You are from: United States, Go to our American website. Close

Osallistu vapaaehtoisthankkeisiimme Etelä-Afrikassa tai Botswanassa

Osallistu vapaaehtoisthankkeisiimme Etelä-Afrikassa tai Botswanassa

South Africa Map

Sijainti: Kapkaupunki, Kwa Tuli (Luonto & Ympäristö)

Hankkeen kesto: kahdesta viikosta ylöspäin

Majoitus: isäntäperhe, yhteisasumus leirissä Luonto & Ympäristö hankkeessa

Mielenkiintoisia vierailukohteita: Pöytävuori, Hyväntoivonniemi, Robben Island, kansallispuistot

Hankevaihtoehdot: Opetus, Hoiva, Luonto & Ympäristö, IT-hankeUrheilu, Journalismi, Kansainvälinen kehitys, Ihmisoikeudet, Eläinlääketiede & Eläintenhoito, Kielikurssit - Englanti

Projects Abroad tarjoaa monia vaihtoehtoja heille, jotka haluavat vapaaehtoistöihin Etelä-Afrikkaan ja/tai Botswanaan. Suurin osa hankkeistamme sijaitsee Lavender Hillin ja Vrygrondin alueilla ja niitä ympäröivissä lähiöissä. Asumalla ja työskentelemällä näissä monikulttuurisissa yhteisöissä opit ymmärtämään Etelä-Afrikan menneisyyden monimutkaisuutta ja voit auttaa antamalla nuoremmalle sukupolvelle tarvittavia työkaluja tulevaisuuteen. Vapaaehtoisaikanasi huomaat myös maan suurenmoiset maisemat, runsaat luonnonrikkaudet ja ihanan ilmaston, jotka antavat tälle maalle hyvät mahdollisuudet valoisaan tulevaisuuteen. Luonto & Ympäristö hankkeemme sijoittuu omaan luonnonsuojelualueeseemme Kwa Tuliin Boswanan puolelle Limpopo jokea, Etelä-Afrikan rajalla, mutta vietät myös aikaa Etelä-Afrikan kansallispuistoissa. Minkä vapaaehtoispaikan valitsetkin niin tulet nopeasti löytämään paikkasi yhteiskunnassa, jossa ihmiset ovat ihan yhtä kiinnostuneita sinusta, kuin sinä heistä ja Etelä-Afrikan kulttuurista.

Vapaaehtoismatkasi päätyttyä sinulla on mahdollisuus matkustella ympäri tätä monipuolista maata. Sen lisäksi, että Etelä-Afrikassa on joitain suurimmista suojelualueita, joihin voi tehdä safareita, niin tämä alue on oikea seikkailumatkojen paratiisi, jossa voi harrastaa muun muassa sukellusta haiden kanssa, vesihiihtoa ja surffausta. Heille, jotka haluavat rentoutua auringossa tarjolla on iso kasa kauniita rantoja pitkin rannikkoa.

Vapaaehtoismatkallemme ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita vapaaehtoistyöstä Etelä-Afrikassa. Meillä on myös laaja valikoima harjoittelupaikkoja niille, jotka etsivät omaan koulutukseen liittyvää työkokemusta.

 

Opetus

Utbildning

Sijoituspaikat: Kapkaupunki


Koulu: peruskoulu


Oppilaiden ikä: 8-12 vuotta


Luokkakoko: alle 45


Sinun tehtäväsi: apuopettaja tai opettaja (IT, luku- ja kirjoitustaito)


Muut opetusmahdollisuudet: Musiikki, liikunta


Majoitus: isäntäperhe

Kesto: Neljästä viikosta ylöspäin


Aloituspäivä: Joustava

Utbildning

Monet julkiset koulut Kapkaupungissa ovat liian täysiä, niissä on liian vähän henkilökuntaa ja puutteelliset resurssit. Näiden koulujen on vaikea saada riittävästi opettajia, sillä yksityisissä kouluissa palkat ja budjetit ovat korkeammat. Siksi vapaaehtoisten tarjoama apu on erittäin tärkeää. Etelä-Afrikan väestö on monikulttuurinen, joka puhuu 11 eri kieltä. Tämän laajan kulttuurien kirjon siltana toimii englannin kieli. Englannin kielen osaaminen on välttämätöntä hyvän koulutuksen ja työpaikan saamiseksi.

Luokissa saattaa olla yli 40 koululaista, jotka kaikki tarvitsevat opettajan huomiota. Avustamalla opettajaa tai ottamalla vastuun koko luokasta, vähennät merkittävästi luokanopettajan työmäärää. Vapaaehtoisena sinun odotetaan työskentelevän vähintään 4 tuntia päivässä.

Voit vaihtoehtoisesti opettaa peruskouluikäisille lapsille suullista englannin kieltä, kirjoittamista, matematiikkaa, IT:tä tai tukea pienryhmässä lapsia, joilla on vaikeuksia opetella lukemaan. Monet lapsista asuvat kaduilla.

Utbildning

Jos tässä ei ole tarpeeksi haastetta, niin voit työskennellä myös ”riskialttiiden” lasten tai nuorten kanssa, jotka ovat vaarassa joutua harhateille ilman tämän hankkeen apua. Monissa kouluissa on myös mahdollista opettaa muita aineita, kuten liikuntaa, musiikkia, draamaa, kuvaamataitoa tai laulua. Kerrothan meille, jos sinulla on joku erityistaito tai kiinnostus, niin yritämme löytää sinulle vapaaehtoishankkeen, joka sopii sinulle parhaiten!

Mainitse mahdolliset erityistoiveesi hakemuksessasi, niin etsimme sinulle täydellisen vapaaehtoismatkan Etelä-Afrikkaan!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: South Africa Teaching Management Plan.

Sivun alkuun

 

Hoiva

Barn & Ungdom

Sijainti: Kapkaupunki


Hankkeen tyyppi: Esikoulut, päiväkodit, koululaisten päiväkoti


Lasten ikä: 3 - 6 vuotta


Ryhmäkoko: vaihteleva

Sinun tehtäväsi: Avustaa vakiohenkilökuntaa leikeissä, lastenhoidossa ja yksinkertaisessa opetuksessa


Majoitus: Isäntäperhe


Hankkeen kesto:Kahdesta viikosta ylöspäin
Aloituspäivä: Joustava


Barn & Ungdom

Vapaaehtoistyö lasten ja nuorten parissa Etelä-Afrikassa. Surullisenkuuluisat Etelä-Afrikan lähiöt ovat täynnä ihmisiä, jotka taistelevat paremman maailman puolesta lapsilleen. Työttömyys on suuri, melkein 40%, ja sosiaaliset ongelmat, kuten alkoholismi ja perheväkivalta ovat tavallisia. Vanhemmat yrittävät kaikkensa pitääkseen lapsensa suojassa ympäristön vaikutuksilta lähettämällä heidät päiväkoteihin, kouluihin ja iltapäiväkerhoihin vaikka vähäiset tai riittämättömät varat eivät teekään tästä helppoa.

Vapaaehtoisena voit vaikuttaa merkittävästi näiden alueiden lasten elämään. Vapaaehtoispaikkoja on kaikille; välivuotta, sapattivapaata tai eläkepäiviä viettäville ja mielekästä tekemistä loman ajaksi haluaville.

Projects Abroad tukee lasten- ja päiväkoteja suoraan, mikä mahdollistaa niiden kulujen pitämisen alhaalla ja resurssien vapauttamisen sinne missä niitä todella tarvitaan. Meillä on laaja valikoima erilaisia vapaaehtoiskohteita, missä voit työskennellä lasten ja nuorten kanssa. Tavallisesti hankekohteissa on liian vähän henkilöstöä ja vapaaehtoisten tarve on suuri. Vaikka Etelä-Afrikka on vahvan kasvun maa, niin siellä on edelleen monia ongelmia, kuten esimerkiksi korkea työttömyys ja laajalle levinnyt köyhyys. Tilannetta pahentavat myös taudit, kuten HIV ja AIDS, jotka ovat jättäneet monta lasta ilman vanhempia.

Barn & Ungdom

Projects Abroad tekee yhteistyötä myös Grassroot Soccer -hankkeen kanssa. Hankkeessa yhdistyvät hoito- ja sosiaalinen työ sekä urheilu. Tämä hanke voi olla todella mielenkiintoinen urheilusta sosiaalisen kehityksen näyttämönä kiinnostuneille.

Projects Abroad toimii yhteistyössä useiden slummien ja Kapkaupungin köyhimpien lähiöiden kanssa tarjoten hoitoa ja tukea heikommassa asemassa oleville lapsille. Työskentelemme myös erityistukea tarvitsevien lasten keskuksessa. Vapaaehtoistyö lastenhoidossa Etelä-Afrikassa sisältää usein osallistumista uusien luokkahuoneiden ja leikkikenttien rakennushankkeissa, joissa työn tulokset näkyvät selkeästi.

Hankkeissamme työskentelet vastaavan työnohjaajasi rinnalla. Itsenäistä työotetta arvostetaan ja erityisesti aktiviteetit, kuten liikunta, musiikki, taide ja teatteri ovat suosittuja. Perusta vaikka kuoro tai järjestä urheilupäivä, ohjaa näytelmä tai perusta rumpukoulu käyttämällä keppejä ja tölkkejä. Jos sinä olet täysillä mukana niin lapsetkin ovat! Kerro meille toiveistasi ja kokemuksestasi, niin etsimme sinulle täydellisen vapaaehtoispaikan.

Kaikki vapaaehtoiset, jotka osallistuvat hankkeeseen Kapkaupungissa saavat mahdollisuuden osallistua viikon kestävälle vapaaehtoismatkallemme Luonto & Ympäristö hankkeeseen työnsä päätyttyä. Lisätietoa tästä mahdollisuudesta löydät täältä!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: South Africa Care Management Plan.

Sivun alkuun

 

Urheilu

 

Vesiurheilu

Sport – Vattensport

Sport – Vattensport

Meillä on myös vapaaehtoistyötä surffauksen parissa Kapkaupungissa. Työpäivä alkaa valmisteluilla klo 10 aamulla ja ensimmäinen ryhmä lapsia saapuu klo 10.30 ja toinen ryhmä iltapäivällä. Lapset ja nuoret tulevat vähäosaisista perheistä ja surffaustunneille osallistuminen antaa heille mahdollisuuden urheilla, ja usein myös pitää heidät poissa kaduilta. Lapset odottavat innolla vapaaehtoisten järjestämiä surffaustunteja!

Monet lapset pelkäävät merta ja siksi tarvitsevat paljon apua vapaaehtoisilta jo pelkästään veteen menemisessä. Surffauksen lisäksi sinun täytyy auttaa lapsia uimaan opettelussa. Vapaaehtoisena Etelä-Afrikassa sinun ei tarvitse olla kokenut surffaaja, mutta sinulla täytyy olla hyvät uintitaidot ja paljon sitoutuneisuutta ja innostusta. Työskentelet kokeneen surffausopettajan kanssa. 

Tervetuloa ainutlaatuiselle vapaaehtoismatkalle!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: South Africa Surfing Management Plan.

Sivun alkuun

 

Luonto & Ympäristö

Natur & Miljö

Natur & Miljö

Natur & Miljö

Etelä-Afrikassa on joitakin Afrikan parhaimmista ja suurimmista luonnonsuojelualueista ja kansallispuistoista. Maa tekee kovasti töitä suojellakseen luontoa ja ympäristöä. Meidän suojeluhankkeemme sijaitsee omalla suojelualueellamme Kwa Tulissa joka on 5000 hehtaarin kokoinen ja rajoittuu Etelä-Afrikan ylängöiltä Limpopojoen toiselle puolelle Botswanan kaakkoisosassa. Leirimme ja suojelualueemme sijaitsee Afrikan savannin sydämessä. Vapaaehtoiset asuvat suojelualueen sisällä, missä he työskentelevät poistaen haittakasveja, rakentavat luonnollisia juomapaikkoja, suojaavat puita norsujen aiheuttamia vaurioita vastaan, jäljittävät norsuja, kouluttavat paikallisia, istuttavat uusia puita, opettelevat GPS jäljitystä, rakentavat tarkkailuasemia…

Riippuen vuodenajasta voit nähdä leopardeja, leijonia, Afrikan villikoiria ja norsuja. Vapaaehtoistyö sisältää myös Baobab- ja muiden puulajien kuntoutusta. Projects Abroad osallistuu innovatiiviseen rajat ylittävään hankkeeseen Etelä-Afrikan Nabolandissa. Hankkeen tavoite on yhteispanoksella säilyttää kasvistoa ja eläimistöä kansainvälisten rajojen yli ja se keskittyy suojelualueisiin ja kansallispuistoihin.

Tutkimusryhmät Etelä-Afrikassa työskentelevät Botswanan ryhmien kanssa yhteistyössä huolehtien villieläimistä, ekosysteemeistä ja alueen monimuotoisuudesta. Tämä on sinun mahdollisuutesi vapaaehtoistyöntekijänä parantaa hyeenojen, norsujen ja monien muiden eläinten elämää.

Vapaaehtoisena sinulla on mahdollisuus asua luonnonsuojelualueella, keskellä kiehtovaa luontoa ja jossa ”The Big Five” asuu ympärilläsi. Kokeneet puistonvartijat huolehtivat turvallisuudestasi ja ovat jatkuvasti tavoitettavissasi kertomaan sinulle lisää ympäristöstäsi ja hankkeesta, johon osallistut. Toisin sanoen, sinulla on mahdollisuus saada korvaamaton kokemus ja elinikäisiä muistoja. Tämä vapaaehtoismatka on niille, jotka rakastavat eläimiä ja luontoa!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Botswana Conservation Management 

 

Laki & Ihmisoikeudet

Juridik och Mänskliga Rättigheter

Laista ja ihmisoikeuksista Etelä-Afrikassa kiinnostuneille meillä on tarjolla vapaaehtoismatkoja Kapkaupungin sijaitsevaan Projects Abroad Human Rights Officeen. Täällä työskentelet rinnakkain intohimoisen ja kokeneen henkilökunnan kanssa, joka auttaa sinua kartuttamaan tietoasi ihmisoikeuksista, sosiaalityöstä ja lainopillisesta työstä. Se, mitä tehtäviä juuri sinä tulet tekemään riippuu kokemuksestasi ja tiedoistasi. Emme vaadi lainopillista tai ihmisoikeustaustaa, vaan olet tervetullut sellaisena kuin olet!

Vapaaehtoisten tarve on suuri toimistoissamme ja me teemme yhteistyötä monien alueen huomattavien toimijoiden kanssa. Kun suunnittelemme sinun tehtäviäsi otamme huomioon kokemuksesi, taustasi ja kiinnostuksesi tiettyihin aiheisiin.

Juridik och Mänskliga Rättigheter

Pääasiassa työ on kertomista ihmisille heidän oikeuksistaan, tukea ja vahvistaa heitä, jotta he uskaltaisivat kertoa kokemistaan rikkomuksista ja antaa heille siihen työkaluja. Tämä tarkoittaa sitä, että työskentelemme monien eri kysymysten äärellä. Voit lukea toimistostamme lisää täällä.

Työsi voi sisältää tietojen keräämistä, raporttien laadintaa, asiakkaiden konsultointia ja joskus osallistumista oikeuskäsittelyihin, vierailuja sidosryhmien luona, kouluissa tai työpajojen järjestämistä Etelä-Afrikan ihmisoikeuksien eri osa-alueisiin liittyen.

Juridik och Mänskliga Rättigheter

Vapaaehtoisena sinulta odotetaan ajoittain kovaa työtahtia ja työ voi usein olla rankkaa ja tunteisiin vetoavaa. Sinun tulee puhua hyvää englantia ja olla kiinnostunut lakitieteestä – mitä enemmän kysymyksiä ja ajatuksia sinulla on, sitä sitoutuneempi sinusta tulee ja saat enemmän irti ajastasi Kapkaupungissa. Tämä vapaaehtoismatka on upea mahdollisuus saada työkokemusta, jota hyödyntää tulevalla uralla. Samalla saat elinikäisiä muistoja.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: South Africa Human Rights Management Plan.

Sivun alkuun

 

Eläinlääketiede & Eläintenhoito

Djurvård

Eläintenhoitohankkeemme Etelä-Afrikassa on hyvin käytännönläheinen ja sopii jokaiselle, joka haluaa työskennellä eläintenhoidon ja kaiken siihen liittyvän parissa. Voit valita työskenteletkö lemmikkieläinklinikalla vai merilintujen kuntoutuskeskuksessa. Molemmat harjoittelupaikat antavat mahdollisuuden seurata koulutettuja eläinlääkäreitä heidän jokapäiväisessä työssään.

Lemmikkieläinkeskuksessa pääset auttamaan ruokkimisessa, häkkien siivouksessa, eläinten kouluttamisessa ja antamalla sairaille tai loukkaantuneille eläimille hoivaa ja huomiota. Kuten kaikissa muissakin hankkeissamme, saat mitä annat – eli jos osoitat aloitteellisuutta ja sitoutuneisuutta niin kokemuksesi tulee olemaan aina vain parempi.

Työmme merilintujen parissa sijaitsee Bloubergstrandissa, 25 km Kapkaupungin keskustasta. Tämä hanke sopii niille, jotka haluavat työskennellä kahlaajalintujen parissa ja erikoistua loukkaantuneiden Afrikan pingviinien pelastamiseen. Hanke sijoittuu upealle rannalle, joka on täynnä pingviinejä, flamingoja, merimetsoja ja pelikaaneja. Voit auttaa pingviinien ruokinnassa, häkkien puhtaanapidossa, loukkaantuneiden lintujen kuntoutuksessa ja öljyyntyneiden lintujen pesemisessä.

Sivun alkuun

 

IT-hanke

IT- hankkeemme Etelä-Afrikassa sijaitsee Lavender Hillissä. IT - keskusta, jossa työskentelemme johtaa paikallinen kansalaisjärjestö, joilla valitettavasti on hyvin rajalliset resurssit. Keskuksessa on 10 tietokonetta, mutta samassa rakennuksessa järjestetään myös HIV ja AIDS koulutusta ja neuvontaa. Tämän hankkeen vapaaehtoiset antavat aikaansa opettaakseen työttömille ja mahdollisesti joillekin lapsille tietotekniikan perusteita.

On tärkeää aloittaa aivan alusta ja näyttää heille, kuinka tietokone laitetaan päälle ja kiinni. Vasta tämän jälkeen heille voi esitellä Excelin, Wordin, PowerPointin ja Internetin. Opetus seuraa opetussuunnitelmaa ja kestää kolme kuukautta. Olitpa sitten vastuussa omasta luokastasi tai avustat toista opettajaa, niin ideoita ja aloitteellisuutta arvostetaan. Ei tarvitse olla IT -asiantuntija ottaaksesi osaa hankkeeseemme, mutta sinun täytyy hallita perusteet.

Sivun alkuun

 

Journalismi

Journalismiin keskittyvä vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa sisältää työskentelyä sanomalehdessä, elämäntapalehdessä tai nettilehdessä. Koska journalismissa kieli on pääosassa, niin voidaksesi tehdä työharjoittelun journalismin parissa Etelä-Afrikassa on tärkeää, että puhut ja kirjoitat englannin kieltä erittäin hyvin. Projects Abroad järjestää säännöllisesti kirjoitus- ja valokuvaustyöpajoja kaikille journalismivapaaehtoisille.

Toimipiste on Kapkaupungissa, joten tämä hanke on täydellinen kansainvälistä työkokemusta journalismista työharjoittelun kautta haluaville. Vaikket vielä olisikaan aloittanut opintojasi ja vietät välivuotta tai olet jo koulutettu toimittaja, niin räätälöimme hankkeesi kokemuksesi ja toiveidesi mukaiseksi.

Ainoa mitä tässä hankkeessa vaadimme on hyvä englanninkielen taito ja halu oppia ja tehdä kovasti töitä. Tulet työskentelemään itsenäisesti, mutta Projects Abroadin työntekijä ja kollegasi ovat aina lähettyvillä, jos sinulla on ongelmia tai kysymyksiä. Mitä vankempaa sitoutumista osoitat, niin sitä useampia artikkeleita voit kirjoittaa, saat enemmän vapautta ja enemmän tuottamaasi materiaalia julkaistaan.

Kaikki harjoittelupaikkamme ovat Kapkaupungissa – kaupunki, joka varmasti antaa sinulle lisäinspiraatiota työhösi. Mistä tahansa oletkin kiinnostunut, niin kirjoita meille lisää juuri siitä hankkeesta, mihin sinä haluat osallistua. Liitä mukaan CV:si ja kerro meille lisää itsestäsi, jotta meidän on helpompi löytää juuri sinulle sopiva vapaaehtoismatka! 

Sivun alkuun

 

Kansainvälinen kehitys

Business

Etelä-Afrikassa työskentelemme kehityskysymyksissä Vrygrondissa, Kapkaupungin kaupunginosassa. Yhteistyöorganisaatiomme työskentelee alueen asukkaiden kanssa parantaakseen heidän elämäänsä. He voivat esimerkiksi saada apua liiketoiminnan aloittamisessa, markkinoinnissa ja osallistua tietotekniikan kurssille . Tavoitteena on parantaa Vrygondin sosiaalisia ja taloudellisia olosuhteita.

Sinun vastuusi riippuvat osaamisestasi ja kokemuksestasi. Liiketalouden ja johtamisen perustiedot omaaville tehtävin voi kuulua:

  • Yrittäjyyskurssien pitäminen Vrygrondin yrittäjille tai muille, jotka ovat kiinnostuneita perustamaan oman yrityksen.
  • IT- kurssien pitäminen alueen aikuisille, jotka voivat hyödyntää sitä saadakseen toimistotyötä ja samalla saavat apua ansioluettelon kirjoittamisessa.
  • Hallintotyöt: auttaa toimiston tehtävissä
  • Markkinointi: nettisivujen päivitys, artikkelien kirjoittaminen, valokuvaaminen ja kuvien lataaminen Internetiin.

Jos sinulla on laajempaa osaamista alalla, saat vaativampia tehtäviä, kuten markkinointisuunnitelmien kirjoittaminen, markkinatutkimuksen tekeminen samalla, kuin olet aktiivisesti mukana käynnistämässä uusia hankkeita paikallisten yrittäjien kanssa.

Tämä vapaaehtoismatka on niille, jotka haluavat osallistua kehittämiseen paikallisella tasolla ja jotka todella haluavat nähdä vilauksen ihmisten elämästä ja töistä! Tulet työskentelemään tiivisti ihmisten kanssa, jotka suhtautuvat intohimoisesti parempien paikallisolosuhteiden luomiseksi kehitykselle.

Sivun alkuun

 

Kielikurssit – Englanti

Kielikurssillamme Etelä-Afrikassa voit kehittää englannin kieltäsi. Saat yksityisopettajan, joka seuraa edistystäsi ja räätälöi opetuksen sinun tarpeitasi vastaavaksi. Jos englannin kielitaitosi kaipaa kohennusta, niin saat paljon enemmän irti vapaaehtoismatkastasi, jos aloitat sen kuukauden kestävällä englannin opiskelujaksolla.

Tämä helpottaa todella pääsyäsi lähemmäs hankkeessa tapaamiasi ihmisiä ja isäntäperhettäsi.

Sivun alkuun


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä