You are from: United States, Go to our American website. Close

Lähde vapaaehtoiseksi tai suorita työharjoittelusi Kambodžassa Kambodža

Instagram
Cambodia Map

Toimipaikat: Phnom Penh ja Koh Sdach

Hankkeen kesto: kahdesta viikosta ylöspäin

Majoitus: yhteisasuminen muiden vapaaehtoisten kanssa tai jaettu bungalow luonto ja ympäristöhankkeessa

Mielenkiintoisia vierailukohteita: Angkor Wat, Siem Reap

Hankevaihtoehdot: Mikrorahoitus, Opetus, Hoiva, Khmer-hanke, Lääketiede & Terveys, Journalismi.

Vapaaehtoistyöstä Aasiassa kiinnostuneille meillä on monia vaihtoehtoja Kambodžassa. Kambodža on tällä hetkellä toipumassa traumaattisesta menneisyydestään ja houkuttelee enemmän matkailijoita Kaakkois- Aasiaan. Maa oli aikoinaan laajalle ulottuvan Khmer imperiumin sydän, josta todistavat Angkor Watin lukemattomat temppelit. Angkor Wat houkuttelee paljon kävijöitä, mutta vapaaehtoisena Kambodžassa saat mahdollisuuden tutustua toisenlaiseen Kambodžaan, elinvoimaisen maahan ja erittäin vieraanvaraisiin ihmisiin. Maa kehittyy auetessaan enemmän ja enemmän maailmalle ja monien kambodžalaisten elämä paranee hitaasti mutta varmasti.

Projects Abroad vapaaehtoismatkat suuntaavat elinvoimaiseen ja vilkkaaseen Phnom Penhin kaupunkiin, jossa köyhät alueet sekoittuvat nopeasti kasvavaan liike- ja viihde-elämän alueisiin. Kambodžassa sinulla on myös mahdollisuus tutustua viikonloppuisin upeisiin rantoihin pitkin rannikkoa tai lähteä vaellukselle tiheään viidakkoon ja metsäisille vuorille.

 

Opetus - Opeta englantia

Utbildning

Sijoituspaikka: Phnom Penh

Koulu: hyväntekeväisyysjärjestöjen pyörittämät koulut

Oppilaiden ikä: 5-16 vuotta

Luokkakoko: 10-20

Sinun tehtäväsi: opettaja tai apuopettaja (englannin kieli)

Muut opetusmahdollisuudet: draama, kuvataide, urheilu, musiikki

Majoitus: vapaaehtoisten yhteisasunnot

Mitä hintaan sisältyy? ruoka ja majoitus, vakuutukset, tuki- ja apupalvelu 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, kuljetukset, henkilökohtainen verkkosivu, josta löydät kaikki matkaasi ja hankkeeseesi liittyvät yksityiskohdat.

Mitä ei sisälly hintaan? lennot, rokotukset, viisumi, taskuraha.

Kuinka kauan työskentelet? kahdesta viikosta ylöspäin

Aloituspäivä: joustava

Kuten monissa muissa Aasian maissa on Kambodžassa valtava kysyntä englannin oppimiselle. Viimeaikaisen matkailualan kehityksen ja kansainvälisen kaupan kasvu tarjoavat uusia mahdollisuuksia englantia puhuville. Valitettavasti englannin kielen opetus on puutteellista ja vapaaehtoisena Kambodžassa sinä voit saavuttaa paljon parantamalla oppilaiden englannin kielen ääntämystä ja keskustelutaitoja.

Barn & Ungdom

Tämä hanke on yksi kaikkein tärkeimmistä ja se on olemassa koska sille on suuri tarve. Vapaaehtoistyösi kautta voit auttaa näitä lapsia saavuttamaan valoisamman tulevaisuuden Kambodžassa.

Myös opettajat hyötyvät suuresti läsnäolostasi saadessaan käyttää ja harjoitella englannin kieltä. Sinulla on myös mahdollisuus opettaa muita aineita, kuten musiikkia

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Cambodia Teaching Management Plan.

Sivun alkuun

 

 

Hoiva

Hankkeen sijainti:Phnom Penh

Hankkeen tyyppi: Päiväkodit ja hoitokodit

Lasten ikä: 4 kuukaudesta -18 vuoteen

Ryhmäkoko: 10-50

Sinun tehtäväsi: Avustaa vakiohenkilökuntaa leikeissä, lastenhoidossa ja opetuksessa

Majoitus: vapaaehtoisten yhteisasuntola

Mitä sisältyy hintaan? Ruoka ja majoitus, vakuutukset, kuljetukset, tuki ja apu 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, oma verkkosivusto

Mitä ei sisälly hintaan? Lennot, viisumit, taskuraha

Kuinka kauan viivyt hankkeessa? Lennot, rokotukset, viisumi, taskuraha.

Kuinka kauan työskentelet? Kuukaudesta ylöspäin

Aloituspäivä: Joustava

Vapaaehtoistyö lasten ja nuorten parissa Kambodžassa voi olla haastava mutta hyvin palkitseva kokemus. Vietitpä välivuotta, vapaata yliopistosta tai urataukoa, niin sinulle löytyy rooli ja panostasi arvostetaan.

Vaikka Kambodžan sisällissota on jo aikoja sitten päättynyt, niin sen perintö kummittelee yhä tätä kaunista maata ja Kambodža on edelleen yksi Aasian köyhimmistä maista. Lapset ovat erityisen haavoittuvaisia.

Vapaaehtoisena hoivahankkeessa Kambodžassa

Phnom Penhissä suurin osa vapaaehtoisista työskentelee kansalaisjärjestö Khemaralle. Khemara on vanhin paikallisesti rekisteröity kansalaisjärjestö Kambodžassa. Vuodesta 1991 asti he ovat olleet tehneet tärkeää työtä naisten ja lasten aseman parantamisessa Kambodžassa työskentelemällä suoraan paikallisten yhteisöjen kanssa. Projects Abroad ja Khemara pyörittävät yhdeksää hoitopaikkaa Phnom Penhin ulkopuolella. .

Vähäosaiset äidit tuovat lapsensa päiväkoteihin, jotta he voivat mennä päiväksi töihin. Vapaaehtoisena hoidat 3 -6 –vuotiaita lapsia ja tuet heidän varhaislapsuuden kehitystään. Päivittäiset tehtäväsi voivat vaihdella lapsille lukemisesta aina paikallisen henkilöstön yksityiseen englannin kielen opetukseen. Paikallinen henkilöstö valvoo ja ohjaa kaikkia vapaaehtoisia ja vapaaehtoiset voivat myös työskennellä yhteisöissä lisäämällä tietoisuutta lasten oikeuksista.

Pidät myös huolen, että lapsille opetetaan hygienian tärkeydestä, heidät ruokitaan ja heille suoritetaan kuukausittaiset terveystarkastukset. Mitä lasten opetukseen tulee, niin toimit apuopettajana henkilökunnalle hoitopaikoissa ja järjestät toimintaa liittyen lukutaitoon, laskutaitoon ja sosiaalisiin taitoihin. Opetat lapsille myös lauluja, pelejä, piirtämistä ja maalausta. On myös mahdollista osallistua yhteen neljästä mini-kampanjoista, joita järjestämme vuoden ympäri ja jotka keskittyvät koulutukseen ja lukutaitoon, urheiluun ja ulkoiluun, ympäristöön, sekä terveyteen ja hygieniaan.

Pieni määrä vapaaehtoisia Phnom Penhissä työskentelevät lasten ja aikuisten kanssa hoitokodeissa, jotka tarjoavat suojaa, lääkärinhoitoa ja hoitoa sairaille ja invalideille aikuisille ja lapsille ja hylätyille lapsille. Työ näissä hoitokodeissa voi olla vaativaa ja ne sopivat parhaiten ihmisille, joilla on jonkin verran kokemusta työskentelystä vammaisten lasten kanssa tai lääketieteen parista.

Vapaaehtoisia tarvitaan auttamaan näiden keskusten perustoiminnoissa; voit esimerkiksi pestä ja ruokkia lapsia tai opettaa heille henkilökohtaista hygieniaa. Sosiaalinen vuorovaikutus, kuten ystävyys ja tuki ovat niitä tärkeitä asioita, mitä sinä voit lapsille tarjota tässä hankkeessa. Autoitpa sitten lapsia oppimiseen liittyvissä aktiviteeteissa tai opetit heille uuden leikin, aika ja huomio, jonka heille annat on korvaamatonta.

Tavallisesti vapaaehtoiset aloittavat työt noin klo 8.30 ja lopettavat noin klo 15.00, mutta tämä saattaa vaihdella ja tarkat työtuntisi riippuvat hankkeestasi. Jotkut vapaaehtoiset, jotka asuvat lähellä hankettaan voivat käydä kotona lounaalla, muutoin lounas tuodaan sijoituspaikkaasi. Suurin osa vapaaehtoisista työskentelee maanantaista perjantaihin ja saavat viikonloput vapaaksi matkustelulle.

Projects Abroad tarjoaa mielellään lisäapua vapaaehtoisille hoivahankkeissa. Tämä voi sisältää muun muassa taide ja käsityötarpeiden ostamista tai järjestää päivä, jona kaikki vapaaehtoiset osallistuvat yhden päiväkodin leikkialueen kunnostukseen. Vapaaehtoisten panos on tervetullutta ja olemme avoimia kaikille ideoillesi, jotka voivat tuoda valoa lasten elämään.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Cambodia Care Management Plan.

Sivun alkuun

 

Khmer-hanke

Kultur & Samhälle Khmer-projektet Vapaaehtoisena Kambodžassa voit oppia lisää alkuperäisestä Khmer-kulttuurista. Tämä kuukauden mittainen hanke antaa sinulle mahdollisuuden tutkia Khmer-kulttuurin kaikkia näkökohtia käymällä paikoissa, osallistumalla käytännön toimintaan ja havainnointi-tilaisuuksiin. Toiminta vaihtelee, mutta sisältää Khmerin kielikurssin, perinteistä tanssia, musiikkia ja käsitöitä, ruoanlaittokurssin ja vierailun Phnom Penhin tärkeimpiin kohteisiin, kansallismuseosta Killing Fields:lle. Saat myös mahdollisuuden viettää aikaa Kambodžan maaseudulla ja sen pienissä kaupungeissa, paikoissa jotka on mahdotonta löytää turistina ja ainoastaan vapaaehtoismatkallamme!

Voit myös viettää muutaman päivän maalaiskylässä saadaksesi todella käsityksen Kambodžalaisesta kyläelämästä. Koska hanke kestää ainoastaan kuukauden niin on täysin mahdollista yhdistää tämä hanke mihin tahansa toiseen hankkeeseemme Kambodžassa. Vapaaehtoisvisiittisi tulee todennäköisesti olemaan vielä arvokkaampi tämän kulttuuritutkimuksen jälkeen!

Sivun alkuun

 

Toimintaterapia

Vapaaehtoisena Kambodžassa toimintaterapeuttina sinulla täytyy olla vähintään yksi opiskeluvuosi takanasi. Jos sinulla on enemmän kuin yhden vuoden kokemus, mutta et ole vielä täysin valmis, pääset työskentelemään ”The National Baby and Children’s Centre”:ssä. Valmistuneet työskentelevät ” The Veterans National Centre”:ssä.

The National Baby and Children’s Centre työskentelee yli 100 fyysisistä ja henkisistä vaivoista kärsivän lapsen hyväksi. Lapset ovat hyvin haavoittuvia ja tarvitsevat jatkuvaa valvontaa ja huolenpitoa. Siksi on tärkeää, että sinulla on positiivinen asenne ja haluat todella auttaa näitä lapsia parempaan tulevaisuuteen.

The Veterans National Centressä työskentelet vapaaehtoisena vakinaisen henkilöstön rinnalla vahvistamassa potilaita ja tekemässä heistä itsenäisempiä. Keskuksessa on perinteinen kambodžalainen talo, jotta potilaat saavat kokea millaista on asua kotona hoidon päätyttyä. Riippuen osaamisestasi saatat saada omia potilaita, joiden kanssa työskennellä vietettyäsi hankkeessa muutaman viikon. Työ keskittyy auttamaan vammautuneita potilaita, joilla on riittävä liikkuvuus osallistumaan yhteiskuntaan. Useimmat uusista potilaista, jotka tulevat keskukseen saadakseen proteesin viipyvät vähintään kaksi viikkoa ja työskentelevät keskuksessa yhteistyössä fysioterapeuttien kanssa. Erittäin merkityksellinen hanke!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan.

 

Lääketiede

Medicin & Hälsovård Suurin osa vapaaehtoisista työskentelee Phnom Penhin suuressa pääsairaalassa. Sairaala on Kambodžan suurin ja siellä on yli 300 työntekijää.

Voit itse valita millä osastoilla haluat suorittaa harjoittelusi ja lisää vapaaehtoishakemukseesi kuinka kauan haluat milläkin osastolla viipyä. Sairaala kuitenkin haluaa, että viivyt kullakin osastolla vähintään kaksi viikkoa. Tuutorisi varmistaa, että pääset työskentelemään läheisesti asiantuntijoiden kanssa eri osastoilla.

Alussa avustat ja havainnoit, mutta kunhan olet lämmitellyt, niin saat enemmän ja enemmän vastuuta tilanteestasi riippuen. Kaikki harjoittelupaikkamme Kambodžassa edellyttävät, että sinulla on vähintään vuoden kokemus tai opintoja jollain lääketieteen alalla. Jokainen harjoittelupaikka Kambodžassa myös räätälöidään sinun taitojasi ja toiveitasi vastaaviksi. Varmistathan, että selvität hakemuksessasi osaamistasi ja toiveitasi!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan.

 

Fysioterapia

Vapaaehtoisena Kambodžassa fysioterapian parissa sinulta vaaditaan vähintään yhden vuoden opintoja. Yhden vuoden kokemuksella pääset työskentelemään ”The National Baby and Children’s Center”:ssä ja päteville fysioterapeuteille meillä on paikkoja ”The Veterans National Centre”:ssä. Lasten keskus on koti yli 100:lle lapselle, joista suurin osa on fyysisesti tai henkisesti vammautuneita. Veteraanien keskus kääntyy maamiinoissa loukkaantuneiden ja muuten vammautuneiden puoleen.

Kampurajalkaisuus, cp vammat, polio ja jalkaväkimiinojen irti räjäyttämät jalat ovat tapauksia, joita tulet käsittelemään ja monet näistä kärsivät ovat matkalla itsenäisempään elämään.

Tehtäväsi räätälöidään taitojesi ja kokemuksesi mukaan ja kun osoitat aloitteellisuutta ja hyvää harkintaa, niin saat lisää vastuuta ja muutaman viikon päästä voit jopa päästä työskentelemään omien potilaidesi kanssa. Otathan yhteyttä, niin annamme lisätietoja tästä ja muista vapaaehtoismatkoistamme!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan.

 

Hammaslääketiede

Jos olet ammatiltasi hammaslääkäri tai jos sinulla on vähintään kolmen vuoden opinnot suoritettuna, niin voit tulla vapaaehtoiseksi Kambodžaan. Voit valita työskenteletkö suuressa valtionsairaalassa Phnom Penhissä vai yksityisellä lääkäriasemalla. Tehtäväsi vaihtelevat riippuen tiedoistasi ja kokemuksestasi.

Molemmat sijoituspaikat suorittavat yleisimpien tarkastusten ja toimenpiteiden lisäksi myös kirurgisia toimenpiteitä, jotka vaativat vahvaa taitoa. Jos haluat kehittää rooliasi hammaslääkärinä ja saada tietoja siitä, miten ammattiasi harjoitetaan kehitysmaassa, niin olet tullut oikeaan paikkaan. Saat varmasti näkökulmaa työhösi tai opintoihisi tällä katsahduksella Kambodžalaiseen hammashoitoon, lähde vapaaehtoismatkalle meidän kanssamme!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan.

 

Kansanterveyshanke

Vapaaehtoinen mittaa verenpainetta

Hankkeen sijainti: Koh Dachin saari, jonne vapaaehtoiset matkustavat päivittäin Phnom Penhistä

Työtehtävät: työskentely terveydenhoitoalalla ja terveydenhoitopalvelujen tarjoaminen saaren paikalliselle yhteisölle

Majoitus: yhteismajoitus muiden vapaaehtoisten kanssa

Hintaan sisältyy: ruoka, majoitus, meno-paluukuljetukset lentokentälle, matkavakuutus, henkilökohtainen nettisivu, perehdytys, matkakulut isäntäperheestä hankekohteeseen, 24/7 tuki

Hintaan ei sisälly: lennot, viisumikulut, taskuraha

Hankkeen kesto: 1 viikosta eteenpäin

Aloitusajankohta: joustava

Vapaaehtoisilla on tässä kansanterveyshankkeessa mahdollisuus saada käytännön kokemusta terveydenhoidon alalta antamalla apua sitä tarvitseville.

Olitpa sitten opiskelija, joka haluaa saada kokemusta perusterveydenhuollosta tai jo työelämässä, voit vaikuttaa auttamalla paikallisia kambodzalaisia, jotka muuten joutuisivat kamppailemaan epätoivoisesti päästäkseen terveydenhoidon piiriin tai saadakseen kokoon tarpeeksi rahaa hoitoihin.

Vuoden 2014 tammikuussa Projects Abroad avusti Khemara-järjestöä avaamaan kolme uutta hoitokeskusta. Khemara oli ensimmäinen paikallinen avun tarpeessa olevia ihmisiä tukeva kansalaisjärjestö. Järjestö auttaa naisia, lapsia ja vähäosaisia perheitä. Koska Projects Abroad hoivahanke sekä mikrorahoitushankkeeseen osallistuvat vapaaehtoiset antavat jo apua paikalliselle henkilökunnalle työskentelemällä näissä keskuksissa, tähän hankkeen vapaaehtoiset tulevat tekemään yhteistyötä terveydenhuollon alalla.

Kansanterveyshankkeeseen osallistuvat vapaaehtoiset työskentelevät Koh Dachin saarella, joka tunnetaan myös nimellä “silkkisaari”. Se on 30 neliökilometrin kokoinen. Vapaaehtoiset asuvat Phnom Phenissä ja he matkustavat aamuisin töihin saarelle.

Kansanterveyshanke Koh Dachin saarella

Vapaaehtoiset tekevät kotikäyntejä projektikoordinaattorin kanssa. Projektikoordinaattori on toimiluvan saanut sairaanhoitaja, jolla on yli 40 vuoden työkokemus. Työskentelemme Khemaran, kunnanvaltuuston tai paikallisten viranomaisten kanssa saadaksemme selville mitkä perheet ja yhteisöt tarvitsevat eniten apua. Kotikäynnin yhteydessä tehdään noninvasiivisia testejä. Näihin testeihin kuuluu virtsatestit multisixin avulla. Se on perustyöväline diagnoosin tekemisessä, koska se auttaa elinten toiminnan tutkimisessa. Multisix antaa paikkansapitävää tietoa ja auttaa potilaan terveydentilan laajemman kokonaiskuvan luomisessa. Vapaaehtoiset pääsevät myös mittaamaan verenpainetta. Vapaaehtoiset eivät käytä neuloja mihinkään toimenpiteeseen näillä kotikäynneillä. Potilaita saatetaan neuvoa hakeutumaan läheiseen valtion rahoittamaan terveyskeskukseen. Vapaaehtoiset saattavat myös joutua tarjoamaan kyydin sopivaan sairaalaan tai lääkärin luokse, jos se on mahdollista. Tavalliset tilanteet jotka vaativat lisäavun saamista ovat muun muassa seuraavia:

 • korkea verenpaine
 • korkeat veren sokeriarvot
 • letargia
 • ruokahalun menettäminen
 • niveltulehdus ja siihen liittyvät vaivat
 • kivun hoito
 • lavantauti
 • nestehukka
 • aivohalvaus
 • CP-vamma (fysioterapiaan)

Vapaaehtoisilla on myös mahdollisuus tarjota perusterveydenhuollon palveluja lastentarhoissa. Terveydenhoidon piirissä tämä on yhteydessä myös lastensuojeluun ja holistisen lähestymistapaan. Testeihin ja arviointiin voi kuulua seuraavia:

 • ihosairaudet
 • anemia (fyysisten oireitten mukaan)
 • rintakivut
 • tavallisesta poikkeava käytös
 • tavallisesta poikkeava käytös
 • hampaiden tarkastus

Tiettyinä päivinä vapaaehtoiset tekevät toimistotyötä. Toimistolla he analysoivat ja raportoivat tekemiään havaintoja. Hoitotyön suunnitelmat tehdään valmiiksi jokaisen kotikäynnin ja lastentarhassa vierailun jälkeen. Sen jälkeen tehdään arvio hoitotarpeesta. Tämä tehdään hankkeen hallintosuunnitelman pohjalta, jotta voidaan seurata pitkäaikaisia tuloksia. Nämä hoitosuunnitelmat ovat yksinkertaisia ja ne tehdään valmiiksi henkilökunnan avustuksella.

Sivun alkuun

 

Journalismi

JournalismHarjoittelijana Kambodžassa sinun tulee olla saanut tutkintosi päätökseen ja valmis vähintään kolmen kuukauden harjoitteluun hankkeessamme. Vapaaehtoisena Kambodžassa saat hyödyllistä työkokemusta ja ainutlaatuisen lisän ansioluetteloosi.

Vapaaehtoismatkamme Kambodžaan tarjoaa sinulle mahdollisuuden työskennellä kuukausittain ilmestyvässä Southeast Asia Globe aikakausilehdessä. Lehti on englanninkielinen, joten on tärkeää, että englannin kielen taitosi - sekä suullinen, että kirjallinen – on hyvä.

Southeast Asia Globe on Kambodžan johtava englanninkielinen aikakausilehti, joka keskittyy Kaakkois-Aasian alueeseen ja sisältää aiheita Laosista, Kambodžasta, Thaimaasta ja Vietnamista. Lehteä myydään hotelleissa, lentokentillä, huoltoasemilla, kioskeissa, kaupoissa ja Internet-kahviloissa ympäri Kaakkois-Aasiaa.

Osallistuaksesi tähän hankkeeseen tarvitset hyvät ATK-taidot, vahvan kiinnostuksen journalismiin, mediaan ja koulutukseen ja valmiuden tehdä joskus hyvin vaativaakin työtä. Liitäthän hakemukseesi ansioluettelosi ja kuvauksen aiemmasta kokemuksestasi.

Kaikille Journalismi-vapaaehtoisille nimetään työnohjaaja, jonka kanssa käydään läpi työtehtävät ja hankkeen odotukset. Taidoistasi ja kiinnostuksen kohteistasi riippuen työskentelet eri journalistiikan tehtävissä, kuten tutkimus, kirjoittaminen, oikoluku, haastattelut, jne. Parhaiten tähän vapaaehtoismatkaan voit valmistautua lukemalla laajasti Mekong –alueesta.

Sivun alkuun

 

Mikrorahoitushanke Kambodzassa

HANKKEEN SIJAINTI: Phnom Penh

TYÖTEHTÄVÄT: paikallisten yrittäjien tukeminen liiketoiminnan kehittämisessä

MAJOITUS: Yhteisasuntola tai isäntäperhe. Isäntäperheiden määrä on rajallinen

HINTAAN SISÄLTYY: ruoka, majoitus, meno-paluukuljetukset lentokentälle, työmatkakuljetukset mikäli tarpeen, matka- ja sairausvakuutus, oma verkkosivu, perehdytys ja tehtäviin tutustuttaminen ja ympärivuorokautinen tuki

HINTAAN EI SISÄLLY: lennot, viisumikulut, käyttöraha

HANKKEEN KESTO: neljästä viikosta eteenpäin

ALOITUSPÄIVÄMÄÄRÄ: joustava

Mikrorahoituskoordinaattori ja vapaaehtoiset Kambodzassa

Projects Abroadin vapaaehtoiset tekevät yhteistyötä Khemara-nimisen järjestön kanssa osana kambodžalaisten pienyrittäjien avustamista yritysten luomisessa ja kehittämisessä. Tavoitteena on myöntää yrittäjille pieniä lainoja, jotka he ajan ja saamansa opastuksen myötä maksavat takaisin.

Hankkeessa tarjotaan pienlainoja yhteisöille Phnom Penhin köyhillä alueilla. Alueen ompelijat ansaitsevat alle kolme euroa päivässä ompelemalla suurten länsimaisten merkkien vaatteita epäterveellisissä oloissa. Suurin osa työläisistä on naisia ja pienten lasten äitejä. Vapaaehtoisten työ alkupääoman ja neuvojen antamisessa tarjoaa näille naisille mahdollisuuden ansaita rahaa ja elättää perheensä itsenäisesti pitämällä pieniä kauppoja ja ruoanmyyntikärryjä.

Köyhyydessä elävien perheiden on tavallisesti vaikea perustaa yrityksiä, sillä lainojen välityspalkkiot ja korot ovat yleensä korkeita. Hankkessamme myönnetyissä lainoissa näitä ei ole.

Lainaan oikeutetut ihmiset saavat myös koulutusta yrityskirjanpidon perusteista sekä muuta tukea, joka auttaa heitä luomaan kannattavia pienyrityksiä.

Harjoittelija mikrorahoitushankkeessa 

Harjoittelijana työskentelet Projects Abraodin mikrorahoitusvastaavan kanssa. Päivittäiset työtehtävät ovat vaihtelevia ja niihin sisältyy alla lueteltuja töitä.

 • lainahakemusten arviointi ja lainansaajien tapaaminen
 • lainansaajien avustaminen yrityssuunnitelman tekemisessä ja markkinoinnin kehittämisessä
 • lainaa saaneiden ja -ryhmien tarkkailu ja opastaminen
 • yritystyöpajojen vetäminen
 • yleinen liiketoimintaneuvominen ja yritystoiminnan tukeminen.

Mikrorahoitushankkeemme Kambodžassa on ympärivuotinen, joten mukaan voit tulla koska vain. Harjoittelijoiden työaika on maanantaista perjantaihin kello 8-17. Saat kokemusta kambodžalaisten pienyritysten toiminnasta ja paikallisten yrittäjien päivittäin kohtaamista pulmista. Vietät aikaa täysin uudessa ympäristössä ja tutustut toiseen kulttuuriin ja elämäntapaan. Kokemus on sekä palkitseva että haastava.

Hankkeesta kiinnostuneilta odotetaan vähintään auttavaa englannin kielen taitoa, vähintään vuoden kokemusta tai koulutusta liiketoiminnan tai johtamisen alalta sekä aitoa kiinnostusta pienyritystoimintaan sekä ruohonjuuritasolla tapahtuvaan yhteisöjen kehittämiseen. Myös kaikki liiketoiminnassa ansioituneet ja osaamisensa jakamisesta kambodžalaisten kanssa kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan hankkeeseen.

Sivun alkuun

 


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä