You are from: United States, Go to our American website. Close

MIHIN RAHAT MENEVÄT

Instagram

MIHIN RAHASI MENEVÄT?

Miksi maksaa vapaaehtoistyön tekemisestä?

Osallistumalla Projects Abroadin hankkeeseen annat omaa aikaasi paikallisen yhteisön avuksi hyvin organisoidussa hankkeessa. Vapaaehtoistyöhankkeiden järjestäminen ja niiden ylläpitäminen pitkällä tähtäimellä vaativat kuitenkin varoja, ja siksi vapaaehtoisemme maksavat osallistumismaksuja. 

Vaikka omatoimisesti järjestetty vapaaehtoismatka saattaa tulla halvemmaksi, niin vapaaehtoistyön tekemiseen kaltaisemme organisaation kautta on monia hyviä syitä. On vaikeaa ja aikaa vievää löytää turvallinen, hyödyllinen ja hyvämaineinen kansainvälinen vapaaehtoishanke. Ilmoittautuessasi Projects Abroadin vapaaehtoishankkeeseen saat tukea matkan ja viisumin järjestämisessä, perehdytyksen, turvallisen asuinpaikan kohteessa oloaikanasi, kannustavan työympäristön ja turvaverkon, jonka paikallinen, ammattitaitoinen ja kokopäivätoiminen henkilökuntamme ja logistinen tukemme tarjoavat. Lisäksi työlläsi on selvät tavoitteet ja odotukset heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

Lyhyesti sanottuna, maksat vaihtoehdosta johon voit luottaa, vaihtoehdosta, joka varmistaa, että matkasi on hyödyllinen ja sillä on positiivinen ja kestävä vaikutus yhteisöön, jolle olet päättänyt antaa panoksesi.

Miten osallistumismaksusi käytetään?

Olemme riippumaton organisaatio, joka ei turvaudu varainhankintaan tai valtiolliseen rahoitukseen saavuttaaksemme sosiaaliset tavoitteemme. Saamme kaiken rahoituksemme vapaaehtoistemme ja harjoittelijoidemme maksamista osallistumismaksuista, jotka eivät ole yksittäisiä lahjotuksia osallistumaasi hankkeeseen. Nämä varat käytämme hankkeesi organisointiin, hankkeiden tukemiseen pitkällä tähtäimellä, kansainvälisen järjestön pyörittämiseen ja varmistamme, että hankkeemme ja sosiaaliset tavoitteemme ympäri maailmaa ovat kestävän kehityksen mukaisia ja onnistuneita.

Emme pyydä rahaa yhteistyökumppaneiltamme kehitysmaissa. Työmme rahoitetaan 100 % vapaaehtoisten avulla.

Juurikin tämä rahallinen riippumattomuus antaa meille mahdollisuuden rahoittaa hankkeita missä uskomme niiden olevan kaikista hyödyllisempiä ja missä uskomme vapaaehtoistemme pystymän auttamaan mahdollisimman paljon.

Sinun osallistumismaksusi sisältää siis vapaaehtoishankkeesi suorat kustannukset kehitysmaassa, mutta myös osan niistä kustannuksista, joita liittyy laadukkaiden vapaaehtoishankkeiden pyörittämiseen.

Haluamme olla mahdollisimman läpinäkyviä sen suhteen mihin vapaaehtoistemme rahat menevät, mutta on mahdotonta antaa tarkkoja tietoja siitä, miten jokaisen yksittäisen vapaaehtoisen rahallinen avustus jaetaan. Haluamme kuitenkin esittää kaikkien hankkeiden prosentuaaliset keskiarvot ja selostaa mihin osallistumismaksut käytetään. 

Tässä on erittely kerättyjen maksujen käytöstä: 

Nämä prosenttiluvut esittävät kaikkien hankkeidemme keskiarvoja ja perustuvat vuoden 2014 toimintaamme. Lähtömaasta, kohdemaasta, vuodenajasta, hanketyypistä ja muista osatekijöistä johtuen nämä luvut vaihtelevat hankekohtaisesti.  

Vapaaehtoiskokemuksen suorat kustannukset: keskimääräisesti 29 %

Vaikka vapaaehtoisena lahjoitat hankekohteellesi aikaasi, kokemukseesi liittyy kustannuksia, jotka täytyy kattaa. Näihin päivittäisiin kustannuksiin kuuluvat ateriat, asuminen, matkakustannukset majoituksestasi hankekohteeseen, lentokenttäkuljetukset ja vakuutusmaksut. Vapaaehtoisten osallistumismaksut auttavat myös hankeaktiviteettien rahoituksessa ja maksavat tärkeitä resursseja koulutarvikkeista rakennusmateriaaleihin.

Vapaaehtoiskokemuksen epäsuorat kustannukset: keskimääräisesti 22 %

Vapaaehtoiskokemuksesi tarjoamiseen liittyy paljon enemmän kuin ehkä ajattelet. Osallistumismaksusi kattavat myös epäsuorat kustannukset, jotka varmistavat, että hankkeeseesi osallistuminen on merkityksellinen ja turvallinen kokemus. 

Vapaaehtoistemme apuna on kokenut paikallinen henkilökuntamme. Nämä työntekijämme tarjoavat kokopäiväistä tukea vapaaehtoisillemme, kehittävät suhteita paikallisten hankeyhteistyökumppaneidemme kanssa, valvovat ja raportoivat hankkeista sekä arvioivat niiden kehitystä asetettuja tavoitteita vastaan. Osa osallistumismaksuistasi menee näiden työntekijöiden palkkoihin, etujen sekä säännöllisen koulutuksen kattamiseen. 

Tämän lisäksi osallistumismaksuihin sisältyy paikallisten toimistojemme vuokra-, ylläpito- ja viestintäkulut. Maksamme myös hallituksien määräämiä rekisteröintimaksuja sekä kirjanpitoon ja verotukseen liittyviä kuluja. 

Organisaatiokustannukset: keskimääräisesti 13 %

Yrityksen pyörittäminen yli 50 maassa vaatii investointia henkilöstöhallintoon, hallintoon ja informaatioteknologiaan. Kaikki tämä vaatii koulutettua henkilökuntaa (ja heidän palkkojaan ja etujaan) sekä infrastruktuuria ja toimistoja, joissa työntekijämme voivat työskennellä. 

Markkinointi ja viestintä: keskimääräisesti 24 % 

Monille yhteistyökumppaneillemme kohdemaissamme tuottaa suurta hankaluutta se, että heillä ei ole varaa mainostaa heidän työtään ja tavoittaa auttamishaluisten vapaaehtoisia ja harjoittelijoita. Me kerromme maailmalle vapaaehtoistyöstä ja kansainvälisestä työharjoittelusta, ja sitä ei voi tehdä ilman kustannuksia.

Markkinointitoimistoillamme on kustannuksia, kuten vuokra, vesi, sähkö, lämmitys, laitteet ja viestintä unohtamatta markkinointihenkilöstömme palkkoja, etuja ja koulutusta. Jokaisella toimistolla on myös valtiollisia rekisteröinti-, kirjanpito- ja verokustannuksia.

Uskomme myös, että markkinointi on tärkeä pitkäntähtäimen investointi meidän kokoisellemme organisaatiolle, jotta pystymme ylläpitämään pyörittämiämme hankkeita. Tehokas markkinointi ja viestintä auttavat meitä saamaan enemmän osallistujia, mikä taas mahdollistaa pyrkimyksen suurempiin sosiaalisiin tavoitteisiin ja osallistumishintojen laskun suuruuden ekonomian saavuttamisen kautta.

Verot: keskimääräisesti 5 % 

Sinä maksat veroja ja mekin maksamme. Yksityisenä yrityksenä me emme saa valtiollisia tukia julkisten avustusten kautta. Emme myöskään saa mitään epäsuoria tukia verohelpotusten kautta. Maksamme kaikkien valtioiden meiltä vaatimat verot ympäri maailmaa, ja rahoitamme yhteiskuntajärjestelmiä ja infrastruktuuria täysivaltaisina osanottajina kaikkialla missä toimimme.

Kustannukset ylittävä tulo: keskimääräisesti 7 % 

Hyvin johdettuna organisaationa kerrytämme tuloja, jotka ylittävät yrityksen pyörittämisestä aiheutuvat kustannukset. Tämä mahdollistaa kasvumme rahoittamisen jakamalla pääomaa uusien hankkeiden ja kohdemaiden perustamiseksi.

Varapääoman kartuttaminen tarkoittaa myös mahdollisuutta nopeaan toimintaan hätätilanteessa kuten teimme aloittamalla katastrofihankkeet Filippiineillä vuonna 2013 ja Nepalissa vuonna 2015. Se antaa myös henkilökunnallemme, vapaaehtoisillemme ja harjoittelijoillemme huomattavaa lisäturvaa silloin kun vapaaehtoistemme määrät ovat heikoimmillaan.

Tämän lisäksi maksamme kohtuullista osinkoa osakkeen omistajillemme, jotka alkujaan rahoittivat yritystä yli 20 vuotta sitten ja jotka edelleen kantavat yrityksen toimintaan liittyvän taloudellisen riskin.

Valitsemastasi hankkeesta riippumatta, kaikki osallistumismaksut käytetään samaa päämäärää varten: edistämään positiivista muutosta ympäri maailmaa

Osallistumismaksusi vaikuttavat positiivisesti tuhansien ihmisten elämiin ympäri maailmaa vielä senkin jälkeen kun palaat kotiin. Rahoitat osallistumaasi hanketta ja sillä on vaikutus koko yhteisöön, maahan ja koko maailmaan. Monet ihmiset hyötyvät avustasi. Tämä ei olisi mahdollista ilman sinua ja tuhansia vapaaehtoisia ennen sinua.