You are from: United States, Go to our American website. Close

Lähde vapaaehtoiseksi Afrikkaan ja osallistu hankkeisiimme Tansaniassa

Lähde vapaaehtoiseksi Afrikkaan ja osallistu hankkeisiimme Tansaniassa

Tanzania Map

Toimipaikat: Arusha, Dar es Salaam

Hankkeen kesto: Kahdesta viikosta ylöspäin

Majoitus: isäntäperhe

Mielenkiintoisia vierailukohteita: Kilimanjaro, Serengetin kansallispuisto, Sansibar

Hankevaihtoehdot: Opetus,
Hoiva, Lääketiede & Terveys, Journalismi, Rakennushankkeet, Mikrorahoitus, Ihmisoikeudet, Kielikurssit

Oletko halukas tekemään vapaaehtoistyötä Afrikassa? Voit lähteä vapaaehtoismatkalle Tansaniaan! Tansaniassa meillä on hyvä valikoima vapaaehtoistyöhankkeita ja harjoittelupaikkoja. Tansania on Itä-Afrikan maa, jossa Afrikan korkein vuori, valtavia eläinsuojelualueita ja upeita rantoja.

Tansania syntyi Sansibarin saavutettua itsenäisyyden Britannialta vuonna 1964, ja yhdistyen sen jälkeen toiseen Britannian entiseen siirtomaahan Tanganyikaan. Tästä johtuen maan kulttuuri on mielenkiintoinen sekoitus siirtomaa-ajan vaikutuksia ja vanhoja heimoperinteitä, jotka ovat luoneet nykypäivän Tansanialaisen kulttuurin. Vaikka maa onkin yksi maailman vähinten kehittyneistä, niin tämänhetkinen poliittinen tasapaino myötävaikuttaa niin, että Tansanian kehitysnäkymät ovat todella hyvät.

Projects Abroad vapaaehtoismatkakohteet ovat Arusha Pohjois-Tansaniassa ja pääkaupunki Dar er Salaam. Arusha sijaitsee Mount Merun juurella, joka luo näyttävän siluetin kaupungin ylle ja on suosittu safarimatkakohde. Eloisa ja värikäs Tansania tarjoaa runsaasti viihdettä ja jännittävää toimintaa vapaa-ajallesi. Koe Arushan elämää sykkivät markkinat ja rento ilmapiiri, lähde safarille, vieraile Arushan kansallispuistossa, rentoudu Zanzibarin hiekkarannoilla, tai kiipeä Kilimanjarolle, ennen tai jälkeen vapaaehtoisaikasi! Vapaaehtoisena Afrikassa sinulla on kaikki mahdollisuudet mielekkääseen ja jännittävään kokemukseen.

 

Opetus

UtbildningSijoituspaikka: Arusha tai Dar es Salaam

Koulu: Yläaste ja Projects Abroadin Maasai koulu

Oppilaiden ikä: 6-16 vuotta

Luokkakoko: 40-50

Sinun tehtäväsi:  opettaja tai apuopettaja (englannin kieli)

Muut opetusmahdollisuudet: Draama, kuvataide, urheilu, maantiede, musiikki

Majoitus: isäntäperhe

Mitä hintaan sisältyy? Ruoka ja majoitus, vakuutukset, tuki- ja apupalvelu 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, kuljetukset, sosiaaliset aktiviteetit, henkilökohtainen verkkosivu, josta löydät kaikki matkaasi ja hankkeeseesi liittyvät yksityiskohdat.

Mitä ei sisälly hintaan? Lennot, rokotukset, viisumi, taskuraha.

Kuinka kauan työskentelet? Neljästä viikosta ylöspäin

Aloituspäivä: Joustava

Vapaaehtoisena Tansaniassa voit opettaa kaikenikäisiä lapsia emmekä odota sinulta aikaisempaa koulutusta tai kokemusta. Tärkeintä on, että olet innokas ja sinulla on vahva halu auttaa. Me räätälöimme vapaaehtoistyösi toiveidesi ja taitojesi mukaan, joten riippuen pätevyydestäsi voit avustaa vakituista opettajaa tai opettaa luokkaa aivan itse!

Tansanian viralliset kielet ovat englanti ja swahili, mutta lisäksi on olemassa yli 100 erilaista heimomurretta. Tansanian koulutusjärjestelmä perustuu kahden kielen politiikkaan, mutta hyvä englanti on välttämätöntä tulevan uran kannalta. Sinulla on siis suuret mahdollisuudet vaikuttaa positiivisesti oppilaiden tulevaisuuteen. Vapaaehtoisena Tansaniassa voit työskennellä pohjoisessa Arushan kaupungissa tai pääkaupungissa Dar es Salaamissa. Ota ihmeessä meihin yhteyttä ja kysy lisätietoja vapaaehtoismatkoistamme Tansaniaan!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Tanzania Teaching Management Plan.

Sivun alkuun

 

Hoiva

Sijoituspaikat:: Arusha tai Dar es Salaam

Hankkeen tyyppi: Orpokoti, päiväkoti tai koulu lapsille, joilla on erityistarpeita

Lasten ikä: : 0-14

Ryhmäkoko:: 10-80

Sinun tehtäväsi: : Avustaa vakiohenkilökuntaa leikeissä, lastenhoidossa ja opetuksessa

Majoitus:: Isäntäperhe

Hinta:: Alkaen 1845 €

Mitä sisältyy hintaan? Ruoka ja majoitus, vakuutukset, kuljetukset, tuki ja apu 24 tuntia vuorokaudessa, perehdytys kohteessa, oma verkkosivusto, sosiaaliset aktiviteetit

Mitä ei sisälly hintaan? Lennot, viisumit, rokotukset, taskuraha

Kuinka kauan viivyt hankkeessa? Kuukaudesta ylöspäin

Aloituspäivä:: Joustava

Barn & Ungdom

Vapaaehtoistyö Tansaniassa hoivahankkeessamme on palkitseva tapa auttaa heikommassa asemassa olevia lapsia. Voit ottaa osaa tähän tärkeään kehitystyöhön välivuotesi, urataukosi tai lomasi aikana. HIV ja AIDS epidemian takia maan keski-ikä on alhainen ja monet lapset ovat jääneet orvoiksi. Arvioiden mukaan noin 40% Tansania orpolapsista elää HIVin tai AIDSin kanssa ja valitettavasti tilanne ei näytä paranemisen merkkejä lähitulevaisuudessa. Monissa orpokodeissa työntekijät pinnistelevät hyvin rajallisilla resursseilla ja siksi heillä ei ole tarpeeksi aikaa antaa lapsille sitä rakkautta ja huolenpitoa he tarvitsevat.

Riippumatta siitä minkä hankkeen Tansaniassa valitset sinun täytyy olla valmis haasteeseen. Monet lapsista haluavat epätoivoisesti huomiota ja hoidossasi voi olla myös lapsia, joilla on terveysongelmia ja erilaisia vammoja. Pystyä antamaan näille lapsille huomiota, nostaa heitä esiin ja antaa heille vahvistusta voi tuntua pakahduttavalta, mutta se tekee myös vapaaehtoisajastasi Tansaniassa erittäin arvokasta. Vapaaehtoistyö Tansaniassa antaa sinulle varmasti elinikäisiä muistoja ja tämä ja muut vapaaehtoismatkat auttavat myös muita!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme: Tanzania Care Management Plan.

Sivun alkuun

 

Lääketiede

Medicin & Hälsa Lääketieteen työharjoittelijana sinulla on mahdollisuus ainutlaatuiseen kokemukseen lääketieteen parissa samalla kun autat ihmisiä maassa, jossa on suuri puute lääkäreistä. Voit valita eri lääketieteenhankkeiden väliltä, mutta kaikki sijaitsevat Arushassa, Dar es Salaamissa tai niiden ympäristössä. Mahdollisia osastoja ovat mm. neuvola, yleislääketiede, HIV/AIDS hoito, kirurgia, lastenlääketiede, kivunlievitys ja laboratoriotyö.

Muokkaamme työharjoittelun ja vapaaehtoistyön kiinnostuksesi ja taitojesi mukaan ja etsimme sairaalan tai klinikan, joka sopii sinulle parhaiten. Sinun roolisi riippuu aiemmasta koulutuksestasi ja kokemuksestasi, kuin myös innostuksestasi ja kyvystäsi oma-aloitteellisuuteen. Voit aloittaa seuraamalla sivusta ja vähitellen ottaa aktiivisemmin osaa jokapäiväisiin toimintoihin.

Avustustyöntekijänä Afrikassa kannattaa varautua tilojen ja sairaalalaitteiden yksinkertaisuuteen. Näet myös niin hoitoja, kuin sairauksiakin, jotka ovat harvinaisia Suomessa. Työaikasi määritellään yleensä viikoittain, mutta viikonloput ovat vapaat, jolloin pääset tutustumaan ympäristöösi. Vapaaehtoisaikasi Tansaniassa antaa sinulle kokemuksen, jota kannat mukanasi pitkään!

Tämä hanke on saatavissa kahdesta viikosta ylöspäin, mutta suosittelemme vähintään kuukauden osallistumista, jotta pääset kunnolla kiinni työhön.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan.

 

Fysioterapia

Työskentelemme useiden eri kuntoutuskeskusten ja klinikoiden kanssa Tansaniassa. Vapaaehtoistyöntekijänä Tansaniassa sinulla on mahdollisuus työskennellä rinnakkain vakinaisen henkilökunnan kanssa. Potilaat ovat sekä lapsia, että aikuisia. Tässä vapaaehtoishankkeessa on tärkeää, että sinulla on alan kokemusta tai koulutusta. Fysioterapiaharjoittelijana Tansaniassa saat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua siihen, miten potilaita tuetaan Tansaniassa verrattuna omiin aikaisempiin kokemuksiisi.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan.

 

Toimintaterapiahanke

Hankkeen sijainti: Dar es Salaam

Työtehtävät: toimintaterapeutin avustaminen paikallisella yksityisklinikalla ja erityiskoulussa

Vaatimukset: vähintään yhden vuoden opinnot toimintaterapiasta tai vastaavalta lääketieteelliseltä alalta

Majoitus: isäntäperhe

Hintaan sisältyy: ruoka, majoitus, meno-paluukuljetukset lentokentälle, matkavakuutus, henkilökohtainen nettisivu, perehdytys, matkakulut isäntäperheestä hankekohteeseen, 24/7 tuki

Hintaan ei sisälly: lennot, viisumikulut, käyttöraha

Hankkeen kesto: neljästä viikosta eteenpäin

Aloitusajankohta: joustava

Koska Tansaniassa vammaiset saavat hyvin vähän tukea paikalliselta yhteisöltä, toimintaterapiahankkeen vapaaehtoisilla on mahdollisuus auttaa 2-14-vuotiaita lapsia sekä vanhuksia. Tämä hanke vaatii vapaaehtoiselta äärimmäistä kärsivällisyyttä, motivoituneisuutta ja myötätuntoisuutta. Vaikka tulokset eivät näykään välittömästi, on potilaiden kykyjen parantumisen todistaminen palkitsevaa.

Vapaaehtoisten työpaikkana on Lotus Medical Clinic, ja he työskentelevät myös julkisessa erityiskoulussa. Vapaaehtoiset työskentelevät rekisteröidyn toimintaterapeutin valvonnassa ja toimivat vammoista, sairauksista tai vammaisuudesta kärsivien ihmisten kanssa.

Toimintaterapiahankeessa keskitytään potilaiden perustaitojen parantamiseen. Tehtävät vaihtelevat iäkkäiden potilaiden lähimuistin parantamisesta lasten silmän ja käden yhteistoiminnan harjaannuttamiseen. Vapaaehtoisten tehtäviin sisältyy:

  • potilaan yksilöllisen hoitosuunnitelman arviointi ja tekeminen potilaan tilan, koti-, koulu- tai työolojen pohjalta
  • toimintaterapiamenetelmien opettaminen erityisesti jokapäiväisten hankaluuksien, kuten pukeutumisen tai ruoanlaiton selättämiseksi
  • potilaan kehittymisen seuranta ja sen raportointi

Vapaaehtoisen työaika on kahdeksan tuntia päivässä klo 9.00–17.00.

Tähän hankkeeseen osallistuvilta vapaaehtoisilta vaaditaan ainakin yhden vuoden opinnot toimintaterapiasta tai vastaavalta lääketieteelliseltä alalta

 

Sairaanhoito

Tansaniassa sairaanhoidossa on paljon mahdollisuuksia sairaaloissa, klinikoilla tai neuvoloissa. Työskentelet yhdessä vakinaisen henkilökunnan kanssa, mutta kunhan tutustut toimintaan on mahdollista tehdä enemmän itsenäistä työtä. Vapaaehtoisena Tansaniassa saat ainutlaatuisen mahdollisuuden vertailla kehitysmaan olosuhteita olosuhteisiin Suomessa ja nähdä kuinka paljon yksinkertaisin keinoin voi tehdä!

Vapaaehtoiset sairaanhoito-hankkeessa voivat osallistua kahdesta viikosta ylöspäin.

Ota yhteyttä, niin annamme lisätietoja tästä vapaaehtoismatkasta.

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan.

 

Hammaslääketiede

Vapaaehtoisena Tansaniassa pääset työskentelemään terveyskeskuksissa ja klinikoilla. Näissä yksiköissä diagnosoidaan ja hoidetaan monenlaisia hammasongelmia, mutta myös erilaisia suun tutkimuksia ja hoitoja. Sinun tehtäväsi riippuu aikaisemmasta kokemuksestasi ja osaamisestasi. Jos osoitat innostusta ja aloitteellisuutta, niin saat vaativampia tehtäviä. Ota meihin yhteyttä, niin saat lisätietoa tästä vapaaehtoismatkasta!

Yksityiskohtaista tietoa hankkeen tavoitteista saat lukemalla hallintosuunnitelmamme:Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan.

Sivun alkuun

 

Journalismi - Elokuvatuotanto

Jos opiskelet mediaa, elokuva-alaa, journalismia tai näihin liittyvää alaa ja suhtaudut intohimoisesti elokuviin, niin meillä on sinulle täydellinen hanke. Innostuneet ja motivoituneet vapaaehtoiset, joilla on jonkin verran kokemusta vetävät elokuvatuotannon työpajoja, osallistuvat koulutuksiin ja näyttävät paikallisille nuorille elokuvanteon mahdollisuuksia. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus työskennellä läheisesti vaikeista taustoista tulevien nuorten kanssa Arushassa.

Filmproduktion

Projects Abroad vapaaehtoiset työskentelevät paikallisen nuorisojärjestön kanssa, joka pyrkii kouluttamaan paikallisia huono-osaisia nuoria. Järjestö toivoo, että vapaaehtoiset ympäri maailmaa tuovat uusia ideoita ja, jotta he voivat oppia toinen toisiltaan niin luovuudessa kuin teknisestikin.

Olitpa sitten juuri valmistunut, pidät välivuotta, lomalla tai ehkä uratauolla, niin voit osallistua, jakaa osaamistasi ja oppia lisää elokuvanteosta ulkomailla.

Vapaaehtoistyö mediahankkeessa Tansaniassa

Vapaaehtoiset työskentelevät nuorten koulutusinstituutissa, jossa keskitytään vahvistamaan ja kouluttamaan nuoria kaikissa elokuvanteon osa-alueissa, mukaan luettuna editointi, ääni, suunnittelu, luova tarinankerronta, elokuva ja Televisio tuotanto ja Televisio journalismi. Vapaaehtoisena avustat kaikissa näissä osa-alueissa ja autat opiskelijoita tuottamaan omia elokuviaan ja TV tuotantojaan monista eri aiheista, jotka heitä kiinnostavat.

Filmproduktion

Joka vuosi noin valitaan 45, 18-25-vuotiasta opiskelijaa kolmen vuoden kurssille. Vapaaehtoisten rooli on tärkeä heidän koulutuksessaan, sillä yhdessä paikallisen henkilökunnan kanssa he eivät opeta ainoastaan elokuvanteon tekniikkaa vaan myös sosiaalisia taitoja, elämäntaitoja ja luovuutta.

Tuomalla luovuuden, esiintymistaidon ja yleiset elämäntaidot opinto-ohjelmaan opiskelijat alkavat pohtimaan omaa tilannettaan ja kulttuuriaan ja olevat näin paremmin valmistautuneita tuleviin mahdollisuuksiin valmistumisensa jälkeen.

Kokemus ja vahva intohimo elokuva-alaan ovat tarpeen, jotta voit ottaa roolin tässä hankkeessa. Jotta voisit osallistua tähän hankkeeseen on sinulla oltava vähintään vuoden koulutus takana elokuva-alalta, media-alalta, journalismista tai jostakin näihin liittyvästä. Tämä on hauska ja mielekäs hanke, joten tuo mukanasi luovuutesi ja avoin mieli: tulet oppimaan paljon ja tarjoamaasi apua arvostetaan suuresti!

Sivun alkuun

 

Rakennushankkeet

Tässä on hanke sinulle, joka pidät fyysisestä työstä ja et pelkää liata käsiäsi! Rakennusvapaaehtoisemme työskentelevät Arushassa ja sen ympäristössä rakentaen erilaisia rakennuksia. Esimerkiksi makuusaleja paikallisiin orpokoteihin ja päiväkoteihin alueilla, joilla toimimme.

Byggprojekt

Vapaaehtoisena Tansaniassa työskentelet yhdessä paikallisen rakennuttajan kanssa, joka opettaa sinulle kaiken, mitä sinun tulee tietää rakennustekniikoista voidaksesi osallistua kokonaisvaltaisesti. Rakennukset rakennetaan käyttämällä perinteisiä rakennusmenetelmiä ja materiaaleja. Rakennustekniikat ovat helppoja oppia ja ihanteellisia alueilla, joilla resursseja on vähän. Sähköä ei tarvita ja kaikki työ tehdään käsin!

Projects Abroad työskentelee tällä hetkellä Maasai-yhteisössä Arushan ulkopuolella. Hanke keskittyy pääasiassa Maasai -kylä Meseraniin, missä meillä on koulu. Koulu sijaitsee vanhassa kirkkorakennuksessa, missä ei ole ikkunoita ja neljää luokkaa opetetaan yhdessä huoneessa. Kuten voit kuvitella, niin tämä ei ole kestävällä pohjalla ja seuraava hanke onkin rakentaa uusi koulurakennus. Vapaaehtoisilla on ratkaiseva rooli tässä rakennushankkeessa ja ilman heitä sitä ei voida rakentaa. Tule mukaan meidän tähän asti kiinnostavimpaan hankkeeseemme!

Tämä vapaaehtoismatka on saatavilla kahden viikon kestoisena, mutta suosittelemme pidempää osallistumista, jotta pääset kunnolla työhön kiinni ja opit tuntemaan kulttuuria ja ihmisiä.

Sivun alkuun

 

Mikrorahoitus

Projects Abroad työskentelee paikallisen kansalaisjärjestön kanssa ainutlaatuisessa ja tehokkaassa mikrorahoitusohjelmassa Arushassa. Yksi osa tätä hanketta on auttaa yrittäjiä ja pienyrittäjiä saamaan rahoitusta, mutta hanke on paljon muutakin kuin taloudellisen avun tarjoamista. Voit myös auttaa yrittäjiä parantamaan ja kehittämään liikeideaansa.

Hjälp till självhjälp

Tässä hankkeessa sinulta odotetaan loppuun suoritettuja opintoja tai jollain muulla tavalla saatua kokemusta. Yrittäjätausta ei ole välttämätöntä vaikka tietysti tällainen kokemus on tervetullutta!

Työskentelet yhdessä yhteistyöorganisaatiomme kanssa jakamalla rahoitusta monenlaisille paikallisille ja kestäville pienyrityksille. Yksi menestyksekkäimmistä hankkeistamme, jossa vapaaehtoisemme työskentelivät oli pieni jogurttiosuuskunta. Osuuskuntaa johtavat naiset pienestä kylästä.

Työ sisältää yrityskuvausten lukemista, strategioiden kehittämistä, lainatilien hallintaa ja ideoiden, jotka vaativat apua kasvaakseen tukemista. Jos sinulla on kokemusta, josta voisi olla hyötyä, niin kuvaile sitä hakemuksessasi, jotta meidän on helpompi valmistella vapaaehtoistyöpaikkasi sinua varten.

Osallistumisaika tässä hankkeessa on vähintään kuukausi.

Käytä myös hyväksesi mahdollisuus osallistua Swahilin kielikurssillemme ennen työn aloittamista ja vapaaehtoisaikanasi!

Sivun alkuun

 

Ihmisoikeudet

Ihmisoikeushankkeemme Tansaniassa sijaitsee Arushassa. Tämä vapaaehtoishanke on todella mielekäs ja teemme siinä yhteistyötä paikallisen kansalaisjärjestön kanssa. Kumppanimme pyrkivät parantamaan heikoimmassa asemassa olevien ihmisten elämänlaatua. He työskentelevät suoraan paikallisten yhteisöjen kanssa selvittäen yhteisön tarpeet ja luovat toimintasuunnitelmia niiden työstämiseksi.

Ensisijaiset kohderyhmät ovat yksinhuoltajaäidit, orvot ja nuoret. Ohjelmissa keskitytään köyhyyteen, tauteihin ja tietoisuuden levittämiseen. Aikaisempi laki tms. kokemus on tässä hankkeessa hyödyksi. Ota yhteyttä ja kysy tarkempia tietoja tästä mielenkiintoisesta vapaaehtoishankkeesta!

Sivun alkuun

 

Swahili

Käy swahilin kielen kurssi ja pääse paremmin osalliseksi Tansanian elämään! Meillä on intensiivikursseja, joilla opit swahilin kielen perusteet nopeasti. Swahili on Bantu kieli, jota puhutaan Itä- ja Keski- Afrikassa ja se on Tansanian valtiollinen kieli. Se on saanut vaikutteita arabiasta ja viime aikoina myös englannista. Swahilia pidetään suhteellisen helppona oppia, sillä siinä ei ole monimutkaisia kieliopin sääntöjä. Vapaaehtoisena Tansaniassa voi osallistua Projects Abroadin kielikursseille. Intensiivikurssit kestävä kahdesta viikosta kuukauteen, mutta niitä on myös mahdollista jatkaa pidemmän aikaa. Toinen mahdollisuus on yhdistää swahilin kielikurssi vapaaehtoistyöhösi ja opiskella kieltä samalla kun työskentelet, valinta on sinun!

Sivun alkuun

 
Soita meille :
(09) 2316 3204
ma-pe 15-21
Ota yhteyttä
Lähetä
Feedback
Vaikutat kiinnostuneelta hankkeistamme! Kertoisitko meille lisää?
Mielelläni!Ei juuri nyt, kiitos.