You are from: United States, Go to our American website. Close

Vapaaehtoistyö ja työharjoittelu Belizessä

Instagram
Belizessä Karta

Toimipaikat: San Pedro ja Placencia

Asuminen: isäntäperhe tai yhteismajoitus muiden vapaaehtoisten kanssa

Nähtävyyksiä: sininen aukko/The Blue Hole, Caye Culker, San Ignacio

Hankevaihtoehdot:
HoivaOpetus, Lääketiede & Terveys, Luonto & Ympäristö.

Osallistumalla Projects Abroad vapaaehtoishankkeeseen tai suorittamalla työharjoittelusi Belizessä saat mahdollisuuden merkitykselliseen matkustamiseen antamalla panoksesi vähäosaisten yhteisöjen hyväksi tässä kauniissa Keski-Amerikan maassa.

Belizen sininen aukko

Tämä mahdollisuus on avoin kaikille olitpa välivuotta pitävä opiskelija, tauolla uraltasi tai merkityksellistä aktiivimatkailua kaipaava. Projects Abroadin vapaaehtoismatkalla saat asua ja työskennellä erilaisista taustoista tulevien, ystävällisten ihmisten rinnalla.

Belize on kasvattanut suosiotaan matkailijoiden keskuudessa ja siellä vierailee yli miljoona turistia vuosittain. Tästä huolimatta Belizellä on suuria kehityshaasteita ja maassa on monia avuntarvitsijoita. Vapaaehtoiset voivat vaikuttaa kehitykseen positiivisesti auttamalla parantamaan lasten lukutaitoa Opetus-hankkeessa, osallistumalla päiväkoti-ikäisten varhaiskasvatukseen hoivahankkeessa, tarjoamalla terveydenhuoltoa köyhissä yhteisöissä kansanterveyshankkeessamme sekä osallistumalla luonnonsuojeluun Luonto & Ympäristö -hankkeessamme.

Missä asut Belizessä

Projects Abroad Belize sijaitsee San Pedrossa, joka on Ambergris Caye -saaren eteläisessä osassa. Vapaaehtoishankkeemme ja työharjoittelupaikkamme sijaitsevat San Pedrossa lukuun ottamatta Luonto & Ympäristö -hankettamme, joka sijaitsee Placenciassa, laguunin ja Caribianmeren ympäröimässä niemessä.

Jos osallistut Luonto & Nuoret –hankkeeseemme, saavut Belize Cityn lentokentälle josta jatkat matkaa Placenciaan joko autolla (3,5 tuntia) tai pienellä kaksimoottorisella lentokoneella. 

Belizessä asut paikallisessa isäntäperheessä, joka toivottaa sinut tervetulleeksi kotiinsa ja tutustuttaa sinut osaksi paikallista yhteisöä. Tämä on upea mahdollisuus kulttuurivaihtoon ja huomaat oppivasi paljon kulttuurista ja saatat jopa oppia muutaman sanan paikallisia kieliä, kuten Belizen kreolia tai mayojen murteita.

Entisenä Britannian siirtomaana Belizestä on kehittynyt monien kulttuurien, kielien ja etnisten ryhmien sulatusuuni. Asukkaat ovat taustoiltaan moninainen yhdistelmä Kreoli, Garifuna, Mestizos, Mennonites ja Mayan heimojen jälkeläisiä. Maassa asuu myös maahanmuuttajia muista Keski-Amerikan ja Aasian maista. Maan virallinen kieli on englanti, joten suurin osa vapaaehtoisista kokee kommunikoinnin paikallisten ja hankekohteen henkilökunnan kanssa vaivattomaksi. Useat paikalliset puhuvat myös espanjaa. 

Vapaaehtoismatkailu ja turismi Belizessä

Vapaaehtoisena, joka asuu ja työskentelee Belizessä saat monia mahdollisuuksia tutkimusmatkailuun upeassa ympäristössäsi niin viikonloppuisin, kuin työpäiväsi jälkeenkin. Belizessä on uskomattoman monipuolinen ekosysteemi ja monia luonnonihmeitä, mukaan lukien maailman toiseksi suurin valliriutta ja Keski-Afrikan suurin luolasto. Maalla on myös rikas Maya-historia ja tutkittavanasi melkein tuhat Mayojen rauniota.

Vapaaehtoisilla on Belizessä runsas valikoima vapaa-ajanaktiviteetteja ja yli 250 erilaista saarta seikkailtavaksi. Vesistöt ovat turvallisia ja ihanteellisia veneilyyn, sukeltamiseen ja snorklaamiseen ja lisäksi löydät useita koskenlaskuun ja kajakointiin sopivia jokia. Voit myös vierailla useilla viidakko- ja villieläintensuojelualueilla ja vaeltaa, katsella lintuja tai lähteä vaikka helikopterilennolle, jolloin voit nähdä yli 5000 kasvilajia ja satoja eläinlajeja mukaan lukien jaguaareja, vyötiäisiä, käärmeitä, apinoita ja paljon muita eläimiä.

 

Hoiva

Vapaaehtoistyö lasten parissa Belizessä

Vapaaehtoinen pelaa lasten kanssa

Hankkeen sijainti: San Pedro 

Hankekohde: päiväkodit

Työtehtävät: lasten hoito ja luovien ja fyysisten aktiviteettien oraganisointi

Majoitus: isäntäperhe

Hintaan sisältyy:  ruoka ja asuminen, lentokenttäkuljetukset, matkavakuutus, henkilökohtainen nettisivu, perehdytys kohteessa, matkakulut isäntäperheestä hankekohteeseen, 24/7 tuki

Hintaan ei sisälly: lennot, viisumikustannukset, taskuraha

Hankkeen kesto: 2 viikosta eteenpäin

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Osallistumalla Projects Abroadin hoivahankkeeseen Belizessä annat panoksesi vähäosaisille lapsille päiväkodeissa. Roolisi hankkeessa on tärkeä olitpa sitten välivuotta viettävä nuori, uratauolla tai kaipaat merkityksellistä aktiivilomaa. Panostasi arvostetaan suuresti yhteisössä.

Huolimatta siitä, että Belizessä on päiväkoteja ja kouluja, joissa lapset saavat laadukasta opetusta niin useilla perheillä ei ole varaa lisäkustannuksiin, kuten koulupukuihin, kirjoihin ja kirjoitustarvikkeisiin. Hoivahankkeissa saat auttaa lapsia ja edistää heidän kehitystään.

Hoivahankkeemme sijaitsevat San Pedron kaupungissa. 

Vapaaehtoistyö hoivahankkeessa Projects Abroadin kanssa

Vapaaehtoinen syöttää lasta päiväkodissa

Belizessä Projects Abroad työskentelee päiväkotien kanssa, jotka tarjoavat hoivaa ja koulutusta köyhistä taustoista tuleville lapsille. Nämä hankekohteet kärsivät usein henkilökuntapulasta ja rajallisista resursseista, joten niillä on suuri tarve vapaaehtoisille, jotka auttavat heitä antamaan lapsille parasta mahdollista hoivaa. Vapaaehtoisena tarjoat kaivatun parin auttavia käsiä paikalliselle henkilökunnalle, jotka ovat usein liian kiireisiä voidakseen antaa kaikille lapsille heidän tarvitsemaansa henkilökohtaista huomiota.

Autat päivittäisissä käytännön tehtävissä, kuten lasten peseytymisessä ja ruokailuissa ja lisäksi organisoit ja ohjaat luovia ja fyysisiä aktiviteetteja, kuten pelit, laulut, käsityöt ja kuvaamataito. Osallistut myös perusopetukseen kehittämällä lasten luku- ja laskutaitoja. Vapaaehtoiset auttavat paikallista henkilökuntaa usein myös astioiden pesussa ja siivouksessa.

Vanhempia lapsia voit auttaa koulutehtävien teossa ja pelata heidän kanssaan koripalloa, jalkapalloa ja Frisbeetä kehittäen samalla lasten tiimityöskentelytaitoja.

Mitä tahansa lasten kanssa teetkin antamasi aika ja huomio on heille valtavan hyödyllistä. Voit käyttää työssäsi hyödyksi omia taitojasi, joita olet ehkä oppinut omien harrastuksiesi kautta.

Roolisi hoiva-vapaaehtoisena Belizessä

Sosiaalinen kehitys, ystävyys ja tuki ovat keskeisiä asioita, joita voit vapaaehtoisena tarjota. Suurin osa vapaaehtoisista työskentelee maanantaista perjantaihin ja viettää viikonloppunsa vapaalla matkustaen.

Me Projects Abroadilla tarjoamme mielellämme lisäapua vapaaehtoisillemme hoivahankkeissa. Voimme antaa esimerkiksi maaleja tai askartelumateriaaleja tai järjestää päivän, jona kaikki vapaaehtoisemme Belizessä osallistuvat leikkialueen tai päiväkodin kunnostukseen. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia vapaaehtoisilta ja olemme avoimia uusille ideoille, jotka voivat parantaa lasten elämiä.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Belize Care Management Plan.

Sivun alkuun

 

Opetus

Kaksi koululaista nauravat välitunnilla

Hankkeen sijainti: San Pedro

Hankekohde: ala-ja yläasteet

Oppilaiden ikä: 6-17

Luokkakoot: 20-40

Työtehtävät: englannin apuopettaja/opettaja

Kerhot: draama, musiikki, liikunta

Asuminen: isäntäperhe

Hintaan sisältyy: ruoka, majoitus, lentokenttäkuljetukset, matkavakuutus, henkilökohtainen nettisivusto, perehdytys kohteessa, matkakulut isäntäperheestä hankekohteeseen, 24/7 tuki

Hintaan ei sisälly: lennot, viisumikustannukset, taskuraha

Hankkeen kesto: alkaen kaksi viikkoa

Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Vapaaehtoistyö englanninopettajana Belizessä tarjoaa loistavan tavan hankkia käytännön kokemusta samalla, kun annat aikaasi hyväntekoon. Tässä hankkeessa et tarvitse virallista opettajan pätevyyttä etkä aikaisempaa työkokemusta. Vapaaehtoisena sinulla on positiivinen vaikutus opettamiesi lasten elämään olit sitten välivuotta viettävä nuori, tauolla uraltasi tai haluat tehdä jotain hyödyllistä lomallasi.

Belizen koulutusjärjestelmä perustuu brittiläiseen järjestelmään ja koulutus on pakollista 6-14-vuotiaille lapsille. Koulutus on ilmaista, mutta maassa on paljon lapsia, jotka eivät pääse koulutuksen piirin johtuen opiskeluun liittyvistä ylimääräisistä kuluista, kuten koulupuvuista ja kirjoista. Vapaaehtoisten apua tarvitaan näiden lasten tukemisessa, lukutaidon parantamisessa ja koulutuksen ja taitojen vahvistamisessa, joita tarvitaan kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi.

Belizen virallinen kieli on englanti, joten pääroolisi englannin kielen opettajana on tukea lasten lukemista, kirjoittamista ja ymmärrystä. Voit myös opettaa useita muita aineita.

Opetushankkeet Belizessä Projects Abroadin kanssa

Projects Abroad vapaaehtoiset työskentelevät ala- ja yläasteilla San Pedrossa. Lapset ovat iältään noin 6-17-vuotiaita. Tarkka roolisi luokkahuoneessa riippuu kokemuksestasi ja itsevarmuudestasi. Voit avustaa paikallista opettajaa, työskennellä pienryhmien kanssa harjoitellen englannin keskustelutaitoja tai ohjata itsenäisesti koko ryhmää.

Paikallinen henkilökunta ottaa sinut mielellään mukaan muiden aineiden opetukseen ja koulun ulkopuolisten kerhojen ohjaamiseen. Taidoistasi ja kiinnostuksen kohteistasi riippuen voit opettaa muiden muassa matematiikkaa, tiedeaineita, taideaineita, draamaa, musiikkia ja liikuntaa. Kerrothan meille jos olet kiinnostunut jostain tietystä aiheesta.

Vapaaehtoisena opetushankkeessa panoksesi vaikutus lasten elämiin jatkuu pitkälle vapaaehtoisaikasi jälkeen. Olet myös osa paljon suurempaa vapaaehtoisten verkostoa, millä on valtavan positiivinen vaikutus yhteisöihin, joissa työskentelemme.

Opettaminen Belizessä antaa mahdollisuuden käyttää kaikkia lahjojasi ja taitojasi toisten hyödyksi. Voit käyttää luovuutta opettamisessa ja tehdä oppimisesta hauskaa. Laulujen ja leikkien kautta saat lapset innostumaan oppimisesta.

Sivun alkuun

 

Luonto & Ympäristö

Sukellus & meriympäristönsuojelu Belizessä

Tiedonkeruu Belizessä

Hankkeen sijainti: meriympäristön suojelualue lähellä Placenciaa

Työtehtävät: meriympäristön suojelussa auttaminen sekä tutkimukseen osallistuminen

Tutkimuksen aihe: koralliriuttojen suojelu

Paikallinen ympäristö: merellinen

Majoitus: yhteismajoitus muiden vapaaehtoisten kanssa

Hintaan sisältyy: ruoka, majoitus, meno-paluukuljetukset lentokentälle, matkavakuutus, henkilökohtainen nettisivu, perehdytys, matkakulut isäntäperheestä hankekohteeseen, 24/7 tuki

Hintaan ei sisälly: lennot, viisumikulut, taskuraha

Hankkeen kesto: 2 viikosta eteenpäin

Aloitusajankohta: joustava

Jos olet kiinnostunut tutustumaan meriympäristön suojeluun Belizessä, voit hakea Sukellus & meriympäristönsuojelu -hankkeeseemme. Työskentelemme kansalaisjärjestön kanssa, ja Projects Abroadilla on paikallisen kaupungin kalastusjaoston tutkimuslupa, joka mahdollistaa työskentelyn kolmessa tärkeässä meripuistossa Belizen valliriutan alueella Placencian lähellä.

Belizen valliriutta on UNESCO:n maailmanperintökohde ja Charles Darwinin sanoin ”Länsi-Intian merkittävin riutta”. Valliriutassa elää monenlaisia erilaisia kasveja ja eläimiä, kuten koralleja, kaloja ja satoja selkärangattomia, ja vain 10 % Belizen valliriutan lajeista on löydetty. Koralliriutat tarjoavat tärkeitä raaka-aineita tuhansille ihmisille, kuten rakennusmateriaalia ja ruokaa, ja ne myös tuovat monia työpaikkoja turismin ja kalastuksen aloille.

Vaikka alueella on käytössä useita suojelutoimenpiteitä, valliriutta on kärsinyt pahoin korallien vaalenemisesta. Vaikka tämä voikin johtua ihmisten toiminnan ja luonnon katastrofien yhteisvaikutuksesta, mahdollisuudet toipumiseen ovat heikot, sillä korallit ovat erittäin alttiita taudeille.

Vapaaehtoiset tekevät luonnonsuojelutyötä eri osa-alueilla:

  • Seurantaprojektit: Vapaaehtoiset tekevät työtä paikallisen luonnonsuojelujärjestön kanssa. He auttavat keräämään ja analysoimalla hyödyllistä tietoa valliriutan ja meriheinien terveydentilasta, kaupallisten lajien (esim. kalat, hummerit, kotilot) määristä kalastuskauden aikana ja sen päätyttyä. Lisäksi vapaaehtoiset paikantavat kilpikonnan pesiä sekä seuraavat säännöllisesti suojelualueella havaittujen kilpikonnien määriä.
  • Krokotiilien seuranta: Vapaaehtoiset työskentelevät paikallisen krokotiilitutkimusjärjestön apuna krokotiilien seurantatyössä Placencian laguunissa ja auttavat krokotiilien luonnollisen elinympäristön suojelussa. Tähän kuuluu krokotiilien kiinniottamista tutkimustyötä varten sekä lintujen ja veden tilan kartoittamista.
  • Rantojen ja saaren siivous: Vapaaehtoiset osallistuvat siivouskampanjoihin, joilla kontrolloidaan riuttoihin ja meriheiniin vaikuttavaa valtamerten saastumista
  • Merilevän kasvatus: Vapaaehtoiset auttavat paikallisia kalastajia merilevän kasvattamisessa. Tämä antaa heille vaihtoehtoisen toimeentulon ja vähentää liikakalastusta.
  • Opetustyö: Vapaaehtoiset ottavat osaa luonnonsuojeluhankkeissa, joiden tarkoituksena on opettaa aiheesta kouluissa ja paikallisissa yhteisöissä

Vapaaehtoiset, joilla ei ole kokemusta tai pätevyyttä laitesukellukseen, voivat osallistua PADI Open Water -kurssiin matalassa vedessä. Kurssilla opetellaan oikea hengitystekniikka, maskin puhdistus ja paineen tasaus. Myös sukeltajien välinen buddy system -yhteistyö ja vedenalainen kommunikointi tulevat tutuiksi kurssin aikana. Kun saat PADI-sertifioidun todistuksen sukellustaidoistasi, pääset osallistumaan merensuojelutyöhön paikallisen henkilökunnan ja työparin kanssa.

Jos sinulla on jo PADI Open Water -koulutusta vastaava todistus, pääset PADI Advanced -kurssille. Vapaaehtoisemme suorittavat myös Projects Abroad Survey Diver -pätevyyskortin. Tämä on PADI:n hyväksymä erikoiskurssi, joka sisältää täyden koulutuksen vedenalaisista tutkimustekniikoista.

Sivun alkuun

 

Lääketiede & Terveys

Kansanterveyshanke Belizessä

Nuori tyttö mukana kansanterveyskampanjassa

Hankkeen sijainti: San Pedro 

Työtehtävät: työskentely kansanterveyden parissa, kuten terveyspalveluen tarjoaminen paikallisille yhteisölle ja terveyskampanjoiden järjestäminen

Majoitus: isäntäperhe

Hintaan sisältyy: ruoka, majoitus, meno-paluukuljetukset lentokentälle, matkavakuutus, henkilökohtainen nettisivu, perehdytys, matkakulut isäntäperheestä hankekohteeseen, 24/7 tuki

Hintaan ei sisälly: lennot, viisumikulut, taskuraha

Hankkeen kesto: 2 viikosta eteenpäin

Aloitusajankohta: joustava


Suorittamalla työharjoittelusi kansanterveyshankkeessamme Belizessä saat erittäin hyödyllistä kokemusta terveydenhuollon parissa samalla kun autat apua tarvitsevia yhteisöjä. Sekä opiskelijat ja alan ammattilaiset voivat antaa panoksensa lasten ja aikuisten auttamiseksi, joilla ei muutoin olisi pääsyä terveydenhoidon piiriin tai varaa hoitoihin. Tämä työharjoittelu on myös ihanteellinen lääketieteen opintoja suunnitteleville.

Terveydenalan työharjoittelupaikka sijaitsee San Pedrossa ja se keskittyy useille eri alueille. Hankkeessa järjestetään hyväntekeväisyystempauksia yhteisöissä ja kansanterveyteen liittyviä kampanjoita. Kampanjat ovat suuri osa vapaaehtoistyötäsi ulkomailla ja niissä keskitytään muun muassa seksuaaliterveyteen, HIV/AIDS:iin ja tartuntatauteihin. Tämä työ antaa sinulle arvokasta lisäkokemusta lääketieteen alalta.

Terveydenalan työharjoittelu ulkomailla Belizessä

Harjoittelijana Belizessä työskentelet pätevien lääketieteen ammattilaisten rinnalla, jotka neuvovat ja vastaavat kysymyksiisi aina, kun tarvitset apua. On tärkeää, että osoitat paikalliselle henkilökunnalle olevasi innostunut ja motivoitunut työntekijä. Luottavan suhteen luominen paikallisen henkilökunnan kanssa mahdollistaa antoisan työharjoittelujakson. Kannustamme myös kyselemään paljon ja tekemään muistiinpanoja, jotta oppisit mahdollisimman paljon ulkomaan harjoittelusi aikana.

Harjoittelijat työskentelevät tavallisesti klo. 8-17 maanantaista perjantaihin ja käyttävät viikonloppunsa rentoutumiseen tai matkustamiseen, paitsi silloin, kun lääketieteen kampanja on järjestetty lauantaille tai sunnuntaille.

Oleskelusi aikana Belizessä asut isäntäperheessä, jotka toivottavat sinut tervetulleeksi kotiinsa ja tutustuttavat sinut kulttuuriin. Saat myös mahdollisuuden tutkia ympäristöäsi muiden Projects Abroad vapaaehtoisten ja työharjoittelijoiden kanssa. Lisäksi Projects Abroadin henkilökunta järjestää säännöllisesti sosiaalisia tapahtumia, joihin voit halutessasi ottaa osaa.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Belize Medicine & Healthcare Management Plan.

Sivun alkuun


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä