You are from: United States, Go to our American website. Close

Opetushanke Myanmarissa (Burma)

Opetushanke Myanmarissa (Burma)

  • Hankkeen sijainti: Dala, lähellä Yangonia (Rangoon)
  • Hankekohde: munkkien pyörittämä koulu
  • Oppilaiden ikä: 6-17
  • Luokkakoko: 20–40
  • Työtehtävät: opettajana tai apuopettajana toimiminen
  • Majoitus: Yhteismajoitus muiden vapaaehtoisten kanssa
  • Hankkeen kesto: 2-10 viikkoa
  • Aloituspäivä: joustava, sinä päätät!

Vapaaehtoistyö opetushankkeessa Myanmarissa – yhdessä Aasian köyhimmistä ja vähiten kehittyneistä maista – on haastavaa, mutta hyvin antoisaa. Sinun apusi ja panoksesi tässä hankkeessa on tärkeä, olitpa pitämässä välivuotta tai lomalla koulusta tai töistä, tai ehkä olet eläkkeellä tai uratauolla.

Utbildning

Tässä hankkeessa et tarvitse virallista opettajan pätevyyttä etkä aikaisempaa työkokemusta koska Projects Abroadilla on koulutettua henkilökuntaa kohteessa ja sinun roolisi luokkahuoneessa määräytyy kokemuksesi mukaan.

Myanmar on vasta vähän aikaa sitten alkanut kehittymään niin poliittisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti. Vuosikausien sotilashallinto ja eristyneisyys muusta maailmasta ovat jättäneet jälkensä, ja erityisesti maaseudulla monet ihmiset eivät ole koulutuksen ja terveydenhuollon piirissä. Köyhissä yhteisöissä asuvilla lapsilla esimerkiksi Dalassa ei usein ole mahdollista käydä koulua paitsi buddhalaisissa munkkiluostareissa, jotka tarjoavat opetusta.

Dalassa asuminen ja työskenteleminen antaa sinulle mahdollisuuden nähdä paikallista elämää. Tämä on pieni alue Yangon järven etelässä toisella puolella Yangonin kaupungin keskustaa. Vaikka alue on lähellä kaupunkia, on se pääosin maaseutua, koska kahden alueen välillä ei ole siltaa tai tunnelia. Dalaan pääsee ainoastaan lautalla, ja matka kestää noin 20 minuuttia.

Vapaaehtoistyö opetushankkeessa Myanmarissa

Yhteistyökoulumme on munkkiluostarissa toimiva koulu, joka tarjoaa ilmaista opetusta yli 600 oppilaalle. Koulussa on ainoastaan yksi paikallinen englanninkielen opettaja, joka työskentelee vapaaehtoistemme kanssa ja tarjoaa tulkkausapua tarpeen vaatiessa.

Vapaaehtoiset keskittyvät englannin opettamiseen askartelun, musiikin, piirtämisen ja opettavaisten leikkien avulla. Paikallisessa opetuksessa käytetään paljon lauluja ja leikkejä, joten vapaaehtoisten apu näiden ohjaamisessa ja uusien aktiviteettien järjestämisessä on tarpeen. On myös mahdollista opettaa kielioppia.

Vanhemmat oppilaat, jotka osaavat jo hieman englantia, haluavat innokkaasti harjoitella puhumista. Läksyissä auttaminen, leikkien ja liikuntatuntien ohjaaminen tukee lasten kasvatusta ja antaa heillä enemmän mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Vapaaehtoiset työskentelevät maanantaista perjantaihin noin klo 11–17. Lounas tarjoillaan luostarissa.


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä