You are from: United States, Go to our American website. Close

Vapaaehtoistyö Jamaikalla Karibian saaristossa

Vapaaehtoistyö Jamaikalla Karibian saaristossa

Jamaica Karta

Toimipaikat: Mandeville

Hankkeen kesto: Kahdesta viikosta ylöspäin

Majoitus: Isäntäperhe

Mielenkiintoisia vierailukohteita: Negrilin rannat, Bob Marleyn kotitalo Kingstonissa, Ocho Rios vesiputous, Blue Mountains

Hankevaihtoehdot:OpetusHoiva, Rakennushankkeet, Katastrofinhallinta, Osuuskuntaviljely, Maroon-hanke, IT & Sosiaalinen media,  Urheilu, Lääketiede & Terveys, Musiikki, Ihmisoikeudet, Kielikurssit

Projects Abroadilla on tarjolla runsaasti vaihtoehtoja vapaaehtoistyöhön Jamaikalla. Jos olet vielä opiskelija tai vastavalmistunut, niin meillä on myös mahdollisuuksia työharjoitteluun Jamaikalla.

Karibian saari Jamaika on maailmankuulu idyllisistä rannoistaan, turkoosista vedestään ja ihanasta musiikistaan. Maa on saavuttanut suurta musiikillista menestystä ulkomailla Bob Marleyn kansainvälisestä läpimurrosta lähtien.

Projects Abroad sijaitsee vuoristokylä Mandevillessä, noin 40 km länteen pääkaupunki Kingstonista. Tämä yliopistokaupunki on täynnä kauniita puutarhoja ja täällä kukoistaa Jamaikan sitrusviljelmät. Kaupunki on noin 2000 metrin korkeudella, mikä tekee ilmastosta leudomman kuin muualla Jamaikalla. Mandeville on hyvä lähtökohta kukkuloiden tutkimiseen jalkaisin ja täältä voit myös vierailla Etelä-Jamaikan kauniilla rannoilla. Kun et tee vapaaehtoistyötä voit käydä myös kuumilla lähteillä Milk River Bathissa tai maata riippumatossa nauttien reggaen rytmeistä.

    

Opetushanke

Hankkeen sijainti: Mandeville

Hankekohteet: ala-aste, aikuisten lukutaito-hanke

Oppilaiden ikä: 6-12 vuotta, aikuiset

Luokkakoko: 30-40

Työtehtävät: opettaja tai apuopettaja (englanti, ranska, espanja, maantieto, historia, matematiikka, liikunta)

Muut opetusmahdollisuudet: kuvataide, tanssi, draama, hollanti, saksa, IT, musiikki

Majoitus: isäntäperhe

Hintaan sisältyy: ruoka, majoitus, meno-paluukuljetukset lentokentälle, matkavakuutus, henkilökohtainen nettisivu, perehdytys, matkakulut isäntäperheestä hankekohteeseen, 24/7 tuki

Hintaan ei sisälly: lennot, rokotukset, viisumikulut, taskuraha

Hankkeen kesto: vähintään 4 viikkoa

Aloitusajankohta: joustava

Utbildning

Vaikka Jamaikan virallinen kielin on englanti, niin suurin osa lapsista oppivat patoisia kotona. Jamaikan englantia (sekoitus amerikan ja brittienglantia) opetetaan kouluissa ja tämän kielen hallinta on hyvin tärkeää tulevien opintojen kannalta. Vapaaehtoiset Jamaikalla työskentelevät kouluissa ja avustavat paikallisia opettajia oppilaiden ääntämyksen parantamisessa. Innostuksesi ja uusien mielikuvituksellisien opetustapojen kautta voit motivoida ja kannustaa oppilaita.

Sinulla on myös mahdollisuus opettaa saksaa tai hollantia. Kerro tarpeistasi ja toiveistasi, niin etsimme sinulle täydellisen vapaaehtoispaikan.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Jamaica Teaching Management Plan.

Sivun alkuun

Hoivahanke

Sijainti: Mandeville

 Hankekohteet: hoitokeskukset, vanhainkodit, keskukset vammaisille lapsille, lastensuojelujärjestöt

Ryhmäkoko: 10+

Sinun tehtäväsi: Avustaa vakiohenkilökuntaa lastenhoidossa, leikeissä, siivouksessa, neuvonnassa, opetuksessa ja yleisessä avussa

Majoitus: Isäntäperhe

Mitä sisältyy hintaan? Ruoka ja majoitus, vakuutukset, kuljetukset, tuki ja apu 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, oma verkkosivusto

Mitä ei sisälly hintaan? Lennot, viisumit, rokotukset, taskuraha

Kuinka kauan viivyt hankkeessa? Kahdesta viikosta ylöspäin

Aloituspäivä: Joustava

Barn & Ungdom

Vapaaehtoisena Jamaikalla voit työskennellä sekä lasten, että vanhusten kanssa hoitohankkeissamme.

Lapset:

Meillä on useita eri hoivahankekohteita, joissa monilla lapsilla on ollut vaikea lapsuus ja he saattavat tarvita erityistä hoitoa ja huomiota. Joillakin lapsilla on erityistarpeita lievästä vammaisuudesta vaikeaan ja heillä on erityisruokavalio. He saattavat myös tarvita fysioterapiaa ja erityisopetussuunnitelmia. Sinun tehtäväsi on yrittää parantaa heidän elämäänsä. Työnkuvasi on vaihteleva, mutta saattaa sisältää tehtäviä, kuten:

 • Pelata pelejä ja urheilla lasten kanssa.
 • Auttaa heitä koululäksyjen kanssa.
 • Auttaa kylvetyksessä, ruokkimisessa ja pyykkäämisessä.
 • Lapsien viemistä retkille pienryhmissä.


Barn & Ungdom

Toinen vaihtoehto on opettaa paikallisessa esikoulussa. Vapaaehtoiset näissä hankkeissa auttavat innostamaan lapsia interaktiivisten harjoitusten kautta. Kolmas vaihtoehto on työskennellä koulussa lasten kanssa, joilla on erityistarpeita, henkisiä tai fyysisiä vammoja ja oppimisvaikeuksia.

Jokainen näistä hankkeista on todella merkityksellinen ja sinun täytyy olla valmis  tunnetasolla sekä antamaan että ottamaan vastaan .

Vapaaehtoistyö orpokodeissa Jamaikalla

Vapaaehtoisemme ovat vuosien aikana työskennelleet Jamaikalla lasten parissa orpokodeissa ja laitoksissa. Heidän työnsä on ollut erittäin tärkeää näissä hankekohteissa ja avustustyö on parantanut lasten elinoloja ja tarjonnut hoivaa ja tukea. Olemme kuitenkin päättäneet keskittyä yhteisön ja perheiden tukemiseen orpokotityön sijaan, koska uskomme, että lapsien kannalta paras vaihtoehto on asuminen perheessä. Lue lisää vapaaehtoistyöstä orpokodeissa ja meidän näkemyksistä asiaan liittyen.

Tämä tarkoittaa sitä, että vapaaehtoistyötä tehdään Jamaikalla hoitokeskuksissa, vammaisille lapsille tarkoitetussa tukikeskuksessa ja lastensuojelujärjestöissä lastenkotien sijaan. Näin Projects Abroad pystyy tekemään parempaa yhteistyötä paikallisten yhteisöjen kanssa ja tärkeimmiten, pystymme auttamaan perheitä pysymään yhdessä ja menestymään.

 

Vanhukset:

Barn & Ungdom

Vapaaehtoisena sinulla on myös mahdollisuus työskennellä vanhempien ihmisten kanssa, joita heidän perheensä ovat laiminlyöneet tai hyljänneet ja tarvitsevat siksi apuasi. Vapaaehtoisena Jamaikalla voit osallistua moneen eri toimintaan, millä innostetaan ja kannustetaan vanhuksia henkisesti, fyysisesti ja sosiaalisesti, esimerkiksi, äänen lukeminen, kävelyttäminen ja ruoanlaitto. Täällä sinulla on todella mahdollisuus olla luova ja tehdä merkittävä vaikutus vanhempien ihmisten elämään.

 

Aloite lasten oikeuksista - Childrens Rights Initiative

Barnrättsinitiativet

Childrens Rights Initiative (CRI) on hanke, joka toimii perustuen neljään UNICEFin laatimaan kategoriaan. Nämä neljä aluetta ovat oikeus suojeluun, selviytymiseen sekä oikeus vaikuttaa. Hanke on suunnattu ensisijaisesti lasten sosiaalisia tarpeita kohtaan ja se työskentelee saavuttaakseen tavoitteensa samalla kun me hyödynnämme parhaamme mukaan vapaaehtoistemme taitoja.

Vapaaehtoiset, jotka ovat kiinnostuneita hankkimaan kokemusta sosiaalityössä, psykologiassa, sosiologiassa tai eri tyyppisissä tuki ja perheneuvontapalveluissa ovat erityisen sopivia tähän hankkeeseen. Hankkeeseen osallistumiseen ei vaadita aiempaa kokemusta, mutta he, jotka ovat jo opiskelleet hankkeen tarpeisiin soveltuvaa aihetta ovat luonnollisesti erityisapuna.

Oikeus vaikuttaa on lasten oikeus ilmaista vapaasti mielipiteensä ja sananvalta asioista, jotka vaikuttavat heidän sosiaaliseen, taloudelliseen, uskonnolliseen, kulttuurilliseen ja poliittiseen elämäänsä. Osallistumisoikeuteen sisältyy oikeus ilmaista mielipiteensä ja tulla kuulluksi, oikeus tietoon ja vapauteen kuulua valitsemaansa ryhmään. Projects Abroad Jamaikalla liittoutui Mandevillen Rotaryklubin kanssa perustaakseen EarlyAct-ryhmiä. EarlyAct on palvelu, jota tarjotaan kouluille ja joka on avoin 5-13-vuotiaille oppilaille. EarlyAct antaa nuorille opiskelijoille mahdollisuuden saavuttaa paremman tietoisuuden ja ymmärryksen yhteisöstään ja maailmasta.

Barnrättsinitiativet

Vapaaehtoisemme ovat vastuussa ryhmien toiminnan organisoinnista ja hallinnoinnista ja he varmistavat, että suunnitellut hankkeet toteutetaan. Osa toiminnasta tapahtuu kouluviikon ulkopuolella ja vapaaehtoistemme täytyy voida sitoutua täysin CRI:n osallistumisoikeuksien aihepiiriin.

Oikeus selviytymiseen keskittyy olennaisimpiin ja välttämättömimpiin olosuhteisiin, jotka ovat tärkeitä lapsen selviytymisen kannalta. Tämä sisältää oikeuden ruokaan, suojaan ja puhtaaseen veteen. Tätä hanketta johtaa Työ- ja Sosiaaliturvaministeriö Programme for Advancement Through Health and Education (PATH) -ohjelman kautta. PATH on osittain valtion rahoittama ohjelma, joka tarjoaa apua köyhille ja heikossa asemassa oleville perheille. Keskitymme työskentelyyn lasten kanssa vauvasta lukion loppuun asti.

Vapaaehtoiset työskentelevät paikallisen sosiaalityöntekijän kanssa auttamalla raporttien kirjoittamisessa, selvitystyössä ja tausta-arviointien teossa, kotikäynneillä ja kouluvierailuilla.

Oikeus kehitykseen sisältää oikeuden muodolliseen koulutukseen, perusterveydenhuoltoon, vapaa-aikaan, virkistys- ja kulttuuritoimintaan sekä tietoon näistä oikeuksista. Projects Abroad toimii Mico Child Assessment and Research Education (CARE) keskuksessa hankkeen näiden osa-alueiden saralla. Ohjelman tavoitteena on tarjota erityisopetusta koululaisille, joilla on erilaisia oppimiseen vaikuttavia ongelmia. Tarjolla olevat palvelut sisältävät myös psykologisen ja koulutusarvioinnin, neuvontaa, työpajoja ja seminaareja vanhemmille ja opettajille, sekä kielellisiä arviointeja.

Vapaaehtoisemme avustavat vanhempien haastatteluissa, ryhmäarvioinneissa, havainnoinnissa ja psykologisissa ja koulutusarvioinneissa, raporttien valmistelussa sekö työpajojen ja seminaarien suunnittelussa ja ohjaamisessa.

Oikeus suojeluun merkitsee lapsen suojelua kaikelta harmilta ja vaaroilta, fyysisestä, seksuaaliseen, henkiseen ja psyykkiseen pahoinpitelyyn, lapsityöhön, väkivaltaan ja kaikkiin hyväksikäytön muotoihin. Päävastuu tällä alueella on Child Development Agency (CDA):lla.

CDA on tulos Children Services Divisionin, The Adoption Boadin ja Shild Support Unitin yhdistymisestä. CDA on vastuussa adoptioiden järjestämisestä, sijaishuollosta, perheiden ohjauksesta ja tukemisesta, perheiden jälleenliittäminen yhteen ja muiden asioiden hallinta.

CDA pyrkii suojelemana lapsia erilaisilta riskeiltä puhumalla lasten oikeuksien puolesta ja parantamalla yleistä tietoisuutta lasten oikeuksista.

Vapaaehtoisemme työskentelevä yhdessä Children’s Officer:in kanssa avustamalla tiedon keruussa ja dokumentoinnissa uusilta asiakkailta sekä mahdollisten lapseen kohdistuvan väkivallan, laiminlyönnin ja hylkäystapausten raporttien vastaanottamisessa. Vapaaehtoiset voivat myös auttaa tutkivassa kenttätyössä, konsultoinnissa, suunnittelussa ja asiainhoidossa.

Muut vastuut voivat sisältää osallistumista oikeusistuntoihin Children’s Officerin kanssa useiden lasten puolesta, raporttien valmistelua ja avustaa muissa yleisissä hallinnollisissa tehtävissä ja toimistotöissä.

Tähän hankkeeseen kahdeksi viikoksi tai kuukaudeksi osallistuvat vapaaehtoiset keskittyvät yhteen yllä mainituista osa-alueista. Yli 2 kuukautta osallistuvien on mahdollista saada kokemusta useilta eri osa-alueilta.

Työskennelläksesi tässä hankkeessa tulee sinun äidinkielesi olla englanti.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Jamaica Care Management Plan.

Sivun alkuun

Rakennushankkeet

Byggprojekt

Sijainti: Mandeville ja ympäröivät alueet

Sinun tehtäväsi: Avustaa katastrofissa kärsineiden köyhien ihmisten kotien rakennuksessa ja remontoinnissa

Majoitus: Isäntäperhe

Mitä sisältyy hintaan? Ruoka ja majoitus, vakuutukset, kuljetukset, tuki ja apu 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, oma verkkosivusto

Mitä ei sisälly hintaan? Lennot, viisumit, rokotukset, taskuraha

Kuinka kauan viivyt hankkeessa? Kahdesta viikosta ylöspäin

Aloituspäivä: Joustava – vapaaehtoisia tarvitaan vuoden ympäri

Jamaikalla on elintärkeää, että rakennuksen rakennetaan kunnolla ja kestäviksi. Maa altistuu usein hirmumyrskyille, jolloin kaikki rakennukset sortuvat. Vapaaehtoisena Jamaikalla autat rakentamaan ja korjaamaan vioittuneita koteja ja muita rakennuksia. Köyhät kärsivät hirmumyrskyistä eniten ja sinä autat heitä rakentamaan heidän kotinsa ja saniteettijärjestelmänsä uudelleen.

Vapaaehtoisena Jamaikalla työskentelet ”Adventist Development and Relief Agency” (ADRA):n kanssa. Yhdessä heidän avustustyöntekijöidensä kanssa kierrät ympäri Mandevilleä rakentamassa, puusepäntöissä, maalamassa ja katon asennuksessa. Tarvittaessa menette muillekin alueille.

Jamaika on trooppinen saari, joka sijaitsee hurrikaanivyöllä. Jo vuodelta 1780 olevista asiakirjoista voidaan nähdä, että saareen iskevät toistuvasti hirmumyrskyt, jotka tuhoavat usein kokonaisia yhteisöjä. Ihmisiä kuolee sortuneiden kotiensa alle, joten vakaa talojen rakennesuunnittelu on ratkaisevia ihmishenkien pelastamiseksi.

Ota yhteyttä niin saat lisätietoja tästä merkittävästä hankkeesta!

Sivun alkuun

Katastrofinhallinta

Katastrofhantering

Näetkö tulevaisuutesi kansainvälisessä avustustyössä keskittyen katastrofinhallintaan? Meillä on juuri sopiva hanke sinulle! Vapaaehtoisena Jamaikalla saat käytännön kokemusta teoreettisen koulutuksesi rinnalle. Osallistuaksesi tähän hankkeeseen vaadimme sinulta vähintään yhden vuoden koulutusta soveltuvalta alalta ja tietysti suurta kiinnostusta katastrofin koettelemien ihmisten auttamista kohtaan.

Katastrofit, olivatpa ne luonnon tai ihmisen toimien aiheuttamia voivat hidastaa maan kehitystä vakavasti. Maa voi kärsitä taloudellisesti, fyysisesti ja sosiaalisesti. Vaikka monet katastrofit ovat estettävissä, niin on yhä tärkeämpää toimia tehokkaasti niiden sattuessa. Vapaaehtoisena Jamaikalla täytät tärkeän tehtävän, koska henkilöresurssipula aiheuttaa vaikeuksia tiedon jakamisessa siitä, kuinka katastrofeja parhaiten hallitaan.

Katastrofinhallinnan hankkeemme sijaitsee St. Elizabethissä, noin 1,5 tunnin matkan päässä Mandevillestä. Vapaaehtoistyö sisältää tiedottamista ja yhteisöjen, koulujen ja paikallisten yritysten koulutusta katastrofinhallinnassa. Vapaaehtoisena Jamaikalla työskentelet rinta rinnan paikallisen henkilökunnan kanssa ja tarkat tehtäväsi riippuvat kiinnostuksistasi ja aiemmasta osaamisestasi.

Työtehtäväsi voivat sisältää:

 • Koulutusta luonnon kunnioituksen tärkeydestä
 • Koulutusta katastrofinhallinnasta
 • Avustaminen opiskelijoiden, opettajien, yrittäjien, maanviljelijöiden, kalastajien ja kansalaisjärjestöjen kouluttamisessa
 • Evakuointisuunnitelmien valmistelu ja harjoitusten suunnittelu

Vapaaehtoisena Jamaikalla tässä hankkeessa asut isäntäperheessä St. Elizabethissä.

Ota meihin yhteyttä, kerromme mielellämme lisää tästä tärkeästä hankkeesta!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Jamaica Disaster Management Plan.

Sivun alkuun

Osuuskuntaviljely

Kooperativt jordbruk

Tämä hanke sijaitsee Mandevillen pohjoispuolella ja se käsittelee maatalouden roolia vauraissa yhteiskunnissa. Jos opiskelet aiheeseen soveltuvaa alaa, niin hyödyt suuresti tähän hankkeeseen osallistumisesta. Omavarainen maatalous on tärkeää Jamaikalla, jossa jopa 20 % kaikista ihmisistä ruokkii sillä itsensä. Hanke keskittyy erityisesti ”suojaviljelyyn”, mikä tarkoittaa viljelyä kasvihuoneissa, jotka suojaavat säältä ja hyönteisiltä. Lisäksi kasvihuoneviljely vaatii kymmenen kertaa vähemmän maata, kuin perinteinen viljely.

Tavoite on kasvattaa maanviljelijän satoa sekä sen laatua ja siten tuloja. Hanke on ollut toiminnassa reilusti yli 50 vuotta ja se edustaa tällä hetkellä hieman yli 4000 pienviljelijää viidellä eri alueella. Työn kautta on pystytty edistämään monien yhteisöjen säilymistä sekä niissä asuvien ihmisten elämänlaatua.

Tarkat työtehtäväsi riippuvat kiinnostuksen kohteistasi ja aiemmasta kokemuksestasi, mutta voivat sisältää esimerkiksi:

 • Työskentelyä kasvihuonetuotannossa.
 • Kotimaan markkinoiden kehittäminen.
 • Sairauksien ja lannoitteiden hallinta
 • Eri viljelykasvien ja kasvutapojen tutkimuskokeilut
 • Auttaa paikallisia kouluja aloittamaan pienimuotoisen viljelyn, jotta niistä tulisi omavaraisempia.

Otathan yhteyttä, meillä on lisätietoa tästä hankkeesta!

Sivun alkuun

Maroon-hanke

Maroon-projekt

Jamaikalan maroonit olivat karanneita orjia, jotka taistelivat Englantilaisia siirtolaisia vastaan 1700-luvulla. Nykyään nimitystä käytetään heidän jälkeläisistään. Maroonit asuvat suurilta osin keskenään eivätkä he ole integroituneet Jamaikan yhteiskuntaan. Vapaaehtoisena Jamaikassa asut Accompongin kylässä, joka sijaitsee St. Elizabethin kukkuloilla. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus elää ja työskennellä perinteisessä Maroon kylässä.

Voit työskennellä monessa eri hankkeessa, esimerkiksi yhdessä seuraavista:

 • Tietotekniikan opetus
 • Puutarhanhoito
 • Esikoulun ja peruskoulun opetus
 • Aikuisten auttaminen lukemisessa ja kirjoittamisessa
 • Hakata polku koskemattoman luonnon läpi

Accompongissa on juokseva vesi ja saniteettitilat ja se on koti 168 taloudelle ja tällä hetkellä 576 asukkaalle. Monet talouksista koostuvat suurperheistä, joissa voi olla jopa kolme sukupolvea. Pääasiallinen tulonlähde on maatalous, jossa pääasiassa miehet työskentelevät ja naiset tekevät perinteisesti kotitöitä ja laittavat ruokaa, mutta monet ovat myös kauppiaita. Suurin haaste marooneille on työttömyys, sillä heistä yli 20% on työttöminä.

Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää tästä erityisestä hankkeesta!

Sivun alkuun

IT & Sosiaalinen media

IT & Social Media

2000-luvulla IT- osaaminen on erittäin tärkeää työn saamisen kannalta. Jamaikalla, joka on merkittävä matkailukohde, nämä taidot ovat yhtä tärkeitä, kuin muuallakin. Yhä useammissa kouluissa ymmärretään IT- osaamisen merkitys lasten kasvatuksessa varhaisesta iästä alkaen.

IT –vapaaehtoiset opettavat tietoteknisiä taitoja 6-15-vuotiaille lapsille kouluissa Mandevillessä ja sen ympäristössä. Joissakin kouluissa avustat vapaaehtoisena paikallista opettajaa, mutta toisissa ei ole koulutettuja IT- opettajia, joten voit olla yksin vastuussa opetuksesta.

Tavallisesti opetat 4-5- tuntia päivässä, mutta halutessasi sinulla on mahdollisuus opettaa enemmänkin.

IT & Social Media

Vapaaehtoistöihin Jamaikalle IT -hankkeeseen 

Kaikilla vapaaehtoisilla tulee olla hyvät tiedot tietokoneista ja tavallisimmista ohjelmista. Opetus sisältää kaiken tietokoneen käynnistyksestä sulkemiseen ja oppitunteihin ohjelmissa, kuten Word, Excel, Publisher, PowerPoint, kuvankäsittelyohjelmat ja Internetin ja e-mailin käyttö.

Riippuen osaamisestasi voit opettaa myös nettisivujen suunnittelua ja sosiaalisen median, kuten Facebookin ja Twitterin käyttöä. Ehkä osallistut myös koulun omien nettisivujen päivittämiseen.

Hanke on saatavilla kahden viikon mittaisena, mutta suosittelemme, että viivyt vähintään kuukauden, jotta pääset todella sisään työhön ja maan kulttuuriin.

Sivun alkuun

Urheilu

SportLiikuntakasvatus ja urheilu on hyvin tärkeää Jamaikalla ja maa on todella ylpeä siitä, että se on menestynein maa olympialaisissa asukasta kohti yleisurheilussa. Jamaika tunnetaan maailmanlaajuisesti ”maailman sprintteritehtaana” ja maailman nopeimpien nais- ja miesurheilijoiden tuottaminen on korkealla tärkeysjärjestyksessä. Vaikka jalkapallo onkin maan suosituin urheilulaji niin yleisurheilu ja koripallo eivät tule kaukana perässä. Vapaaehtoisena Jamaikalla sinulla on mahdollisuus työskennellä paikallisten valmentajien ja opettajien kanssa sekä ala-asteella, että ylä-asteella Mandevillessä ja sen ympäristössä, ohjaamalla luokkia, tuomaroimalla pelejä ja valmentaa eri joukkueita. Et pelkästään kehitä lasten urheilullisuutta, mutta parannat myös heidän terveyttään ja opetat heille tärkeitä elämäntaitoja.

Jalkapalloa, verkkopalloa ja lentopalloa pelataan tavallisesti kouluissa syyskuun ja joulukuun välisenä aikana. Tammi – kesäkuussa harjoitellaan pääasiassa voimistelua, koripalloa, krikettiä ja vähän verkkopalloa.

Sivun alkuun

    

Lääketiede & Terveys

Medicin & Hälsa Jos etsit lääketieteen työharjoittelupaikkaa Etelä-Amerikasta niin meillä on monia harjoittelupaikkavaihtoehtoja Karibialla ja Jamaikalla. Harjoittelijat työskentelevä suuressa sairaalassa Mandevillessä. Laitteisto ja tilat ovat suhteellisen korkeatasoisia, mutta tulet varmasti kohtaamaan sekä sairauksia, että hoitoja, jotka ovat epätavallisia Suomessa. Työskentelet potilaiden kanssa monilla eri osastoilla mukaan lukien kirurgia, sisätaudit, synnytysosasto, gynekologia ja lastentaudit. Sinulle nimetään tutor, joka pitää huolen viihtymisestäsi harjoittelussasi ja siitä, että se vastaa odotuksiasi. Me räätälöimme harjoittelun sopimaan tarpeisiisi ja kokemukseesi, joten kerrothan meille enemmän itsestäsi.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Jamaica Medicine & Healthcare Management Plan.

Sivun alkuun

Ihmisoikeudet Jamaikalla

Ihmisoikeudet Jamaikalla

SIJOITUSPAIKKA: Mandeville

SINUN TEHTÄVÄSI: Työskennellä paikallisen järjestön kanssa, joka puolustaa ja suojelee jamaikalaisia lapsia kaikenlaiselta väkivallalta.

HANKEKOHTEET: Kansalaisjärjestö

MAJOITUS: isäntäperhe

MITÄ HINTAAN SISÄLTYY?: Ruoka ja majoitus, vakuutukset, tuki ja apupalvelu 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, lentokenttäkuljetukset, henkilökohtainen verkkosivu

MITÄ EI SISÄLLY HINTAAN?: Lennot, rokotukset, viisumit, taskuraha

OSALLISTUMISAIKA: Vähintään 4 viikkoa

ALOITUSPÄIVÄ: Joustava

Osallistumalla ihmisoikeushankkeeseemme saat mahdollisuuden työskennellä hyödyllisessä hankkeessa väkivallan uhreiksi joutuneita lapsia auttavien järjestöjen kanssa. Saat ensikäden kokemusta lasten oikeuksien puolustamisesta samalla, kun autat monia jamaikalaisia perheitä.

Monet väkivaltaa kokeneista lapsista ovat laiminlyötyjä ja hyljättyjä, mutta Jamaikalla on myös suuri kadonneiden lasten ongelma; satoja lapsia katoaa vuosittain.

Vapaaehtoistyö ihmisoikeushankkeessa Jamaikalla

Vapaaehtoiset työskentelevät Hear the Children’s Cry järjestön kanssa ja keskittyvät pääasiassa kadonneiden lasten hankkeeseen (Missing Children’s Project). Vapaaehtoiset auttavat koulujen turvallisuusohjelman toimeenpanossa ja lasten partion perustamisessa yhteisöön. Avustat järjestöä myös suorittamalla tutkimuksia kadonneista lapsista ja tarjoat kaivattua neuvontaa kadonneiden lasten perheille.

Ihmisoikeushankkeeseen osallistuvilta vapaaehtoisilta vaaditaan taustaa sosiaalityössä, psykologiassa tai oikeustieteestä; eläkkeellä olevat poliisi tai kuka tahansa, jolla on hyvä teknologian tuntemus voivat myös panoksellaan tuoda hankkeelle valtavasti hyötyä. Vapaaehtoisten tulee myös olla valmiita pitämään esitelmiä ja kyetä hallitsemaan ryhmädynamiikkaa.

Vapaaehtoistyö ihmisoikeushankkeessa Jamaikalla antaa osallistujille onnistumisen tunteen heidän auttaessaan perheitä ja toivottavasti myös vähentäessään kadonneiden lasten määrää.

Sivun alkuun

Musiikki

Musik

Vapaaehtoisena Jamaikalla Projects Abroadin musiikkihankkeessa työskentelet pääasiassa kouluympäristössä. Työskentelet yhdessä vakinaisen musiikinopettajan kanssa opettaen lapsia soittamana eri instrumentteja, kuten kitara, piano ja huilu.

Musik

Jamaikalla on rikas musiikkikulttuuri ja sinulla on mahdollisuus oppia siitä lisää. Jotta työsi Projects Abroadin vapaaehtoisena olisi mielekästä tulee sinun todella rakastaa musiikkia, olla innostunut ja mielelläsi jakaa osaamistasi muille.

Yleensä työskentelet viitenä päivänä viikossa, ja iltaisin ja viikonloppuisin olet vapaalla.

Koska hankekohteena on koulu tähän hankkeeseen ei ole mahdollista osallistua koulujen kesälomien aikana heinäkuusta elokuuhun.

Kysy rohkeasti lisätietoja tästä hankkeesta!

Sivun alkuun

Kielikurssit - patois

Sukella syvälle Jamaikan kulttuuriin opiskelemalla patoisin kieltä, Jamaikan omaa erikoisversiota Englannista. Olet luultavasti kuullut sitä esimerkiksi Bob Marleyn puhumana tai sitten muiden nykypäivän tunnettujen artistien suusta.

Kieli rakentuu englannin ympärille, mutta siinä on Länsi-Afrikan kielioppi ja se sai alkunsa 1600-luvulla, kun Afrikasta saapuneet orjat kohtasivat englannin kielen. Patoisia käytetään pääasiassa puhekielessä ja sitä puhutaan laajasti ympäri Jamaikaa.

Voit opiskella patoisia Projects Abroadin koulussa joko kahden viikon tai kuukauden intensiivikurssilla tai vapaaehtoistyösi ohessa. Samanaikaisesti asut isäntäperheessä, mikä tekee oppimisesta vieläkin nopeampaa, sillä voit harjoittaa taitojasi joka päivä perheen parissa.

Oppitunnit pitää ammattitaitoinen kielenopettaja ja ne räätälöidään sinun tasoasi vastaaviksi.

Sivun alkuun


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä