You are from: United States, Go to our American website. Close

Työharjoittelu toimittajana ulkomailla antaa uudenlaista näkemystä maailmasta

Työharjoittelu journalismihankkeessa ulkomailla antaa uudenlaisen näkemyksen maailmasta 

Journalism - TV Broadcast

Jos harkitset välivuotta, urataukoa tai halua oppia journalismista ennen alan opintoja, on Projects Abroadilla harjoittelupaikkoja vapaaehtoisena ulkomailla sekä sanoma- ja aikakausilehdissä että tv- ja radioasemilla. Työharjoittelu toimittajana kehitysmaassa antaa ansioluettelollesi juuri sitä ekstraa, joka saa sinut erottumaan joukosta ja lisäksi saat taatusti unohtumattoman kokemuksen.

Jos jo työskentelet toimittajana niin vapaaehtoistyö ulkomailla avartaa näkökulmaasi ja saat kokemusta työskentelystä erilaisessa kulttuurissa ja poliittisessa ympäristössä. Opit uusia tapoja työskennellä ja kollegasi ovat kiinnostuneita sinun ideoistasi ja lähestymistavoistasi niin kohdemaassa kun Suomessa sinun palattuasi hankkeesta. 

Vaihtoehdot journalismialan harjoitteluihin Projects Abroadin kautta 

Journalism - Photo Journalism

Journalismihankkeissa on mahdollista työskennellä sanoma- ja aikakausilehdissä tai että tv- ja radioasemilla hankekohteesta riippuen. Jos sinulla on tietty kiinnostuksenkohde harjoittelusi suhteen, ilmoita siitä hakemuksessa. Vapaaehtoiset voivat myös osallistua elokuvatuotantohankkeeseen Tansaniassa.

Missä tahansa hankekohteessa ja kohdemaassa teet vapaaehtoistyötä, saat paljon kokemusta kansainvälisestä mediasta toisessa maassa. Saat auttaa tutkimustyössä, kirjoittaa omia artikkeleitasi, tehdä haastatteluja ja jopa saada työsi julkaistuksi. Pienellä lahjakkuudella saatat pian olla mikrofonin edessä lähettämässä omaa ohjelmaa.  Jaat myös omaa osaamistasi työskennellessäsi paikallisten toimittajien keskuudessa. Suurin osa yhteistyökumppaneistamme käyttävät kielenään englantia, joten paikallisen kielen tuntemus ei ole välttämätöntä. On kuitenkin muutamia poikkeuksia ja suosittelemme tarkistamaan pääsyvaatimukset hankeen tiedoista. 

Nuorten vapaaehtoistyöleiri journalismista kiinnostuneille

Nuorille vapaaehtoisille järjestämme vapaaehtoistyöleirejä, jotka ovat tarkoitettu 15–18-vuotiaille.  Kesäisin on mahdollista osallistua journalismiin keskittyvälle vapaaehtoisleirille Romaniassa. Näillä leireillä vapaaehtoiset työskentelevät saman ikäisten nuorten kanssa ja paikallisen työntekijöiden valvonnan alaisena.

Vapaaehtoistyö kokeneena ammattilaistoimittajana

Jos olet alan ammattilainen ja haluat osaamistasi yhteisöjen hyväksi kehitysmaissa, voit osallistua PRO ammattilaishankkeisiin. Haluamme yhdistää sinun taitosi ja kiinnostuksenkohteesi yhteistyökumppaneidemme ja paikallisten yhteisöjen tarpeiden auttamiseen. 

 

 


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä