You are from: United States, Go to our American website. Close

Vapaaehtoistyötä Boliviassa – Osallistu laadukkaisiin vapaaehtoishankkeisiimme!

Instagram

Vapaaehtoistyötä Boliviassa – Osallistu laadukkaisiin vapaaehtoishankkeisiimme!

Bolivia Karta

Toimipaikat: Cochabamba

Hankkeen kesto: Kahdesta viikosta ylöspäin

Majoitus: Isäntäperhe

Mielenkiintoisia vierailukohteita: Salar de Uyuni, La Paz

Hankevaihtoehdot:  Opetus,
Hoiva, Urheilu, Lääketiede & Terveys, Musiikki, Journalismi, EläintenhoitoHevosterapia, Kielikurssit - espanja.

Projects Abroad tarjoaa laajan valikoiman vapaaehtoistyöpaikkoja Boliviassa. Projects Abroadin toimipaikka Boliviassa sijaitsee Cochabamban kaupungissa, joka sijaitsee hieman yli 2500 metriä merenpinnan yläpuolella keskiylängöillä. Cochabambassa on täydellinen ilmasto, lämpimät päivät ja viileät yöt. Tämä eloisa yliopistokaupunki houkuttelee opiskelijoita kaikkialta Latinalaisesta Amerikasta ja on siksi täynnä nuoria.

Bolivialle ei ole rannikkoa ja se on viiden maan ympäröimä. Ei siis ole yllättävää, että maa on joutunut useisiin rajariitoihin naapurimaidensa kanssa, mutta tämän johdosta Boliviasta on myös tullut kulttuurien ja kansojen sulatusuuni.

Boliviassa on mahtavia paikkoja, joissa voit vierailla vapaa-ajallasi vapaaehtoistyöstäsi: Andien korkeat vuoristot, Amazonin viidakko, Lake Titicaca ja monia luonnonsuojelualueita.

Vastavalmistuneille ja opiskelijoille meillä on tarjota työharjoittelupaikkoja Latinalaisessa Amerikassa. Boliviassa voit myös verestää espanjan kielitaitoasi kielikurssillamme. Jos todella haluat sukeltaa syvälle kulttuuriin, niin se onnistuu parhaiten ketšuan kielikurssillamme.

 

Opetus

Utbildning Sijoituspaikat: Cochabamba

Koulu: Peruskoulusta yliopistoon, sinä valitset!

Oppilaiden ikä: 6-17 vuotta

Luokkakoko: 20-30, pienempiä ryhmiä yliopistossa

Sinun tehtäväsi: opettaja tai apuopettaja englannin kielessä tai ranskan kielessä. Monia muita kieliä pyynnöstä yliopistossa.

Muut opetusmahdollisuudet: Tanssi, musiikki

Majoitus: isäntäperhe

Mitä hintaan sisältyy? Ruoka ja majoitus, vakuutukset, tuki- ja apupalvelu 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, kuljetukset, henkilökohtainen verkkosivu, josta löydät kaikki matkaasi ja hankkeeseesi liittyvät yksityiskohdat.

Mitä ei sisälly hintaan? Lennot, rokotukset, viisumi, taskuraha.

Kuinka kauan työskentelet? Kuukaudesta ylöspäin

Aloituspäivä: Joustava, sinä päätät!

Vapaaehtoisena Boliviassa voit työskennellä opettajana ilman muodollista koulutusta. Hankkeemme sopivat kesälomalaisille, välivuotta tai urataukoa viettäville. Ehkä haluat suorittaa työharjoittelun Etelä-Amerikassa tai tehdä vapaaehtoisyötä ennen, välissä tai jälkeen opintojesi.

Bolivia on yksi Etelä-Amerikan köyhimmistä alueista ja hyvän koulutuksen tarve on luonnollisesti suuri. Englannin opettajana täytät suuren tarpeen, sillä oppilaiden tulevaisuuden näkymät paranevat huomattavasti heidän englannin taitojensa parantuessa. Voit valita työskenteletkö peruskoulussa vai yliopistossa Cochabambassa.

Projects Abroad on auttanut Universidad Mayor de San Simónia Cochabambassa vapaaehtoisvoimin vuodesta 2002 asti. Täällä työskentelet opettajien kanssa, pidät omia oppitunteja, arvioit opiskelijoiden työtä ja autat heitä parantamaan heidän suullista kielitaitoaan. Englannin tai ranskan taso ei ole korkea, mutta opiskelijat ovat motivoituneita parantamaan taitojaan, koska usean kielen hallinta antaa paremmat mahdollisuudet saamaan töitä tulevaisuudessa.

Työskentelet noin 20 tuntia viikossa, jonka lisäksi sinun tulee käyttää aikaa muun muassa tuntien valmisteluun.

Peruskoulussa lapset eivät ole tottuneet oppimaan leikkien kautta, joten jos sinulla hauskoja harjoituksia, niin tulet varmasti olemaan menestys! Lapset tulevat usein köyhistä oloista ja englannin kielitaidosta tulee olemaan heille selvä etu tulevaisuudessa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Bolivia Teaching Management Plan.

Sivun alkuun

 

Hoiva

Barn & Ungdom Sijainti: Cochabamba

Hankkeen tyyppi: keskus lapsille ja nuorille, joilla on erityistarpeita, päiväkoti, kuntoutuskeskus, vanhainkoti

Lasten ikä: 0-21 vuotta

Ryhmäkoko: 15-80

Sinun tehtäväsi: avustaa vakiohenkilökuntaa leikeissä, lastenhoidossa ja opetuksessa

Majoitus: isäntäperhe

Mitä sisältyy hintaan? Ruoka ja majoitus, vakuutukset, kuljetukset, tuki ja apu 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, oma verkkosivusto

Mitä ei sisälly hintaan? Lennot, viisumit, rokotukset, taskuraha

Kuinka kauan viivyt hankkeessa? Kahdesta viikosta ylöspäin

Aloituspäivä: Joustava, sinä päätät!

Projects Abroad työskentelee useiden yhteistyökumppanien kanssa Cochabambassa. Jotkut niistä keskittyvät joko eri ikäisiin lapsiin ja toiset taas ovat koteja henkisesti tai fyysisesti vammautuneille. Vapaaehtoisten on mahdollista työskennellä kaikenikäisten kanssa, lähes vastasyntyneistä nuoriin aikuisiin ja vanhuksiin. Jos kerrot hakemuksessasi mikä sinua kiinnostaa, niin voimme löytää toiveisiisi parhaiten sopivan hankekohteen!

Olosuhteet hankekohteissa ovat vaatimattomat, joten vapaaehtoiset ovat myös suureksi hyödyksi osallistuessaan työpaikkojensa maalaukseen ja sisustukseen. Päivittäinen työ sisältää lasten auttamista kotiläksyissä, pelien ja leikkien järjestämistä ja ohjausta. Olet myös mukana opettamisessa tärkeitä taitoja, kuten henkilökohtaista hygieniaa ja sosiaalista kanssakäymistä.

Vapaaehtoistyö orpokodeissa Boliviassa

Vapaaehtoisemme ovat vuosien aikana työskennelleet Boliviassa lasten parissa orpokodeissa ja laitoksissa. Heidän työnsä on ollut erittäin tärkeää näissä hankekohteissa ja avustustyö on parantanut lasten elinoloja ja tarjonnut hoivaa ja tukea. Olemme kuitenkin päättäneet keskittyä yhteisön ja perheiden tukemiseen orpokotityön sijaan, koska uskomme, että lapsien kannalta paras vaihtoehto on asuminen perheessä. Lue lisää vapaaehtoistyöstä orpokodeissa ja meidän näkemyksistä asiaan liittyen.

Tämä tarkoittaa sitä, että vapaaehtoistyötä tehdään päivähoitokeskuksissa, päiväkodeissa ja kuntoutuskeskuksissa lastenkotien sijaan. Näin Projects Abroad pystyy tekemään parempaa yhteistyötä paikallisten yhteisöjen kanssa ja tärkeimmiten, pystymme auttamaan perheitä pysymään yhdessä ja menestymään.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Bolivia Care Management Plan.

Sivun alkuun

 

Urheilu

SportProjects Abroad vapaaehtoiset työskentelevät paikallisten urheiluseurojen kanssa ja auttavat valmentamaan lapsia jalkapallossa ja lentopallossa Cochabambassa. Seurat antavat alueen lapsille mahdollisuuden pitää hauskaa yhdessä ja tarjoavat purkautumistien heidän positiiviselle energialleen. Yhdessä me kehitämme kunnollisia urheilumahdollisuuksia köyhillä alueilla ja tähän päivään mennessä on saatu aikaan kuusi rantalentopallo kenttää, kuusi sisäpelikenttää, harjoittelu alueita, juoksurata ja kuntosali. Seura tarvitsee apua valmentamisessa ja alueen kunnossapidossa ympäri vuoden. Vapaaehtoisena Boliviassa autat myös levittämään kiinnostusta urheiluun ja yleisurheiluun opiskelijoille, sekä suunnittelemaan ja järjestämään turnauksia.

Urheiluhanke Boliviassa on pääasiassa sosiaalinen hanke. Urheilusta tulee väline monille näistä lapsista, joiden kautta he oppivat yhteenkuuluvuutta, toveruutta, johtajuutta ja sosiaalisia taitoja. Urheilusta ja sosiaalisista kysymyksistä kiinnostuneille tämä on todella kiinnostava hanke!

Ota yhteyttä, me annamme mielellämme lisätietoja hankkeistamme ja siitä kuinka voit auttaa.

Sivun alkuun

 

Lääketiede & Terveys

Medicin & Hälsa Jos suunnittelet lähteväsi työharjoitteluun Latinalaiseen Amerikkaan, niin Bolivia toivottaa sinut erittäin tervetulleeksi. Olitpa opiskelija tai jo opintosi päättänyt lääkäri, niin meillä on harjoittelupaikkoja Boliviassa, jossa työskentelet läheisesti kokeneiden lääkärien kanssa.

Lääketiede ja terveys –hankkeissamme Boliviassa vapaaehtoiset työskentelevät monissa ’Centros de Salud’, julkisissa terveyskeskuksissa, jotka ovat avoinna kaikille riippumatta heidän kyvystään maksaa hoidosta. Keskuksissa on hyvin vaatimaton välineistö, joten niissä tarjotaan pääasiassa ensiapua pienemmissä hätätapauksissa ja tapaturmissa sekä tehdään rutiinitarkastuksia. Resurssien puute rajoittaa keskuksen asianmukaista ylläpitoa, riittävää työntekijöiden määrää ja materiaaleja. Vapaaehtoisia siis tarvitaan auttamaan ja työsi täällä tulee olemaan todella arvostettua!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Bolivia Nutrition Management Plan.

Sivun alkuun

 

Musiikki

Musik

Vapaaehtoisena Boliviassa musiikkihankkeessa työskentelet rinnakkain ammattimaisen musiikinopettajan kanssa. Työtä tehdään koulussa tai keskuksessa, jossa on näkövammaisia lapsia. Musiikin avulla lapset oppivat uusia taitoja, löytävät musiikilliset lahjansa ja usein se toimii myös ikään kuin terapiana. Bolivia on tunnettu rikkaasta musiikkikulttuuristaan ja jos rakastat musiikkia, niin tämä hanke on todellakin sinulle!

Opettajat yrittävät parhaansa mukaan vastata lasten ensisijaisiin tarpeisiin, mutta kehittyäkseen lapset tarvitsevat niin paljon enemmän ja tässä musiikkihankkeemme voit auttaa. Musiikki hanke keskittyy kolmeen pääalueeseen:

  • arvostus ja tietoisuus
  • oppiminen
  • terapia

Hankekohteissa on valikoima sekä perinteisiä, että moderneja instrumentteja käytössään.

Ota yhteyttä, niin annamme lisätietoja tästä ainutlaatuisesta hankkeesta.

Sivun alkuun

 

Journalismi

Journalism Kiinnostaisiko työharjoittelupaikka Boliviassa? Voit työskennellä Cocha-Bannerissa, joka on ainutlaatuinen ja uraauurtava julkaisu Cochabamban kaupungissa. Julkaisun painopisteen selittää parhaiten tämän kuukausittain ilmestyvän sanomalehden motto: ”Cochalaisten kirjoittama cochalaisille!”. Tämä on ainoa kulttuurillinen ja informatiivinen, englanninkielinen lehti, joka on saatavilla kaupungin kahviloissa, ravintoloissa, pubeissa ja kouluissa. Tämä hanke tarjoaa sinulle loistavan mahdollisuuden rakentaa omaa portfoliotasi. Harjoittelijat työskentelevät monipuolisesti lehden tekoon liittyvien asioiden parissa, kuten esimerkiksi oikoluku, artikkeleiden kirjoittaminen, suunnittelu ja taitto, jne.

Sivun alkuun

 

Eläintenhoito

Vapaaehtoistyö eläintenhoitohankkeessa Boliviassa

Hankkeen sijainti: Cochabamba

Sinun roolisi: auttaa kotieläinten kuntoutuksessa, hoivassa ja pelastuksessa

Hankekohde: eläinten pelastus ja kuntoutuskeskus

Asuminen: isäntäperhe

Mikä kuuluu hintaan? Ruoka ja asuminen, lentokenttäkuljetukset, vakuutukset, henkilökohtainen nettisivu, perehdytys ja orientaatio kohteessa, 14/7 tuki ja turva

Mikä ei kuulu hintaan? Lennot, viisumikustannukset, taskurahat

Hankkeen kesto: min. 2 viikkoa

Aloituspäivä: joustava


Eläintenhoitohanke Boliviassa sopii täydellisesti käytännön työstä pitäville. Tämä hanke tarjoaa vapaaehtoisille mahdollisuuden osallistua moniin aktiviteetteihin koirien, lintujen, kilpikonnien ja muiden eläinten hoidon lisäksi.

Tämä hanke sopii kaikille, vietitpä sitten välivuotta tai urataukoa. Vapaaehtoisilta vaaditaan ainoastaan aitoa kiinnostusta eläinten hyvinvointia kohtaan. Espanjan kielitaitoa ei vaadita, mutta perusteiden osaamisesta on aina hyötyä.

Vapaaehtoiset sijoitetaan pelastus- ja kuntoutuskeskukseen noin 30 minuutin matkan päähän Cochabamban keskustasta. Keskus keskittyy kulkukoirien, petolintujen ja kilpikonnien hoitoon. Työajat sijoittuvat tavallisesti maanantaista perjantaihin ja voit valita työskenteletkö mieluummin aamuisin ja iltapäivisin vai koko päivän. Paikallinen henkilökunta on tavallisesti keskuksessa klo 8-19 välisenä aikana ja pitävät noin kahden tunnin lounaan.

Vapaaehtoiset avustavat paikallista henkilökuntaa loukkaantuneiden, kaltoin kohdeltujen ja hyljättyjen eläinten hoitamisessa. Työhön kuuluu keskuksessa pysyvästi asuvien eläinten kanssa työskentely eläinten luontoon palautukseen pyrkivän kuntoutusprosessin parissa.

Osana päivittäisiä tehtäviäsi autat paikallista henkilökuntaa huolehtimaan koirista, ruokkimaan, kylvettämään ja kävelyttämään niitä. Ajoittain voit saada mahdollisuuden mennä yhteisöön avustamaan henkilökuntaa kaduille hyljättyjen koirien pelastamisessa. Näissä operaatioissa vapaaehtoisten rooli on pääasiassa tarkkailla.

Koirien lisäksi vapaaehtoiset saavat auttaa ruoan valmistuksessa, ruokkimisessa ja häkkien sekä lintujen ja kilpikonnien lepoalueiden siivoamisessa. Kun joku keskuksen eläimistä on kuntoutunut riittävästi ja on valmis luontoon palautettavaksi, vapaaehtoiset pääsevät työnohjaajien mukaan lintujen ja kilpikonnien vapautuksiin. Valitettavasti useissa tapauksissa linnut eivät vammojensa vuoksi voi koskaan lähteä keskuksesta. Näissä tapauksissa lintuja hoivataan keskuksessa pysyvästi.

Keskus järjestää ajoittain kampanjoita, jotka keskittyvät vähäosaisten ihmisten kouluttamiseen eläinten sterilisaatiosta. Tämä tarjoaa vapaaehtoisille täydellisen mahdollisuuden tavata paikallisia ihmisiä yhteisössä. Vapaaehtoiset auttavat myös keskuksen yleisissä ylläpitotöissä ja puutarhan hoidossa.

Tähän hankkeeseen voit osallistua vähintään kahden viikon ajan. Paikalliset kollegamme ovat valinneet tämän hankkeen sopivaksi lyhytaikaiseenvapaaehtoistyöhön niin paikallisen yhteisön kun vapaaehtoisenkin näkökulmasta. Vaikka saatkin arvokasta kulttuurikokemusta ja työskentelet intensiivisesti paikallisessa yhteisössä, niin otathan huomioon, että lyhytaikaisessa vapaaehtoistyössä et voi vaikuttaa samalla tasolla, kuin joku, joka osallistuu pidempään.

Sivun alkuun

 

Hevosterapia

Hästterapi

Hästterapi

Hevosterapiahankkeemme Boliviassa yhdistää hoiva ja eläintenhoitohankkeemme. Tämä vapaaehtoismatka sopii niille, jotka haluavat tehdä jotain merkityksellistä kesälomallaan, välivuotta viettäville, työharjoittelijoille tai urataukoa viettäville. Emme vaadi aikaisempaa kokemusta tai koulutusta tähän hankkeeseen, mutta luonnollisesti on tärkeää, että olet kiinnostunut sekä hevosista, että lapsista!

Projects Abroad vapaaehtoiset työskentelevät yhteistyössä Escuela de Equinoterapian kanssa Cochabambassa, joka perustettiin vuonna 1992 tavoitteenaan auttaa fyysisesti ja henkisesti vammaisia lapsia. Keskus työskentelee yli 80 erilaisista taustoista tulevan lapsen kanssa. Vammaisten lasten lisäksi keskus ottaa vastaan myös katulapsia ja huumeriippuvaisia lapsia.

Koulutettu hevonen voi auttaa lasten kuntoutumista ohjaamalla lapsen keskittymisen liikkeeseen, tilan hahmottamiseen, ryhtiin, kieleen ja lihastenhallintaan. Katu- tai huumeriippuvaiset lapset luovat tiiviitä tunnesiteitä hevosiin, mikä mahdollistaa vähitellen uuden suunnan löytämisen ja opettaa vastuun ottamista valmistaen heidän paluutaan yhteiskuntaan.

Vapaaehtoistyö hevosten parissa Boliviassa

Vapaaehtoisten rooli ja työtehtävät vaihtelevat päivittäin. Terapian vaikutus vaihtelee lapsesta toiseen ja sinun innostuksesi sekä intohimosi hevosia kohtaan voi olla tärkeässä roolissa positiivisen kokemuksen luomisessa lapsille.

On myös tärkeää, että vietät aikaa hevosten kanssa, lämmittelet ja valmistelet ne jokaista terapiahetkeä varten. Monet keskukseen tulevista lapsista eivät ole aikaisemmin olleet kontaktissa hevosiin ja on tavallista, että he viettävät hetken aikaa tutustuen niihin ennen terapian alkua. Vapaaehtoisena tässä hankkeessa vietät säännöllisesti aikaa niin lasten, kuin hevostenkin kanssa ja opit paljon teoriasta terapian taustalla. 

Keskus on auki tiistaista sunnuntaihin, jolloin maanantait ovat vapaapäiviäsi. Hankkeeseen osallistumisen edellytyksenä on kohtalaisen hyvä espanjan kielitaito, jotta hanke olisi mielekäs sekä lapsille, että sinulle vapaaehtoisena. 

Tämä vapaaehtoismatka on saatavilla kahdesta viikosta ylöspäin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Sivun alkuun

 

Kielikurssit – espanja

Mikä olisikaan parempi tapa oppia tai parantaa espanjan kielitaitoasi, kuin sukeltaa syvälle Latinalaisen Amerikan kulttuurin? Tarjoamme espanjan kursseja niille, jotka haluavat oppia perusasiat, mutta myös niille, joilla on aiempaa tietoa. Espanjan kielikurssilla on oma yksityinen opettaja ja oppitunnit räätälöidään asiakkaan taitojen ja edistyksen mukaan. Voit valita joko kuukauden intensiivikurssin ennen vapaaehtois- tai harjoittelupaikkaan astumistasi tai yhdistelmäkurssimme, jossa voit opiskella espanjaa vapaaehtoistyösi rinnalla.

 

Ketšua

Opi Andien kieli! Tätä Andien intiaanien kieltä puhutaan molemmissa yhteistyömaissamme, Boliviassa ja Perussa. Hämmästytä sekä itseäsi, että ympäristöäsi aloittamalla Ketšuan puhuminen kuin syntyperäinen! Voit osallistua kielikurssille erillisenä projektina tai liittää kurssin vapaaehtoistyöhösi joko kahden viikon tai jopa kuukauden kestoisena, sinä päätät!

Sivun alkuun


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä