You are from: United States, Go to our American website. Close

Vapaaehtoistyö lasten parissa hoivahankkeissa ulkomailla

Vapaaehtoistyö lasten parissa hoivahankkeissa ulkomailla  

Vapaaehtoistyö lastenhoidon parissa antaa niin sinulle kuin lapsille paljon. Ympäri maailmaa monet lapset ovat huonossa asemassa ja heillä ei ole mahdollisuutta osallistua opetukseen. Nämä lapset ovat hoivan ja tuen tarpeessa. Sinun roolisi hankkeessa on olla auttava ja välittävä aikuinen.

Lastenhoito kehitysmaissa vastaa harvoin lastenhoitoa Suomessa. Olemme laatineet hallintosuunnitelmat kaikille hoivahankkeillemme, jotta voimme seurata ja jatkuvasti kehittää hankekohteidemme varhaiskasvatusta. Vapaaehtoisena osallistut työhön tavoitteiden saavuttamiseksi ja voit antaa oman osaamisesi hankkeen hyväksi. 

Kaikilta, jotka työskentelevät lasten parissa vaaditaan rikosrekisteriote ja suosittelija.

Vapaaehtoisena sinulla on mahdollisuus auttaa hankekohteesi lapsia; vapaaehtoiset merkitsevät paljon lapsille ja nuorille, joilla muuten on vähän henkisiä virikkeitä elämässään. Et arvaakaan, kuinka positiivisesti panoksesi voi vaikuttaa monien vähemmän onnekkaiden lasten kehitykseen.

Hoivahankkeemme soveltuvat hyvin myös työharjoitteluksi. Meillä on myös hankekohteita, joissa voit työskennellä erilaisista fyysisistä ja henkisistä vammoista kärsivien lasten tai aikuisten kanssa, joten esimerkiksi sosiaalityöntekijöiksi, lähihoitajaksi ja lastenhoitajiksi opiskelevat voivat osallistua tähän hankkeeseen.

Meillä on hankekohteita, joissa voit työskennellä:

  • päiväkodeissa
  • päivähoitokeskuksissa, joissa vähäosaisista perheistä tulevat lapset voivat olla päivisin kun vanhemmat ovat töissä
  • katulapsien parissa
  • kuurojen tai sokeiden lasten parissa
  • henkisesti tai fyysisesti vammaisten lapsien kanssa
  • lapsien, nuorten ja aikuisten parissa, joilla on HIV/AIDS
  • vanhainkodeissa

Vapaaehtoisena hoivahankkeessa et välttämättä tarvitse työkokemusta tai koulutusta. Ainoa vaatimus on, että sinulla on huoli vähäosaisista ja haluat olla niiden ihmisten tukena, jotka eri syistä tarvitsevat apua. 

Vapaaehtoistyötä lasten kanssa kehitysmaissa 

Projects Abroad Care and Community volunteer reads to the children at her placement in CambodiaVapaaehtoisena otat aktiivisesti osaa päivittäiseen työhön hankekohteessasi lasten kanssa. Vapaaehtoiset huolehtivat lasten ruokkimisesta, peseytymisestä, heidän pukeutumisestaan ja antavat heille huomiota, jota kaikki lapset tarvitsevat. Toisin sanoen, vapaaehtoisena sinulla on suuri vaikutus lasten elämään ja annat heille paremman mahdollisuuden pärjätä tulevaisuudessa.

Hankkeissamme on aina tarvetta uusille taidoille ja harrastuksille. Vapaaehtoisten omat ideat ovat erittäin tervetulleita. Taiteellisilla tai musiikillisilla taidoilla on paljon kysyntää ja monet hankkeistamme tarjoavat mahdollisuuksia peleille ja urheilulle. Vapaaehtoisemme auttavat usein myös henkilökohtaisen hygienian ja sosiaalisen vuorovaikutuksen opetuksessa. Jotkut hankekohteistamme tarjoavat enemmän tilaisuuksia vapaaehtoisille osallistua lasten opetukseen ja terveydenhoitoon. Voit auttaa lapsia kotiläksyjen teossa heidän palatessaan koulusta ja jos olet ensiaputaitoinen, voit tarpeen sattuessa olla todella hyödyksi. Vapaaehtoisemme tulee olla mukautuvaisia, sillä työ voi olla vaativaa, mutta lasten ilo ja innostus on samalla hyvin palkitsevaa.

Vapaaehtoistyötä erityislapsien parissa

Care - Volunteers with Kids

Vapaaehtoiset toimivat useissa eri hoitokodeissa ihmisten kanssa, joilla on fyysisiä tai henkisiä vammoja, esimerkiksi AIDS -hoitokodeissa, vammaisille, sokeille tai kuuroille tarkoitetuissa kouluissa ja kuntoutuskeskuksissa. Resurssit ovat usein niukkoja ja vapaaehtoiset ovat tärkeä voimavara lievittämään vakinaisen henkilöstön työtaakkaa.

Vapaaehtoisena voit auttaa kehitysmaiden lapsia kehittämään suhdettaan ympäristöönsä, kuten esimerkiksi opettamalla heitä noudattamaan yhteiskunnan sosiaalisia sääntöjä, auttamalla heitä arjen tilanteissa, ongelmanratkaisussa ja muiden ihmisten ymmärtämisessä. Nämä neuvot ovat korvaamattomia ja antavat ihmisille paremmat mahdollisuudet itsenäiseen elämään tulevaisuudessa.

Teet myönteisen vaikutuksen ihmisiin joiden kanssa työskentelet ja se on hyvin palkitsevaa myös sinulle. Vastuunottaminen ja henkilökohtaisten suhteiden luominen uudessa kulttuuriympäristössä kehittää myös itseä ihmisenä. 

Vapaaehtoistyö päivähoitokeskuksissa, hoitokodeissa ja katulasten parissa

Playing outside in an Ecuador Care Placement

Lähde vapaaehtoiseksi päiväkotiin ja työskentele eri-ikäisten lasten ja nuorten kanssa. Avustat monissa eri aktiviteeteissa, kuvataiteessa, leikeissä ja lauluissa ja autat vakinaista henkilökuntaa uusien hyödyllisten aktiviteettien kehittämisessä, jotka ovat kiinnostavia ja kannustavat lasten oppimista. Kaikki kannustus, jonka annat auttaa lapsia rakentamaan luottamusta ja itsetuntoa.

Vapaaehtoisena lastenhoitajana voit työskennellä katulasten kanssa monissa kohdemaissamme. Voit avustaa ruoanlaitossa, henkilökohtaisessa hygieniassa tai lasten opetuksessa. 

Työskentele hevos- tai koiraterapiahankkeessa

Tutkimukset ja kokemukset osoittavat, että ihmiset kokevat positiivista kehitystä ollessaan kanssakäymisessä eläinten kanssa. Projects Abroadilla on koiraterapiahankkeita Boliviassa ja Argentiinassa ja hevosterapiahankkeita Etelä-Afrikassa, Boliviassa ja Argentiinassa. Nämä ovat loistava vaihtoehto vapaaehtoisille, joita kiinnostaa yhdistää lasten ja eläinten kanssa työskentely! 

 


 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä