You are from: United States, Go to our American website. Close

Lähde vapaaehtoismatkalle Fidzille ja osallistu laadukkaisiin hankkeisiimme

Instagram
Fiji Karta

Toimipaikat: Nadi ja Pacific Harbour (hai-hanke)

Hankkeen kesto: kahdesta viikosta ylöspäin

Majoitus: isäntäperhe, Luonto & Ympäristöhankkeessa yhteismajoitus muiden vapaaehtoisten kanssa

Mielenkiintoisia vierailukohteita: upeat rannat, vuoristomaisemat ja paratiisisaaret

Hankevaihtoehdot: Opetus, Hoiva, KylähankeLuonto & Ympäristö (hai-hanke)

Haaveiletko matkustamisesta Oseanian saarilla? Miltä kuulostaisi lähteä vapaaehtoiseksi Fidžille? Etelämeren saaret, jotka muodostavat Fidžin ovat tunnettuja valkoisista hiekkarannoistaan ja kristallin kirkkaasta, tyynestä ja turkoosinsinisestä vedestä, upeista auringonlaskuista ja kesyttämättömästä sisämaasta, jossa on tulivuoria ja vesiputouksia.

Kauniin ympäristön lisäksi tapaat Fidžin viehättäviä ja rentoja ihmisiä. Vieraanvaraisuudestaan ja uteliaisuudestaan tarttuu sinuun ja tunnet, että sinusta pidetään hyvää huolta. Tämän päivän fidžiläiset ovat alkuperäisasukkaiden, kiinalaisten kauppiaiden, eurooppalaisten tutkimusmatkailijoiden ja kolonialistien perintöä.

Fidži on mahtava ja erilainen paikka tehdä vapaaehtoistyötä. Valokuvat Fidžiltä keskittyvät lähinnä luksuslomakohteisiin, mutta vapaaehtoismatkamme edustaa Fidžin toista puolta. Projects Abroad toimii suurella Viti Levin saarella, jota usein kutsutaan useiden satojen pikkusaarten pääsaareksi. Fidžin kaupunkien köyhät alueet tarvitsevat vapaaehtoistemme apua eniten ja me työskentelemme muun muassa Nadissa Fidžin itärannikolla. Monet matkalaiset saapuvat Nadin kansainväliselle lentokentälle, mistä he jatkavat matkaansa paratiisiinsa joko laivoilla tai jatkolennoilla. Siksipä he ohittavat suoraan sen osan Fidžiä, joka tarvitsee apua kipeimmin. Vapaaehtoismatkamme ovat kaikkien vapaaehtoistyöstä kiinnostuneiden saatavilla, riippumatta aikaisemmasta osaamisesta tai kokemuksesta.

Vapaaehtoisena Fidžillä voit viikonloppuisin tutustua eksoottiseen ympäristöösi, jolloin saat mahdollisuuden nähdä paratiisikuvia, Fidžin kauniita rantoja ja eksoottisen viidakon oikeasti. Paikanpäältä on helppo löytää halpamatkoja sekä Fidžin saaristoon, että naapurimaihin Polynesiaan, Mikronesiaan ja Melanesiaan – Samoa, Vanuatu, Tuvalu, Tonga, Caledonia, Salomonsaaret ja Uusi-Seelanti. Nuku riippukeinuissa ja bungaloweissa ja syö lounaasi paikallisten kanssa niin budjettisi pysyy kurissa. Lisäksi opit paljon uutta paikallisilta ja parannat kulttuurivaihtokokemustasi.

 

Opetus

Hankkeen sijainti: Nadi

Hankekohde: ala- ja yläaste

Luokkakoko: 20-40

Sinun tehtäväsi: opettaja tai apuopettaja (englanti, matematiikka, luonnontiede, liikunta)

Muut opetusmahdollisuudet: kuvataide, draama, musiikki, IT, liikunta

Majoitus: isäntäperhe

Mitä hintaan sisältyy? Ruoka ja majoitus, vakuutukset, tuki- ja apupalvelu 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, kuljetukset, henkilökohtainen verkkosivu, josta löydät kaikki matkaasi ja hankkeeseesi liittyvät yksityiskohdat.

Mitä ei sisälly hintaan? Lennot, rokotukset, viisumi, taskuraha.

Kuinka kauan työskentelet? Kahdesta viikosta ylöspäin

Aloituspäivä: Joustava

Utbildning

Vapaaehtoisena voit opettaa englantia koululaisille ja saada aivan uuden näkökulman tähän saarivaltioon. Fidži on asteittain kaupungistunut ja englannin osaamisesta on tullut tärkeää työnsaannin kannalta kasvavalla turismin alalla. Opetat lapsia päiväkodeissa ja ala-asteella Nadissa ja sen ympäristössä, mutta mahdollisuuksia on myös maaseudulla.

Englanti on yksi Fidžin virallisista kielistä, mutta useimmat lapset puhuvat kuitenkin joko fidžiä tai fidžin hindiä kotoa. Vapaaehtoisena Fidžillä työskentelet paikallisten opettajien kanssa, mutta saat paljon mahdollisuuksia esitellä uusia luovia opetustapoja. Leikkien tai laulujen kautta voit kasvattaa lasten intoa ja kykyä oppia uutta kieltä. Vapaaehtoiset, jotka ovat kiinnostuneita urheilusta voivat myös ohjata liikuntatunteja ja opettaa esimerkiksi jalkapalloa tai rugbyä. Halutessasi voit myös ohjata musiikintunteja, draamaa, kuvaamataitoa tai matematiikkaa.

Vapaaehtoisena lasten parissa Fidžillä saat hyödyllistä käytännön kokemusta, mutta myös elinikäisiä muistoja, joihin voit palata monen monta kertaa uudelleen. Tulet huomaamaan, että lapset ovat ainakin yhtä kiinnostuneita ja uteliaita sinusta, kuin sinä olet Fidžin kulttuurista.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Fiji Teaching Management Plan.

Sivun alkuun

 

Hoiva

Sijainti: Nadi

Hankekohteet: päiväkodit ja koulut lapsille, joilla on erityistarpeita

Lasten ikä: 0-16

Ryhmäkoko: vaihteleva

Sinun tehtäväsi: Avustaa vakiohenkilökuntaa hoidossa, leikeissä ja yksinkertaisessa lasten opetuksessa

Majoitus: Isäntäperhe

 

Kuinka kauan viivyt hankkeessa? Kahdesta viikosta ylöspäin

Aloituspäivä: Joustava

Barn & Ungdom

Humanitäärisen työn tekeminen lapsia auttamalla Fidžillä on uskomaton kokemus. Lisääntyvä kaupungistuminen on johtanut maalta poismuuton lisääntymiseen merkittävästi ja slummien laajenemiseen kaupungeissa. Köyhyys lisääntyy ja siksi slummeissa asuvien mahdollisuudet ovat pienet, lisänä on vakava työttömyys ja asuntojen puute. Valitettavasti katulapset alkavat olla tavallinen näky monissa kaupungeissa. Vapaaehtoisena sinulla on mahdollisuus antaa suuri panos.

Me työskentelemme useilla alueilla Nadissa ja sen ympäristössä Viti Levun saarella. Täällä voit työskennellä päiväkodeissa ja keskuksessa lapsille, joilla on oppimisvaikeuksia. Minkä tahansa hankekohteen valitsetkin niin sinun tulisi valmistautua kiivaaseen työtahtiin, silloin kun lapset kaipaavat huomiota. Viettämällä aikaa lasten kanssa, leikkimällä heidän kanssaan, viemällä heitä retkille ja järjestämällä toimintaa voit tuoda paljon iloa heidän elämiinsä ja edistää heidän henkistä kehitystään paljon. Jokapäiväinen elämä on kovaa monille näistä lapsista, joten jos voit tarjota heille vaihtoehtoista toimintaa ja tauon kadulla kerjäämisestä, niin saat enemmän hymyjä takaisin kuin pystyt laskemaan.

Joulu-tammikuun aikana päiväkodeissa on vähemmän lapsia, johtuen loma-ajoista. Lisäaktiviteetteja järjestetään myös tänä aikana, kuten jalkapalloharjoituksia ja maalaustyöpajoja.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Fiji Care Management Plan.

Sivun alkuun

 

Kylähanke

Byprojekt

Tässä hankkeessa ne, joita kiinnostaa kokea miltä tuntuu asua perinteisessä kylässä saavat mahdollisuuden kokea jotain erityistä. Vapaaehtoisena Fidžillä kylähankkeessamme elät ja asut pienessä kylässä lähellä Nadia. Saat ainutlaatuisen näkemyksen fidžiläisen kylän elämästä ja mikä ihmisille täällä on tärkeää.

Ideana on, että pääsisit todella sisään elämään täällä ja sen vuoksi voit osallistua:

 • Kirkossa käyntiin sunnuntaisin (useimmat fidžiläiset ovat metodisteja ja uskonto on tärkeä osa heidän päivittäistä elämäänsä. Jos haluat voit osallistua jumalanpalvelukseen isäntäperheen kanssa.)
 • Ruoanlaittoon
 • Puutarhanhoitoon
 • Mattojen ja korien punontaan
 • Opettamiseen
 • Mitä vain muuta sinä haluat oppia tai missä he tarvitsevat apua!

Aamuisin autat lähinnä päiväkodissa tai koulussa ja iltapäiväsi ovat vaihtelevammat.

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää tästä hankkeesta!

Sivun alkuun


 

Luonto & Ympäristö – Hai-hanke Fidžillä

Natur & Miljö

Hai-hankkeemme Fidžillä alkoi tammikuussa 2014 ja on siitä lähtien ollut tupaten täynnä, joten varmistaaksesi paikkasi tähän hankkeeseen sinun kannttaa hakea vähintään 4-6 kuukautta ennen toivomaasi lähtöpäivää. Jos kuitenkin haluaisit matkustaa aikaisemmin, niin se voi olla mahdollista peruutusten johdosta. Ota siis rohkeasti yhteyttä!

Vapaaehtoistyö haiden kanssa sopii merenelämästä ja ulkoilmassa työskentelystä kiinnostuneille. Haiden suojeluhanke mahdollistaa pääsyn hyvin lähelle yhtä maailman uhanalaisimmista ja väärinymmärretyistä lajeista.

Voit osallistua tähän hankkeeseen jos vietät välivuotta, opiskelet, pidät taukoa urallasi, etsit harjoittelupaikkaa tai hait vain yksinkertaisesti kiehtovat sinua ja haluat antaa panoksesi niiden suojelemiseksi.

Tämä on todella ainutlaatuinen tilaisuus tehdä vapaaehtoistyötä yhdessä haitutkijoiden ja -asiantuntijoiden kanssa. Me emme vaadi aikaisempaa kokemusta haiden kanssa työskentelystä tai sukeltamisesta, mutta vapaaehtoisten on oltava uimataitoisia ja terveitä sukeltaakseen. Tämä hanke ei sovi niille, jotka eivät halua sukeltaa.

Natur & Miljö

Vapaaehtoiset, joilla ei ole sukelluskokemusta saavat PADI Open Water -sukelluskurssin ja Projects Aware Shark Specialty -kurssin kahden ensimmäisen viikon aikana hankkeessa. Jos sinulla on jo PADI Open Water -sukelluskurssi suoritettuna niin saat päivityksen tarvittavista tiedoista ja sitten suoritat Project Aware Shark Specialty -kurssin, jotta voit aloittaa sukelluksiin liittyvän työn jo ensimmäisellä viikolla.

Vapaaehtoisena hai-hankkeessamme työskentelet kahden kansainvälisesti tunnetun hai- asiantuntijan kanssa tehden tieteellistä tutkimusta. Työskentelemme myös läheisesti ja jaamme tutkimustuloksia muiden paikallisten ja kansainvälisten meriympäristö-järjestöjen kanssa.

Hanke sijaitsee Pacific Harbourissa, Fidžin pääsaaren Viti Levun etelärannikolla, vain 45 minuutin bussimatkan päässä Suvalta ja kolmen tunnin päässä Nadista, jossa sijaitsee myös Fidžin lentokenttä.

Mikä on minun roolini tässä hankkeessa?

Vapaaehtoisena avustat paikallisia tiedemiehiä monipuolisissa tehtävissä. Työnkuvaasi voi kuulua esimerkiksi avustaminen seuraavissa:

 • Hainpoikasten merkitseminen
 • Haiden laskeminen
 • Haiden tunnistus
 • Merenalaisten kameroiden asentaminen ja tiedon keruu
 • Hain eviin liittyvien kysymysten parissa työskentely
 • Meripuistot ja haiden rauhoitusalueet
 • Paikallisen koulutusohjelmassa avustaminen

Projects Abroadin hai-hanke ja sukelluskumppanimme ovat edelläkävijöitä hain suojeluun liittyvissä asoissa. Turvallisuus on meille hyvin tärkeää ja voimme olla ylpeitä 100 % turvallisuustilastoistamme; yhtään tapaturmaa tai vahinkoa ei ole sattunut sukeltajille heidän sukelluksiensa aikana.

Mikä on tämän luonnonsuojeluhankkeen tavoite?

Natur & Miljö

Hai-hankkeen päätavoite on suojella ja säilyttää kahdeksan hailajia, jotka asuttavat ”Shark Reef”:iä ja lisäksi suojella monia muita lajeja, jotka esiintyvät Fidžin vesistöissä sekä lisätä tietoisuutta maailman haiden tarvitsemista suojelutoimenpiteistä.

Fidžin hallitus tukee täysin ponnisteluja haiden suojelemiseksi ja haikysymys onkin tällä hetkellä hallituksen poliittisen agendan tärkeimpien asioiden joukossa.

Hailla on elintärkeä rooli valtamerissämme. Useimmat hait ovat merien ruokaketjun huipulla ja siksi niillä on tärkeä rooli meriekosysteemeissä. Ne säätelevät suorasti tai epäsuorasti, kaikilla tasoilla näitä ekosysteemejä, ja ovat siksi tärkeä osa niitä. Hait metsästävät tavallisesti vanhoja, heikkoja tai sairaita saaliita ja auttavat näin pitämään saaliseläinten kannan terveenä, jolloin ne tuottavat terveitä jälkeläisiä. Meriekosysteemit uhkaavat romahtaa, jos hait eivät ole säätelemässä niitä.

Haitutkimus, jota hankkeessamme Fidžillä tehdään, palvelee tiedemiehiä ja lobbareita tuottamalla heille säännöllisesti tietoa Fidžin vesistöissä esiintyvien haiden elinkaaresta, lisääntymisestä, liikkeistä ja biologiasta. Tämä tieto on välttämätöntä menestyksekkäiden haiden suojelutoimenpiteiden suunnittelussa.

Kuten muissakin Projects Abroadin luonto ja ympäristöhankkeissa me pyrimme osallistamaan paikallisia yhteisöitä työhömme. Tästä syystä, osallistut hai-hankkeessamme myös mangrove puiden istutukseen ja opetat koululaisia ja paikallisia asukkaita, jotta seuraava sukupolvi tietäisi enemmän luonnosta ja ympäristöstä sekä sen tärkeydestä kuin heidän vanhempansa.

Missä asun?

Natur & Miljö

Hai- hankkeemme vapaaehtoiset asuvat yhdessä talossa Pacific Harbourissa, 2-4 hengen huoneissa. Paikallinen henkilökuntamme huolehtii talosta ja laittaa ruoat.

Saavuttuasi Fidžille henkilökuntamme tulee sinua lentokentälle vastaan ja vie sinut Pacific Harbouriin.

Ruoka koostuu riisistä, leivästä, kanasta ja monista intialaisista ruokalajeista. Trooppisia hedelmiä on runsaasti ja kasvisruokavalio ei tuota ongelmia.

Pacific Harbourissa ja sen ympäristössä on paljon vapaa-ajantoiminta mahdollisuuksia, kuten melonta, koskenlasku, vesiputoukset, vaellus sademetsässä, unohtamatta Pacific Harbourin rantoja, jotka ovat upeimpien joukossa.

Hanke on saatavilla kahdesta viikosta ylöspäin, mutta suosittelemme, että viivyt vähintään kuukauden päästäksesi kunnolla sisään työhön ja kulttuuriin.

Otathan yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Fiji Conservation Management Plan.

Sivun alkuun


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä