You are from: United States, Go to our American website. Close

Vapaaehtoistyö Costa Ricassa on monipuolista ja hyödyllistä

Vapaaehtoistyö Costa Ricassa on monipuolista ja hyödyllistä 

Costa Rica Karta

Toimipaikat: Heredia & San José, Barra Hondan Kansallispuisto

Hankkeen kesto: Kahdesta viikosta ylöspäin

Majoitus: isäntäperhe tai yhteisasuminen muiden vapaaehtoisten kanssa (Luonto & Ympäristö)

Mielenkiintoisia vierailukohteita: Tulivuoret, sademetsät, rannat, kansallispuistot

Hankevaihtoehdot:Opetus, Hoiva, Luonto & Ympäristö, Urheilu, Journalismi, Mikrorahoitus, Kielikurssit

Meillä on monia mahdollisuuksia vapaaehtoistyöhön Costa Ricassa. Meillä on myös tarjolla työharjoittelupaikkoja niille, joita kiinnostaa suorittaa työharjoittelunsa Keski-Amerikassa. Lisäksi järjestämme espanjan kielikursseja, jotta kaikkien upeiden kokemusten lisäksi voit palata kotiin paremman kielitaidon kanssa.

Costa Rica, Latinalaisen Amerikan sydämessä, on vastakohtien maa ja monipuolinen sekoitus maisemia ja kulttuureja. Sen hieno valikoima nähtävyyksiä sisältää tulivuoria, trooppisia sademetsiä, mahtavia vesiputouksia ja kuvankauniita hiekkarantoja. Costa Rica on täynnä luonnon ihmeitä. Se on tunnettu luonnon monimuotoisuudestaan ja useista kansallispuistoistaan ja siellä on huikea määrä villieläimistöä; krokotiileistä, apinoihin ja valaista delfiineihin.

Costa Ricassa et ole koskaan kaukana rannikosta ja siellä on todellinen runsaudenpula vapaa-ajanviettomahdollisuuksista - voit surffata, uida, sukeltaa tai rentoutua auringossa. Jos tunnet olosi energiseksi voit lähteä päiväretkelle Herediasta vaeltamaan vaikuttaville Poas tai Irazu tulivuorille ja myös suositut turistikohteet Arenal tulivuori ja Monteverde pilvimetsä ovat vain muutaman tunnin bussimatkan päässä.

 

Opetus

Sijoituspaikat: Heredia, San José ja pienemmät lähikaupungit

Koulu: Peruskoulu, Projects Abroad kielikoulu sekä ylä-astetta ja lukiota vastaavat koulut.

Oppilaiden ikä: 6 - 12

Luokkakoko: 10-40

Sinun tehtäväsi: opettaja tai avustava opettaja englannin kielessä tai avustava opettaja ranskan kielessä.

Muut opetusmahdollisuudet: Tanssi, draama, IT, musiikki, liikunta

Majoitus: isäntäperhe

Mitä hintaan sisältyy? Ruoka ja majoitus, vakuutukset, tuki- ja apupalvelu 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, kuljetukset, henkilökohtainen verkkosivu, josta löydät kaikki matkaasi ja hankkeeseesi liittyvät yksityiskohdat.

Mitä ei sisälly hintaan? Lennot, rokotukset, viisumi, taskuraha.

Kuinka kauan työskentelet? Kuukaudesta ylöspäin

Aloituspäivä: Joustava, sinä päätät!

Undervisning

Costa Rica houkuttelee jatkuvasti enemmän vierailijoita, mutta monet paikalliset asuvat vieläkin hyvin vaatimattomissa oloissa. Hyvä englannin kielen taito on tärkeää ja tarjoaa paremmat tulevaisuuden näkymät ja mahdollisuudet saada työtä turismin alalla tai kasvavassa liiketalouden maailmassa. Vapaaehtoisena Costa Ricassa voit parantaa oppilaiden tulevaisuuden näkymiä opettamalla ala-asteella.  Omat ideasi ja aloitteesi ovat tervetulleita ja esittelemällä uusia mielikuvituksellisia tapoja oppia kieltä, tulet olemaan todella suosittu oppilaiden, opiskelijoiden ja kollegoiden keskuudessa. Kuten kaikissa vapaaehtoishankkeissamme, kollegasi tukevat ja neuvovat sinua, joten vaikkei sinulla olisi aikaisempaa opetuskokemusta, niin innostuksesi ja sitoutuneisuutesi vievät pitkälle.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Costa Rica Teaching Management Plan.

Sivun alkuun

 

Hoiva

Sijainti: Heredia, San José ja pienemmät lähikaupungit

Hankekohteet: päiväkodit, päivähoitokeskukset ja vanhainkodit

Lasten ikä: 0-18 vuotta, tai nuoret aikuiset ja vanhukset

Ryhmäkoko: 8-120

Työtehtäväsi: paikallisen henkilökunnan avustaminen lasten kanssa leikkimisessä, hoidossa ja perusopetuksessa

Vaatimukset: vapaaehtoisien, jotka haluavat työskennellä erityslapsien kanssa, on osattava jonkun verran espanjaa 

Majoitus: isäntäperhe

Mitä sisältyy hintaan? ruoka ja majoitus, vakuutukset, kuljetukset, tuki ja apu 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, oma verkkosivusto

Mitä ei sisälly hintaan? lennot, viisumit, rokotukset, taskuraha

Hankkeen kesto: Neljästä viikosta ylöspäin

Aloituspäivä: joustava

Barn & Ungdom

Jos haluat työskennellä vähäosaisten lasten apuna niin tämä vapaaehtoisprojektimme sopii juuri sinulle. Voit työskennellä paikalisessa päiväkodissa tai erityisessä koulutusyksikössä lapsille ja nuorille, joilla on Downin oireyhtymä. Vapaaehtoiset auttavat päivittäisissä tehtävissä, ohjaamalla pelejä ja muuta toimintaa, ja osallistumalla opetukseen. Voit myös valita hankekohteeksesi vanhainkodin. Usein suurin apu, mitä voit tarjota on yksinkertaisesti olla paikalla ja antaa ihmisille huolenpitoa, huomiota ja ystävällisyyttä. Näissä vapaaehtoishankkeissa työskentely voi olla haastavaa, mutta tulet myös huomaamaan, että se on hauskaa ja palkitsevaa.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Costa Rica Care Management Plan.

Sivun alkuun

 

Luonto & Ympäristö

Vapaaehtoistyö Costa Ricassa opettaa sinulle lisää luonnon- ja ympäristönsuojelusta. Yli neljännes Costa Ricasta on kansallispuistoa tai luonnonsuojelualuetta. Tämä on enemmän kuin missään muussa maassa koko maailmassa! Me olemme sijoittuneet Barra Honda kansallispuistoon Costa Rican sademetsässä, noin viiden tunnin bussimatkan päässä San Josesta. Henkilökuntamme tulee sinua vastaan ja tutustuttaa sinut vapaaehtoistyöhösi ja näyttää missä tulet asumaan.

Barra Honda on tunnettu lähinnä sen maanalaisista tunneleista ja luolastoista. Kansallispuistossa on noin 42 luolaa ja vain muutamia niistä on tutkittu ja kartoitettu. Kansallispuistossa on paljon villieläimistöä, kuten apinoita, kauriita, pesukarhuja, oselotteja, pekareita, pussieläimiä, muurahaiskarhuja, leguaaneja, pitkähäntäkissoja (margai) ja valtava määrä lintuja.

Vapaaehtoiset ovat hyvin tärkeitä Costa Rican luonnonsuojelutyön jatkumisen kannalta. Vaikka Costa Rica panostaakin voimakkaasti suojelutyöhön, niin monet kansallispuistot ovat alirahoitettuja ja vapaaehtoiset ovat siksi hyvin tarpeellisia.

Natur & Miljö

Vapaaehtoisena Costa Ricassa osallistut moniin eri tehtäviin ympäristöopetuksesta kouluissa, paikallisten ympäristötietoisuuden edistämiseen alueella ja sen ympäristössä, polkujen rakentamiseen ja puistonvartijoiden avustamiseen kenttäbiologien tärkeän tutkimustyön tukemisessa. Osallistut tieteelliseen tutkimustyöhön ja autat keräämään tietoa luonnosta.

Tällä hetkellä vapaaehtoiset auttavat tutkimustyössä vaellusreittien varrella, havainnointiasemilla, yöretkillä ja nisäkkäiden määrien tarkkailussa käyttäen automaattisia kamera ilmaisimia. Muut aktiviteetit sisältävät luolastojen tutkimusta ja seurantaa, alueen mineraalien ja peruskallion, sekä eliöstön tutkimusta, jne.

Vapaaehtoisaikanasi pääset osallistumaan kansallispuiston henkilökunnan luentosarjaan. Aiheet vaihtelevat ja liittyvät sekä yleisiin suojelukysymyksiin, että tiettyihin puiston kasvistoon ja eläimistöön liittyviin kysymyksiin.

Vapaaehtoiset saavat viikonloput vapaaksi matkustukselle alueen ympäristöön joko yksin tai muiden vapaaehtoisten kanssa. On myös mahdollista tavata vapaaehtoisia muista hankkeista viikonloppuisin.

Tämä hanke on saatavilla kahden viikon kestoisena, jos sinulla ei ole aikaa matkustaa kuukautta tai enemmän. Vaikka saavutatkin hyvän ymmärryksen ympäristönsuojelutyöstä ja pääset osallistumaan moniin eri tehtäviin, niin on tärkeää muistaa, että lyhyessä ajassa ei ole mahdollista saada aikaan yhtä suurta vaikutusta, kuin vapaaehtoiset, jotka viipyvät pidempään aikaansaavat.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Costa Rica Conservation Management Plan.

Sivun alkuun

 

Urheilu

Sport Vapaaehtoiset Costa Ricassa voivat osallistua urheiluhankkeeseemme. Vapaaehtoisena urheiluhankkeessa Costa Ricassa teet yhteistyötä paikallisten koulujen kanssa, joissa opetus ja valmennus tapahtuvat. Työskentelet tiiviissä yhteistyössä vakituisten opettajien kanssa kouluissa ja avustat heitä liikuntatunneilla. Hankkeen pääpaino on jalkapallossa, mutta voit myös avustaa koripallossa tai lentopallossa. Koulupäivän jälkeen on mahdollista auttaa ylimääräisissä harjoituksissa ja iltapäiväkerhoissa. Vapaaehtoisena Costa Ricassa olet vastuussa lasten taitojen ja tekniikan kehittämisestä, mutta ehkä kaikkein tärkeimpänä, sinun tulee tehdä harjoittelusta hauskaa.

Sivun alkuun

 

Journalismi

JournalistikTarjoamme harjoittelupaikkoja Costa Ricassa, joissa voit suorittaa toimittajan opintoihisi liittyvän harjoittelun. Sinun tulisi olla suorittanut vähintään vuoden verran toimittajaopintoja ja puhua sujuvaa espanjaa tullaksesi hyväksytyksi hankkeeseen. Harjoittelijana Costa Ricassa työskentelet paikallisen yliopiston viestintäosastolla Herediassa. Tehtäväsi ja mahdollisuutesi riippuvat suuresti omistautuneisuudestasi ja sitoutuneisuudestasi – mitä enemmän panostat tehtäviesi suorittamiseen sitä enemmän saat irti työharjoittelustasi! Aloitat seuraamalla vakinaisia toimittajia heidän työssään ja oppimalla heidän työtavoistaan. Heidän kauttaan saat lisää tietoa ja saavutat itsenäisemmän roolin.

 

Sivun alkuun

 

Liiketoiminta

Mikrofinansiering

Projects Abroadin liiketoimintahanke tarjoaa avustusta ja koulutusta paikallisille pienyrittäjille, jotta he voivat saada tarpeelliset taidot ja rahaa yrityksen perustamiseksi. Tämä mahdollistaa heille kestävän tulevaisuuden pienyrittäjyyden kautta. Autamme yrittäjiä erialoilla, joten voit päästä työskentelemään leipomojen, ravintolojen, kauppojen tai joogaopettajien parissa.  Sinulla on oltava vähintään vuoden verran opintoja suoritettuna ja puhua sujuvaa espanjaa tullaksesi hyväksytyksi hankkeeseen. 

Sivun alkuun

 

Kielikurssit - espanja

Mikä olisikaan parempi tapa oppia tai parantaa espanjan kielitaitoasi, kuin sukeltaa syvälle Latinalaisen Amerikan kulttuurin? Tarjoamme espanjan kursseja niille, jotka haluavat oppia perusasiat, mutta myös niille, joilla on aiempaa tietoa. Espanjan kielikurssilla on oma yksityinen opettaja ja oppitunnit räätälöidään asiakkaan taitojen ja edistyksen mukaan. Voit valita joko kuukauden intensiivikurssin ennen vapaaehtois- tai harjoittelupaikkaan astumistasi tai yhdistelmäkurssimme, jossa voit opiskella espanjaa vapaaehtoistyösi rinnalla. Opintojesi aikana asut espanjankielisessä perheessä, joka osaltaan parantaa mahdollisuuksiasi oppia kieli todella nopeasti!

Sivun alkuun


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä