You are from: United States, Go to our American website. Close

Vapaaehtoistyö Argentiinassa tarjoaa monia mahdollisuuksia auttaa ja kehittyä

Instagram

Vapaaehtoistyö Argentiinassa tarjoaa monia mahdollisuuksia auttaa ja kehittyä

Argentina Karta

Toimipaikka: Cordoba

Hankkeen kesto: Kahdesta viikosta ylöspäin

Majoitus: Isäntäperhe ja hostelli (villieläinten kuntoutushankkeessa)

Mielenkiintoisia vierailukohteita: Che Guevaran kotitalo, sokeritoppa vuori

Hankevaihtoehdot:Opetus, Hoiva, Lääketiede & Terveys, Urheilu, Eläinlääketiede & Eläintenhoito, HevosterapiaVillieläinten kuntoutusIhmisoikeudet, Kielikurssit - espanja.

Argentiina on maailman kahdeksanneksi suurin maa ja toiseksi suurin Etelä-Amerikassa. Ympäristö on todella monipuolinen ja kiehtova. Argentiinalla on pitkä dramaattinen rannikko Atlantilla, karua vuoristoa Andeilla ja loputtomia tasankoja Pampalla. Argentiinassa yhdistyvät Etelä-Amerikan perinteet ja vahvat Eurooppalaiset vaikutteet. Suuri osa väestöstä on alkuperältään Euroopasta ja Lähi-idästä. Viime vuosina talousvaikeudet ovat koetellet maata, mutta nyt se on alkanut elpyä.

Projects Abroad tarjoaa monenlaisia hankkeita Argentiinaan vapaaehtoiseksi haluaville. Jos etsit työharjoittelupaikkaa Argentiinasta, niin voimme auttaa myös siinä. Järjestämme myös kielikursseja niille, jotka haluavat oppia espanjaa tai parantaa olemassa olevia taitojaan.

Projects Abroad toimii lähellä Córdobaa, Argentiinan toiseksi suurinta kaupunkia. Córdoba sijaitsee tasangoilla Luoteis-Argentiinassa ja se tarjoaa kiehtovaa taidetta ja arkkitehtuuria.

Argentiinassa on monia mahdollisuuksia patikoinnista ja vaelluksesta, kiipeilystä, hiihtämisestä ja laskettelusta, ja ratsastuksesta kiinnostuneille. Kun vapaaehtoispestisi on lopussa, niin voit vierailla kuuluisalla vesiputous Iguazulla Brasilian rajalla, elää karjatilalla ja ratsastaa Pampasin läpi tai suunnata Valdesiin, jossa voit nähdä valaita, pingviinejä ja merileijonia.

 

Opetus

Utbildning Sijoituspaikka: Córdoba

Koulu: peruskoulu, kielikoulut ja yliopisto 

Oppilaiden ikä: 6 vuotta– aikuiset

Luokkakoko: 20-35

Sinun tehtäväsi: Apuopettaja (englanti, ranska, saksa, italia)

Muut opetusmahdollisuudet: Urheilu, draama

Majoitus: isäntäperhe

Mitä hintaan sisältyy? Ruoka ja majoitus, vakuutukset, tuki- ja apupalvelu 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, kuljetukset, henkilökohtainen verkkosivu, josta löydät kaikki matkaasi ja hankkeeseesi liittyvät yksityiskohdat.

Mitä ei sisälly hintaan? Lennot, viisumi, rokotukset, taskuraha.

Kuinka kauan työskentelet? kahdesta viikosta ylöspäin

Aloituspäivä: Joustava

Useimmissa maailman maissa englannin kielitaidosta on tullut yhä tärkeämpää, näin myös Argentiinassa. Vapaaehtoisena Argentiinassa opetat tavallisesti pääkaupungissa Córdobassa. Työsi sisältää lähinnä englannin suullisen taidon opettamista, heidän itseluottamuksensa kehittämistä ja heidän ääntämyksensä parantamista. Pelien, leikkien, laulujen ja muiden mielikuvituksellisten tapojen avulla voit tehdä oppimisesta hauskaa ja palkitsevaa. Tämä on myös erinomainen tilaisuus sinulle parantaa espanjankielen taitojasi samalla, kun opetat lapsille englantia.

Osallistuaksesi vapaaehtoisena tähän hankkeeseen Argentiinassa et tarvitse muodollista opettajan pätevyyttä tai kokemusta, mutta kokemus on tietenkin tervetullutta.

Suosittelemme, että vapaaehtoiset osaisivat hieman espanjaa. Vapaaehtoiset, jotka eivät puhu espanjaa opettavat pääasiassa yksityiskouluissa ja epävirallisissa ympäristöissä. Vapaaehtoiset, jotka osaavat suullisen espanjan perusteet voivat opettaa julkisissa kouluissa. Sinulla on myös mahdollisuus opettaa toista kieltä, kerro hakemuksessasi mikä sinua kiinnostaa!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Argentina Teaching Management Plan.

Sivun alkuun

 

Hoiva

Barn & Ungdom

Hankekohteiden sijainti: Córdoba, La Calera ja Villa Allende

Hankekohteet: päiväkodit ja nuorisotalot 

Lasten ikä: 2-14 vuotta

Ryhmäkoko: 15-90

Työtehtävät: avustaa vakiohenkilökuntaa keskuksen päivittäisissä tehtävissä, leikeissä, hoidossa ja yksinkertaisissa opetustehtävissä

Majoitus: isäntäperhe

Hintaan sisältyy: ruoka ja asuminen, lentokenttäkuljetukset, matkavakuutus, henkilökohtainen nettisivu, perehdytys kohteessa, matkakulut isäntäperheestä hankekohteeseen, 24/7 tuki

Hintaan ei sisälly: lennot, viisumikustannukset, taskuraha

Hankkeen kesto: 2 viikosta eteenpäin

Aloituspäivä: joustava

Meillä on useita vapaaehtoistyökohteita ympäri Córdobaa, jossa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa lasten elämään auttamalla heitä, joilla on vaikeuksia. Vapaaehtoisena Argentiinassa työskentelet sekä päiväkodeissa että nuorisotaloissa. Työskentelet tiivisti vakituisen henkilökunnan kanssa ja autat lapsia heidän jokapäiväisessä elämässään kaikessa henkilökohtaisesta hygieniasta, ruokailuun, leikkeihin ja yhdessäoloon. Lasten iät vaihtelevat suuresti, kaksivuotiaista teineihin ja luonnollisesti tehtävät vaihtelevat sen mukaisesti.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Argentina Care Management Plan.

Sivun alkuun

 

Journalismi

Haaveiletko radiotoimittajan ammatista? Hyvä, sitten olet tullut oikeaan paikkaan! Meillä on hankekohde radioasemalla Unquillossa, noin 20 km Cordobasta. Tulet työskentelemään rinnakkain paikallisien ammattitoimittajien kanssa ja saat vastuullesi monia eri alueita riippuen osaamisestasi ja espanjankielen taidoistasi. Voit myös oppia lisää kaikesta radiotyöskentelyyn liittyvästä. Täältä palatessasi sinulle on kertynyt kelpo portfolio suomalaisille työnantajille esiteltäväksi.

Aikakausilehti on suunnattu paikalliselle yhteisölle ja ohjelmat käsittelevät eri aiheita. Sinulle nimetään työnohjaaja, joka on seuranasi koko harjoittelusi ajan. Jotta tämä hanke olisi mielekäs, niin tulee sinun puhua kohtalaisen hyvin espanjan kieltä.

Sivun alkuun

 

Hevosterapia

Hevosterapia-hankkeemme yhdistää elementtejä lapset ja nuoret sekä eläintenhoito hankkeistamme. Et tarvitse erityistä koulutusta tai kokemusta, mutta luonnollisesti sinun täytyy pitää sekä hevosista, että ihmisistä.

Vapaaehtoisena Argentiinassa hevosterapia-hankkeessamme autat lapsia, nuoria ja aikuisia henkisten tai fyysisten ongelmien kuntoutuksessa terapia ohjelmassa, johon sisältyy hevosten kanssa työskentely. Koulutettu hevonen voi auttaa ihmisiä toipumaan ja ohjelma keskittyy potilaan liikkuvuuteen, spatiaaliseen hahmotukseen, ryhtiin, kieleen ja lihashallintaan.

Hevosterapian tavoite on parantaa potilaiden elämänlaatua ja tarjota ratsastusta virkistystoimintana. Hanke koostuu kolmesta osasta: Autat hevosten kanssa, ruokit ja harjaat niitä. Toimit myös opettajana, jolloin autat lapsia ja aikuisia ratsastuksen opettelussa ja olet päivittäin yhteydessä potilaiden kanssa. Saat myös itse koulutusta, jolloin opit lisää teorioista ja menetelmistä työskennelläksesi potilaiden kanssa.

Voidaksesi osallistua tähän hankkeeseen sinulla täytyy olla keskitason espanjan taidot, jotta voit kommunikoida paikallisen henkilöstön kanssa. Otathan yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Sivun alkuun

 

Villieläinten kuntoutushanke

Rehabilitering av apor

Villieläinten kuntoutushanke Argentiinassa on hyvin käytännönläheinen hanke eläinrakkaille ihmisille. Hanke sopii eläinlääketieteen opintoja suunnitteleville, alan opiskelijoille tai vastavalmistuneille tai ihan vain eläinrakkaille ihmisille, jotka haluavat auttaa.

Tähän hankkeeseen osallistuvat vapaaehtoiset työskentelevät Cordobassa. Vapaaehtoiset työskentelevät organisaatiolle, joka keskittyy monien keskukseen tuotujen loukkaantuneiden tai luonnollisen elinalansa menettäneiden eläinten kuntoutukseen.

Vapaaehtoistyö Villieläinten kuntoutushankkeessa Argentiinassa Projects Abroadin kanssa

Keskuksessa on noin 13 puumaa, mutta vapaaehtoiset saavat työskennellä myös mölyapinoiden, laamojen, alpakoiden ja monien muiden eläinten kanssa. He saavat havainnoida eläinten hoitoa ja usein on mahdollista avustaa paikallista eläinlääkäriä leikkauksessa tai eläinten tarkastamisessa. Käytännön työn määrä riippuu vapaaehtoisten tiedon ja kokemuksen määrästä.

Vapaaehtoiset auttavat myös blogin kirjoittamisessa ja tietojen keräämisessä eläimistä, mukaan lukien niiden tarvitsema hoito ja niiden iät. Apu on myös tervetullutta keskuksen ylläpitoon liittyvissä töissä.

Tässä hankkeessa on suositeltavaa osata vähintään espanjan alkeet, sillä mitä enemmän espanjaa puhut, niin sitä enemmän voit osallistua.

Ensimmäisenä päivänäsi tutustut hankkeen työnohjaajiin ja henkilökuntaan, jonka kanssa tulet työskentelemään. Päivittäinen työaika on tavallisesti noin neljä tuntia.

Villieläinten kuntoutushankkeeseen Argentiinaan on mahdollista osallistua kahden tai kolmen viikon ajaksi, jos sinulla ei ole mahdollisuutta osallistua yli kuukaudeksi. Paikallinen henkilökuntamme on katsonut tämän hankkeen sopivaksi lyhytaikaiseen vapaaehtoistyöhön sekä isäntämaan yhteisön, että vapaaehtoisten kannalta. Vaikka saatkin arvokasta kulttuurikokemusta ja työskentelet intensiivisesti paikallisen yhteisön kanssa, niin otathan huomioon, että tekemäsi vaikutus hankkeen hyväksi ei välttämättä ole yhtä suuri kuin vapaaehtoisten, jotka viipyvät hankkeessa pidempään. 

Sivun alkuun

 

Urheilu

Sport

Osallistumalla urheiluhankkeeseemme Argentiinassa, voit auttaa lahjakkaita nuoria tiellään tulevaisuuden tähdiksi. Urheilu on erittäin suosittua Argentiinassa, mutta koska resursseista on pulaa ovat mahdollisuudet rajalliset. Riippumatta kokemuksestasi voit innostuksella ja energialla opettaa heille lisää urheilusta - ja tuoda hymyn heidän kasvoilleen muuten niin karussa arjessa. Meidän urheiluhankkeet tapahtuvat maan suurimassa ja menestyksekkäimmässä seurassa Córdoban laitakaupungilla. Seura perustettiin yli 60 vuotta sitten ja yli 2000 lasta ja nuorta osallistuu sen tarjoamiin aktiviteetteihin. Kaikenikäiset lapset harjoittelevat jalkapalloa, rugbya, maahockeyta ja koripalloa ja riippuen sinun kiinnostuksen kohteistasi voit keskittyä yhteen näistä lajeista ja ikäryhmistä.

Voit myös yhdistää useita urheilulajeja, mikä tekee päivästäsi monipuolisemman. Pääset auttamaan perustekniikoiden opettamisessa ja valmennuksessa tai voit halutessasi hioa yksityiskohtia. Vapaaehtoisena autat tekemään harjoituksista palkitsevia ja hauskoja, mikä on tärkeää lasten mielenkiinnon ylläpitämisessä.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin kerromme lisää!

Sivun alkuun

 

Eläinlääketiede & Eläintenhoito

Veterinär & Djurvård

Vapaaehtoisena Argentiinassa tässä hankkeessa teet hyvin käytännönläheistä työtä. Kahtena päivänä viikossa työskentelet rinnakkain eläinlääkärin kanssa eläinlääkäriasemalla ja kolmena päivänä viikossa koirakodissa. Tämä hanke on unelma eläimistä pitäville; tulet olemaan eläimien keskellä viisi päivää viikossa! Valitettavasti eläinten asema Argentiinassa ei ole sama, kuin kotona Suomessa ja monet eläimet jätetään omilleen eikä niistä huolehdita kunnolla. Tulokset näet eläinlääkäriasemalla.

Koirakoti sijaitsee Villa Allendessa 20km Córdoban ulkopuolella. Siellä on yli 150 koiraa ja ne saavat viipyä niin kauan, kunnes niille onnistutaan löytämään uudet kodit. Vapaaehtoisena Argentiinassa pääset auttamaan koirien ruokkimisessa, pesemisessä ja kävelyttämisessä, jotta niiden ei tarvitsisi istua häkeissään koko päivää. Tämä hanke on upea, koska voit hyödyntää eläinlääkäriasemalla saatua kokemustasi kotona omien koiriesi kanssa.

Hanke on saatavilla kahden viikon kestoisena, mutta suosittelemme, että viivyt vähintään kuukauden, jotta saat työstäsi ja elämästä Argentiinassa enemmän irti.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Sivun alkuun

 

Ihmisoikeudet

Juridik & mänskliga rättigheter

Vapaaehtoisena Argentiinassa ihmisoikeushankkeessa työskentelet Projects Abroadin omassa Ihmisoikeuksien toimistossa Córdobassa. Kaikki vapaaehtoiset saavat mahdollisuuden työskennellä mielekkäissä ja järjestelmällisissä hankkeissa ammattitaitoisen henkilöstön kanssa.

Pääset mukaan ruohonjuuritasolla lisäämään tietoisuutta ihmisoikeuksista syrjäytyneille ja haavoittuville ryhmille.

Tämä hanke sopii vapaaehtoisille, joilla on yleinen kiinnostus ihmisoikeuksia kohtaan, oikeustieteen opiskelijoille, jotka tarvitsevat työharjoittelua tai niille, jotka jo työskentelevät ihmisoikeuksien parissa. Tästä hankkeesta saamasi työkokemus varmasti parantaa ansioluetteloasi ja elämystä kannat mukanasi läpi elämän.

Juridik & mänskliga rättigheter

Projects Abroadin ihmisoikeuksien toimisto on ammattilaisjärjestö, jossa tehdään vaativaa työtä, ja siksi sinun tulee suhtautua harjoittelupaikkaasi täällä vakavasti. Hanke tarvitsee omistautuneita vapaaehtoisia, joilla on vahva kiinnostus vaikuttamiseen ja muutoksen luomiseen.

Vapaaehtoisena ihmisoikeuksien toimistossamme saat työpaikan, joka vastaa osaamistasi, kiinnostuksen kohteitasi ja toiveitasi. Vapaaehtoisemme työskentelevät yleensä ihmisten ja ryhmien kanssa, jotka tarvitsevat apua monilla alueilla ja joissakin tapauksissa saatat työskennellä pahoinpideltyjen ja haavoittuvien ihmisten kanssa.

Päivittäiseen toimintaan voi kuulua:

  • Ihmisoikeusrikkomuksien uhrien tai tekijöiden haastatteleminen
  • Tutkimus ja raporttien kirjoittaminen
  • Kenttätyö ja vierailut kansalaisjärjestöjen tai haavoittuvien ryhmien luona
  • Konferensseihin, työpajoihin ja väittelyihin osallistuminen

Juridik & mänskliga rättigheter

Vapaaehtoisena Argentiinassa työskentelet seuraavilla aloilla:

Koulutus ja tietoisuus

Tietoisuuden lisäämistä ihmisoikeuksista tehdään kahdesta syystä: koulutus ja voimaannuttaminen. Monet ihmisoikeusloukkausten uhrit eivät ole tietoisia oikeuksistaan tai suojasta, jonka laki heille antaa ja tekijät ovat usein tietämättömiä velvoitteistaan muita kohtaan. Sekä uhrien, että tekijöiden kouluttaminen on yhtä tärkeää ja johtaa tietoisuuden lisääntymiseen, joka kannustaa toisenlaiseen käyttäytymiseen tulevaisuudessa. Projects Abroad tekee usein kenttätyötään kouluissa, maaseutuyhteisöissä ja muissa laitoksissa lisätäkseen tietoisuutta ja ymmärrystä.

Seuranta

Jotta apua tarvitsevat ryhmät ja yksilöt voitaisiin tunnistaa, teemme ihmisoikeuksien valvontaa. Seuranta keskittyy tunnistamaan väärinkäytöksiä, määrittelemään niiden vakavuutta ja arvioimaan vahingoittuneiden ihmisten avuntarvetta, laittaa uhrit tärkeysjärjestykseen ja määrittää strategia tilanteen muuttamiseksi.

Väkivallan lopettaminen

Pahoinpitelyn uhrit tulevat tietoomme yleensä heidän tultuaan toimistoomme suoraan, seuranta ja koulutushankkeidemme kautta sekä toisten järjestöjen ohjaamana. Tällaisissa tapauksissa meidän täytyy auttaa näitä ihmisiä viipymättä.

Kuten huomaat, mahdollisuuksia on monia, joten kerrothan meille, jos sinulla on kysymyksiä tai haluat lisätietoa!

Sivun alkuun

 

Kielikurssit - Espanja

Språkkurser - Spanska Onko parempaa tapaa oppia tai kehittää espanjan kielitaitoa, kuin sukeltaa kokonaan Latinalaisen-amerikan kulttuuriin? Vapaaehtoisena Argentiinassa voit osallistua espanjan kielikursseillemme, jotka on tarkoitettu perusteiden opiskelijoille, sekä niille, joilla on jo aiempaa osaamista. Tarjoamme espanjan yksityistunteja, jolloin oppitunnit on räätälöity sinun taitojesi ja kehityksesi mukaisesti. Voit valita kahden viikon tai kuukauden intensiivikurssin ennen vapaaehtoistyösi tai työharjoittelusi alkua tai opiskella espanjaa vapaaehtoistyösi ohella.

Sivun alkuun


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä