollisuuden ottaa osaa mielekkääseen tekemiseen ja opettaa heille tiimissä työskentelyä.

Koulut ovat lomilla Keniassa huhti-, elo-, marras- ja joulukuussa. Tänä aikana työ keskittyy yhteisössä järjestettävään urheilullisen ohjelman järjestämiseen.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana viikon, 2 tai 3 viikkoa urheiluhankkeessa. Paikalliset työntekijämme ovat valinneet tämän yhdeksi hankkeistamme, joka soveltuu lyhytkestoiseen vapaaehtoistyöhön yhteisössä. Vaikka pystyt saamaan käsityksen paikallisesta kulttuurista työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

 

Kielikurssi -swahili

Jos haluat kokea jotain aivan uutta ja oppia kenialaisesta kulttuurista, voit opiskella swahilin kieltä Keniassa Projects Abroadin kielikursseilla. Swahili on bantun kieliryhmään kuuluva kieli, joka on saanut vaikutteita arabiasta ja viime aikoina englannista.

Asuminen isäntäperheessä antaa myös sinulle monia mahdollisuuksia harjoitella kursseilla oppimiasi taitoja. Oppitunnit paikallisen opettajan kanssa räätälöidään tasosi ja kiinnostuksen kohteittesi mukaan.

Voit osallistua swahilin intensiivikurssille, johon kuuluu 15 tuntia yksityisopetusta viikossa. Oppituntien jälkeen sinulla on aikaa tehdä läksyjä ja tutustua Keniaan muiden vapaaehtoisten kanssa. Voit myös ottaa shawilin oppitunteja vapaaehtoistyön ohella. Oppitunteja on tarjolla 5, 14, 30 tai 60 tunnin paketeissa ja ne järjestetään aikatauluusi sopivina aikoina. Tämä on hyvä mahdollisuus saada hankkeeseen osallistumisesta vieläkin enemmän.

 

Kielikurssit - englanti

Englanninkielen taito on erityisen tärkeää globaalissa maailmassamme ja työmarkkinoilla. Kenialaiset puhuvat sujuvasti englantia ja Kenia on loistava valinta englanninkielen oppimiseen. Osallistumalla kielikursseillemme parannat nopeasti kielitaitoasi. Samoin kuin muillakin kursseillamme, valitset itse opintojesi keston ja laajuuden. Voit opiskella englantia joko kokopäiväisesti tai lisänä yhden vapaaehtoishankkeemme rinnalla. Monet vapaaehtoisistamme käyttävät tilaisuuden hyväkseen parantaakseen englannin taitojaan Keniassa.

Englannin intensiivikurssiin kuuluu 15 tuntia yksityisopetusta viikoittain tai voit myös valita 5, 14, 30 tai 60 tunnin lisäkielikurssin, joka suoritetaan vapaaehtoistyön ohessa. Tunnit räätälöidään sinun tarpeitasi vastaaviksi ja aikatauluusi sopivaksi.


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä