You are from: United States, Go to our American website. Close

Vapaaehtoistyö Filippiineillä

Instagram

Vapaaehtoistyö Filippiineillä

Filippinerna Karta

 Yli 7000 saarta ja Manner-Aasiasta poikkeava kulttuuri, joka juontuu historiasta Espanjan vallan alla takaavat sinulle ainutlaatuisen kokemuksen Filippiineillä. Vapaaehtoismatkamme Filippiineille sopivat kaikille, olitpa välivuotta viettävä, mielekästä tekemistä lomallesi etsivä, työharjoittelupaikkaa ulkomailta hakeva tai haluat tauon urallasi.

Sijainti: Bogo City and San Remigio, Cebu

Hankkeen pituus: kahdesta viikosta ylöspäin

Majoitus: isäntäperhe

Hankevaihtoehdot: Journalismi, Hoiva, Lääketiede & Terveys, Opetus, Rakennus.

Projects Abroad vapaaehtoismatkat suuntaavat Cebuun, joka on osa Visayan saaria. Vapaaehtoiset asuvat isäntäperheissä Bogo Cityssä ja ympäröivissä pienemmissä kaupungeissa. Jos teet vapaaehtoistyötä hoivahankkeessa voit työskennellä päiväkodeissa, päivähoitokeskuksissa ja vammaisille lapsille tarkoitetuissa kuntoutuskeskuksissa. Tarjoamme myös vapaaehtoishankkeita, joissa voit opettaa englantia kaikenikäisille lapsille kouluissa. Lisäksi voit tehdä vapaaehtoistyötä paikallisessa sairaalassa.

Tietoa Filippiineistä

Filippiinit sijaitsevat Länsi-Tyynellämerellä, ja sen lähinaapurit ovat Taiwan pohjoisessa, Vietnam lännessä ja Borneo etelässä.

Bogo City on kehittynyt nopeasti viime vuosina ja keskustassa ja rannikolla on alueita, jotka ovat moderneja ja kehittyneitä, mutta muut alueet kaupungissa ovat köyhiä ja alikehittyneitä ja niissä asuu siirtolaisia seudun kaikilta alueilta. Bogo Cityn lisäksi meillä on hankekohteita  San Remigiossa, joka on noin 58 000 asukkaan kaupunki 15 kilometrin päässä Bogo Citystä. 

Vapaaehtoismatkat ja turismi Filippiineillä

Pelkästään Bogo Cityssä voit käydä perinteisillä markkinoilla tai jossakin jättimäisistä amerikkalaistyylisistä ostoskeskuksista, joissa on myös ravintoloita ja elokuvateatteri. Espanjan vallan vaikutus on myös selvästi nähtävissä festivaaleissa ja katuparaateissa, joista suurin on Sinulog festivaali tammikuun lopulla Cebu Cityssä saaren eteläilessä osassa.

Cebun saaren rannat pohjoisessa ja lounaassa ovat klassinen yhdistelmä valkoista hiekkaa ja kirkasta vettä ja snorklaus- ja sukellusmahdollisuudet täällä ovat upeat. Pääsy kaukaisemmille rannoille on myös helppoa, sillä voit matkustaa näille paratiisisaarille viikonlopuksi.

Jos sinulla on enemmänkin aikaa matkustaa, niin Filippiinit tarjoaa äärettömän hyvät mahdollisuudet saarihyppelylle. Jos haluaisit vierailla kaikilla Filippiinien saarilla yhden päivän verran, niin matkasi kestäisi 20 vuotta!

Loput Lounais-Aasiasta on vain lyhyen lentomatkan päässä. Cebu Cityssä on kansainvälinen lentokenttä, josta monet halpalentoyhtiöt vievät sinut ja muut vapaaehtoiset nopeasti ja edullisesti Thaimaahan, Vietnamiin tai Indonesiaan!

 

 

Journalismi

Hankkeen sijainti: Bogo City

Työtehtävät: erilaiset päivittäiset työtehtävät radioasemalla

Hankekohde: radioasema

Vaatimukset: kohteet ottavat mieluiten vapaaehtoisia, joilla on aikaisempaa kokemusta journalismista. Ole hyvä ja kerro meille siitä hakemuksessasi

Majoitus: isäntäperhe

Hintaan sisältyy: ruoka, majoitus, meno-paluukuljetukset lentokentälle, matkavakuutus, henkilökohtainen nettisivu, perehdytys, matkakulut isäntäperheestä hankekohteeseen, 24/7 tuki

Hintaan ei sisälly: lennot, viisumikulut, käyttöraha

Hankkeen kesto: 2 viikosta eteenpäin

Aloitusajankohta: joustava

Journalismihankkeen vapaaehtoinen juontaa filippiiniläisellä radioasemalla

Radiojournalismin hankekohteessa Filippiineillä saat kokemusta työstä median ja radioalalla sisällön tuottamisesta. Jos otat osaa tähän hankkeeseen, voit käyttää saamaasi kokemusta ja suosituksia tulevaisuudessa media-alan töihin hakiessasi. Vapaaehtoisilla tulisi olla mielellään aikaisempaa kokemusta toimittajan töistä. Aikaisemmaksi työkokemukseksi luetaan esimerkiksi paikallisen sanomalehtesi toimituksessa työskentely tai alan opinnot. Kaikilla vapaaehtoisilla pitää olla hyvä englannin kielen taito. Kokemus media-alan laitteiston käyttämisestä studiossa nauhoittamiseen ja live-lähetyksiin on eduksi. Jos et osaa käyttää laitteita, voimme tarjota viikon mittaisen perehdytyksen niiden käyttöön ennen hankkeen aloittamista.

Radiojournalismi Filippiineillä

Työskentely radioalalla on jännittävää, mutta myös erittäin vaativaa. Hankkeeseen osallistuvien vapaaehtoisten pitää olla motivoituneita ja oma-aloitteisia. Heillä on mahdollisuus työskennellä yhdellä Bogon kahdesta radioasemasta, riippuen radioaseman tarpeista hankkeen aikana. Ensimmäinen vaihtoehto on DYVL-radioasema, jota Cebu Rooselvelt Memorial College johtaa. Vapaaehtoiset työskentelevät radio DJ:nä. Heillä on mahdollisuus ottaa kantaa sellaisiin puheenaiheisiin, kuten esimerkiksi mytologia, kirjallisuus ja runous. DJ:nä sinut voidaan kutsua juontamaan muita eri tiedekuntien ohjelmia.

Toinen vaihtoehto on vapaaehtoistyö Hug FM -radiossa. Tällä radioasemalla tehtäviisi kuuluu muun muassa:

 • uuden musiikin ja uusien tarinoiden etsiminen paikallisesti ja kansainvälisesti
 • sään ja showbisnes-uutisten raportointi
 • mainosten käsikirjoitusten laatiminen
 • musiikin editoinnissa avustaminen

Vapaaehtoiset työskentelevät vanhemman DJ/juontajan kanssa erilaisissa työtehtävissä. Erilaiset työt, esimerkiksi radiokanavan markkinoinnin avustajana toimiminen, ovat osa työtehtäviäsi. Kaikki, joilla on pätevyys ammattiin, ovat myös tervetulleita ottamaan osaa hankkeeseen. Tällaiset vapaaehtoiset voivat järjestää työpajoja paikallisille DJ: lle ja muille harjoittelijoille tekniikoista ja strategioista radio-ohjelmien lähettämisestä. Kaikki vapaaehtoiset asuvat isäntäperheiden luona.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana kaksi tai kolme viikkoa journalismihankkeessa Filippiineillä. Paikalliset työntekijämme ovat valinneet tämän yhdeksi hankkeistamme, joka soveltuu lyhytkestoiseen vapaaehtoistyöhön yhteisössä. Vaikka pystyt saamaan käsityksen paikallisesta kulttuurista työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

Sivun alkuun

 

Hoiva

Barn & Ungdom in Filippinerna

Vapaaehtoisena Filippiineillä hoivahankkeessamme tulet työskentelemään Bogo Cityn kaupungissa Cebun saarella. Vapaaehtoistyö ulkomailla voi olla vaativaa, mutta se on hyvin palkitsevaa, sillä tapaat ihmisiä, joita et olisi muutoin tavannut ja saat paljon muistoja. Riippumatta elämäntilanteestasi ja siitä, että haluatko tehdä vapaaehtoistyötä opintojesi aikana, kesälomalla, välivuotena tai uratauolla, niin meillä on mielekkäitä vapaaehtoismatkoja juuri sinulle.

Filippiineillä, kaupungeissa on tuhansia köyhiä lapsia, joiden vanhemmat ovat köyhiä ja lapset kasvavat köyhyydessä usein ilman terveydenhoitoa ja koulutusta. Nopea kehitys ja kaupungistuminen tarkoittaa sitä, että puolet filippiiniläisistä asuvat kaupungeissa. Tämän vuoksi lapset ovat erityisen haavoittuvaisia, mutta vapaaehtoistyöllä ja yhteistyöllä useiden instituutioiden kanssa sinun panoksesi vapaaehtoisena parantaa näiden lasten tulevaisuudennäkymiä.

Työharjoittelu lasten parissa Filippiineillä

Projects Abroadilla on erilaisia työharjoittelupaikkoja hoiva-hankkeissa Filippiineillä ja kaikki niistä ovat hyödyllisiä. Vapaaehtoisemme työskentelevät päiväkodeissa, päivähoitokeskuksissa sekä muissa laitoksissa, jotka keskittyvät vammaisiin, sairaisiin tai köyhistä oloista tuleviin lapsiin. 

Barn & Ungdom in Filippinerna

Vapaaehtoiset työskentelevät yleensä 4-5 tuntia päivässä. Jos asut työpaikkasi lähellä voit mennä kotiin lounaalle, muuten lounaasi tuodaan sinulle. Useimmat vapaaehtoiset työskentelevät maanantaista perjantaihin ja ovat vapaalla viikonloppuisin. Lasten iät ovat 0-18 vuoden välillä ja heitä saattaa olla kodeissa 20-60. Vapaaehtoisena Filippiineillä asut isäntäperheessä.

Vapaaehtoistyössä lasten ja nuorten parissa Filippiineillä

Vapaaehtoistyömatka Filippiineille suuntaa Bogo Cityyn Cebun saarelle. Vapaaehtoistyöntekijöitä tarvitaan hoitokodeissa auttamaan vakinaista henkilöstöä muun muassa hoitotyössä, aterioissa, hygieniassa ja koulutuksessa. Sosiaalinen näkökulma, olla ystävä ja auttaa lapsia, on tietysti yhtä tärkeää, kuin käytännön työ ja tämä on ehkä se mikä jää pisimmäksi aikaa muistoihin. Osassa hankkeista vapaaehtoiset osallistuvat myös perusopetukseen.

Projects Abroad auttaa vapaaehtoisia tarjoamalla materiaaleja, joita voi käyttää hyödyksi päivittäisessä työssä. Se voi sisältää esimerkiksi maaleja, paperia tai retkien järjestämistä lapsille. Vapaaehtoisten oma-aloitteisuutta ja ehdotuksia arvostetaan ja sinulla on mahdollisuus jättää oma erityinen jälkesi Filippiineille.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Philippines Care Management Plan.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Sivun alkuun

 

Lääketiede & Terveys

Medicin & Hälsa in Filippinerna

Vapaaehtoiset ja harjoittelijat lääketieteen ja terveydenhuollon hankkeissa Filippiineillä saavat takuuvarmasti innostavan kokemuksen. Saat paljon työkokemusta ja työskentelet rinnakkain erittäin taitavien lääkärien ja sairaanhoitajien rinnalla.

Lääketieteen vapaaehtoisena tulet huomaaman, että laitteet sairaaloissa ja klinikoilla ovat yleensä korkeatasoisia, mutta todennäköisesti tulet törmäämään sairauksiin ja vammoihin, jotka ovat harvinaisia Euroopassa. Potilaiden hoitokäytännöt ja perheiden rooli voi myös poiketa siitä mihin olet tottunut.

Jossa aikasi täällä olisi merkityksellistä, niin toivomme, että olet suorittanut vähintään yhden opiskeluvuoden lääketiedettä tai siihen liittyvää alaa.

Roolisi vapaaehtoisena Filippiineillä

Projects Abroad vapaaehtoiset Filippiineillä työskentelevät sairaaloissa tai klinikoilla Filippiinien toiseksi suurimmassa kaupungissa Cebu Cityssä tai sen ympäristössä. Kun saavut, sinut tutustutetaan ohjaajallesi, joka tutustuttaa sinut työympäristöösi sekä muuhun henkilökuntaan. Seuraamalla lääkäreitä ja hoitajia opit erilaisista vaivoista ja hoidoista ja voit keskustella tapauksista heidän kanssaan, jotka auttavat sinua kehittämään tietämystäsi

Medicin & Hälsa in Filippinerna

Mitä enemmän sinulla on tietoa ja kokemusta, sitä enemmän vastuuta ja käytännöntyötä sinulle annetaan. Vaikutat myös itse omalla innostuneisuudellasi, aloitteellisuudellasi ja tiedonhalullasi vapaaehtoistyöhösi. Vähemmän kokeneet vapaaehtoiset pääasiassa seuraavat lääkäreiden ja hoitajien työtä. Tässä hankkeessa on mahdollista työskennellä monilla eri osastoilla.

Sairaalat Cebu Cityssä ottavat vastaan myös monia paikallisia harjoittelijoita ja opiskelijoita, joten näissä vapaaehtoiskohteissa tapaat paljon ihmisiä. Yleensä aikataulusi määritellään viikoittain, mutta tavallisesti työskentelet maanantaista perjantaihin ja viikonloppusi ovat vapaat.

Kun et ole töissä niin asut paikallisessa isäntäperheessä, jonka kanssa myös ruokailet ja tämä antaa sinulle maistiaisen filippiiniläisestä vieraanvaraisuudesta. Vapaa-ajallasi Cebussa ja sen ympäristössä on paljon tekemistä.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Philippines Medicine & Healthcare Management Plan.

Sivun alkuun

 

Opetus

Undervisning in Filippinerna

Vapaaehtoistyö opettajana tai avustavana opettajana on hyvä tapa saada työkokemusta tai kokeilla miltä opettajan ammatti tuntuu. Vapaaehtoisena Filippiineillä et tarvitse opettajan pätevyyttä tai koulutusta työskennelläksesi opetuksen parissa. Olitpa sitten vasta lukiosta valmistunut, haet työharjoittelupaikka tai pidät taukoa urastasi voit lähteä Projects Abroad vapaaehtoiseksi Filippiineille.

Vapaaehtoismatkasi Filippiineille suuntaa Cebuun, missä opetat kouluissa 6-16 – vuotiaita lapsia. Pääaineesi on englanti, mutta on myös muita vaihtoehtoja, kuten taide, musiikki ja urheilu. Sinä itse päätät milloin haluat vapaaehtoismatkasi alkavan ja päättyvän, vähimmäisaika on yksi kuukausi.

Filippiinien nykykoulutussysteemi perustuu USA:n systeemiin. Kuten monissa Aasian maissa, kiinnostus englanninopiskeluun on valtava ja sitä opetetaan sekä ala-asteella, yläasteella, että lukiossa.

Opeta englantia Projects Abroadin kanssa

Undervisning in Filippinerna

Projects Abroad vapaaehtoiset työskentelevät kouluissa aina esikoulusta lukioon. Hakemuksessa voit ilmaista, jos sinulla on erityistoiveita opetettavien lasten iästä. Tarkka roolisi luokkahuoneessa riippuu aikaisemmasta kokemuksestasi ja itseluottamuksestasi, me räätälöimme hankkeesi edellytyksiesi mukaiseksi.

Filippiiniläiset lapset aloittavat englanninopintonsa jo 6 – 7 -vuotiaina ja tämän jälkeen suurin osa tunneista pidetään englanniksi. Turismi on yksi suurimmista tulonlähteistä Filippiineillä ja saadakseen yhden halutuimmista työpaikoista alalla on vaatimuksena hyvä englannin kielen taito, joten monet ovat hyvin motivoituneita.

Vapaaehtoisena koulussa voit vaikuttaa monien näiden lasten tulevaisuuteen ja roolisi on tärkeä ja panoksesi todella arvokas.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Philippines Teaching Management Plan.

Sivun alkuun

 

Rakennus

Hankkeen sijainti: San Remigio ja Cebu City, Cebu (Filippiinit)

Työtehtävät: paikallisten rakennustyöläisten avustaminen koulujen ja talojen rakentamisessa, maalaamisessa ja kunnostamisessa.

Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: kahdesta viikosta eteenpäin

Aloituspäivämäärä: joustava

Filippiinien rakennusprojektin vapaaehtoiset osallistuvat talojen ja koulujen rakentamiseen ja remontoimiseen, ja sitä kautta paikallisten elin- ja opiskeluolosuhteiden parantamiseen taifuuni Haiyanin vuonna 2013 vahingoittamilla alueilla.

Vapaaehtoiset työskentelevät paikallisen rakennusyhtiön rinnalla, ja saavat tältä kaiken tarvittavan opastuksen rakennustyöhön voidakseen osallistua kaikkiin rakennustyön eri vaiheisiin. Rakennusmenetelmät on räätälöity puutteellisiin olosuhteisiin sopiviksi.

Projects Abroad tekee yhteistyötä kolmen paikallisen järjestön kanssa San Remigion alueella, mutta myös Bogo Cityssä.

Vapaaehtoisten tehtävät rakennusprojektissa

: Vapaaehtoiset auttavat paikallisia rakennushankkeessa Filippiineillä

DILAMAG Constructionin johtaman Kansallisen asutusohjelman (NHA) tavoitteena on rakentaa lähes tuhat 28,6 m2 rivitaloasuntoa yhdelle San Remigion asuinalueista (Barangayi). Asutusohjelma tarvitsee vapaaehtoisia seuraaviin työtehtäviin:

 • perustusten ja betonipohjien rakentaminen
 • tilapäisseinien pystytys ja putkien, työkalukaappien ja turvaseinien asentaminen
 • putkityöt (viemäröinti ja vesiputkien asentaminen)
 • ovenpielien asennustyöt
 • kattojen rakenne- ja päällystystyöt
 • laatoitus- ja lattianpäällystystyöt
 • rappaus- ja maalaustyöt

Vapaaehtoiset työskentelevät myös paikallisen elinkeinonharjoittajan tukeman Kalahi-CIDSS -järjestön hankkeessa, jonka tarkoituksena on rakentaa kolme koulua ja yksi opetustila San Remegion eri alueille. Työtä tehdään myös Mactanin Rotaryklubin kanssa. Mactanin Rotaryiden tavoitteena on jälleenrakentaa viisi koulua eri puolilla Bogo Citya ja yksi koulu San Remigiossa. Näissä kohteissa vapaaehtoiset avustavat seuraavissa tehtävissä:

 • työmaan valmistelu (koulurakennuksen raivaaminen ja vahingoittuneen aineksen poistaminen)
 • sementin, hiekan, soran, harjateräksen ja kattopeltien kuljetus
 • sementin sekoittaminen ja rakennusharkkojen muuraus
 • seinien rappaaminen
 • kattopeltien ja -tukien asentaminen
 • tukien hitsaaminen ja teräksisten kattoristikoiden asentaminen
 • ikkunan- ja ovenpielien asentaminen
 • puutavaran ja vanerin leikkaaminen
 • sisäkattokehikoiden asentaminen
 • seinien, ovien, sisä- ja päällyskattojen maalaaminen

Vapaaehtoisilta ei vaadita aiempaa kokemusta rakentamisesta, joskin harjaantuneet henkilöt ovat tervetulleita ja voivat työskennellä vaativammissa erityistehtävissä. Vapaaehtoisilta odotetaan kuitenkin hyvää peruskuntoa ja valmiutta työskennellä ulkona ja vaihtelevissa sääoloissa.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana viikko Filippiinien rakennushankkeessa. Paikalliset työntekijämme ovat valinneet tämän yhdeksi hankkeistamme, joka soveltuu lyhytkestoiseen vapaaehtoistyöhön yhteisössä. Vaikka pystyt saamaan käsityksen paikallisesta kulttuurista työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty tekemään yhtä paljon tai näkemään rakennustyön tuloksia kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

Sivun alkuun


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä