You are from: United States, Go to our American website. Close

Lähde vapaaetoiseksi Etiopiaan ja osallistu hyödyllisiin projekteihimme Afrikassa.

Instagram

Lähde vapaaehtoistyöhön Etiopiaan 

Etiopien Karta

Sijainti: Addis Abeba

Hankkeen kesto: kahdesta viikosta ylöspäin

Majoitus: isäntäperhe

Mielenkiintoisia vierailukohteita: Simien Mountainin National Park, Lalibela, Hawassa

Hankevaihtoehdot: OpetusHoiva, Lääketiede, Journalismi, Urheilu, Kielikurssit

Suunnitteletko lähteväsi vapaaehtoistyöhön Afrikkaan? Matka Etiopiaan Afrikan sarvessa vie sinut kiehtovaan paikkaan Itä-Afrikassa, jossa avullasi on suuri merkitys. Vapaaehtoishankkeemme Etiopiassa ovat niille, jotka haluavat lähteä vapaehtoiseksi kehitysmaahan välivuoden aikana, työharjoitteluun, kesälomallaan tai sapattivapaan ajaksi.

On mahdotonta olla muistamatta kuvia Etiopian nälänhädästä kärsivistä ihmisistä. Arvaamattomat sateet, ravinnon puute kuivilla pohjoisen alueilla ovat väistämättömiä tulevaisuudessakin, mutta kansainvälinen avustus on pystynyt tuomaan apua niin että aikaisemmat traagiset tapahtumat eivät toistu. Tästä huolimatta tämä Afrikan alue tarvitsee vielä paljon tukea ja vapaaehtoisten apu on hyvin tervetullutta.

Projects Abroad Etiopian toimisto sijaitsee pääkaupungissa Addis Abebassa. Vapaaehtoisena Etiopiassa voit muun muassa opettaa englantia tai työskennellä päiväkodissa. Vapaaehtoiset työskentelevät myös sairaaloissa fysioterapiaosastolla tai toimittajana sanomalehdessä. Projects Abroad vapaaehtoiset asuvat isäntäperheissä, jolloin he pääsevät osalliseksi Etiopian jokapäiväistä elämää, lähelle ihmisiä ja heidän kulttuuriaan. Matka Etiopiaan säilyy muistoissasi pitkään!

Addis Abeba on nopeasti kasvava kaupunki, jossa yhdistyvät uusi ja vanha Etiopia. Addis Abeba sijaitsee 2400 metriä merenpinnan yläpuolella keskellä maata. Se on kolmanneksi suurin pääkaupunki maailmassa ja siellä on miellyttävän viileä ilmasto, jossa päivät ovat lämpimiä ja illat viileitä.

Vapaaehtoisena Etiopiassa

Viikonloppuisin saat vapaata vapaaehtoistyöstäsi ja sinulla on mahdollisuus tutustua alueisiin Addis Abebassa ja sen ympäristössä. Tulet huomaamaan, että Addis Abeba on vastakohtien kaupunki, jossa savimajojen naapurina on pilvenpiirtäjiä, ja jossa perinteisesti pukeutuneet papit ja liikemiehet puvuissaan kulkevat kaduilla vieretysten väistäen aaseja ja maastureita.

Yhtä lailla monimuotoista on viihdetarjonta, ja tarjolla on monenlaista toimintaa. Voit viettää tunteja tutkimusmatkalla Merkatossa, yhdessä Afrikan suurimmista markkinoista, vierailla perinteisessä pubissa, tej beatissa, tai katsoa uusimpia Hollywood-elokuvia teattereissa. Addis Abebassa on myös joitakin Afrikan parhaista museoista, laaja valikoima korkealaatuisia ravintoloita, jotka tarjoilevat ruokalajeja, jotka ovat Afrikan mantereen mausteisimpien joukossa. Suosittuja, perinteisiä Etiopialaisia ruokalajeja ovat padat, kuten Wat ja injera-leipä.

Etiopian vapaaehtoisaikasi lopussa voit hyödyntää mahdollisuuden vierailla Lalibelassa, pyhiinvaelluskohteessa 2630 metrin korkeudessa, jossa on kallioperään veistettyjä kirkkoja. Vaikka Lalibela on edelleen yksi Etiopian tärkeimmistä nähtävyyksistä, se on edelleen suhteellisen eristyksissä ja siellä tuntuu, kuin olisi matkustanut useita vuosisatoja menneisyyteen.

 

Opetus

Utbildning

Hankkeen sijainti: Addis Abeba

Hankekohteet: peruskoulu ja kielikoulut 

Oppilaiden ikä: viisivuotiaista aikuisiin

Luokkakoko: 30-40 oppilasta

Työtehtäväsi: opettaja tai apuopettaja

Muita opetusmahdollisuuksia:
draama, musiikki, liikunta

Majoitus: isäntäperhe

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Useimmat koululaiset Etiopiassa aloittavat englanninopinnot kuusivuotiaina ja sujuva englannin taito on välttämätöntä, jos haluaa jatkaa opintojaan korkeakouluasteelle. Monet Addis Abeban kansainväliset työnantajat edellyttävät hyvää englannin taitoa kaikilta työntekijöiltään. Etiopia tarvitsee hyvin koulutettua, kunnianhimoista, nuorta sukupolvea, viemään maata eteenpäin. Englannin opetus on erittäin tärkeää tässä yhteydessä, koska kaikki aineet seitsemännestä luokasta alkaen (oppilaiden ollessa 14-vuotiaita) opetetaan englanniksi. Siksi on tärkeää, että opiskelijoilla on hyvät englannin taidot; jos heidän kielitaitonsa on heikko, on koulunkäynti hankalaa ja monet valitettavasti jättävät koulun kesken. Vapaaehtoisemme työskentelevät tavallisesti alakouluissa. Jos sinua kiinnostaa opettaa vanhempia lapsia ja aikuisia, voit opettaa englantia kielikouluissa. Näin voit auttaa nuorten aikuisten työllistymismahdollisuuksia ja elämänlaatuaan tukemalla heidän oppimistaan.

Kerrothan meille myös, jos haluat osallistua koulun muihin töihin. Voit esimerkiksi auttaa draama-tunnilla tai ohjata liikuntatunteja. Myös ranskan kieli on täällä suosittua ja voit antaa panoksesi myös sen opettamiseksi. Mainitse toiveesi hakemuksessasi niin voimme yrittää löytää sinulle parhaiten sopivan vapaaehtoishankkeen. 

Opetusvapaaehtoisena Etiopiassa

Opetustyö Etiopiassa antaa sinulle mahdollisen tutustua paikalliseen kulttuuriin ja ihmisiin. Asut isäntäperheessä Addis Abebassa hankkeesi aikana, ja perhe tutustuttaa sinut heidän elämäänsä ja tapoihin. Voit huomata opettavasi englantia myös isäntäperheessäsi ja samalla opit heiltä muutamia sanoja heidän paikallista kieltään amharaa.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Ethiopia Teaching Management Plan.

Sivun alkuun

 

Hoiva

Hankkeen sijainti: Addis Abeba

Hankekohteet:
 päivähoitokeskuksetBarn och Ungdom 

ja päiväkodit 

Lasten ikä: 0-18

Ryhmäkoko: 15+

Työtehtäväsi: hoivahallintosuunnitelman mukaisten
opetuksellisten pelien ja ryhmäaktiviteettien järjestäminen
ja tuen tarjoaminen

Majoitus: isäntäperhe

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!


Valitettavasti miljoonat lapset elävät vielä köyhyydessä Etiopiassa. 20 vuotta sitten maa kärsi pahoin nälänhädästä ja sisäisistä konflikteista, jotka vaativat noin miljoona ihmishenkeä. Tänä päivänä maata koettelevat HIV ja AIDS,  ja avun tarve on edelleen suuri. Projects Abroad vapaaehtoiset työskentelevät päivähoitokeskuksissa ja päiväkodeissa Addis Abebassa ja sen ympäristössä.

Resurssit ovat usein niukat, joten työtä, jota vapaaehtoiset tekevät arvostetaan. Työ on käytännönläheistä, kuten lasten hoitoa ja lasten auttamista esimerkiksi peseytymisessä. Vapaaehtoisena voit myös opettaa lapsille englantia. Lapset imevät itseensä antamasi huomion ja turvallisuuden, jonka tarjoat. Monet vapaaehtoisistamme kokevat, että vapaaehtoistyö lasten ja nuorten parissa on todella palkitsevaa.

Hoivahankekohteet Etiopiassa

Vapaaehtoisena Etiopiassa voit olla apuna päivähoitokeskuksissa ja päiväkodeissa. Tuki ja erilaisten aktiviteettien järjestäminen ja opetuksessa auttaminen auttaa lapsien kehityksessä.

Teemme myös työtä katulapsien parissa järjestämällä heille erilaista ohjelmaa. Näihin voit osallistua yleensä muutaman kerran viikossa ja kaikki vapaaehtoisemme Etiopiassa ovat tervetulleita auttamaan.

Vapaaehtoistyö orpokodeissa Etiopiassa

Vapaaehtoisemme ovat vuosien aikana työskennelleet Etiopiassa lasten parissa orpokodeissa ja laitoksissa. Heidän työnsä on ollut erittäin tärkeää näissä hankekohteissa ja avustustyö on parantanut lasten elinoloja ja tarjonnut hoivaa ja tukea. Olemme kuitenkin päättäneet keskittyä yhteisön ja perheiden tukemiseen orpokotityön sijaan, koska uskomme, että lapsien kannalta paras vaihtoehto on asuminen perheessä. Lue lisää vapaaehtoistyöstä orpokodeissa ja meidän näkemyksistä asiaan liittyen.

Tämä tarkoittaa sitä, että vapaaehtoistyötä tehdään Etiopiassa päivähoitokeskuksissa ja päiväkodeissa lastenkotien sijaan. Näin Projects Abroad pystyy tekemään parempaa yhteistyötä paikallisten yhteisöjen kanssa ja tärkeimmiten, pystymme auttamaan perheitä pysymään yhdessä ja menestymään.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Ethiopia Care Management Plan.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana 2 tai 3 viikkoa hoivahankkeessa. Paikalliset työntekijämme ovat valinneet tämän yhdeksi hankkeistamme, joka soveltuu lyhytkestoiseen vapaaehtoistyöhön yhteisössä. Vaikka pystyt saamaan käsityksen paikallisesta kulttuurista työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

Sivun alkuun

 

Lääketiede 

Hankkeen sijainti: Addis Abeba

Työnkuvasi: 
työskentely paikallisten koulutettujen ammattilaisten rinnalla

Hankekohde: yksityinen klinikka 

Osastot: yleislääketiede, sairaanhoito, ja laboratorio

Vaatimukset: vähintään neljä vuotta lääketieteen opintoja

Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 4 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Lääketieteen harjoittelijana Etiopiassa, sinulla on mahdollisuus työskennellä klinikalla Addis Abebassa ja oppia lääketieteestä kehitysmaassa. Sinulle nimetään mentori - lääkäri, jonka työtä seuraat ja tarkkailet ja opit lisää eri sairauksista ja hoidoista.

Tähän hankkeeseen osallistuaksesi sinulla täytyy olla takana vähintään neljä vuotta lääketieteen opintoja. Hakiessasi hankkeeseen pyydämme sinua lähettämään ansioluettelosi ja koulusi vaatimukset, jotta voimme paremmin räätälöidä hankkeen oman yliopistosi harjoittelulle asetettujen kriteerien mukaisesti, sekä kokemustasi, koulutustasi, kiinnostustasi vastaavaksi.

Harjoittelu lääketieteen hankkeessa Etiopiassa Projects Abroadin kautta

Harjoittelijat tekevät vapaaehtoistyötä Sante Medical Centeressä, joka on yksityinen klinikka Addis Abebassa ja jonka perusti vuonna 2006 nuori etiopialainen lääkäri. Sinun roolisi riippuu aikaisemmasta kokemuksestasi ja siitä kuinka aktiivinen olet klinikalla.

Tässä hankkeessa saat mahdollisuuden oppia lääketieteestä ja erilaisista hoitomuodoista kuten HIV/Aids-potilaiden hoidosta ja hemodialyysistä. Pääset seuraamaan lääkärien päivittäistä työskentelyä klinikalla. Etiopiassa laitteet ja ympäristö ovat yksinkertaisia ja toimenpiteet suoritetaan eri tavalla, kuin mihin olet tottunut. Sinun tulisikin varautua siihen, että tulet kokemaan tapauksia, jotka ovat Suomessa harvinaisia. Mutta me takaamme, että saat kiehtovan ja opettavaisen kokemuksen!

Hankkeen aikana majoitut isäntäperheessä ja vapaa-ajalla voit tutustua kaupunkiin ja tehdä retkiä muiden vapaaehtoisten kanssa Addis Abeban lähiympäristöön.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Ethiopia Medicine & Healthcare Management Plan.

Sivun alkuun

 

Fysioterapia

Hankkeen sijainti: Addis Abeba

Työnkuvasi: 
työskentely paikallisten koulutettujen ammattilaisten rinnalla

Hankekohde: paikallinen yhteistyöorganisaatio

Vaatimukset: vähintään kolme vuotta fysioterapian opintoja

Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 4 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!
Medicin & Hälsa - Sjukgymnastik

Etiopiassa on valtava puute fysioterapeuteista. Olitpa sitten opiskelija, vastavalmistunut tai pidät urataukoa, niin osallistumisesi tähän hankkeeseen on erittäin arvokasta sekä potilaille, että vakinaiselle henkilökunnalle.

Vapaaehtoisemme työskentelevät yhteistyöorganisaatiomme, joka tarjoaa terveysneuvontaa ja tietoa HIV:stä kärsiville perheille Addis Abebassa. Hanke on erittäin edistyksellinen ja sen tavoite on lisätä etiopialaisten tietoja ja ymmärrystä HIV:stä, sekä tarjota käytännön apua sairaille lapsille.

Pääset tekemään kotikäyntejä potilaiden luo, sekä työskentelemään paikallisten fysioterapeuttien kanssa. Tärkeä osa vapaaehtoistyötäsi on mahdollisuus vaihtaa tietoa paikallisten kollegoidesi kanssa, ja niin voit olla varma, että panoksesi tälle hankkeelle on huomattava vielä vapaaehtoisaikasi jälkeenkin.

Meillä on myös muutamia paikkoja fysioterapiaharjoittelijoille hoitolassa, joka tarjoaa hoitoa yli 120 potilaalle. Vapaaehtoiset ovat mukana erilaisissa terveydenhuollon tehtävissä ja antavat neuvoja ja koulutusta sekä potilaille että heidän perheilleen.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Ethiopia Medicine & Healthcare Management Plan.

 

Sivun alkuun

 

Journalismi

Journalism

Hankkeen sijainti: Addis Abeba

Hankekohde: sanomalehden toimitus  

Työnkuvasi: työskentely viikoittaisen The Reporter-lehden toimituksessa

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 4 viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Vapaaehtoisena journalismihankkeissamme Addis Abebassa työskentelet The Etiopian Reporter-lehden toimituksessa paikallisten toimittajien apuna.

Sinulta odotetaan hyviä atk-taitoja, intohimoa journalismiin ja mediaan ja valmiutta tehdä lujasti töitä, mutta muita koulutuksellisia tai aiemman kokemuksen vaatimuksia ei ole. Vaadimme kuitenkin joitakin julkaisuja, joista meille selviää vapaaehtoisten aiempi osaaminen ja joista kuvastuu sinun kokemuksesi ja mieltymyksesi. Tämä auttaa meitä löytämään juuri sinulle sopivantyönkuvan lehden toimituksessa!

Journalismihankkeen työharjoittelusta arvokasta työkokemusta ulkomailta

Työharjoittelu, jonka suoritat vapaaehtoistyönä kehitysmaassa antaa sinulle etulyöntiaseman työmarkkinoilla. Hankkeessa saat käytännön työkokemusta aivan uudessa kansainvälisessä työympäristössä ja pääset oppimaan miten toimittajat työskentelevät Etiopiassa.

Työ vaihtelee viikoittain ja sisältää kansainvälisten uutisten kirjoittamista, paikallisten tapahtumien raportointia, tai paikallisten ravintoloiden arvosteluja. Jos olet kiinnostunut myynnistä ja markkinoinnista, niin on myös mahdollista päästä työskentelemään yhteen monista mainonnan yksiköistä.

Harjoittelussa odotamme sinun olevan täsmällinen ja ammattimainen ja työskentelet noin 30 tuntia viikossa yleensä maanataista perjantaihin.  Sinulla on harjoittelussa ohjaaja, joka antaa sinulle työtehtäviä kuten juttuja kirjoitettavaksi ja varmistaa, että saat paljon irti harjoittelujaksostasi tässä hankkeessa. Vietät myös aikaa Horn of Africa-instituutissa, joka on tutkimuskeskus The Reporterin työntekijöille.

Sivun alkuun

 

Koululiikunta

Hankkeen sijainti: Addis Abeba

Työnkuvasi: liikunnan opettaminen lapsille ja heidän taitojen kehittäminen eri urheilulajeissa

Lasten ikä: 11-16

Luokkakoko: 45

Vaatimukset: ei erityisvaatimuksia

Majoitus: isäntäperhe

Hankkeen kesto: vähintään 2 viikkoa 

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Vapaaehtoisena Etiopiassa urheiluhankkeessa saat mahdollisuuden opettaa ja valmentaa koululaisia, mutta myös kehittää omia taitojasi.

Vapaaehtoiset saavat arvokasta kokemusta työskentelemällä yhdessä osaavan henkilökunnan ja muiden urheilijoiden kanssa. Urheiluhankevapaaehtoisena saat toimia liikuntaopettajana koulussa ja opettaa nuoria 11-16-vuotiaita useissa eri urheilulajeissa. Suosituimpia urheilulajeja Etiopiassa ovat aerobic, yleisurheilu, koripallo, jalkapallo ja lentopallo. Jokaisella luokalla on kaksi tuntia liikuntaa viikossa, joten pääset työskentelemään eri-ikäisten lasten kanssa. Työnohjaaja seuraa työtäsi ja antaa sinulle neuvoja. Riippuen kiinnostuksestasi ja kyvyistäsi voit avustaa ja auttaa paikallisia opettajia tai ottaa enemmän vastuuta liikuntatuntien pitämisestä.

Liikunnan opettaminen Etiopiassa

Urheiluhanke tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden parantaa omia taitojasi urheilijana ja saada arvokasta kokemusta liikunnanopettajana samalla kun autat lapsia ja nuoria kehittämään kykyjään.  Työssäsi näet kuinka lasten itsevarmuus kasvaa kun annat heille huomiota liikuntatunneilla. Monet koulut Etiopiassa kärsivät resurssipulasta ja luokkakoot ovat isoja, joten apusi tulee tarpeen.

Tähän hankkeeseen on mahdollista osallistua ympärivuoden paitsi koulun lomien aikana heinäkuusta syyskuuhun.

Liikuntatuntien yhdistäminen yleisurheilun valmentamiseen Etiopiassa

Liikuntatunneilla avustamisen lisäksi vapaaehtoisilla on mahdollisuus valmentaa yleisurheilua muutamana aamuna viikossa paikallisessa urheilukerhossa. Tämä yhdistelmähanke on mahdollista järjestää vapaaehtoisen pyynnöstä, joten mainitse kiinnostuksesi valmennukseen jo hakemuksessasi.

Jos et voi sitoutua tähän hankkeeseen yli neljäksi viikoksi, on sinun mahdollista olla mukana 2 tai 3 viikkoa urheiluhankkeessa. Paikalliset työntekijämme ovat valinneet tämän yhdeksi hankkeistamme, joka soveltuu lyhytkestoiseen vapaaehtoistyöhön yhteisössä. Vaikka pystyt saamaan käsityksen paikallisesta kulttuurista työskentelemällä intensiivisesti yhteisössä, ota huomioon, että lyhyessä ajassa et välttämättä pysty tekemään yhtä paljon kuin pidempään kohteessa työskentelevät vapaaehtoiset.

 

Sivun alkuun

 

Amhara

Amhara on Etiopian virallinen ja toiseksi puhutuin kieli Etiopiassa ja maan ulkopuolella amharaa puhuu kolme miljoonaa ihmistä lähinnä Egyptissä, Israelissa, Yhdysvalloissa ja Ruotsissa.

 

Voit opiskella tätä seemiläistä kieltä Projects Abroad kielikurssilla Etiopiassa, joko kokopäiväisesti tai yhdistettynä yhteen tai useampaan vapaaehtoishankkeeseemme maassa. Päätät itse opintojesi laajuuden. Intensiivisellä kielikurssilla saat 15 tuntia yksityisopetusta viikoittain. Isäntäperheessä pääset myös harjoittelemaan kieltä päivittäin.

 

Oppituntien jälkeen sinulla on aikaa tehdä opettajasi antamia harjoituksia, harjoitella kieltä paikallisten kanssa ja tutustua kaupunkiin muiden vapaaehtoisten seurassa.

 

Intensiivisen kielikurssin lisäksi voi osallistua joko 5, 14 tai 30 tunnin kielikurssille vapaaehtoistyön ohessa. Tunnit räätälöidään sinun tarpeitasi vastaaviksi ja ne järjestetään sopimaan vapaaehtoistyöaikatauluusi. Jos teet vapaaehtoistyötä yli 12 viikon ajan, voit myös ottaa 60 tunnin kielikurssin vapaaehtoistyön ohessa.

 

Englanti

Monet etiopialaiset puhuvat sujuvasti englantia ja kouluissa opetus on englanniksi. Osallistumalla englannin kielen kursseillemme parannat nopeasti kielitaitoasi. Hyvä englannin kielen taito mahdollistaa kommunikoinnin monessa maassa ja on hyvin hyödyllinen taito kansainvälisillä työmarkkinoilla. Samoin kuin muillakin kursseillamme, valitset itse opintojesi keston ja laajuuden. Voit opiskella englantia joko kokopäiväisesti tai lisänä yhden vapaaehtoishankkeemme rinnalla. Monet vapaaehtoisistamme käyttävät tilaisuuden hyväkseen parantaakseen englannin taitojaan Etiopiassa.

Englannin intensiivikurssiin kuuluu 15 tuntia yksityisopetusta viikoittain tai voit myös valita 5, 14, 30 tai 60 tunnin lisäkielikurssin, joka suoritetaan vapaaehtoistyön ohessa. Tunnit räätälöidään sinun tarpeitasi vastaaviksi ja aikatauluusi sopivaksi.Sivun alkuun


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä