You are from: United States, Go to our American website. Close

Vapaaehtoisena ulkomailla olet oppilaiden apuna kouluissa

Vapaaehtoistyö opetushankkeissa kehitysmaassa

Projects Abroad uskoo, että jokaisella lapsella on oikeus koulutukseen, ja tämän takia vapaaehtoisilla on tärkeä rooli opetushankkeissamme. Joka päivä ympäri maailmaa kehitysmaissa vapaaehtoisemme ovat osana muutossa osallistumalla opetushankkeisiimme. Aikaisempi kokemus ei ole pääsyvaatimuksena hankkeisiin, sillä jokaisella opetusvapaaehtoisella on mahdollisuus olla mukana avustustyössä. Voi ottaa osaa hankkeeseen olitpa pitämässä välivuotta, opiskelija tai uratauolla. Myös eläkeläiset ja kouluttautuneet opettajat ovat tervetulleita.

Useissa kouluissa, joiden kanssa työskentelemme, opettajilla on hyvin vähän resursseja kouluttautua ja oppia uusia taitoja, joten sinut toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi. Niin oppilaat että opettajat ovat iloisia tarjoamastasi avusta. Tämä on hieno mahdollisuus olla mukana tärkeässä avustustyössä ja käyttää englanninkielen taitojasi hyödyksi opettamalla lapsille keskustelutaitoja ja innostamalla heitä harjoittelemaan kanssasi.

Mitkä ovat pääsyvaatimukset jos haluat osallistua vapaaehtoisena opetushankkeeseen?

Volunteer teaching English

Suurimmassa osassa opetushankkeistamme ei vaadita aikaisempaa kokemusta opettamisesta. Sinulle ei tarvitse olla alan koulutusta, mutta sinun on osattava hyvin opetettavaa kieltä. Sinun tehtävänäsi on

  • Käyttää olemassa olevia materiaaleja ja luoda hauskoja ja luovia oppitunteja, jotka kannustavat oppilaita puhumaan englantia
  • Auttaa oppilaita parantamaan suullista kielitaitoa
  • Tarjota tukea paikallisille opettajille
  • Luoda uusia materiaaleja, joita seuraavat vapaaehtoiset voivat käyttää

Projects Abroadin opetusvapaaehtoisena

Vapaaehtoistyössä kehitysmaassa tulet todennäköisesti kohtaamaan tilanteita, missä sinulla on työvälineinä ainoastaan liitutaulu ja jokunen liitu. Onneksi tärkein voimavarasi olet sinä itse. Voit luoda uusia materiaaleja ja lainata Projects Abroadin toimistolla olevia materiaaleja. On myös hyvä idea tuoda mukana joitain materiaaleja, kuten vaikka kuvia perheestäsi ja Suomesta. Näiden avulla voit kertoa itsestäsi, mistä tulet, miksi haluat tehdä vapaaehtoistyötä ja mitä teet vapaa-ajallasi. Toisilla tunneilla annat lasten ilmaista itseään enemmän ja kertoa heidän tarinansa.

Tulet myös osallistumaan kaikille opetus – ja hoivahankevapaaehtoisille järjestettyihin tapaamisiin ja työpajoihin, jossa keskustelet ja jaat ideoita sekä opit uusia opetusmetodeja ja aktiviteetteja.

Kun olet tehnyt lähtöpäätöksen ja täyttänyt hakemuksen vapaaehtoistyöhön tai opettajaharjoitteluun, henkilökuntamme ottaa sinuun yhteyttä ja kertoo enemmän koulusta tai yliopistosta, jossa tulet opettamaan ja roolistasi vapaaehtoistyöntekijänä. Saat myös opetusoppaan, jossa on lisätietoa ja valmiita oppituntimateriaaleja. Siitä löydät paljon vinkkejä, pelejä ja neuvoja, jotka voivat olla hyödyksi hankkeessasi. 

Työpäivien pituus riippuu maasta ja koulusta, jossa teet vapaaehtoistyötä. Jossain hankekohteissa olet apuna koulussa koko päivän vaikka opetat vain kolme tuntia. Tosissa kouluissa työskentelet vain aamupäivisin. Tarvitset myös aikaa tuntien valmisteluun ja oppilaiden arviointiin.

Opetustyö vapaaehtoisena ulkomailla – Voinko opettaa muita aineita kuin englantia?

Teaching volunteer and student

Vaikka pääpaino useissa projekteissa on englannin opettaminen, voit myös opettaa muita aineita kuten matematiikkaa, luonnontieteitä, ranskaa tai saksaa jne. Vapaaehtoiset tai opettajaharjoittelijat haluavat usein auttaa englannin opettamisen ohella myös muissa aktiviteeteissa, kuten urheilussa, draamassa tai antamalla musiikkitunteja. Meillä on myös IT-hankkeita sekä urheiluhankkeita, jos sinua kiinnostaa keskittyä tietyn aineen opettamiseen.

Yhteistyökoulumme kärsivät resurssipulasta, ja oppilaita on usein paljon ja he ovat kiinnostuneita sinusta ja siitä mitä teet siellä. Riippumatta siitä opetatko jalkapalloa Ghanassa tai englantia Mongoliassa, voit olla varma, että oppilaat ja opettajat arvostavat työtäsi.

Opetustyö vapaaehtoisena ulkomailla: aikuisoppilaiden kanssa työskentely

Joissain opetushankkeissamme on mahdollista opettaa aikuisia yliopistoissa, kielikouluissa, iltaopinnoissa tai jopa lukutaitoprojekteissa. Voit olla apuna aikuisten opettamisessa Argentiinassa, Boliviassa, Costa Ricassa, Etiopiassa, Jamaikalla, Meksikossa, Senegalissa ja Vietnamissa.

Vapaaehtoistyö koulutettuna opettajana

Jos sinulla on opettajan pätevyys suoritettuna ja haluat tehdä vapaaehtoistyötä ammattilaisena, voit osallistua Projects Abroadin ammattilaishankkeisiin. Me Projects Abroadilla arvostamme yksilöllisyyttä ja pyrimme aina suunnittelemaan projektin hakijoiden toiveiden, kokemuksen ja paikallisen yhteisön tarpeiden mukaan. Lue lisää ammattilaishankesivustolta.

Vapaaehtoisten kokemuksia työskentelystä opettajana kehitysmaassa:

Kiinassa oppitunnit voivat usein olla jankkaavia ja tylsiä, mutta pelien ja leikkien avulla lapset saa kukoistamaan ja yht’äkkiä edessäsi onkin oikea hymy-meri. Viimeisenä päivänä saimme lahjaksi kaksi silkkipyjamaa ja kauniin tutkintotodistuksen. Oli upeaa huomata kuinka paljon lapset ja koulu meitä arvostivat.
Chris Brown – Vapaaehtoisena Kiinassa
Kokemus 13-18 vuotiaiden nuorten opettamisesta Perussa oli uskomattoman opettavaista ja todella hauskaa! En koskaan unohda lapsia - tai heidän loputonta uteliaisuuttaan minua kohtaan.”
James Harrop – Vapaaehtoisena Perussa
Kaikkein paras muistoni on se, että oppilaat eivät halunneet koulupäivän koskaan päättyvän. Joka päivä he pyysivät meitä jatkamaan vähän pidempään.”
Hugh Sprot – Vapaaehtoisena Etelä-Afrikassa

 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä