You are from: United States, Go to our American website. Close

Eläinlääketiede ja Eläintenhoito ulkomailla

Vapaaehtoistyö eläinlääketiede- ja eläintenhoitohankkeissa 

Veterinary internship abroad

Jos haluat työskennellä vapaaehtoisena eläinten kanssa, joko eläinlääkärinä tai yleisemmin eläintenhoidossa, niin vapaaehtois- ja harjoitteluhankkeemme on täydellinen tapa hankkia työkokemusta tai laittaa osaamiseesi testiin. Meillä on monia kehityshankkeita eläinten kuntoutukseen ja muuhun eläintenhoitoon liittyen.

Harjoittelun suorittamien vapaaehtoistyöhankkeessa on mahdollista eläinlääketieteen opiskelijoille, mutta myös välivuotta tai urataukoa pitäville vapaaehtoisille, jotka haluavat työskennellä eläinten parissa. Huolimatta aiemmasta kokemuksestasi meillä on sinulle sopivia vapaaehtois- ja harjoittelupaikkoja. Räätälöimme vapaaehtoismatkasi aiemman kokemuksesi, mieltymystesi ja paikallisen yhteisön tarpeiden mukaan.

Vapaaehtoistyö eläinten kanssa ulkomailla 

Suhtautuminen eläimiin vaihtelee merkittävästi eri puolilla maailmaa. Useissa kehitysmaissa ollaan vahvasti riippuvaisia eläimistä, koska niitä käytetään monissa päivittäisissä tehtävissä, kuten maataloudessa ja tavaroiden kuljetuksessa. Työeläimiä arvostetaan niiden voimaan ja nopeuden vuoksi ja ihmisten toimeentulot ovat riippuvaisia niiden kunnosta ja terveydestä.

Asenteet muita eläimiä kohtaan ovat myös usein hyvin erilaisia kuin Suomessa. Koira saattaa täällä olla ’ihmisen paras ystävä’ ja perheenjäsen, mutta on vaikeaa tuntea sääliä eläintä kohtaan, kun itse elää köyhyysrajan alla ja omien lasten ruokkiminen on vaikeaa. Monissa kehitysmaissa on paljon tavanomaisempaa tavata laiminlyötyjä eläimiä, kuin meillä ja siksi vapaaehtoisten tarve on suuri.

Vapaaehtoisena eläinlääkätieteen hankkeessa ulkomailla

Veterinary interns abroad

Vapaaehtoisena tai eläinlääketieteen tai eläintenhoidon harjoittelijana saat loistavaa työkokemusta, jota et voi saada Suomessa. Tulet varmasti näkemään monia meille eksoottisia lajeja, kuten eri käärmelajeja, isoja kissaeläimiä tai norsuja. Eläinten kanssa työskentelevät vapaaehtoiset kohtaavat myös sairauksia, jotka ovat hävinneet Suomesta, esimerkkinä rabies, ja saavat paremman käsityksen köyhien maiden eläimiä koskettavista ongelmista.

Jokaiselle vapaaehtoisella on ohjaaja, joka on vastuussa vapaaehtoistyöaikasi monipuolisuudesta ja palkitsevuudesta. Avustat koulutettua henkilöstöä ja saat käytännön kokemusta, joka parantaa osaamistasi. Työskentelet läheisesti työtovereidesi kanssa, joten kysymyksille on aina aikaa ja tulet oppimaan paljon kollegoiltasi.

Vapaaehtoistyöhösi voi kuulua työskentely eläinsairaalassa ja todennäköisesti kentällä paikallisessa yhteisössä työskentelyä. Olitpa sitten kuntouttamassa loukkaantunutta haukkaa Meksikossa tai rokottamassa nomadiperheen jakkilaumaa Mongoliassa, niin saat arvokasta työkokemusta, joka auttaa sinua opiskelupaikan tai työn etsinnässä tulevaisuudessa. Samalla apusi on tärkeää paikalliselle yhteisölle, jolta usein puuttuu resursseja selviytyä kaikesta itse.

Vapaaehtoistyö eläinlääkäreille

Jos olet alan ammattilainen ja haluat käyttää eläinlääketieteen osaamistasi yhteisöjen hyväksi kehitysmaissa, voit osallistua PRO ammattilaishankkeisiin. Haluamme yhdistää sinun taitosi ja kiinnostuksenkohteesi yhteistyökumppaneidemme ja paikallisten yhteisöjen tarpeiden auttamiseen. 
 
Soita meille :
(09) 2316 3439
ma-pe 10-18
Ota yhteyttä
Lähetä