You are from: United States, Go to our American website. Close

Tarjoamme monia mielenkiintoisia vapaaehtoistyöprojekteja Ghanassa. Tarjoa osaamisesi toisten auttamiseksi.

Lähde vapaaehtoistöihin Ghanaan ja osallistu mielenkiintoisiin hankkeisiimme!

Ghana Karta

Toimipaikat: Accra, Akuapem Hills ja Cape Coast

Hankkeen kesto: viikosta ylöspäin

Majoitus: isäntäperhe

Mielenkiintoisia vierailukohteita: kansallispuistot Kakum ja Mole, Busua beach, Wli -vesiputoukset

Hankevaihtoehdot: Opetus,
Hoiva, Rakennushankkeet, HIV/Aids, IT-hanke, Urheilu, Lääketiede & Terveys, Journalismi, Laki & Ihmisoikeudet, Eläinlääketiede, Kielikurssit.

Vapaaehtoisena Ghanassa pääset työskentelemään upean värikkäässä maassa Afrikan länsirannikolla. Ghana on Afrikan kehittyneimpien maiden joukossa ja poliittisesti vakaa, mutta maaseudulla köyhyys näkyy selkeämmin. Projects Abroadin vapaaehtoisten avustustyöllä on tärkeä rooli olla auttamassa vähäosaisia yhteisöjä nousemaan köyhyydestä ja parantamaan heidän elämänlaatuaan. Vapaaehtoistyöhankkeemme Ghanassa ovat avoinna kaikille olitpa välivuotta pitävä opiskelija, tauolla uraltasi tai haluat suorittaa harjoittelun kehitysmaassa.

Ghana oli aikoinaan Britannian siirtomaa ja sitä kutsuttiin nimellä Gold Coast, nykyään se tunnetaan vieraanvaraisista ja avuliaista ihmisistään. Ghanassa on upeita rantoja, koskematonta savannia ja tiheitä sademetsiä. Nykypäivän Ghanaa pidetään avoimena, monipuolisena ja musikaalisena. Vaikka monet ihmiset Ghanassa asuvat köyhyydessä, viimeaikainen taloudellinen kehitys on houkutellut merkittäviä investointeja ja monet ulkomaille lähteneet ghanalaiset ovat nyt palaamassa kotimaahansa tuoden mukanaan uusia investointeja ja ideoita.

Vapaaehtoisena Ghanassa

Projects Abroadilla on useita eri hankkeita Accrassa, Cape Coastissa ja Akuapem Hillsin alueella. Vapaaehtoisprojektit vaihtelevat lasten parissa työskentelystä englannin opettamiseen tai liikuntatuntien järjestämiseen. Järjestämme myös harjoittelupaikkoja vapaaehtoishankkeissa sairaaloissa, eläinlääkäriasemilla, ihmisoikeustyössä, sanomalehdissä ja radioasemilla.

Kaikki Projects Abroadin vapaaehtoiset asuvat paikallisissa isäntäperheissä. Ghanalaisten uskonnollisuus ja vieraanvaraisuus tekevät perheessä asumisesta erityisen mieleenpainuvan kokemuksen.

Vapaaehtoisena Ghanassa törmäät usein erikoisiin ja epätavallisiin tilanteisiin. Aina arvaamattomasta sähkön- ja vedenjakelusta köyhimpiin ghanalaisperheisiin, jotka puutteestaan riippumatta pukeutuvat parhaimpiinsa mennäkseen kirkkoon sunnuntaiaamuna. Sinun tulee myös sopeutua tuntemattomaan oli se sitten autonmuotoiset arkut tai banku ja fufu, jotka ovat paikallisia arkiruokia.

Matkustus ja turismi Ghanassa

Asuminen vilkkaassa ja värikkäässä Ghanassa on kuin räjähdys; lumoava aistien ylikuormitus. Musiikki on keskeinen osa Ghanan kulttuuria, joten isommissa kaupungeissa – varsinkin Accrassa – kuulet hienoja livebändejä ja vietät ikimuistoisia iltoja kaupungilla.

Ghanassa on monia nähtävyyksiä ja vierailun arvoisia paikkoja. Orjalinnakkeet, yö sademetsässä Kakumin luonnonsuojelupuistossa, apinoiden syöttäminen Boebeng Monkey Villagessa tai norsujen tarkkailu Molen kansallispuistossa ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia.

Matkustaminen Ghanan halki on edullista ja helppoa, oli se sitten taksilla, tro-trolla (eräänlainen minibussi) tai järviveneellä. Kaikissa tärkeimmissä kaupungeissa on siistejä ja edullisia majapaikkoja.

 

Opetus

UtbildningHankekohteet: alaluokat

Lasten ikä: 6-12 

Luokkakoko: 20-40


Työnkuvasi: opettaja tai apuopettaja (englanti, ranska, maantiede, matematiikka)

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia 

Kerhot: kuvaamataito, draama, musiikki ja urheilu

Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa 

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Englanti on Ghanan virallinen kieli, mutta suurin osa lapsista oppii ensin yhden paikallisista kielistä, kuten twi, ewe tai ga. Englantia vaaditaan kuitenkin esimerkiksi valtion virastoissa ja yritysmaailmassa. Vapaaehtoistyössä englanninopettajana voit tehdä suuren vaikutuksen lasten tulevaisuuden mahdollisuuksiin! Opetushankkeessa Ghanassa on tärkeää, että voidakseen opettaa muita, vapaaehtoisilla itsellään täytyy olla hyvä englannin kielen taito. Vapaaehtoiset työskentelevät pääasiassa Akuapem Hillsin kouluissa, mutta on mahdollista työskennellä muille alueille. Suurin osa ghanalaisista kouluista kärsii resurssipulasta ja apuopettajista on hyötyä kouluissa.

Vapaaehtoisena opettaja Ghanassa

Tässä hankkeessa saat työkokemusta vapaaehtoisena ala- ja yläasteen luokissa. Et tarvitset aikaisempaa kokemusta tai koulutusta osallistuakseni ja tämä vapaaehtoistyö soveltuu niin välivuotta tai urataukoa pitäville tai niille vapaaehtoisille, jotka haluavat tehdä jotain mielekästä lomien aikana.

Yleensä avustat useiden eri luokkien englanninkielen tunneilla, mutta on myös mahdollista opettaa eri aineita yhdessä luokassa. Sinun kannustuksesi ja interaktiiviset harjoitukset kannustavat lapsia opiskelemaan ja oppimaan lisää.  Opetusprojekteissamme Ghanassa on myös mahdollista opettaa vapaaehtoisena ranskaa tai muita aineita. Kerro meille, jos olet kiinnostunut tietystä aineesta, niin voimme yrittää löytää sinulle sopivan hankekohteen.

Ghanassa olevat vapaaehtoiset osallistuvat viikoittaisiin työpajoihin, joissa he oppivat ghanalaisesta koulutussysteemistä ja saavat mahdollisuuden jakaa ja suunnitella opetusaktiviteetteja muiden vapaaehtoisten kanssa Työpajoissa puhutaan myös kulttuurieroista, kommunikaatiotaidoista ja koululuokan hallitsemisesta.

Sinulla työlläsi on tärkeä vaikutus oppilaisiin ja olet osana pitkäkestoisten tavoitteiden saavuttamista muiden vapaaehtoisten joukossa.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Ghana Teaching Management Plan.

 

Sivun alkuun

Hoiva

Barn & Ungdom

Hankkeen sijainti:  Accra, Akuapem Hills, Cape Coast

Hankekohteet: päivähoitokeskukset ja koulut erityislapsille 

Lasten ikä: 0-14


Työnkuvasi: hoivahallintosuunnitelman mukaisten opetuksellisten pelien ja ryhmäaktiviteettien järjestäminen ja tuen tarjoaminen

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 1 viikko

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Ghanassa sinulla on mahdollisuus tehdä suuri vaikutus vammaisten ja muiden heikossa asemassa olevien lasten elämänlaatuun. Varallisuuserot ovat suuria ja suuri osa väestöstä elää köyhyydessä. Terveydenhuolto ja sanitaatio ovat vajavaisia, josta johtuen eliniänodote ja lasikuolleisuus ovat korkeita. Lisäksi lapsityövoima ja isot luokkakoot tekevät ghanalaisten lapsuudesta usein rankan. Hoivavapaaehtoisten apu on tämän takia todella tärkeää lasten hyvinvoinnin parantamisessa Ghanassa.

Oletpa pitämässä välivuotta, olet uratauolla tai ehkä haluat tehdä mielekästä vapaaehtoistyötä lomalla, kannattaa sinun harkita osallistumista hoivaprojektiin lasten parissa. Nämä hankkeet eivät vaadi aikaisempaa kokemusta, koska työtehtäväsi muokataan niin, että se soveltuu sinulle ja paikallisen hankekohteen tarpeisiin. Kouluttautuneet vapaaehtoiset ovat myös tervetulleita ja pääsevät auttamaan lastenhoidossa, mutta he voivat myös jakaa osaamistaan paikallisten hankekohteen työntekijöiden kanssa sosiaalityön ja lastenhoidon alalla.

 Vapaaehtoisena ulkomailla lasten kanssa

Meillä on vapaaehtoistyötä useissa päivähoitokeskuksissa ja kouluissa Accrassa, Cape Coastilla ja Akuapen Hillsissä sekä niiden ympäristössä, joissa vapaaehtoisemme ja paikallinen henkilökuntamme huolehtivat apua tarvitsevista lapsista. On myös mahdollista työskennellä erityislapsien apuna. Vammaisten lapsien asema Ghanassa on erityisen huono, ja resursseja näiden vähäosaisten lapsien avustukseen on vähän.

Vapaaehtoiset parantavat monien lasten elämänlaatua antamalla heille huomiota, leikkimällä heidän kanssaan ja järjestämällä heille opetusta. Hankkeidemme tavoitteet on määritelty hoivahallintosuunnitelmissa ja hoivatyön ohella vapaaehtoiset tukevat lasten fyysistä, sosiaalista ja kognitiivista kehitystä erilaisten aktiviteettien avulla. Muun muassa luku- ja laskutaidon parantaminen sekä hygienian tärkeyden opettaminen ovat joitain keskeisiä tavoitteitamme Ghanassa.

Lasten ja nuorten ikä näissä hankekohteissa vaihtelee 0 -14 vuoteen ja jos sinulla on toiveita lasten iän suhteen, niin mainitsethan tämän hakemuksessasi. Hankkeissa on mahdollista viipyä viikosta eteenpäin, mutta suosittelemme, että viivyt vähintään kuukauden.

Vapaaehtoistyö orpokodeissa Ghanassa

Vapaaehtoisemme ovat vuosien aikana työskennelleet Ghanassa lasten parissa orpokodeissa ja laitoksissa. Heidän työnsä on ollut erittäin tärkeää näissä hankekohteissa ja avustustyö on parantanut lasten elinoloja ja tarjonnut hoivaa ja tukea. Olemme kuitenkin päättäneet keskittyä yhteisön ja perheiden tukemiseen orpokotityön sijaan, koska uskomme, että lapsien kannalta paras vaihtoehto on asuminen perheessä. Lue lisää vapaaehtoistyöstä orpokodeissa ja meidän näkemyksistä asiaan liittyen.

Tämä tarkoittaa sitä, että vapaaehtoistyötä tehdään Ghanassa päivähoitokeskuksissa ja kouluissa lastenkotien sijaan. Näin Projects Abroad pystyy tekemään parempaa yhteistyötä paikallisten yhteisöjen kanssa ja tärkeimmiten, pystymme auttamaan perheitä pysymään yhdessä ja menestymään.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Ghana Care Management Plan

Sivun alkuun

 

Rakennus

Kultur och Samhälle: Byggprojektet

Hankkeen sijainti: pienet kylät Akuapem Hillsin alueella


Työnkuvasi: erilaisten rakennuksien rakentaminen ja remontointi paikalliselle yhteisölle

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 1 viikko

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Jos olet kiinnostunut osallistumaan rakennustyöhön vapaaehtoisena välivuoden tai lomien aikana, niin Ghana on oikea vaihtoehto sinulle. Hanke sijaitsee Akuapem Hillsin alueella noin tunnin matkan päässä pohjoiseen pääkaupungista Accrasta. Vapaaehtoiset auttavat rakentamaan taloja ja koulurakennuksia paikallisten yhteisöjen avuksi.

Tämä hanke on hieno mahdollisuus asua ja työskennellä afrikkalaisessa yhteisössä maaseudulla ja monet vapaaehtoiset käyttävät tämän tilaisuuden oppiakseen Ghanan kiehtovasta kulttuurista ja vieraanvaraisia ihmisiä.

Talojen ja koulurakennuksien rakentamistyö Ghanassa Projects Abroadin kautta

Monilla ghanalaisilla ei ole kunnollisia asumisrakennuksia ja koulut ovat usein huonossa kunnossa. Rakennushanke antaa mahdollisuuden parantaa tilannetta ja antaa perheiden asumisoloihin helpoitusta ja lapsille turvallisen paikan käydä koulua.

Rakennukset tehdään usein mudasta valmistetuista tiilistä, joiden annetaan kuivua ja kovettua auringossa. Vapaaehtoiset ovat myös mukana seinien rakentamisessa rappauksesta maalaamiseen. Yhden rakennuksen valmiiksi saamisessa kuluu noin yksi kuukausi.

Työskentelet tässä hankkeessa aikaisin aamulla ja iltapäivisin, sillä keskipäivällä lämpötila on usein liian helteinen. Sinulla on aikaa ja paljon mahdollisuuksia tutustua paikalliseen yhteisöön ja viettää aikaa myös isäntäperheesi ja muiden vapaaehtoisten kanssa. Monet vapaaehtoiset auttavat myös päiväkodeissa tai järjestävät jalkapallo-ottelun rakennustyöpäivän jälkeen.

Sivun alkuun

 

HIV/AIDS -hanke

 

Gap Year HIV/Aids Volunteering Ghana

Hankkeen sijainti: Accra

Hankekohteet: sairaala ja yhteisöissä suoritettava työ


Työnkuvasi: potilaiden tukeminen ja yhteisöissä suoritettavan terveydenhuoltotyöhön osallistuminen

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 1 viikko

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Vapaaehtoisena Ghanassa sinulla on nyt mahdollisuus työskennellä HIV/AIDS-hankkeessa. Opit lisää Ghanan HIV/AIDS-tilanteesta ja tautiin liittyvästä stigmasta työskennellessäsi taudista kärsivien potilaiden kanssa.

Ghanassa on kasvava määrä tautiin sairastuneita joten on tärkeää tarttua toimiin. Tavoite on estää uusia HIV-tartuntoja ja lieventää taudin sosiaalistaloudellisia ja psykologisia vaikutuksia yksilöihin, yhteisöihin ja kansakuntaan.

Yksi sairaaloista, joka työskentelee tämän tavoitteen saavuttamiseksi on Korle-Bun opetussairaala Accrassa. Vapaaehtoisena Ghanassa voit työskennellä useilla sairaalan HIV/AIDS-keskuksen eri osastoilla.

Vapaaehtoistyö HIV/AIDS-keskuksessa

Keskuksessa on seuraavia osastoita, joissa voit työskennellä:

Neuvonta-yksikkö: Tämä osasto auttaa potilasta valmistautumaan HIV/AIDS-testiin.Volunteering HIV/Aids Ghana

Antiretroviraali-klinikka: Hoitoa saaville potilaille.

Ennaltaehkäisytyö äidiltä lapselle siirtyvien tartuntojen ehkäisemiseen: Raskaana olevien naisten neuvonta ja testaus. Tartunnan saaneet äidit seuraavat ohjelmaa, joka estää taudin tarttumisen lapseen.

Diagnostiikka ja testiosasto: Erityislaboratorio, jota käytetään vain HIV:in/AIDS:in testaukseen ja diagnosointiin.

Vapaaehtoisilla on myös mahdollisuus osallistua kaksi kertaa viikossa järjestettävään HIV/AIDS-valistustyöhön, jossa matkustetaan kouluihin ja vähäosaisiin yhteisöihin kertomaan taudista ja suorittamaan terveystarkastuksia.

Vapaaehtoisena HIV/AIDS-hankkeeessa Ghanassa tulet tapaamaan ihmisiä kriisin keskellä ja se luultavasti vaikuttaa sinuun tunnetasolla, mutta hanke on todella merkityksellinen ja pääset työskentelemään innostavien ihmisten kanssa.

 

Sivun alkuun

 

IT-Hanke

Hankkeen sijainti: Akuapem Hills ja Cape Coast 

Työnkuvasi: atk-perustaitojen (kuten Word- ja Excel-ohjelmat) opettaminen

Hankekohteet: alaluokat kouluissa 

Majoitus: isäntäperhe 

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

IT-hankekohteemme Ghanassa sijaitsevat Akuapem Hillsin alueella ja Cape Coastin kaupungissa.  Projects Abroad antaa vapaaehtoisille mahdollisuuden tukea paikallisia yhteisöjä hyvin käytännöllisellä tavalla opettamalla tietokonetaitoja koululaisille. Turismin kasvaessa Ghanassa, tietokonetaitojen hyvä hallitseminen on erityisen tärkeää. Jakamalla osaamisesi lasten ja paikallisten opettajien kanssa, annat heille paremmat mahdollisuudet menestyä ja löytää työpaikkoja tulevaisuudessa. 

Entinen Projects Abroad vapaaehtoinen perusti atk-keskuksen huhtikuussa 2005 Abiriwin peruskouluun, Akuapem Hillsin alueelle. Vapaaehtoisemme ovat hyvin tärkeässä osassa keskuksen toiminnan kannalta, sillä koulussa ei ole opettajia, jotka pitäisivät atk-tunteja. 

IT-hankevapaaehtoisena kouluissa Ghanassa

Osallistuaksesi hankkeeseen ei tarvitse olla tietokoneiden asiantuntija, sillä työn tarkoitus on opettaa lapsille perustaitoja ja tuoda tietokoneita koululaisten käyttöön. Vapaaehtoiset auttavat usein näyttämällä kuinka tietokone käynnistetään ja sammutetaan, he opettavat kuinka Word, Excel ja PowerPoint toimivat ja kuinka nettiä voi käyttää tiedon etsimiseen. Jos sinulla on enemmän osaamista tietokonealalla, voit myös opettaa vaativampia taitoja jo perusteet osaaville lapsille. Käyttämällä hieman luovuutta, voit tehdä oppimisesta hauskaa ja jännittävää.

Tärkeä osa hanketta on myös paikallisten opettajien kouluttaminen ja opetusmateriaalien luominen, jotta paikalliset opettajat voivat näyttää atk-keskusta ja opettaa lapsia myös silloin kun hankkeessa ei ole vapaaehtoisia.

Sivun alkuun

 

Urheilu 

 

Koripallohanke 

Sport

Hankkeen sijainti: Accra

Työnkuvasi: valmentaa koripalloa nuorille ja kehittää heidän taitojaan 

Oppilaiden ikä: 8-15

Ryhmäkoko: 35 

Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 1 viikko

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Koripallolla on jo pitkään ollut vähäinen rooli Ghanassa, sillä jalkapallo on kansallinen pakkomielle. Kuitenkin viime vuosina on rakennettu yhä enemmän koripallokenttiä ja koripallosta on tulossa yhä suositumpi Accrassa ja sen ympäristössä.

Projects Abroad vapaaehtoisena Ghanassa voit työskennellä valmentajana hankekohteistamme Accrassa. Kerholla on yleensä harjoituksia maanantaista perjantaihin ja pelejä järjestetään lauantaisin. Kuten monet muut urheiluharjoitukset, koripalloa pelataan usein iltapäivisin, jolloin on hieman viileämpää kuin keskipäivällä. Tarvitset vain perustiedot koripallosta ja oman innostuksesi osallistuaksesi tähän hankkeeseen!

Roolisi koripallohankkeen vapaehtoisena valmentajana Ghanassa

Harjoitukset koostuvat kestävyyttä, tekniikkaa ja pelistrategiaa kehittävistä harjoituksista. Riippuen kokemuksestasi valmentajana, olet joko paikallisen valmentajan avustajana tai otat itsenäisemän roolin harjoitusten järjestämisessä. On myös tärkeää opettaa pelin sääntöjä. Apuasi arvostetaan, sillä perusvalmennusmetodien avulla annat lapsien kehitykselle hyvän pohjan ja mielekästä tekemistä.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana viikon, 2 tai 3 viikkoa koripallohankkeessa. Paikalliset työntekijämme ovat valinneet tämän yhdeksi hankkeistamme, joka soveltuu lyhytkestoiseen vapaaehtoistyöhön yhteisössä. Vaikka pystyt saamaan käsityksen paikallisesta kulttuurista työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

 

 

Jalkapallohanke

Hankkeen sijainti: Accra

Työnkuvasi: valmentaa jalkapalloa nuorille ja kehittää heidän taitojaan

Oppilaiden ikä: 8-21

Ryhmäkoko: 20-25

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 1 viikko

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Vapaaehtoisena Ghanassa voit jakaa innostuksesi jalkapalloa kohtaan työskentelemällä jalkapallovalmentajana Accrassa. Jalkapallo on kansallisurheilulaji Ghanassa. Sitä pelataan kaikkialla ja kiinnostus on vain kasvanut entisestään Ghanan menestyessä maailmanmestaruuskisoissa. Monet lapset ja nuoret unelmoivat saavuttavansa jonain päivänä paikan ”Black Stars” joukkueessa, kuten Ghanan maajoukkuetta kutsutaan. 

Jalkapallohankkeeseen oasallituvat vapaaehtoiset antavat nuorille pelaajille mahdollisuuden kehittää heidän taitojaan ja tekniikkaa. Silloin tällöin vapaaehtoiset vievät lapset katsomaan pelejä – tämä on lapsille hieno kokemus oppia lisää lajista ja saada motivaatio pelikentille.

Jalkapallon valmentaminen vapaaehtoisena lapsien parissa Ghanassa

Päivä alkaa muiden vapaaehtoisten ja paikallisten valmentajien palaverilla, jossa valmistellaan harjoituksia ja keskustellaan viikon ohjelmasta. Iltapäivisin valmennat nuoria. Harjoituksissa vapaaehtoiset opettavat pallon hallintaa, harhauttamista, laukomista ja pelitekniikkoja. Lisäksi järjestät harjoituspelejä ja pääset itsekin pelaamaan. Samalla kun annat lapsille mielekästä tekemistä ja mahdollisuuden osallistua järjestettyyn urheilutoimintaan, parannat omia taitojasi niin pelaajana kuin valmentajana.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana viikon, 2 tai 3 viikkoa jalkapallohankkeessa. Paikalliset työntekijämme ovat valinneet tämän yhdeksi hankkeistamme, joka soveltuu lyhytkestoiseen vapaaehtoistyöhön yhteisössä. Vaikka pystyt saamaan käsityksen paikallisesta kulttuurista työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

 

Yhteisöllinen urheilu

Hankekohteiden sijainti: Cape Coast 

Työnkuvasi: valmentaa ja opettaa jalkapalloa tai yleisurheilua vähäosaisten nuorten parissa

Oppilaiden ikä: 4-17

Ryhmäkoko: 30-35

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 1 viikko

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Tällä urheiluhankkeella on tärkeä merkitys sosiaalisesti syrjäytyneiden lasten auttamisessa. Yhteisöllinen urheilu tarkoittaa sitä, että vapaaehtoiset opettavat urheilun avulla lapsille sosiaalisia taitoja. Painopiste tässä ei ole kilpailu eikä suorituskyky vaan urheilu keinona oppia elämäntaitoja ja antaa lapsille mielekästä tekemistä ja onnistumisen iloa.

Voit osallistua tähän hankkeeseen olitpa pitämässä välivuotta, uratauolla tai haluat tehdä jotain vapaaehtoistyötä ulkomailla lomiesi aikana. Tämä hanke Ghanassa yhdistää urheilun, opetus- ja sosiaalityön.

Yhteisöurheiluhankekohteet vapaaehtoisille Ghanassa

Yhteisöurheiluhankkeessa voit tehdä vapaaehtoistyötä Cape Coastin lähellä ja järjestää urheilutoimintaa lapsille, joilla ei yleensä ole mahdollisuutta urheilla. Projects Abroadin vapaaehtoiset ja työntekijät aloittivat vuonna 2010 The Alliance for Youth Sports development –hankkeen, jonka tavoitteena on tarjota mielekästä puuhaa, joka pitää lapset ja nuoret poissa kaduilta iltapäivisin. Pidät myös heille opetuksellisia esitelmiä eri aiheista kuten malariasta, lapsityövoimasta, hygieniasta, seksuaaliterveydestä, teiniraskauksista jne. Hankkeen tarkoituksena ei siis ole vain urheiluaktiviteetit vaan myös lasten henkisestä hyvinvoinnista huolehtiminen ja erilaisten sosiaalisten taitojen oppiminen.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana 1, 2 tai 3 viikkoa yhteisöurheiluhankkeessa. Paikalliset työntekijämme ovat valinneet tämän yhdeksi hankkeistamme, joka soveltuu lyhytkestoiseen vapaaehtoistyöhön yhteisössä. Vaikka pystyt saamaan käsityksen paikallisesta kulttuurista työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

 

Rugbyhanke

Hankkeen sijainti: Cape Coast 

Työnkuvasi: valmentaa paikallisia rugbyn pelaajia ja järjestää pelejä paikallisessa liigassa  

Oppilaiden ikä: 12-18 

Ryhmäkoko: 75

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Majoitus: isäntäperhe 

Hankkeen kesto: vähintään 1 viikko

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Rugbyn suosio, kuten koripallonkin on kasvussa Ghanassa. Muualla Afrikassa se on suosittu yleisesti ottaen eteläosissa, Etelä-Afrikan ja Zimbabwen ollessa parhaat esimerkit. Vapaaehtoisena Ghanassa sinulla on mahdollisuus valmentaa rugbya kouluissa Cape Coastilla ja sen ympäristössä. Projects Abroad työskentelee Ghanan juniorimaajoukkueen valmentajan kanssa rugbyn levittämiseksi koko Cape Coastin ympäristöön.

Seuraat valmentajaa ja vähitellen saat enemmän ja enemmän vastuuta valmennustyössä. Et välttämättä tarvitse aiempaa kokemusta valmentamisesta, mutta tietysti auttaa, että tunnet pelin perusteet! Vapaaehtoismatkalla voit todella oppia uusia taitoja!

Työ vapaaehtoisena valmentajana urheiluhankkeessa

Vapaaehtoisten työtehtäviin kuuluu muun muassa:

 • Rugbyliigojen koordinoiminen
 • Syyskuussa järjestettävän Cape Coastin festivaalin rugbyottelun suunnitteleminen ja valmentaminen
 • Innostaa liikunnanopettajia opettamaan rugbyä kouluissa
 • Opettaa rugbyä lapsille ja aikuisille
 • Rantarugbyn valmennus

Rugbyhanke on kiireisin koulujen ollessa auki varsinkin uuden lukuvuoden alettua. Paras aika osallistua tähän hankkeeseen on helmi-/maalis-/touko-/kesäkuu sekä syyskusta marraskuuhun. Jos et osallistu hankkeeseen näinä kuukausina, voit yhdistää rugbyn valmentamisen hoiva- tai opetustyön kanssa.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana 2 tai 3 viikkoa rugbyhankkeessa. Paikalliset työntekijämme ovat valinneet tämän yhdeksi hankkeistamme, joka soveltuu lyhytkestoiseen vapaaehtoistyöhön yhteisössä. Vaikka pystyt saamaan käsityksen paikallisesta kulttuurista työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

 

Sivun alkuun

 

Lääketiede 

Medicin & Hälsa

Hankkeen sijainti: Cape Coast ja Dodowa

Työnkuvasi: paikallisten koulutettujen ammattilaisten työn seuraaminen sairaaloissa ja avustaminen yhteisöissä tehtävässä työssä kuten terveystarkastuksien ja esitelmien järjestämisessä  

Hankekohteet: sairaalat ja yhteisöissä tehtävä työ  

Osastot: ensiapu, lastentaudit, synnytysosasto, farmasia, fysioterapia ja leikkaussali

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia


Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 1 viikko

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Olitpa sitten välivuotta opiskeluista viettävä, pätevä lääkäri tai työharjoittelupaikka etsivä, niin voit työskennellä yhdessä Ghanan sairaaloista ja saada tärkeää työkokemusta. Lääketieteen hankekohteemme sijaitsevat Cape Coastin ja Dodowan kaupungeissa. Teet vapaaehtoistyötä potilaiden parissa, joilla on erilaisia sairauksia.

Kun saavut sairaalaan, keskustelet harjoittelusi aikataulusta ja tehtävistä Projects Abroadin koordinaattorin ja hankekohteen ohjaajasi kanssa. Suurin osa harjoittelijoista seuraavat lääkärien ja sairaanhoitajien työtä eri osastoilla kuten ensiavussa, lastentautien osastolla, synnytysosastolla, farmasian, fysioterapian osastoilla tai leikkaussalissa.

 

Lääketieteen harjoittelu ulkomailla Ghanassa Projects Abroadin kanssa

Harjoittelijat, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta työskentelevät Dodowassa, koska siellä hankekohteessamme on enemmän tukea niille vapaaehtoisille, jotka ovat oppimassa perusteita. Jos olet valmistunut lääkäri tai sairaanhoitaja, teet vapaaehtoistyötä Cape Coastissa. Jos taas olet opiskelija ja sinulla on aikaisempaa kokemusta, voit tehdä vapaaehtoistyötä joko Cape Coastissa tai Dodowassa.

Paikallisissa sairaaloissa pääset näkemään millaista terveydenhuolto on kehitysmaissa. Päivittäin opit paljon uutta ja tulet näkemään sairauksia ja hoitomuotoja, jotka ovat harvinaisempia Euroopassa. Esimerkiksi malariaa ja lavantautia hoidetaan ghanalaisissa sairaaloissa.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Ghana Medicine & Healthcare Management Plan.

Harjoittelusi aikana asut paikallisessa isäntäperheessä. Ghana on yksi suosituimmista kohdemaistamme, joten tulet aina tapaamaan muita Projects Abroadin vapaaehtoisia.

Työ yhteisöissä ja kansanterveyshanke Ghanassa

Molemmissa kaupungeissa työskentelevät lääketieteen vapaaehtoiset pääsevät ottamaan osaa yhteisöissä järjestyvään terveydenhuoltotyöhön, jossa hoidamme pienempiä haavoja ja sairauksia kylissä. Joskus järjestämme terveystarkastuksissa kouluissa. Jos sinua kiinnostaa tehdä vapaaehtoistyötä täysipäiväisesti yhteisöissä eikä sairaaloissa, voit osallistua kansanterveyshankkeeseen.

Jos taas haluat keskittyä HIV ja Aids-potilaiden auttamiseen, voit osallistua HIV/AIDS-hankkeeseen sairaaloissa sekä yhteisöissä.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana hankkeessa lyhemmän aikaa. Vaikka pystyt saamaan hyödyllistä lääketieteen kokemusta työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty oppimaan tai tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

Jos olet alan ammattilainen, voit lukea lisää sinulle sopivista hankkeista ammattilaishankkeet sivultamme. Lukiolaiset voivat osallistua Ghanassa järjestettäville nuorten vapaaehtoisleireille.

Sivun alkuun

 

Sairaanhoito

Hankkeen sijainti: Cape Coast ja Dodowa


Työnkuvasi: paikallisten koulutettujen ammattilaisten työn seuraaminen sairaalan eri osastoilla 

Hankekohteet: sairaalat ja yhteisöissä tehtävä työ  


Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia


Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Projects Aboadin harjoittelija Ghanassa opit paljon uutta ja tulet näkemään sairauksia ja hoitomuotoja, jotka ovat harvinaisempia Euroopassa. Sairaanhoitohankkeessa Ghanassa pääset kehittämään osaamistasi sairaalaympäristössä, joka on aivan erilainen kun Suomessa. Ajoittain hanke voi olla vaativa, mutta myös erityisen palkitseva.  

Harjoittelijat voivat olla tietyillä valitsemillaan sairaalan osastoilla, kuten ensiavussa, lastenosastolla, synnytys- ja leikkaussalissa. Kun saavut sairaalaan, keskustelet harjoittelusi aikataulusta ja tehtävistä Projects Abroadin koordinaattorin ja sairaalassa työskentelevän hankekohteen ohjaajasi kanssa.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Ghana Medicine & Healthcare Management Plan.

Harjoittelijat, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta työskentelevät Dodowassa, koska siellä hankekohteessamme on enemmän tukea niille vapaaehtoisille, jotka ovat oppimassa perusteita. Jos olet valmistunut sairaanhoitaja, teet vapaaehtoistyötä Cape Coastissa. Jos taas olet opiskelija ja sinulla on aikaisempaa kokemusta, voit tehdä vapaaehtoistyötä joko Cape Coastissa tai Dodowassa.

Harjoittelusi aikana asut paikallisessa isäntäperheessä. Ghana on yksi suosituimmista kohdemaistamme, joten tulet aina tapaamaan muita Projects Abroadin vapaaehtoisia.

Työ yhteisöissä ja kansanterveyshanke Ghanassa

Molemmissa kaupungeissa työskentelevät sairaanhoitovapaaehtoiset pääsevät ottamaan osaa yhteisöissä järjestyvään terveydenhuoltotyöhön, jossa hoidamme pienempiä haavoja ja sairauksia kylissä. Joskus järjestämme terveystarkastuksissa kouluissa. Jos sinua kiinnostaa tehdä vapaaehtoistyötä täysipäiväisesti yhteisöissä eikä sairaaloissa, voit osallistua kansanterveyshankkeeseen.

Jos taas haluat keskittyä HIV ja Aids-potilaiden auttamiseen, voit osallistua HIV/AIDS-hankkeeseen sairaaloissa sekä yhteisöissä.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana hankkeessa lyhemmän aikaa. Vaikka pystyt saamaan hyödyllistä sairaanhoidon kokemusta työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty oppimaan tai tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

Jos olet alan ammattilainen, voit lukea lisää sinulle sopivista hankkeista ammattilaishankkeet sivultamme.

 Sivun alkuun

 

Hammaslääketiede

Hankkeen sijainti: Accra


Työnkuvasi: oppia paikallisilta ammattilaisilta hammaslääketieteestä ja hammaslääkärin työstä

Hankekohde: sairaala


Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia


Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa 

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät! 

Hammaslääketieteen hanke Ghanassa antaa sinulla mahdollisuuden oppia hyödyllisiä taitoja ja saada kokemusta alalta seuraamalla paikallisten hammaslääkärien työtä. Näet useita eri sairauksia ja hoitomuotoja, jotka eivät ole välttämättä yleisiä länsimaissa.

Hammaslääketieteen hanke sijaitsee Ghanan pääkaupungissa Accrassa.

Harjoittelu hammaslääkärinä Ghanassa Projects Abroadin kautta

Harjoittelijat työskentelevät La Polyclinic -sairaalan hammaslääketieteen osastolla, Accran keskusta-alueella. Kun saavut sairaalaan, keskustelet harjoittelusi aikataulusta ja tehtävistä Projects Abroadin koordinaattorin ja hankekohteen ohjaajasi kanssa.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Ghana Medicine & Healthcare Management Plan.

Hammaslääketieteen harjoittelusi aikana asut paikallisessa isäntäperheessä. Ghana on yksi suosituimmista kohdemaistamme, joten tulet aina tapaamaan muita Projects Abroadin vapaaehtoisia, joiden kanssa voit viettää aikaa vapaa-ajalla.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana hankkeessa lyhemmän aikaa. Vaikka pystyt saamaan hyödyllistä hammaslääketieteen kokemusta työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty oppimaan tai tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

Sivun alkuun

 

Kätilöharjoittelu

Hankkeen sijainti: Cape Coast ja Dodowa


Työnkuvasi: seurata ja avustaa paikallisia kätilöitä 

Hankekohteet: sairaalat ja terveyskeskukset


Vaatimukset: ei eritysvaatimuksia


Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa

Jos valitset kätilöharjoittelun Ghanassa Projects Abroadin kautta, pääset oppimaan kokeneilta kätilöiltä ja näet millaista terveydenhuolto on kehitysmaissa. Tulet myös oppimaan, että raskaana olevat naiset kärsivät Ghanassa useista eri ongelmista, jotka ovat harvinaisia länsimaissa. Esimerkiksi malariaa ja lavantautia hoidetaan ghanalaisissa sairaaloissa. Tämä voi olla ajoittain haastavaa, mutta antoisaa. 

Harjoittelu kätilönä Ghanassa Projects Abroadin kanssa

Harjoittelijat, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta työskentelevät Dodowassa, koska siellä hankekohteessamme on enemmän tukea niille vapaaehtoisille, jotka ovat oppimassa perusteita ja seuramassa paikallisten ammattilaisten työskentelyä. Jos olet vasta valmistunut kätilö, teet vapaaehtoistyötä Cape Coastissa. Jos taas olet opiskelija ja sinulla on aikaisempaa kokemusta, voit tehdä vapaaehtoistyötä joko Cape Coastissa tai Dodowassa.

Jos suoritat harjoittelun Cape Coastissa, sinun hankekohteesi on alueen iso sairaalassa, joka on yksi uusimmista sairaaloista Ghanassa ja siellä on useita eri osastoja ja laitteita.

Kun saavut sairaalaan, keskustelet harjoittelusi aikataulusta ja tehtävistä Projects Abroadin koordinaattorin ja hankekohteen ohjaajasi kanssa. Sinun roolisi on kätilöharjoittelija ja opit seuraamalla sairaalan kätilöiden työskentelyä ja kysymällä heiltä kysymyksiä. Aikaisempi kokemuksesi vaikuttaa siihen kuinka paljon hoitotyötä saat tehdä.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Ghana Medicine & Healthcare Management Plan.

Kätilöharjoittelusi aikana asut paikallisessa isäntäperheessä. Ghana on yksi suosituimmista kohdemaistamme, joten tulet aina tapaamaan muita Projects Abroadin vapaaehtoisia, joiden kanssa voit viettää aikaa vapaa-ajalla.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana hankkeessa lyhemmän aikaa. Vaikka pystyt saamaan hyödyllistä kokemusta työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty oppimaan tai tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

Sivun alkuun

 

Fysioterapia

Hankkeen sijainti: Cape Coast


Työnkuvasi: kehittää osaamistasi seuraamalla paikallisten koulutettujen fysioterapeuttien työtä seuraaminen 

Hankekohteet: sairaalat


Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia


Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Projects Abroad antaa sinulle mahdollisuuden saada kokemusta fysioterapiasta suorittamalla harjoittelun sairaalassa Ghanassa. Vapaaehtoisena harjoittelijana pääset opit paljon uutta ja tulet näkemään sairauksia ja hoitomuotoja, jotka ovat harvinaisempia Euroopassa.

Ghanassa pääset seuraamaan fysioterapeuttien työtä ja hoitomuotoja. Työnkuvasi ja se kuinka paljon pääset osallistumaan hoitotyöhön riippuu koulutuksestasi ja osaamisestasi sekä myös siitä kuinka näytät innostuneisuutesi.

Kun saavut sairaalaan, keskustelet harjoittelusi aikataulusta ja tehtävistä Projects Abroadin koordinaattorin ja hankekohteen ohjaajasi kanssa.

Fysioterapiahanjoittelija Ghanassa Projects Abroadin kautta

Fysioterapian harjoittelupaikat sijaitsevat Cape Coastin alueen sairaalassa, joka on yksi uusimmista sairaaloista Ghanassa ja siellä on useita eri osastoja ja laitteita. On myös mahdollista työskennellä vammaisille lapsille tarkoitetussa keskuksessa. Tässä hankekohteessa on vaatimaton fysioterapiahuone, jossa keskuksen lapset saavat hoitoja päivittäin. Keskuksen potilailla on useita eri erityistarpeita ja vammoja, joten he arvostavat vapaaehtoisten apua.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Ghana Medicine & Healthcare Management Plan.

Fysioterapiaharjoittelusi aikana asut paikallisessa isäntäperheessä. Ghana on yksi suosituimmista kohdemaistamme, joten tulet aina tapaamaan muita Projects Abroadin vapaaehtoisia, joiden kanssa voit viettää aikaa vapaa-ajalla.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana hankkeessa lyhemmän aikaa. Vaikka pystyt saamaan hyödyllistä kokemusta fysioterapiasta työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty oppimaan tai tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

Sivun alkuun

 

Puheterapia

Hankkeen sijainti: Accra


Työnkuvasi: auttaa puheen, kielen ja äänen häiriöistä kärsiviä lapsia 

Hankekohde: koulu erityislapsille


Vaatimukset: vähintään kaksi vuotta puheterapian opintoja


Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät! 

Monet ghanalaiset lapset kärsivät puhehäiriöistä ja paikallisilla on usein hyvin vähän tietoa aiheesta ja mahdollisuuksia päästä hoitoon, jolloin monet vanhemmat eivät voi tukea lastensa puheen kehitystä. Jos olet puheterapian opiskelija tai puheterapeutti, voit olla suurena apuna Ghanassa.

Puheterapiaharjoittelijat tekevät vapaaehtoistyötä New Horizonin erityiskoulussa Accrassa. Tässä hankkeessa saat paljon työkokemusta ja pääset tarjoamaan apuasi vähäosaisille lapsille.

Tähän hankkeeseen osallistumisen vaatimuksena on vähintään kaksi vuotta alan opintoja. On hyvä olla aktiivinen ja innokas oppimaan uutta työskennelleesi lasten parissa, joilla on paljon erilaisia vammoja.

Tällä hetkellä koulussa ei työskentele paikallista koulutettua puheterapeuttia, mutta harjoittelijat työskentelevät työlle omistautuneen tiimin rinnalla.

New Horizonin erityiskoulu kärsii resurssipulasta ja tarvitsee vapaaehtoisia, jotka voivat jakaa puheterapian osaamistaan paikallisten työntekijöiden kanssa, joilla on vähän koulutusta alalla. Harjoittelijana joudut haasteellisiin tilainteisiin aivan erilaisessa työympäristössä ja sinun täytyy löytää toimivia tapoja työskennellä paikallisten kanssa.

Harjoittelupaikka puheterapiahankkeessa Ghanassa

Ghanassa päivittäiseen työnkuvaasi kuuluu muun muassa:

 • Auttaa lapsia parantamaan ja kehittämään puheen tuottamista
 • Suorittaa henkilökohtaisia hoitoarviointeja
 • Kouluttaa paikallisia työntekijöitä ja muita vapaaehtoisia mahdollisuuksien mukaan
 • Kehittää ja tehdä arviointiraportteja hankkeesta tulevia vapaaehtoisia varten

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Ghana Medicine & Healthcare Management Plan.

Sivun alkuun

 

Kansanterveys

Hankkeen sijainti: Dodowa


Työnkuvasi: työskentely paikallisten ammattilaisen rinnalla terveystarkastuksien järjestämisessä ja opetuksellisien esitelmien pitämisessä

Hankekohteet: sairaalat ja terveyskeskukset


Vaatimukset: ei eritysvaatimuksia

 
Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 1 viikko

 

Jos haluat keskittyä yhteisöissä tehtävään terveydenhuollon työhön Ghanassa, voit osallistua kansanterveyshankkeeseen. Oletpa opiskelija, joka haluaa kokemusta terveydenhuollosta ja lääketieteestä ulkomailla tai sinulla on alan kokemusta ja haluat auttaa paikallisia, joilla ei oel varaa terveydenhuollon palveluihin.

Kansanterveyshanke sijaitsee Accran ulkopuolella Dodowa nimisessä kylässä, Ghanan pääkaupungin Accran ulkopuolella. Harjoittelijat asuvat paikallisessa ghanalaisessa isäntäperheessä, joka tutustuttaa sinut ghanalaiseen kulttuuriin. 

Kokemus kansainvälisenä kansanterveyshankevapaaehtoisena Projects Abroadin kautta

Harjoittelijat tässä vapaaehtoishankkeessa työskentelevät päivittäin paikallisen ammattilaisen rinnalla, jotka, kouluttavat sinua, sekä neuvovat ja vastaavat kysymyksiisi aina, kun tarvitset apua. 

Työhön voi kuulua muun muassa:

 • Terveystarkastuksia (verensokerin, painoindeksin ja verenpaineen mittaamista)
 • Silmäsairauksien seulontaa
 • Lapamatojen seulontaa
 • Pienien haavojen sitomista
 • Malarian testaamista ja hoitamista
 • Opetuksellisien esitelmien ja kampanjoiden järjestämistä (esim. hygieniasta ja ensiavusta)

 Kansanterveyshankkeessa työskennellään kouluissa, kirkoissa, syrjäisiä kylissä ja yhteysön kokoontumispaikoissa.  Joinain päivinä olet tiimin mukana kiertämässä kyliä tai saatat olla sairaalan kansanterveysosastolla harjoittelussa. Vapaaehtoiset työskentelevät yleensä maanataista perjantaihin ja viikonloppuisin heillä on vapaa-aikaa, joillain on mahdollista matkustaa.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Ghana Medicine & Healthcare Management Plan.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana hankkeessa lyhemmän aikaa. Vaikka pystyt saamaan hyödyllistä kokemusta terveydenhuollosta työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty oppimaan tai tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

Sivun alkuun

 

Journalismi

Journalism

Hankkeen sijainti: Accra 


Hankekohde: sanomalehti, radio- tai TV-asema


Työnkuvasi: saada käytännön työkokemusta sanomalehdessä, radio- tai TV-asemalla työskentelystä

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia


Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 3 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

 

Jos haluat aloittaa tai syventää toimittajauraasi ovat meidän harjoittelumme vapaaehtoisena Accrassa hyvä vaihtoehto päästä näkemään ala aivan uudessa ja erilaisessa ympäristössä. Työskentelet yhdessä kaupungin lehdistä, teet tutkimusta ja kirjoitat omia artikkeleitasi. Voit myös työskennellä radio- tai TV-asemalla. Saat käsityksen siitä, mitä tapahtuu kulissien takana – ja mikrofonin tai kameran edessä!

Harjoittelupaikat toimittajana Ghanassa Projects Abroadin kautta

Ghanassa on useita eri vaihtoehtoja journalismista kiinnostuneille vapaaehtoisille ja voit valita hankekohteen sanomalehdessä, radio- tai TV-asemalla.

Jos olet kiinnostunut työskentelystä televisiokanavalla, meillä on hankekohde, TV-kanava, Metro TV, Accrassa, niille vapaaehtoisille, jotka ovat kiinnostuneet työskentelemään urheilujournalismin ja muiden suuria yleisömääriä houkuttelevien tapahtumien ja talous- ja viihde-elämän parissa. Tässä hankkeessa vaatimuksena on hyvä englannin suullinen kielitaito.

Live FM, Radio XYZ, ja Radio Atlantic ovat muutamia hankekohteita niille vapaaehtoisille, jotka haluavat lähteä oppimaan lisää radioasemalla työskentelystä ulkomailla.  Voit olla apuna ohjelmien tuottamisessa, osallistua keskusteluohjelmiin tai tehdä reportaaseja kaduilla. Jokaisen harjoittelijan rooli riippuu kiinnostuksenkohteista, aikaisemmasta kokemuksesta ja siitä millaista apua radioasemalla tarvitaan. Olemalla innokas on kiinnostunut oppimaan uutta, saat lisää vastuuta ja hienoja kokemuksia!

Jos olet hyvä kirjoittaja ja sinulla on aikaisempaa kokemusta ja/tai opiskeluja suoritettuna, voit suorittaa työharjoittelun yhdessä Ghanan isoimmista sanomalehdistä. Tämä kokemus antaa sinulle mahdollisuuden saada työkokemusta ja opit lisää toimittajien työstä isossa kaupungissa.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana 3 viikkoa journalismihankkeessa. Paikalliset työntekijämme ovat valinneet tämän yhdeksi hankkeistamme, joka soveltuu lyhytkestoiseen vapaaehtoistyöhön yhteisössä. Vaikka pystyt saamaan käsityksen paikallisesta kulttuurista työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.Sivun alkuun

 

Ihmisoikeudet

Hankkeen sijainti: AccraVolunteers and Human Rights poster


Työnkuvasi: paikallisten työntekijöiden kanssa työskenteleminen apua tarvitsevien henkilöiden ja yhteisöjen auttamiseksi

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Hankekohde: Projects Abroadin ihmisoikeustoimisto


Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa

Aloituspäivä: Joustava, sinä päätät!

Vaikka Ghana on yksi Afrikan kehittyneimpien maiden joukossa ja poliittisesti vakaa, monet yhteiskunnalliset ongelmiin on puututtava maan pääkaupungissa Accrassa. Projects Abroadin ihmisoikeushanke antaa sinulle madollisuuden tehdä ruohonjuuritason avustustyötä riskiryhmien ja syrjäytyneiden kansalaisten parissa.

Ihmisoikeushankkeen tehtävä Ghanassa

Ihmisoikeushankkeen tavoitteena on perimillään ajaa ghanalaisten ihmisoikeuksia. Vapaaehtoiset työskentelevät asiantuntevan paikallisen vakiohenkilöstömme kanssa ja saavat kokemusta kuinka ihmisoikeuksien puolesta lobbaaminen tapahtuu. Työskentelet pääasiassa kolmella alueella: tietoisuus ihmisoikeuksista, seuranta ja ihmisoikeusrikkomuksien selvittäminen.

Vaikka työhön kuuluu vääjäämättä lakiin liittyvää työtä, on hankkeen pääpiste sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja tutkimus, joka edistää kolmea yllämainittua teemaa. Harjoittelijat, joilla on kokemusta lakialalta ja haluavat keskittyä siihen, voivat osallistua lakihankkeeseen.

Ihmisoikeustyön osa-alueet Ghanassa

Tietoisuuden lisääminen ihmisoikeuksista on tärkeää, koska monet pahoinpitelyn uhreiksi joutuneista eivät ole tietoisia oikeuksistaan ja siitä, että apua ja tukea on saatavilla. Varmistaakseen väkivallantekojen tunnistamisen ajoissa, vapaaehtoiset ottavat osaa seurantaa erityisesti riskiryhmissä. Prosessin viimeisenä osana on kerätä kaikki saatavilla oleva tieto yhteen ja tehdä suunnitelma kunkin asian käsittelylle.

Tämä vapaaehtoisprojekti sopii erityisen hyvin lain tai ihmisoikeuksien opiskelijoille. Hankkeessa on kuitenkin paljon työtä myös niille, joilla ei ole aiempaa muodollista koulutusta tai jo alalla oleville ammattilaisille.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Ghana Human Rights Management Plan.

Sivun alkuun

 

Laki

Hankkeen sijainti: Accra


Työnkuvasi: paikallisten asianajajojen rinnalla työskenteleminen ja avustaminen päivittäisissä asianajotoimiston työtehtävissä

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Hankekohde: lakikeskus tai asianjanatoimisto


Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 4 viikkoa 

Projects Abroadin lakihankkeessa Ghanassa saat paljon kansainvälistä työkokemusta harjoittelussa paikallisissa lakifirmoissa tai Ghanan lakikeskuksessa, joka tarjoaa lakipalveluita vähäosaisille. Tämän lisäksi lakihankevapaaehtoiset avustavat Projects Abroadin ihmisoikeustoimistossa, joka pyrkii käsittelemään ihmisoikeusrikkomuksia sekä kasvattamaan tietoisuutta ihmisoikeuksista.

Tämä hanke sopii hyvin lakia opiskeleville ja vastavalmistuneille asianajajille, jotka haluavat kokemusta erilaisessa ympäristössä. Harjoittelijat oppivat ghanalaisesta oikeusjärjestelmästä, menetelmistä ja ihmisoikeuksiin liittyvistä haasteista Ghanassa. Hankkeeseen osallistuminen on hyvä lisä ansioluetteloosi.

Lakialan harjoittelupaikka Ghanassa

Asianajajaharjoittelijana Ghanassa voit odottaa kiireisiä päiviä, ja työskentelet paikallisten asianajajien, lakiavustajien ja toimistotyöntekijöiden rinnalla harjoittelupaikassa. Työhön kuuluu paljon samanlaista paperityötä kuin Suomessa kuten uusien asiakkaiden vastaanottamista, istutteluihin ja sovitteluihin osallistumista, lakiasiankirjojen kirjoittamista ja tutkimustyötä. Erilaista ovat asiakkaiden ja kollegojesi kulttuuri ja sosioekonomiset taustat, jotka heijastuvat oikeusjutuissa.

Oikeusjutut vaihtelevat hankekohteesta riippuen, mutta vapaaehtoisemme työskentelevät usein seuraavilla aloilla:

 • perustuslaki
 • testamentit
 • kiinteistöoikeus
 • perheoikeus
 • rikosoikeus
 • työoikeus

Lähetämme yleensä lakihankkeisiimme asianajajia tai viimeisien vuosien opiskelijoita, mutta myös vähemmän kokemusta omaavat opiskelijoille on muutamia sopivia hankekohteita.

Sivun alkuun

 

Eläinlääketiede

Veterinär & Djurvård

Hankkeen sijainti: Accra ja Akuapem Hills


Hankekohde: eläinlääkäriasemat ja työ maatiloilla


Työnkuvasi: paikallaisten eläinlääkärien työn seuraaminen ja avustaminen  

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia


Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 1 viikko

Aloituspäivä: Joustava, sinä päätät!

Olitpa lukiolainen, joka haaveilee eläinlääkärin ammatista, opiskelet eläinlääketiedettä tai haluat pitää uratauon ja lähteä ulkomailla vapaaehtoistyöhön, osallistumalla eläinlääketieteen hankkeeseen Ghanassa opit paljon uutta ja saat kokemusta lemmikkien ja maatilaeläimien rokottamisesta, toimenpiteistä, ruumiinavauksista ja hoidosta.

Pääset myös näkemään tauteja, joita ei enää ole Euroopassa ja ymmärrät paremmin minkälaisia haasteita eläinlääkäreillä ja maatilan omistajilla on kehitysmaissa. Olemalla aktiivinen, saat paljon irti tästä kokemuksesta.

Harjoittelu eläinten parissa Ghanassa

Harjoittelijana Ghanassa yhdessä eläinlääketieteen hankkeistamme, olet käytännön apuna useissa eri tehtävissä. Ensimmäisenä päivänä tapaat ohjaajasi, joka antaa sinulle neuvoja ja tukea koko harjoittelusi ajan. Tämän lisäksi Projects Abroadin koordinaattori on tukenasi sinun ollessasi Ghanassa.

Eläinlääketieteestä kiinnostuneet voivat työskennellä Akuapem Hillsin alueella, jolloin roolisi on työskennellä paikallisen eläinlääkärin rinnalla alueen maatiloilla. Jos sinua kiinnostaa enemmän työskennellä eläinlääkäriasemalla lemmikkieläinten parissa, on meillä hankekohteita Accrassa, Ghanan pääkaupungissa.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana viikon, 2 tai 3 viikkoa eläinlääketieteen hankkeessa. Paikalliset työntekijämme ovat valinneet tämän yhdeksi hankkeistamme, joka soveltuu lyhytkestoiseen vapaaehtoistyöhön yhteisössä. Vaikka pystyt saamaan käsityksen paikallisesta kulttuurista työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

Sivun alkuun

 

Kielikurssit - englanti 

Vapaaehtoisena Ghanassa voit parantaa englannin kielitaitoasi kielikurssillamme. Sinua ohjaa yksityinen opettaja, joka seuraa kehitystäsi ja sopeuttaa opetuksen tarpeidesi mukaiseksi. Jos englannin kielen taitosi ovat puutteelliset, niin voit saada paljon enemmän irti vapaaehtoismatkastasi, jos aloitat sen kuukauden mittaisella englannin kielikurssilla. Tämä todella auttaa sinua pääsemään lähemmäs ihmisiä, joita tapaat hankkeessa ja isäntäperheessäsi.

Sivun alkuun

 

Kielikurssit - Ga

Opi uutta osallistumalla Gan kielen kurssille ja pääset sukeltamaan ghanalaiseen kulttuuriin. Noin 600 000 ihmistä puhuu Gan kieltä Ghanassa.

Pääset harjoittelemaan kielikurssilla oppimiasi taitoja hankkeessasi, isäntäperheesi kanssa tai vaikka tinkaamalla hintoja markkinoilla.  Tämä vapaaehtoistyöhankkeen ohella suoritettava lisäkielikurssi on tarjolla Dodowassa. Kun saavut Ghanaan ja olet asettautunut isäntäperheeseesi., tapaat tutorisi. Tässä tapaamisessa sovitaan viikoittaiset tunnit. Kurssi räätälöidään sinua varten.

Voit myös ottaa wolofin oppitunteja vapaaehtoistyön ohella. Niin Gan kuin Wolofin oppitunteja on tarjolla 5, 14, 30 tai 60 tunnin paketeissa.

Sivun alkuun

Kielikurssit - twi 

Osallistumalla twin kielikurssille pääset tutustumaan ghanalaiseen kulttuurin oikein todenteolla. Twi on yksi puhutuimmista kielistä Ghanassa ja sitä puhuu äidinkielenään noin 6 miljoona etelä-Ghanassa asuvaa.

Voit osallistua twin intensiivikielikurssille, jolloin saat 15 tuntia yksityisopetusta joka viikko. Asuminen isäntäperheessä antaa myös sinulle monia mahdollisuuksia harjoitella kursseilla oppimiasi taitoja. Oppitunnit paikallisen opettajan kanssa räätälöidään tasosi ja kiinnostuksen kohteittesi mukaan.

Oppituntien jälkeen sinulla on aikaa tehdä läksyjä ja tutustua Ghanaan muiden vapaaehtoisten kanssa.

On myös mahdollista ottaa kielitunteja samanaikaisesti osallistuessasi vapaaehtoistyöhankkeeseen. Nämä 5, 14, 30 tai 60 tunnin kurssit auttavat sinua oppimaan paikallista kieltä ja tästä on varmasti hyötyä myös hankkeessasi!

Sivun alkuun


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä